Help - Search - Members - Calendar
Full Version: kilometraj dacia clasica
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Berlina/Break/Pick-up
RUE
salut,

la un moment dat nu mai mergea kilometrajul mare si vitezometrul era ok si kilometrajul de trip (cel mic) colecta km.
acum merge doar vitezometrul....

unde sa caut problema?
stelian61244
trebuie sa schimbi ceasul de km cu totul,la ceasurile cu doua km (total si zilnic ) actionarea se face mecanic si independent unul fata de celalalt prin niste pirghii metalice care sau uzat din cauza ca e prost materialul din care sunt facute.
in cazul in care il schimbi ai grija de care cumperi ca sunt doua tipuri de ceasuri,modelul vechi cu filet la cablul de km sau modelul nou cu o mufa care intra prin presare in ceas .
RUE
ca costa nebunia aia de ceas? se poate schimba numai el?
e usor? ce tre sa desfac?

speram sa fie ceva de strans, baga.. etc
mercic
pokola95511
Nu pot sa-mi dau seama de viteza de deplasare deoarece acul de la kilometraj imi sare de la un numar la celalat, adica la viteze diferite intre 20-40, 40-60, 60-80. Ce pot sa fac ca acul sa mearga bine, fara sa joace de la un numar la celalalt? blush.gif Am mai vazut multe dacii, unele mai vechi decat al meu, dar nu aveau asa proble :evil: me.
stelian61244
daca se aude si bataie usoara ritmica ,scapa patratul de la cablu in mufa de la ceas , verifica daca nu este uzat sau rupt
mai verifica daca nu este uzat pinionul din cutia de viteze in felul urmator : scote cablul din ceasul de km , ridica masina pe cric cu o roata , porneste motorul si cupleaza in viteza 1 sau 2 si cu degetele incearca sa tii strins ( moderat ) intre ele patratul de la cablu care intra in ceas , ar trebui sa se invirta constant fara socuri sau pauze
daca nu ai gasit nimic ciudat sau defect la aceste verificari inseamna ca e stricat cuplajul magnetic din ceas si nu prea mai ai ce sa-i faci decit sa-l schimbi (ceasul ).
pokola95511
Multumesc pentru sfat. Am constatat problema, am schimbat cablul de km, si acum imi merge brici. Norocul meu ca nu trebuie sa-mi schimb ceasul. :wave:
pokola95511
Multumesc pentru sfat. Am constatat problema, am schimbat cablul de km, si acum imi merge brici. Norocul meu ca nu trebuie sa-mi schimb ceasul. :wave:
RUE
eu am dat pe daciana cadou in familie, sa si bata altul capu cu ea.
deja ma obisnuisem sa nu mai inregistreze km, vitezometrul mergea.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.