Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce au altii si noi nu....
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic
Eduard RO
Daca stiti voi ce au altii in plus fata de noi in materie de masini/legilatie va rog sa scrieti.Incep eu: englezii au voie sa bea 2 beri noi nu down.gif , americanii au semnalizatoare la barele de protectie fata,noi nu down.gif ,germanii bani si minte noi nu laugh.gif .
vick
altii au drumuri bune, noi nu.....altii nu au dacia, noi da :bash:
CatalinKRK
Numai germanii!!! Ce inseamna semnalizatoare in bara de protectie? Asa cum aveau daciile 1310 alea cu 4 faruri (sau focusul I inainte de face-lift?) De ce ei au si noi nu si de ce e mai bine ce au iei?
Mariustom
Nemții au firma Mercedes, suedezii au firma Volvo, italienii au firmele Lancia și Alfa, americanii au GM, japonezii au Subaru biggrin.gif , etc., iar noi avem Logan sau, pardon, Renault bicycle.gif
adi.mitrea
QUOTE(Eduard RO)
Daca stiti voi ce au altii in plus fata de noi in materie de masini/legilatie va rog sa scrieti.Incep eu: englezii au voie sa bea 2 beri noi nu down.gif , americanii au semnalizatoare la barele de protectie fata,noi nu down.gif ,germanii bani si minte noi nu laugh.gif .


Unii au mașina trecută în semnătură, alții nu...
Unii se abțin de la topicuri inutile în secțiuni dedicate altor lucruri, alții nu...

Și lista poate continua blush.gif
marius68582
QUOTE(Eduard RO)
americanii au semnalizatoare la barele de protectie fata

Nu e neaparat un lucru pe care il au in plus,de fapt au un lucru in minus,si anume semnalizatoarele de pe aripi.
In rest...se lasa cu lacrimi daca ne luam la alte comparatii cu occidentalii!

Sa ne rezumam la lucruri practice:In UK&Irlanda interiorul intersectiilor este hasurat,prin lege nu ai voie sa patrunzi pe suprafata hasurata daca nu o poti face fara sa te opresti,se evita astfel blocajele de trafic.

Un lucru pe care noi il avem si ei nu il au:galbenul intermitent pentru curba la dreapta in intersectie. blush.gif
Baby Blues
Legislatie: Sanctiuni mari pt incalcari minore ale legii circulatiei si sanctiuni foarte mari pt incalcari grave. Aplicare foarte stricta si bun simt. Asta au ei. Noi Avem nevoie. biggrin.gif biggrin.gif
Cezar81667
QUOTE(stefan_adrian)
Legislatie: Sanctiuni mari pt incalcari minore ale legii circulatiei si sanctiuni foarte mari pt incalcari grave. Aplicare foarte stricta si bun simt. Asta au ei. Noi Avem nevoie. biggrin.gif biggrin.gif


Aplicare foarte stricta...de catre politisti [/b]corecti.
CatalinKRK
QUOTE(marius68582)
Sa ne rezumam la lucruri practice:In UK&Irlanda interiorul intersectiilor este hasurat,prin lege nu ai voie sa patrunzi pe suprafata hasurata daca nu o poti face fara sa te opresti,se evita astfel blocajele de trafic.

Un lucru pe care noi il avem si ei nu il au:galbenul intermitent pentru curba la dreapta in intersectie. blush.gif


Mie mi se par amandoua cunoscute si n-am iesit niciodata cu masina din Romania. Eu zic ca le-avem...
air_wolf
altii au cap, noi avem doar aere... sad.gif
Vlad72257
ei au civilizatie,noi avem potcoave pe grila de la mertan
f1anatic
QUOTE(Vlad72257)
ei au civilizatie,noi avem potcoave pe grila de la mertan


Voi avetzi smekeri care au ramas crispatzi pe tehnologia germana. Noi nu avem idei preconcepute si ne uitam la raportul pretz-calitate si la ofertele tuturor producatorilor chiar si atunci cind cumparam la clasa "lux" si "sport".
vma
Noi avem oameni destepti, altii ii iau.
Noi avem mana de lucru ieftina, altii o folosesc.
Noi avem Delta, altii construiesc baraje in ea.
Noi avem peisaje beton, altii castiga bani din asta.
Altii au politicieni care ii intereseaza si de binele tarii, NOI NU!!!!
Alex-F1
Mmmmda....vad ca scorul este clar in defavoarea noastra, dar oare totusi nu gaseste nimeni ceva acolo care sa fie si in favoarea noastra? Sau cu alte cuvinte ce avem noi si altii nu {mai} au :scratchchin: Sa incerc io ceva.....mancarea... whistling.gif ...as zice ca noi inca ne hranim cat de cat mai sanatos ca americanii si chiar si ca occidentalii...voi ce ziceti? Asa este sau nu? Si ar mai fi ceva: suntem mai sociabili, mai deschisi....dincolo am auzit nenumarate cazuri in care locatarii unui bloc/imobil in afara de "buna ziua" nu-si spun nimic, nu se cunosc deloc, nici macar nu-si cunosc unii altora numele, pe cand la noi...stiti cu totii...la bloc e o comunitate stransa, toata lumea se cunoaste, mai sta la povesti/barfe, sunt chiar prieteni, sunt ca o echipa, este? Si chiar si cei care stau la case...se cunosc toti vecinii intre ei pe o raza de 4-5 case, este?
Deci haideti sa incercam sa privim si partea plina a paharului.... :romania: ....ca pana la urma, asa cum e, cum nu e, asta e tara noastra, aici ne-am nascut, aici am crescut, aici {incercam sa} traim si foarte probabil multi dintre noi aici o sa si murim..... Deci, pe langa mancare si sociabilitate, mai ziceti si voi alte calitati care va vin in minte si care altii nu le {mai} au.....ca trebuie sa mai fie....macar cateva.... :scratchchin:
eddie
Vrei sa vorbim de mancare ? Nici acolo nu suntem buni,iti spun eu...
Pai la greci am fost in concediu si am luat cazarea cu demipensiune,cu mic dejun si masa de seara. Am mancat cat am vrut,ce-am vrut,cat am putut...
La noi nu se mai risca nimeni cu bufet suedez,de ce oare ? Decat sa faca romanii bufet suedez si sa-mi de-a peste mana daca beau al doilea suc,mai bine merg inafara tarii, la cei ce-au descoperit enigma succesului in turism.
MotorHead
QUOTE(Alex-F1)
Si ar mai fi ceva: suntem mai sociabili, mai deschisi....dincolo am auzit nenumarate cazuri in care locatarii unui bloc/imobil in afara de "buna ziua" nu-si spun nimic, nu se cunosc deloc, nici macar nu-si cunosc unii altora numele, pe cand la noi...stiti cu totii...la bloc e o comunitate stransa, toata lumea se cunoaste, mai sta la povesti/barfe, sunt chiar prieteni, sunt ca o echipa, este? Si chiar si cei care stau la case...se cunosc toti vecinii intre ei pe o raza de 4-5 case, este?
Asta mai degraba e un minus tongue.gif
r4mp
offtopic: de ce minus? ce te faci duminica de ex cand ti se arde un bec, o siguranta? sau ai inundatie? sau esti batran, bolnav .. si nu poti sa cobori 2 etaje sa iti iei o paine si o rosie ca nu te mai tin shalele... etc etc...

ontopic: altii au cultura auto ! NOI NU! prea multe suv`uri luate " just 4 the bling` " altii au industria filmului bine dezvoltata .. noi incercam ( macar )
MotorHead
QUOTE(r4mp)
offtopic: de ce minus?
Pentru ca nu mi se pare civilizat sa te aduni cu vecinii la barfa in fata blocului, nu mai zic de cazul cand se face si vreun gratar :bash: Din fericire la mine pe scara e unul singur care face gratar in fata blocului.

QUOTE(r4mp)
ce te faci duminica de ex cand ti se arde un bec, o siguranta?
Am si becuri de rezerva si sigurante biggrin.gif Si daca n-as avea, nu vad de ce n-as putea apela la un vecin chiar si in cazul in care nu bem bere impreuna si nu stim multe unul despre celalalt.

QUOTE(r4mp)
sau ai inundatie?
De ce trebuie sa stiu vecinii daca e inundatie?

QUOTE(r4mp)
sau esti batran, bolnav .. si nu poti sa cobori 2 etaje sa iti iei o paine si o rosie ca nu te mai tin shalele...
Nu e necesar sa fim priteteni ca sa ne ajutam smile.gif Eu ajut cu placere pe oricine, dar nu trebuie depasita o limita.
Baby Blues
Vis-a-vis de sociabilitatea strainilor cred ca te inseli. Am fost la o familie de spanioli vara asta si am fost primiti mai bine decat la orice familie de romani(mancare, bautura, etc.). Seara fata gazdei s-a oferit sa ne plimbe prin toata Barcelona si am vazut toate obiectivele . Am terminat plimbarea pe la 4 dimineata. Totul pe banii ei (motorina).
Asa ca mai pica ceva. Mai cautati si daca gasiti ceva anuntati-ma.
PS: M-am intalnit acum cateva zile cu niste nemti care venisera pe la noi. Ne-au spus ca i-aui cam jumulit taranii romani care fac agro-turism . biggrin.gif
Bodi
noi avem un potential enorm intr-o multitudine de domenii si facem pipi pe el :bandit:
Alex-F1
@Eddie: man, io ma nu ma refeream la modul in care e servita mancarea la noi, ci la calitatea ei, la cat de naturala si de sanatoasa e, la faptul ca la noi inca se mai gateste destul de mult in casa, fata de mancarea de plastic semipreparata a celorlalti!
@MotorHead: de ce sa fie man un minus faptul ca suntem sociabili, prietenosi si deschisi? Nu e deloc un minus, iti spun io...
@stefan_adrian: man, tu acuma dupa un caz particular, deja generalizezi? Tu vorbeai de sociabilitatea strainilor cu strainii (ce tare suna biggrin.gif ), dar io ziceam de sociabilitatea intre ei...vecinii....cred c-ai inteles... :wave:
HalbaSus
Sincer, la mancare nu stam asa bine... e de ajuns sa te uiti la greci/italieni/turci in general popoare meditarenene ca sa vezi mancare mai sanatoasa (ulei de masline, legume si fructe in prostie, etc)... iar daca vorbim de gust... ungurii ne fac varza, si nu ma refer neaparat ca gulyasul ar fi mai gustos decat mamaliga cu sarmalute (desi este) dar ma refer la intreaga cultura gastronomica, care la ei e mult mai vasta, si nu doar la unguri, franta, italia si chiar si nemtii au unele mancaruri specifice chiar tari... desigur, daca ar fi sa facem un top al economiilor si un top al gastronomiilor la al doilea top am iesi mai in fata, dar nu suntem lideri mondiali or something... din pacate, nici pe departe.
Bogdan54824
Yep, halbă are perfectă dreptate. Cea mai bună mâncare am găsit-o în Budapesta. Fără drept de apel (e drept, la Paris nu am fost smile.gif). Iar simplicitatea mâncării mediteraneene este extraordinară...

Ce nu avem noi: educație.
Ce au ei: educație.

BTW: Îmi povestea un danez că prin anii '70 la ei a fost un curent de opinie cum că trebuie să crești copiii cât mai 'natural'. Prin asta înțelegându-se să nu-i alterezi cu reguli, convenții sociale, etc. Rezultatul: dezastru complet. Nici dacă te chinuiai să jignești un asemenea om nu aveai nici o șansă, pentru că pur și simplu nu avea nici cea mai vagă idee ce înseamnă bun simț.
Din nefericire, în mod involuntar, cam același lucru se întâmplă și la noi acum.
James Kilowatt
Sarmalele alea ardelenesti dulci le-as da oricand pe orice alta mancare wink.gif Cu alea moldovenesti, facute si cu bors, piper, frunze de dafin etc e altceva wink.gif De fapt, si borsul moldovenesc/ucrainian e peste potage si supele care se practica de la Cluj spre Lisabona, desi exista si exceptii, bosul de peste e bara la bara cu buillabaisse de Marseille wink.gif
Mie imi plac influentele turcesti din bucataria romaneasca, si anume faptul ca se gateste destul de picant, cu piper, ardei iute, etc.
Cu bucataria mediteraneeana exista mai multe concepte: De exemplu, cea franceza sunt feluri foarte complicate insa din componente uneori nu tocmai top iar rezultatul e asa si asa. Italienii prefera lucrurile mai simple, insa mai bune. Grecii seamana cu noi.
Eu prefer in general mancarea araba in locul celei europene. Ma refer la cea de zi cu zi, nu la restaurante unde spargi 1000E/seara. La urma urma e chestie de gust peste tot unde exista mode, exista si snobism. Francezii se dau mari gurmanzi, insa McDonalds are un succes teribil cu toata opozitia si nationalismul lor.
guerilla
QUOTE(MR28673)
Eu prefer in general mancarea araba in locul celei europene.


ce-as manca acum niste tajines
eddie
Eu propun schimbarea denumirii topicului in culinar si sa continuam ! biggrin.gif biggrin.gif

Mi s-a facut o foame !!! blush.gif
MotorHead
Back on topic, gurmanzilor tongue.gif

QUOTE(Alex-F1)
@MotorHead: de ce sa fie man un minus faptul ca suntem sociabili, prietenosi si deschisi? Nu e deloc un minus, iti spun io...
Pai hai sa-ti spun io de ce biggrin.gif Uite exemplu: o vecina de la etajul meu, a carei fereastra de la bucatarie e perpendiculara pe fereastra mea de la sufragerie (blocul este in L), o striga pe nefericita care sta sub mine si incep apoi amandoua sa cotcodaceasca de la ferestre cate o ora, sa-si povesteasca vietile una alteia. Si au si niste voci care te fac sa-ti vina damblaua :bash: :bandit: :evil: Asa ca eu sunt nevoit sa inchid geamul din cauza "sociabilitatii" lor:| Eu nu spun ca e rau sa fii sociabil, dar multe tipuri de sociabilizare din RO tind catre nesimtire si marlanie...
Skywalker
1. Au autostrazi, noi nu!!
2. Au posibilitatea inmatricularii oricarui tip de masina indiferent de an si norma de poluare, noi nu!!
3. Au femei urate, noi nu!! biggrin.gif
4. Au strazile mai curate, noi nu!!
5. Au salarii mai bune, noi nu!!
6. Au blocuri de locuit, noi nu (doar conserve comuniste pline de igrasie)
7. Cu 10% din salar se plimba 1 luna (zi de zi) cu masina, noi nu!!
8. ETC, noi nu!!
HalbaSus
QUOTE(MotorHead)
Back on topic, gurmanzilor tongue.gif

QUOTE(Alex-F1)
@MotorHead: de ce sa fie man un minus faptul ca suntem sociabili, prietenosi si deschisi? Nu e deloc un minus, iti spun io...
Pai hai sa-ti spun io de ce biggrin.gif Uite exemplu: o vecina de la etajul meu, a carei fereastra de la bucatarie e perpendiculara pe fereastra mea de la sufragerie (blocul este in L), o striga pe nefericita care sta sub mine si incep apoi amandoua sa cotcodaceasca de la ferestre cate o ora, sa-si povesteasca vietile una alteia. Si au si niste voci care te fac sa-ti vina damblaua :bash: :bandit: :evil: Asa ca eu sunt nevoit sa inchid geamul din cauza "sociabilitatii" lor:| Eu nu spun ca e rau sa fii sociabil, dar multe tipuri de sociabilizare din RO tind catre nesimtire si marlanie...


Perfect de acord, si eu mai am niste vecine octogenare care ma intreaba de viata si'alte cele cand ma duc la abc... nu le cunosc, nu stiu cine sunt, nu vreau sa le cunosc, si nu am nici cea mai mica intentie sa fac conversatie cu ele... poate ca sunt un necioplit insociabil dar asta e... blush.gif
MotorHead
Hehe.
Astea ale mele nu sunt octogenare, au 30 si-un pic. Chiar nu pot sa inteleg ce placere pot sa aiba sa strige una la alta pe la ferestre. Si nefericitele nu-si dau seama ca ii deranjeaza pe cei din jur. Pana ma supara odata si scot o boxa pe geam sa le dau Slayer, sa le vad atunci daca mai pot cotcodaci

Si am si eu o pensionara care ma agata din cand in cand. De obicei nu e prea dureros, dar tin minte ca odata vroia sa ma convinga sa ma duc la subsol sa aerisesc tevile pt. calorifere :| 10 minute a trebuit sa-i explic ca nu ma pricep si nu sunt nici administrator.
Alex-F1
QUOTE(MotorHead)
Eu nu spun ca e rau sa fii sociabil, dar multe tipuri de sociabilizare din RO tind catre nesimtire si marlanie...


Asta cam asa e, din pacate, ai dreptate aici....exemplul tau cu cele 2 gashte care macane de la un geam la altul e graitor in acest sens, dar astea sunt cazuri particulare, marunte, iar io ma refeream la sociabilitatea romanilor la modul general, sper ca m-ai inteles si tu pe mine... arigato.gif
@Skywalker: cu punctele 3, 6 si 7 nu prea ai nimerit-o... tongue.gif Hai sa-ti zic parerea mea vis-a-vis de chestiile astea: avem si noi femei urate cu duiumu, cu blocurile...sa nu generalizam chiar asa tare, ca nu-i draku asa de negru (al meu de exemplu n-are igrasie :harhar: si sunt f. multe care n-au), iar ei se plimba o luna zi de zi cu masina cu max. 5% din salar, 10% mi se pare prea mult.....
booneK9
QUOTE(MotorHead)
Hehe. [...] Si am si eu o pensionara care ma agata din cand in cand. De obicei nu e prea dureros, dar tin minte ca odata vroia sa ma convinga sa ma duc la subsol sa aerisesc tevile pt. calorifere :| 10 minute a trebuit sa-i explic ca nu ma pricep si nu sunt nici administrator.


Cred ca are baba vreun gand cu tine si tu nu te prinzi. biggrin.gif
Ce au ei si noi nu?
Bun simt sau common sense care la noi nu e chiar atat de "comun".
Baby Blues
QUOTE(booneK9)
QUOTE(MotorHead)
Hehe. [...] Si am si eu o pensionara care ma agata din cand in cand. De obicei nu e prea dureros, dar tin minte ca odata vroia sa ma convinga sa ma duc la subsol sa aerisesc tevile pt. calorifere :| 10 minute a trebuit sa-i explic ca nu ma pricep si nu sunt nici administrator.

Cred ca are baba vreun gand cu tine si tu nu te prinzi. biggrin.gif
Ce au ei si noi nu?
Bun simt sau common sense care la noi nu e chiar atat de "comun".

Off topic: parerea mea este sa citesti printre randuri si sa-i dai babei ceea ce vrea.(asa cum spunea si Boonek). Adica......., puteti mere amandoi la cumparaturi biggrin.gif biggrin.gif , sau sa -ti aerisesti caloriferul. biggrin.gif Scuze! Sa aerisisiti caloriferele de la subsol:D biggrin.gif biggrin.gif
MotorHead
Nu vreau mah, nu vreau, am rea-vointa biggrin.gif Daca baba s-ar tine mai bine poate i-as desfunda teava (de la subsol tongue.gif ), dar e cam paradita.

Dar nu cred ca baba mea are ganduri ascunse, mai degraba alea ale lui HalbaSus, care-l intreaba "de viata" wink.gif Eu am avut doar discutii "tehnice" biggrin.gif
Baby Blues
cu rea vointa nu o sa ajungi sa desfunzi tevi si nici sa le pui garnituri. smile.gif biggrin.gif . Ideea e sa-l ajutam pe Motorhead sa aiba cati mai multi Watti( nu sunt sigur daca se scrie cu doi de "T") ca sa le beleasca pe junele de la balcoane. biggrin.gif band.gif band.gif band.gif band.gif band.gif band.gif band.gif band.gif band.gif band.gif band.gif :quiet:
PS; Daca faci galagie baga AC/DC. Thanks!
MotorHead
Sa stii ca n-ar fi rau biggrin.gif Am niste Altec Lansing 2.1 de 100W, ar fi buna ceva mai multa putere band.gif Dar pe alea de la ferestre le linistesc cu ce am, no problem... imi e cam jena sa scot boxa pe geam in timpul macaitului lor, dar pana la urma o fac si p-asta daca nu se potolesc. Uite cum marlania unora ma obliga si pe mine sa fiu marlan :bash:
Baby Blues
Daca tot am scris off topic, hai sa ne intrebam si altceva( sau sa punem altfel intrebarea): Ce avem noi si nu au altii?
Si ca sa fiu fair play, raspund eu primul: nesimtire. restul poate o sa fie mai subtile.
air_wolf
noi n-avem lideri de opinie. n-avem politicieni integri. da' avem tupeu cu carul, sarmale si ciorba de burta. si sintem cei mai potenti, daca te iei dupa bgp-urile auzite zilnic (vorba unui prieten: a se citi bogdaproste ) biggrin.gif
eddie
La unii exista civilizatie,justitie,legi,politie....si mai exista indiferenta fata de vecini,nu ii intereseaza ce vecini au,ce invart,cat castiga,cate masini au ? :ban:
Baby Blues
de curand doi insuratei se cearta in fata blocului pe la ora 22.00. Baiatul ia 2 beri si de nervi incepe sa le bea pe capota masinii. Scoate masina se invarte prin pacrare , revine si parcheaza la doua palme de masina mea. Moment in care intervin si ii cer sa aiba grija. Coboara iar sotioara. El incearca sa plece , ea se pune in spatele masinii (ca sa nu iasa din parcare), el opreste masina. Ea intra in spate si discut. iar se cearta . Ea iese moment in care el porneste motorul iar. Ea incearca sa-i scoata cheile din contact , moment in care se forteaza portiera din stanga sofer ce are ca rezultat lovirea portierei dreapta maisnii mele. Sun la politie, cobor si eu . Zbor 4 etaje ajung jos . le reprosez celor doi ca mi-au lovit masina. Ea cu o nesimtire romaneasca, imi spune ca nu a lovit nimic. Fapot infirmat totusi de un vecin care vazuse evenimentul si de sotier. Scandal ! El bate in retragere, ea face scandal. Vine Politia( neasteptat de repede, 5 min) moment in care baiatul isi recunoaste vina dar ea face "gura " mai mare. ati citit despre un moment tipic "romansec' in care nesimrtirea si miniuna sunt la loc de cinste. Traiasca Romania!
marius68582
Mi-a fost frica un deznodamant mai tragic,parca vedeam un film de-al lui Kusturica ccitindu-ti mesajul. blink.gif
Baby Blues
biggrin.gif Probabil Puteam sa-l mai lungesc putin. biggrin.gif povestiti mai oameni buni ''faze'' romanesti sau balcanice(mai bine zis) Chiar acum cand scriu traiesc balcanico-Kusturician. Mananc seminte, beau bere si scriu pe net. Eu ma simt bine doar suntem la noi in tara
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.