Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
T u d o r
Cautand un PDA cu GPS pe net zilele astea, am gasit urmatoarea scula:

http://www.gsmarena.com/eten_g500+-1655.php


Este vorba de Eten 500+, un mobil cu fata de PDA si functiuni la fel, si cu GPS. Eu acum am un SE K750, un telefon excelent de care sunt foarte multumit si nu prea ma lasa inima sa-l schimb pe un PDA, mare si greu, chiar daca este destept. smile.gif

Si totusi ar fi o solutie de navigatie si telefon si cate si mai cate, integrata intr-o singura caramida. Ce parere aveti, merita sa il iau, sau sa ma orientez la un PDA clasic cu GPS, chiar daca este mai scump? (se presupune ca as vinde telefonul actual si as completa doar diferenta pana la Eten)

Daca a folosit cineva modelul asta, va rog spuneti-mi cat tine bateria in folosinta normala, cum merge modulul GPS?

Precizez ca am gasit la un magazin online G500+ la 17 mil si ceva, la care as adauga pretul unui SD de 2 GB, cam 2 mil.

Multumesc...anticipat.
beer.gif
Mihai64798
Eten ... un nume cam obscur nu crezi ?
Pai sa le luam pe rand, dar trebuie sa te avertizez de la inceput ca nu prea sunt adeptul super telefoanelor/pda/gps/camerafoto/psp ...
Ce nu imi place la modelul respectiv ... 64 MB SDRAM ... cam putinel si procesorul Samsung, care e drept desii e tactat la 400 de mhz, nu am avut niciodata placerea sa ma joc pe unul ca sa iti spun cum se misca.Majoritatea pda-urilor au procesoare Intel la 300-366 mhz. Pe partea de PDA de dezamagitor ca nu are WLAN si infrared. Pe partea de telefon nu are EDGE si HSCSD in plus mie unu mi-ar cam displacea sa scriu sms-uri cu stylusu pe ecran (o tastatura qwerty ar fi fost de folos). Nu stiu, poate e doar o obisnuinta.
Ce iti pot spune, este ca am fost posesorul unui HP iPaq acum vreo 2 ani, care era foarte destept pentru vremea lui, cititor biometric (pt amprenta), procesor la 333, parca 128 de ram avea si ce mi-a placut cel mai mult ... avea un soft universal pt a il transforma in telecomanda. Porneai/Opreai orice in casa de la aer conditionat la televizor si combina. Era un pic SF asa.
Eu te sfatuiesc sa ai grija mai ales la GPS daca iti da receiver pt masina, incarcator de bricheta si cu ce harti vine. :wave:
T u d o r
Mihai, harti si SD card nu-mi trebuie de la ei. blush.gif Ca...se gasesc....

In rest, cred ca e mai usor sa scrii un mesaj cu stylus-ul, dar vorba ta, e chestie de obisnuinta. Cu asta as putea trai, mai ales ca nu prea ma sms-esc asa de mult. Are GPRS, care este ok, si Win mobile 5.0, adica aplicatii din belsug compatibile, inclusiv probabil telecomanda aia. smile.gif

Eu altceva am cu el...e greu, mare, si nu stiu cat de bun este ca navi, are antena GPS incorporata, deci mai slaba la semnal. Ecranul este mai mic putin decat la un PDA normal, are doar 2,8 inchi, fata de ~3,5.

In rest, nu e rau, vine in pachet cu mount unit de parbriz, incarcator bricheta, incarcator priza 220v, holder de agatat de bracinari (la cat de mare e, cred ca e ca teaca aia de pistol... biggrin.gif ).
Mihai64798
Sari peste partea cu telecomanda ... pt ca device-ul nu are infrarosu ...

Si da, acum ca stau sa ma gandesc, nu prea imi imaginez sa stau cu dita-mai agenda la ureche ... oricat de smechera ar fi ea. Iar la GPS asta ar putea sa se vada diferenta ... (rez vs dimensiunea ecranului).

Eu unul mi-as lua un telefon bun si un PDA/GPS separat. Parerea mea. Mai ales ca ti-am spus... marca este un pic cam obscura.

Dar poate ne mai ajuta cu o parere doua si ceilalti de pe aici ...
blush.gif
T u d o r
Cu marca nu e chiar porblema, din cate stiu eu cam tot ce e PDA se face intr-o fabrica prin China, pe aceeasi linie de montaj, apoi se personalizeaza in functie de model si marca.

Asa e, irda n-are, uitasem... blush.gif

Sper sa aud si o parere favorabila, imi place sa nu car dupa mine un intreg arsenal de scule specializate, prefer una singura dar atoatestiutoare. smile.gif
DRAGOS
Sper sa nu mai existe un topic asemanator, cel putin eu nu am gasit blush.gif ..daca totusi exista rog un moderator sa mute mesajul meu acolo blush.gif

Tocmai am preluat de la tata un pochet pc Asus A730w. A renuntat la el pentru ca nu avea gps incorporat si si-a luat unul cu.
Din specificatii pare destul de destept: procesor 520 mhz, 128 ram si 64 flash, ecran vga (640*480) de 3,7 inch. Singurul minus este ca are sistem de operare windows mobile 2003 SE. Intrebare pentru cei care au asa ceva sau au idee: presupun ca i se poate face un upgrade pana la windows mobile 5 sau 6, pentru ca specificatiile le indeplineste, deci daca da atunci cum? biggrin.gif

Secondly, vreau si eu sa-mi recomandati niste programe utile pentru PDA- tata nu a instalat mai nimic folosindul doar pentru navigatie, internet si pdf,word,excel viewer.

Multumesc anticipat! thumbsup.gif
Cristi86127
QUOTE(> T u d o r < @ Aug 31 2006, 07:06 AM) *
Cu marca nu e chiar porblema, din cate stiu eu cam tot ce e PDA se face intr-o fabrica prin China, pe aceeasi linie de montaj, apoi se personalizeaza in functie de model si marca.
Asa e, irda n-are, uitasem... blush.gif
Sper sa aud si o parere favorabila, imi place sa nu car dupa mine un intreg arsenal de scule specializate, prefer una singura dar atoatestiutoare. smile.gif


Uita-te si prin astea

PDA Fujitsu Siemens Pocket LOOX T830
Toshiba Portege G900
Toshiba Portege G500
PDA Phone Asus P535
PDA Phone Asus P735
PDA Phone Asus P526
PDA Phone Asus P525
PDA Phone HTC S710
PDA Phone HTC MTeoR
PDA Phone - HTC S310
PDA Phone HTC TyTN
PDA Qtek HTC S710
PDA Qtek HTC MteoR
PDA Qtek HTC P4350
PDA Qtek HTC TyTN
PDA Eten M700 Glofiish
PDA HP iPAQ 514
Symbol MC35-C-0-E
Symbol MC35-L-0-E
Symbol MC35-CL-0-E

M-am uitat eu la un moment dat dupa neste device-uri pentru developement si le-am salvat pe cele care mi s-au parut ok pentru mine...acum nu toate au GPS dar nu am stat sa le filtrez, uita-te si tu.
17 mil e mult pentru ce stie sa faca Eten 500+ si nu prea stie multe...nu ti-l recomand.

Ideea e urmatoarea, daca vrei sa-l folosesti numai ca GPS atunci ia-l pe cel mai ieftin si va fi OK, toate folosesc receptoare gps sirf cu 16 canale.
Daca te gandesti sa-l folosesti si ca telefon atunci ai grija ce-ti iei pentru ca s-ar putea sa regreti telefonul mobil simplu si in cazul acesta e bine sa nu il iei pe cel mai ieftin.

In general PDA-urile based Windows Mobile Phone Edition nu sunt asa de stralucite cand vine vorba de GSM, au probleme de semnal, ca orice windows la un moment dat devin mai lente (au nevoie de reset) si asta cand iti e lumea mai draga si ai nevoie urgenta sa dai un telefon sau te afli la volan si esti nevoit sa il manipulezi cu o mana...tastatura este absolut necesara, o sa vezi. smile.gif

Smartphone-urile based Windows Mobile sunt OK si nu pun probleme.

Ca baterie, si unele si alte sunt OK.

Uite cel mai tare si cel mai complet device la momentul acesta
PDA Fujitsu Siemens Pocket LOOX T830
http://www.compari.ro/pda-c3576/fujitsu-si...0-p3154698.html

si ar mai fi doua modele la fel de complete.

De mai bine de doi ani utilizez astfel de device-uri si am ajuns la concluzia ca trebuie sa aiba tot pe ele...gsm, gprs, edge, 3g, gps, tastatura, wifi, bluetooth...

Adica daca dau peste 15 mil pe un device incomplet nu ar fi mai ok sa mai pun max 5 mil si sa aiba absolut tot, altfel la ce il mai iau ?

Fara tastatura e inutilizabil in diverse situatii si nu sunt putine, fara gps sunt mort in bucuresti si nu numai, folosesc serviciile internet si gprs-ul nu este suficient, samd.

Ori ceva ok , ori deloc....asta daca vrei sa nu te cari cu un intreg arsenal dupa tine, daca vrei ca investitia sa merite...

Dragos: http://www,pocketgear.com http://www.handango.com

Bafta!
T u d o r
Merci Cristi.

O mare parte dintre device-urile pe care mi le-ai postat tu le stiu, le-am studiat si unele sunt pe gustul meu.

Pocket Loox-ul ala imi place foarte mult, l-am urmarit si pe el, dar are qwerty si nu e pentru mine. Din pacate. Nu vreau qwerty tocmai pentru ca nu folosesc editarea de text si m-ar incurca la functiile celelalte multitudinea aia de butonele. Ma gandesc ca daca il folosesc pe post de GPS voi avea obligatoriu suportul cu ventuza pe geam, asa ca pot sa tastez direct cu un deget pe ecranul touch, fiind stabil. Asa ca tastatura simpla, de telefon, nu e un must have. Unde mai pui ca ea iti reduce suprafata ecranului, sau, mai rau, alungeste smartphone-ul inutil, ceea ce nu prea vreau.

Etenul ala mi=a zis si prietenul care l-a avut ca nu e bun, nici nu l-am mai pus pe lista. In schimb, HTC 3300 pe care il are acum zice el ca e super, e stabil si rapid chiar si in functia de telefonie.
Mariustom
Cristi, mesajul lui Tudor are vechime mai mare de un an whistling.gif wink.gif

Te-ai scos cu răspunsul pentru Dragoș tongue.gif biggrin.gif
T u d o r
E din cauza pozitionarii "quote"-ului. Si eu m-am incurcat la un mesaj al lui Dies Irae, am citat din altul biggrin.gif Cristi a citit corect si a apasat pe butonul mesajului dinainte. smile.gif

Poate ar trebui unite topicurile astea de telefoane, PDA-uri si alte 'jmecherii' de-astea intr-unul singur. smile.gif
Cristi86127
QUOTE(Mariustom @ Oct 14 2007, 01:27 PM) *
Cristi, mesajul lui Tudor are vechime mai mare de un an whistling.gif wink.gif

Te-ai scos cu răspunsul pentru Dragoș tongue.gif biggrin.gif


Da, ai dreptate, nici nu m-am uitat la data...am vazut pda si am sarit pe tastatura...aici e de mine. blink.gif

Pentru putin Tudor...astept sa-ti schimbi PDA-ul biggrin.gif
DRAGOS
Cristi, primul link nu merge sad.gif, iar in al doilea nu am gasit decat niste trialuri. E ok..presupun ca pot gasi niste coduri care sa le faca full daca caut putin pe google.

Insa nu m-am lamurit c-o treaba...se poate sau nu face upgrade la window mobile?
Cristi86127
QUOTE(DRAGOS @ Oct 14 2007, 05:49 PM) *
Cristi, primul link nu merge sad.gif, iar in al doilea nu am gasit decat niste trialuri. E ok..presupun ca pot gasi niste coduri care sa le faca full daca caut putin pe google.

Insa nu m-am lamurit c-o treaba...se poate sau nu face upgrade la window mobile?


Scuze, era o greseala http://www.pocketgear.com

Da, in general se poate...ce model ai tu ?
DRAGOS
Am un asus A730w, procesor 520 mhz, 128 ram.....deci specificatiile le indeplineste thumbsup.gif
T u d o r
Dupa ce am mai ars gazul pe diverse forumuri dedicate (straine) si pe site-uri de specialitate (deasemenea straine, ca in ale noastre nu am incredere), m-am oprit asupra a doua modele:

1. http://www.trustedreviews.com/mobile-devic...r-Smartphone/p1 -- Tytn2 de la HTC

2. http://www.trustedreviews.com/mobile-devic...lofiish-X800/p1 -- E-ten Glofiish X800


Tytn e super ca si performanta si dotari, dar are doua mari dezavantaje, din punctul meu de vedere, anume ca e scump ca porcu' (vreo 2400 ron) si are tastatura qwerty, ceea ce-a lafe prea greu si butucanos. Eten-ul are dotare buna, ecran excelent si un pret ceva mai comestibil, cam 1700.
Iata-l:




Arata bine, nu e foarte mare si greu si indeplineste conditiile mele cele mai importante, adica GPS sirfstarIII, WM6 si fara tastatura qwerty.

Ceva opinii la adresa alegerii mele? smile.gif
DRAGOS
Frumos Etenul. Din poze arata subtirel si foarte elegant. Cred ca e alegerea perfecta daca zici ca nu vrei qwerty thumbsup.gif Ce procesor si ce ram are?
T u d o r
64 ram si procesor Samsung de 500. Configuratie buna ca si CPU, dar medie dpdv al memoriei de lucru.
DRAGOS
Procesorul daca e peste 400 mhz e foarte bun. Memoria e suficienta daca nu te apuci sa-l chinui cu muzica, net, messenger, gps, wi-fi si word/excel in acelasi timp.
T u d o r
Pai stii deja, utilitatea lui va fi 90% telefon, restul gps - cand va fi cazul si un net/office rar de tot.
HalbaSus
Imi mentin parerea ca orice telefon de ~100 de euro indeplineste cu mai mare succes functia de telefon decat acest eten. Ma refer in primul rand la durata bateriei, stabilitate si ergonomie. Nu stiu cat de practic e un telefon care nu are tastatura hardware, si are un ecran imens pe care va trebui sa-l protejezi mereu (eu desi imi port N73 in husa aproape tot timpul, tot nu am reusit sa evit zgaraieturile pe ecran... si ecranul de la N73 e pe jumatate cat cel de la eten). Touchscreenul e misto la inceput, dar daca ar trebui sa accesez mai toate functiile cu touchscreen as lua-o razna clar...
Pentru navigatie probabil va fi OK, singura problema ar fi daca suna telefonul... la ce resurse consuma I-GO-ul eu am impresia ca va claca instant daca iti suna telefonul in timp ce merge navigatia... nu am incercat ca PDA-ul meu nu are functia de telefon, e doar o parere personala, s-ar putea sa fie ok. Din punct de vedere economic iesi putin mai bine decat cu un PDA+telefon nou... dar nu cu mult.
Un N73 e ~10 milioane... iar daca iti mai trebuie in plus doar navigatie gasesti PNA-uri la 7-8 milioane iar un PDA Mio e vre-o 10 milioane, dar daca iti trebuie doar navigatie eu as merge pe un PNA. E mult mai comod de folosit decat un PDA. Asa ca

PNA ieftin + N73 > PDA-phone (si nici nu costa mai mult in varianta asta).
T u d o r
O sa vad. smile.gif N-urile de la Nokia nu prea ma atrag, pentru ca functiile multimedia sunt cel mult optionale la mine. Adica, daca sunt, nu deranjeaza, dar nu cumpar un telefon pentru asta. Astia de la "teste" zic ca navigatia e foarte bine implementata, sirfstarIII cu 20 sateliti si receptie foarte buna.

In fine, daca nu apare "printul" de dupa colt pana luna viitoare, X800-le va fi alesul. Sper sa nu fi ales gresit, si eu sunt un pic ingrijorat de ce zici tu, dar... in fine, o sa vad. Incerc si varianta asta.
HalbaSus
Eu am fost unul dintre cei care sustineau sus si tare ca un telefon nu are nevoie de aparat foto... pentru ca telefoane fac poze NASPA... si inca sustin acest punct de vedere... dar trebuie sa recunosc ca un telefon cu camera de 3.2 mp (K800/810 sau N73) fac poze la nivelul unui aparat foto digital entry-level... adica poze decente. Normal ca nu o sa folosesti telefonul pe post de aparat foto cand te duci intr-o excursie, si nici pozele din albumul familiei nu o sa fie alcatuite din poze facute cu telefonul... dar e util si ala din cand in cand. Eu cu N73-ul spre exemplu mai "xeroxez" documente, sau fotografiez chestii haioase cand aparatul foto nu e la indemana (eu am o caramida de aproape un kilogram asa ca nu pot sa-l port la mine tot timpul). Asa ca nici functiile multimedia nu sunt de ignorat... normal ca nu ascult muzica sau nu ma uit la filme pe telefon ca nu fac parte din looserii care asculta manele in fata blocului biggrin.gif Dar imi place faptul ca pot sa-mi verific e-mailul sau sa intru pe net de pe telefon, iar browserul integrat in N73 (acelasi cu cel din E50 doar ca pe un ecran mai mare) mi se pare cel putin la fel de OK ca si internet explorerul din PDA-ul cu ecran de 3.5". Functiile office nu le folosesc nici la telefon nici la PDA, nu sunt un om chiar atat de ocupat incat sa trebuiasca sa lucrez si cand nu am in apropiere un calculator.
Eu iti recomand sa te mai uiti putin la N73... e un telefon aproape perfect... este un telefon stabil (ca si sistem de operare, nu s-a blocat niciodata in 4 luni), rezistent (ma refer la baterie care tine cel putin 4 zile chiar si la un uz intens), cu un design elegant (adica nu iti da impresia de playstation portabil ca si N95 sau pda-phonesurile), are o camera foto decenta si are cam toate functiile pe care ti le-ai dori... daca ar avea si wi-fi ar fi poate telefonul perfect (desigur e o parere subiectiva).
T u d o r
Hmmmm... ce sa zic.... Tinand cont ca intr-un an de utilizare am facut vreo 5-6 poze (daca le poti numi asa cu un E50 biggrin.gif ), cred ca ma intelegi daca-ti spun ca pentru mine N73 e egal cu E50-ul din dotare. Adica nu ar merita sa fac acest upgrade. Imi doresc o solutie integrata, poate e un alt pitic ce s-a apucat sa are pe creierul meu... ce naiba sa-i fac? biggrin.gif E50-ul nu m-a dezamagit pana acum, bateria tine foarte mult, de blocat mi s-a blocat de 2-3 ori (intra apelul direct pe speaker si apoi se bloca, trebuind resetat ca sa-si revina), per total e un telefon ieftin si bun. Nu de asta il schimb. La fiecare sfarsit de an ma apuca amocul... irezistibil, trebuie sa schimb ceva. Cu nevasta m-am invatat, masina e prea scumpa... tongue.gif Noroc cu telefonul. thumbsup.gif whistling.gif
drabisan
QUOTE( T u d o r @ Oct 26 2007, 07:32 PM) *
Cu nevasta m-am invatat, masina e prea scumpa...



Bine ca nu invers >:)

Ai luat in calcul HTC-urile? Stiu ca-s chinezesti, dar chiar au de detoatele.
Daca nu te dai pe HSDPA altfel decit ocazional bateria e mai mult decit decenta. E un PDA cu receptor GPS foarte foarte bun asa ca poti sa-i gasesti ce intrebuintari vrei tu. Camerele ok. In fine, un ceva all-in-one mai mult decit interesant, din punctul meu de vedere. As lasa deoparte oricind N-urile de la Nokia plus iPaq-ul pentru un d'ala. Camera foto nu o sa o schimb pe nici un telefon niciodata!

Personal folosesc N-uri, ca d'alea-mi da firma, dar sint din ce in ce mai proaste: ultimul mi-a lasat jumate de tastatura lipita de obraz, asta de-l am acum s-a decojit de zici ca are 10 ani si asta in 4 luni de folosit, ce-i drept intensiv. Plus Symbian-ul ala care e mai lent decit orice a facut Microsoft vreodata...

Ce-mi doresc e un 6310, dar a trecut vremea telefoanelor care tin 3-4-5 ani asa cum a trecut vremea masinilor puternice/ieftine/in care mori din prima (asta ca sa fim in spiritul site-ului.)
T u d o r
Drabisane.... un 6310i si un Mertz Cobra... Ce vremuri dom'le, nu se mai fac lucrurile ca alta data. Nici acum nu-mi iert idiotenia de a-mi da credinciosul meu 6310i... angry.gif

Da' Etenul de unde crezi tu ca vine? Toate vin de la tara China, de la Nokii la HP-uri. De la HTC ma oprisem la P3300, dar e cu WM5, procesor subtirel, la doar 200 mhz si pretul apropiat de X800. Pe net nu prea ma dau cu mobilul, de fapt nu ma dau deloc. smile.gif Am net atat acasa cat si la birou, iar in masina conduc. biggrin.gif Spre deosebire de Bucuresti, la Valcea masinile mai mult merg decat stau. tongue.gif
DRAGOS
Deeci: biggrin.gif

Vreau sa-i fac pda-ului meu un upgrade de software: de la Windows mobile 2003 la WM 5 sau 6.
este un Asus myPal A730w, procesor 520 mhz, 128 RAM.

Sugestii? Cum se face? De unde pot face rost de soft?

multumesc anticipat thumbsup.gif
HalbaSus
QUOTE(DRAGOS @ Oct 28 2007, 08:09 PM) *
Deeci: biggrin.gif

Vreau sa-i fac pda-ului meu un upgrade de software: de la Windows mobile 2003 la WM 5 sau 6.
este un Asus myPal A730w, procesor 520 mhz, 128 RAM.

Sugestii? Cum se face? De unde pot face rost de soft?

multumesc anticipat thumbsup.gif

softul si oaresce indicatii poti gasi pe www.ipmart-forum.com
Dar mare mare atentie... daca nu gasesti firmware pentru aparatul tau s-ar putea sa nu mai functioneze anumite butoane, sau sa ai probleme de stabilitate... si pe mine m-a batut gandul sa trec la WM6 dar am renuntat tocmai din aceste motive.
T u d o r
Surpriza s-a produs! biggrin.gif

Adica azi am fost la sediul **** - un magazin online, cu showroom pe la Semanatoarea (wink.gif) , chitit pe Eten-ul ala, pe care-l si rezervasem pe net. Si un tip de acolo mi-a schimbat hotararea, ca cica au avut niste probleme cu ele si ca WM6 nu ar fi chiar stabil, deocamdata. Ce surpriza, auzi, Windows sa nu fie stabil... tongue.gif
Si m-am orientat pe loc la un Mio A701, model fara pretentii, dar la 950 lei, bashca un SD de 1 GB KKdou. smile.gif Acum sta la formatat bateria, dupa ce ma joc cu el va anunt ce si cum, ca si eu sunt curios. wink.gif
DRAGOS
Nu stiu de ce zici tu ca e fara pretentii. Din ce am citit pe net, pare unul dintre cele mai apreciate modele de smartphone. Si nici specificatiile nu-l fac de rusine wink.gif

Sa-l stapanesti sanatos thumbsup.gif
Cristi86127
QUOTE( T u d o r @ Nov 9 2007, 07:51 PM) *
Surpriza s-a produs! biggrin.gif

Adica azi am fost la sediul **** - un magazin online, cu showroom pe la Semanatoarea (wink.gif) , chitit pe Eten-ul ala, pe care-l si rezervasem pe net. Si un tip de acolo mi-a schimbat hotararea, ca cica au avut niste probleme cu ele si ca WM6 nu ar fi chiar stabil, deocamdata. Ce surpriza, auzi, Windows sa nu fie stabil... tongue.gif
Si m-am orientat pe loc la un Mio A701, model fara pretentii, dar la 950 lei, bashca un SD de 1 GB KKdou. smile.gif Acum sta la formatat bateria, dupa ce ma joc cu el va anunt ce si cum, ca si eu sunt curios. wink.gif


WM6 nu ar fi chiar stabil ? Prostii, de unde stie nenea ala ca WM6 nu ar fi chiar stabil, in ce sens stabil, cum a argumentat afirmatia asta ? teehee.gif
Nu exista, din punct de vedere al stabilitatii, nici unul este de nota 10 si WM6 este mai ok decat versiunile precedente, pe langa asta mai ofera si alte avantaje, NETCF este deja integrat, deci orice aplicatie based on NET nu va mai necesita instalarea acelui cab de NETCF si are rezolvate o groaza de buguri, inclusiv probleme de gestiune a memoriei (asta ar fi problema lor nr. 1)...baiatul ala a vrut sa vand un model invechit.

Windows Mobile 2003 a fost mai ok decat Windows Mobile 2005 (WM 5.0)din punct de vedere al stabilitatii si indiferent de frecventa procesorului, un device based on WM 2003 se misca mult mai bine decat altul cu WM 2005 insa WM 2005 dispune de mai multe facilitati, API-uri, samd nu foarte vizibile user-ului dar care il fac "functional" cu noile aplicatii deoarece dispune de un subset mai avansat de API-uri Windows...la fel si WM 6.0 comparand cu versiunile anterioare.

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/bb278115.aspx

IGO se poate bloca si pe WM 2003 (PocketPC 2003)si pe WM 2005 (WM 5.0) si cu siguranta si pe WM 6.0 dar asta nu spune mare lucru despre stabilitatea sistemului de operare...aici e vorba si de device dar mai ales de aplicatie...am dat un exemplu.

Am un Mio A 701, e ok, fiabil (nu am vazut ppc non fiabial), il am de mai bine de 1 an si bateria tine ca la inceput, gps-ul e perfect insa pe partea de GSM e mai slab decat un telefon normal.

Apropo de procesoare...am un O2 XDA Exec, cu exceptia gps-ului are de toate
http://www.gsmarena.com/o2_xda_exec-1279.php
si dupa cum vedeti are un procesor Intel Bulverde 520 MHz...e varza, merge mai prost decat un device cu procesorul la 197MHZ.

Uite ceva OK
http://www.shopit.ro/sisteme/pda-smartphones/mio/a-702/
thumbsup.gif

T u d o r
Azi m-am jucat cu noua mea jucarie pentru oamenii mari. biggrin.gif BTW, stiti care e diferenta dintre jucariile pentru copii si cele pentru oameni mari? ...pretul. biggrin.gif

Am ezitat sa dau 18 mil. pe un device pe care nu l-am mai avut si nu am stiut ce poate si daca-mi place. Asta e motivul real pentru care am luat mio-ul. Altfel nu ma convingea consultantul, am reprodus doar ce mi-a spus el.
Cum spuneam, m-am jucat cu el. Contrar diverselor comentarii ale unora pe forumuri de specialitate, s-a legat imediat la PC, am sincronizat agenda telefonica, am intrat pe net cu el, etc. Am descarcat nu stiu ce firmware de la mio de pe site, dar surpriza... pda-ul meu nu are nici un dezarhivator instalat, moment la care am renuntat pe ziua de azi. biggrin.gif Continui maine.
In seara asta imi instalez si I-Go, "freeware". wink.gif

Acum vin cu intrebari pentru cunoscatorii dintre voi. smile.gif De unde iau un antivirus pentru WM5? Ma refer la unul free, cum e Avast-ul pentru PC. Si ce mi-ar mai trebui instalat? Chestii importante, nu jocuri sau melodii. biggrin.gif
Cristi86127
QUOTE( T u d o r @ Nov 10 2007, 10:20 AM) *
Azi m-am jucat cu noua mea jucarie pentru oamenii mari. biggrin.gif BTW, stiti care e diferenta dintre jucariile pentru copii si cele pentru oameni mari? ...pretul. biggrin.gif

Am ezitat sa dau 18 mil. pe un device pe care nu l-am mai avut si nu am stiut ce poate si daca-mi place. Asta e motivul real pentru care am luat mio-ul. Altfel nu ma convingea consultantul, am reprodus doar ce mi-a spus el.
Cum spuneam, m-am jucat cu el. Contrar diverselor comentarii ale unora pe forumuri de specialitate, s-a legat imediat la PC, am sincronizat agenda telefonica, am intrat pe net cu el, etc. Am descarcat nu stiu ce firmware de la mio de pe site, dar surpriza... pda-ul meu nu are nici un dezarhivator instalat, moment la care am renuntat pe ziua de azi. biggrin.gif Continui maine.
In seara asta imi instalez si I-Go, "freeware". wink.gif

Acum vin cu intrebari pentru cunoscatorii dintre voi. smile.gif De unde iau un antivirus pentru WM5? Ma refer la unul free, cum e Avast-ul pentru PC. Si ce mi-ar mai trebui instalat? Chestii importante, nu jocuri sau melodii. biggrin.gif


Mio A701 e ok, nu am avut probleme cu el dar pe partea de GSM e slab, nu are nici macar EDGE...zlab dar la preturile care se vehiculeaza acum pentru el isi merita banii.
Nu am folosit antivirusi, nu mi s-a intamplat sa mi se viruseze nici unul dintre device-urile utilizate mine, atat timp cat nu intri pe site-uri deocheate nu are rost sa-i incarci procesorul si memoria inutil.
Chestii importante...un remote control care sa-ti permita sa accesezi desktopul de acasa indiferent de versiunea de WIndows folosit, un messenger gen agile sau IM+ dar astea costa, aici eu mi-am facut propriul messenger dar numai pentru yahoo de care sunt foarte mandru si tin sa ma laud cu asta..in rest nu stiu ce te-ar interesa, poate un newsreader, currency converter, weather forecast...


A K U
Am cautat si gasit topicul asta, ca sa nu deschid unul nou. Nevasta si-a luat un HTC la instigarea unei prietene careia ii plac lucrurile putin altfel. Desigur, a venit cu el acasa si "citeste si tu manualul ala de utilizare de 250 de pagini si sa-mi spui si mie pe scurt cum e cu Internetul, cu mail-ul, cu messu' etc.". Acuma, ce sa zic, am citit eu pe ici, pe colo, prin partile esentiale, dar fiind complet atehnic, nu m-am lamurit deloc. Plus ca fetita mea de 4 ani care m-a vazut ca vreau sa citesc instructiunile nu m-a ajutat deloc in proces, dimpotriva: "uite poza, ce scrie acolo, cum merge aia, ce face aia", v-ati dat seama. Tilifonu' (sau ce naiba e) are doua (de ce, unul n-ajungea?) browsere de Internet, Explorer si Opera, messenger si 'jde mii de alte rahaturi. In prima seara probabil a ramas conectat la Internet pentru ca a doua zi dimineata dupa 2 apeluri s-a terminat bateria. Cine stie, cine cunoaste, ajutati-ma si pe mine, va rog, dar explicatii ca la prosti. Multumesc anticipat.
DRAGOS
firstly...ce model este?

in principiu smartphone-urile windows mobile based sunt destul de imbarligate. o sa ai de furca biggrin.gif
ToRnada
Smailo - primul GPS romanesc //// numele e frumos, bine ales

cine il incearca primul sa ne zica si noua cum e???? care e curajosul?!?!?!? thumbsup.gif teehee.gif
http://masini.ro/stiri/citeste_stire/4004/...ps-romanesc.htm

Respect
ToRnada
A K U
Asta e impricinatul
http://www.htcromania.ro/?page=cruise
Lexy
Am si eu o mare dilema. Dupa ce am asteptat vreo 6 luni ca sa apara pe piata LG KS20(se pare ca a aparut doar pe net de vanzare la niste siteuri mai obscure) am gasit un potential rival si anume Sonny Ericsson w960i...si nu prea ma pot decide. Care credeti ca este mai bun/rapid/stabil/etc Symbian 9.1 sau Windows Mobile?
Uitati linkul ptr o comparatie directa: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPho...;idPhone1=2008#

Ma atrage SE doar ptr cei 8gb de memorie inclusi in pret, camera cu rezolutie mai mare si bateria standard. Cu LG-ul e chestie doar de design ca mi se pare mai "misto" plus ca nu vad rostul la butoanelor la SE atat timp cat are touch screen.

Multumesc anticipat.

T u d o r
Tu asculti frecvent muzica la mobil? Daca da, atunci W-series de la SE e o alegere potrivita. Daca nu asculti, poate ar intra si alte mobile in categoria de pret a celor doua postate de tine. Pentru camera SE fara discutie, dar seria K. Sincer, parerea mea proprie si personala e ca mobile bune fac SE si Nokia. smile.gif
ToRnada
CITAT( T u d o r @ Apr 23 2008, 07:22 AM) *
Sincer, parerea mea proprie si personala e ca mobile bune fac SE si Nokia. smile.gif


offtopic.gif Sa nu uitam de Sagem. La majoritatea telefoanele Sagem semnaluleste ffff bun (asta depinde si de retea bineinteles) si bateria rezista cam o saptamana. thumbsup.gif
Lexy
Nu il iau ptr muzica, ca nu acesta este factorul decisiv. Daca are e mai mult ca ok, mie mi-a placut celelalte dotari inclusiv touchscreenul care m-a dus catre o alta categorie. Eram hotarata la Iphone dar LGul este peste ;si la fel am studiat si HTC-le insa nu m-au "dat pe spate". Cat despre camera, sa fie acolo, rezolutie cat se poate ca am digitala acasa daca vreau poze bune si nu am pretentii cine stie ce de la o camera de mobil.
Am un N80 si un N73 si m-am saturat de Nokia pana peste cap.De sagem nici nu discut (no offence).

Revin cu intrebarea referitoare la symbian vs win mobile...
DRAGOS
A K U: jucaria aia este foarte misto, cu conditia sa stii sa-l folosesti. E foarte greu de explicat...pot doar sa-ti garantez ca alegerea e foarte buna biggrin.gif
incearca sa iei cartea la mana, insa telefonul asta se invata butonandu-l. Fara frica, nu are ce sa se strice biggrin.gif

Lexy: crede-ma, touchscreen-ul e chestie care necesita adaptare. Eu am SE P990i si ma dispera pt ca telefonul asta pur si simplu nu poate fi manevrat cu o singura mana. Daca esti dispusa sa suporti asta atunci W960. In LG nu am incredere deloc.


EDIT: symbian vs windows mobile. Hmmm, symbianul imi pare mai stabil si mai intuitiv. Totusi nu am incercat WM 6, dar daca e la fel ca 5-ul (si tind sa cred ca da) atunci prefer symbian. Totusi e o parere foarte subiectiva smile.gif
klm
CITAT(Lexy @ Apr 23 2008, 07:02 AM) *
Care credeti ca este mai bun/rapid/stabil/etc Symbian 9.1 sau Windows Mobile?

Am stat ieri toata ziua sa caut modalitati de semnare a aplicatiilor pentru S60 v3 Symbian 9.2 (Nokia E51); daca nu ai timp, chef, si putine cunostinte stai departe de acesta macar cateva luni (eventual alege un S60 v2 chiar daca diferenta de viteza se vede).
grenouille
bine v-am regasit si ... scuze ca ridic un topic din morti.

vreau sa imi cumpar un telefon care sa aiba si GPS [printre altele] in acelasi timp. nu vreau sa car prea multe device-uri prin geanta (doh, si asa e mare si grea). ceea ce am eu nevoie sa faca device-ul:
1. Telefon care sa aiba cat de cat semnal si sa dureze decent bateria (stau pe telefonul mobil cam 1h/zi dar sunt zile in care stau si 2, si 3...)
2. GPS (simtul meu de orientare e sublim dar e undeva la valoarea zero)

3. sa pot citi mailurile pe el cand sunt in deplasare (conectare wi-fi la retele ca sunt din ce in ce mai multe retelele de genul asta). Laptop am si-l car dupa mine mereu, dar e greu al naiba si incomod de facut-desfacut prin aeroporturi . Deci o aplicatie office-like sau browser (webmail)
4. Sa aiba software-ul stabil - nu-mi plac aplicatiile care crapa misterios, nici pe calculator nici prin alte parti.
nu tin neaparat la functii SF (muzica, video etc- ca nu e telefon de distractie, vreau ceva functional). daca are camera, e perfect, daca nu, paguba-n ciuperci, nu e un criteriu pentru a da cu el la cos). a, sa nu uit: nu vreau limitare pe memoria interna (HTC Touch Diamond - parca el - are doar cativa GB- tinand cont cum evolueaza informatica, in cativa ani ei vor fi insuficienti).
Sistemul de operare nu conteaza (nu ma sperii de Symbian sau MS, lucrez in IT, am vazut tot felul de chestii nasoale la viata mea) atat timp cat e stabil.

bugetul e undeva la 600 EUR dar se mai pot adauga smile.gif
multumesc frumos ca m-ati ascultat si.. astept idei.
drabisan
La ce cerinte ai tu nu ti-as putea recomanda decit HTC-uri: Tynt II, ca-i mai ieftin, sau Diamond Touch!
Poate si Samsung Omnia ar fi o varianta, dar nu am idee la ce pret e pe piata...
guerilla
eu am tytn ii.
are si bune si rele.
receptie gps - e loc de mai bine. dureaza ceva pana isi gaseste satelitii. apoi e stabil.
functie telefon - buna. are cam tot ce iti poti dori de la un telefon - agenda bogata, criterii diferite de cautare, ala bala portocala
wireless - destul de bun pentru un telefon. combinat cu opera mobile ai internetu in palma.
soft de control aparat - eu l-am injurat din prima zi. mi se pare o dracie prea complicata in ansamblu (da, si eu lucrez in it). are MULT prea multe functii fata de cate folosesc eu.
baterie - sucks. eu il incarc zilnic. si in masina il tin pe alimentare. daca ii dai si drumu la bluetooth sau wireless s-a terminat filmul.
daca vrei htc tytn ii iti recomand sa-l iei de la orange pentru ca vine cu toate accesoriile incluse (ventuza parbriz, incarcator masina, incarcator casa, husa piele, handsfree pe fir)
grenouille
touch diamondul era si alegerea mea initiala. pana l-am vazut live la un client in franta. functionalitate OK daca e sa-l ascult pe stapan (tot it-ist si el), da' arata nasol cu amprente pe el sad.gif iar designul... euh, puteau sa faca un pic mai mult efort la el.
pe langa fitzele astea (ca designul care nu-mi place e totusi o fitza feminina), o problema reala e ca nu are slot pentru card. ori, eu am un obicei prost- desi am USB-uri destule sa le folosesc si pe post de bigudiuri, de obicei le pierd peste tot. am cumparat inclusiv mp3 player cu usb pentru masina. le-am pierdut si pe alea pe care imi tineam muzica in masina biggrin.gif . cel mai la indemana ramane telefonul ca sa stochez fisiere de date. azi am un card de 1GB la telefon, maine s-ar putea sa nu fie suficient....

omnia e si el pe lista, dar sa-l vad intai live.

multumesc pentru sfaturi.
G e o r g e
am si eu tot tytn II si sunt de acord cu guerilla . doar ca daca folosesti aplicatia lui de sincronizare sateliti , se leaga la sateliti mai repede .
se misca ok telefonul si ai cam tot ce iti poti dori.

ma uitam de curant la htc pro , adica diamond cu qwerty. ma las pagubas , au inghesuit o rezolutie mai mare pe un ecran mai mic ... cah ... te chiorasti un pic in ecran.
astept sa vad cu arata SE XPERIA X1, ca si asa sunt eu fan sony ericsson smile.gif
klm
Uite-te la un Nokia E71, desi in Ro nu sta excelent pe parte de GPS si aplicatiile (alea foarte valoroase) te rup la buzunar are o autonomie suficienta, qwerty, vro 8 sau 16Gb si e foarte frumos. In banii aia cred ca gasesti si Xperia (insa n-am ce feedback sa-ti ofer despre el pentru ca nu l-am folosit).
T u d o r
Xperia poate fi si el o solutie. Doar ca pe net se gaseste pe la 900 dolari.
20krpm
iphone. but i'm biased.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.