Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 2.0 i pe O1
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Tarabostes
Salut,

Sunt pe cale de a cumpara o Octavia cu un motor de 2.0 i, ce imi puteti spune despre acest motor: performante ( am mers prea putin ca sa ma lamuresc), comportament peste 100 kph, consum etc.
Multumiri.
Tarabostes
chiar nu a condus nimeni modelul acesta, e asa de rar?
Lucian72846
Un motor destul de vechi , fiabil insa , dar diferente foarte mici de reprize si comportament fata de 1.6 MPI . Consumul este insa mai mare , o medie de 9-10 % lejer .
Mariacu
Octavia pe care o am are motor de 2.0L si sunt foarte multumit de ea. Motorul este fiabil, nu am avut probleme, este chiar foarte sprinten, m-as mira sa se comporte aproape la fel ca un motor de 1.6 MPI, se infige bine de tot, si niciodata nu am avut senzatia ca trebuie sa ma dau jos s-o imping, chiar si cu A/C pornit.

La peste 100 Km/h se comporta super, am mers chiar cu viteza ei maxima, in jur de 204 Km/h si in afara de zgomot, care era mai pronuntat, mi-a placut cum mergea.
Lucian72846
Nu am spus ca se comporta ca unul de 1.6 MPI , dar am afirmat ca sunt diferente foarte mici !
Mariacu
Se poate, nu te contrazic, personal nu am mers cu motorul de 1.6, dar am un prieten care si-a luat recent o Octavia cu un astfel de motor si ii consuma mai mult decat consuma a mea, iar cand pornea consumatorii ii crestea turatia si tragea mult mai greu. Presupun ca motorul de 1.6 nu este suficient de puternic pentru cat de mare si grea este masina....
Tarabostes
La asta m-am gandit si eu, ca 1.6 e un motor mic pt greutatea masinii.
Masina e din 2002, are 75k rulati in Romania ( bine intretinuta insa ), varianta elegance, costul este de 8500E. Mi-ar fi placut un motor mai nou, dar asta e.
Lucian72846
daca masina are service la zi , pretul este ok !
DORU
Motorul de 2L si 115 CP este bun prin prisma cilindreei. La taxe te cam cauti prin buzunare. Consider ca este decent, insa puterea e cam micuta raportata la cei 2L. As zice ca daca masina este extrem de ingrijita ar merita, altfel nu.
Tarabostes
ai dreptate cu puterea dar eu ma intreb de unde tot cresc unii producatori constant puterea motoarelor? 1.4 de la Renault avea pana mai ieri 97 CP acum are 105, cred ca si la Opel e cam la fel, nu e cumva marketing pur?
Cresc puterea si scad consumul, e drept ca si tehnologia evolueaza, dar ...

masina e cu multe optionale si relativ bine ingrijita ( il cunosc pe proprietar)
Cristian-330
Acum depinde si pt ce o iei.....(nu cunosc acest motor desi dupa parerea mea la un motor de prin 2002 de 2000cm3 doar 115 e super nasol !!! ) Daca ai de gand sa o iei doar pt plimbari , concedii ar merge acel consum....dar pt un uz zilnic....o sa te cam usuce....
Tarabostes
Am vorbit cu un tip de la Skoda ( genul de relatie made in RO, prietenul unei verisoare de-a unei matuse ...) si mi-a spus ca in Bucuresti consumul se duce si spre 15 ( extrema superioara, probabil vara cu AC sau in miezul iernii ) , mai mult la 4 ani ar trebuie schimbat kit-ul de distributie ( 16-20 mil) ceea ce ma face sa ma mai gandesc.
DORU
Recomandarea POrsche spune asa: kitul; distributie se schimba la maxim 7 ani indiferent daca masina a mers sau nu. Iar costul operatiei de inlocuire nu depaseste 13 mil lei, inclusiv pompa apa.
Tarabostes
Te cred, nu m-am interesat oficial. Tipul lucreaza la service/reprezentanta de pe Timisoara. Interes sa imi spuna aiurea nu avea, poate nici el nu stie exact. Mi-a spus ceva de o limita de kilometri ( ceva peste 150k ) si de 4 ani pe care masina ii face foarte curand. Pretul nu mi l-a dat dupa un catalog mi-a spus asa orientativ. Masina este pt cineva din familie care va merge mai mult in afara dar nu exlusiv, estimativ 15-20k pe an si urmeaza sa fie pastrata o vreme. Avantajul este ca stiu proprietarul si ca masina este f bine dotata, ca altfel prin vitan sunt oferte mai interesante. Nici vanzatorul nu se grabeste.
Oricum tks pentru informatii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.