Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Corsa 1,2i, Astra Clasic 2 1.4i , Fabia 1,2i
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
schumiallexx
salut. masina asta e pentru o doamna la 50 de ani, nu are nevoie de nush ce dotari. masinile le-am configurat astfel incat toate au radio cd, aer manual, abs, geamuri electrice.
preturile sunt asa: Corsa e la 10.500 si are 80 de cai, Fabia tot asa 10 500 dar 64 de cai, si Astra Clasic e mai mare 90 de cai si 11 300 pretul. Mentionez ca nu vreau sa dau mai multi bani si am renuntat la o Fiesta din cauza problemelor de la motor!
AStept alte intrebari dar si sugestii!
Rares33010
La Chevy Kalos te-ai uitat?
Banuiesc ca vorbesti numai de masini noi nu si de variante second hand...
rainman_bv
La Seat Ibiza?
Seat Ibiza All Inclusive ? Este ieftin si are si dotari mi se pare o masina accetapibla..

Din cele pe care le spui tu, eu as alege Opel Astra, este o masina ce are cativa ani, si deja a trecut peste "copilarie" smile.gif
*****81107
1.Opel Astra Clasic .
E mai spatioasa, mai puternica, pret de revanzare mai bun. Dar si mai scumpa.


2. Skoda Fabia.
O masina super. Spatioasa, fiabila, raport foarte bun calitate/pret.
Daca consideri ca Astra e prea scumpa cumpara Skoda Fabia.
Dupa parerea mea Skoda Fabia e cea mai buna alegere dintre masinile mici (Raport pret/calitate).
Stiu ca VW Polo si Toyota Yaris sint masini putin mai bune dar sint mult mai scumpe ca si Skoda Fabia.

Skoda Fabia *****
schumiallexx
da, stiu ca astra e un pic mai mare dar si mai scumpa. ala e plafonul maxim pana la care ma pot intinde.
totusi toata lumea critica opelul si nu pricep de ce, ca ma uit pe forum si nu va dprobleme la motor sau caroserie, sunt doar mici hibe care apar destul de rar.
intre timp a revenit dealerul ford si mi-a zis fiesta 1.3 70 de cai 10 300 cu toate dotarile ca si precedentele dar bonus o alarma viper la 300 de euro cu montaj inclus. imi e frica de problemele la motor care le au. ei acum pareri!

p.s. chevy nu vrea pentru ca nu ii place. deci se exclude
florin55503
cine il critica?
schumiallexx
criticile sunt la topicul cu fordul fiesta. citeste-l si minuneaza-te!

astept pareri in continuare. pana miercuri ca atunci tre sa zic care e sa fie!
rainman_bv
Vezi ca Ford Fieste are o gramada de probleme, pe fiesta nu prea pun importanta cei de la Ford ,mai mult pe mondeo sau focus..

Te mai intreb odata.. de Seat Ibiza All Inclusive ce zici?
Mandula
Totusi, la Fiesta ai avea 4 ani garantie, fata de 2 ani la Fabia si la Classic. Insa trebuie aflat ce acopera aceasta garantie de 4 ani, ar putea fi excluderi importante. Dar e greu de crezut ca motorul ar face obiectul unei excluderi de la garantie. Daca motorul de 1.3 e cu probleme, de ce nu unul de 1.4 80 CP ?

Pe de alta parte, cred ca cea mai potrivita e o clasa mica, datorita, in primul rand, unui pret mai mic, si apoi al unor alte avantaje certe in raport cu ipoteza prezentata:

1. Ibiza all inclusive, masina frumoasa, solida, fiabila, spatioasa pentru clasa ei, etc.
2. Fiesta: bine dotata, fiabila (chiar daca s-au reclamat probleme la motorul de 1.3), garantia mare, made in Germany etc
3. Fabia: fiabila si value for money, dar model mai vechi.
4. Polo Happy, interior peste toate cele de mai sus, dotari suficiente, insa mai putine ca la cele de mai sus. Mi de pare ca nu are ABS (?!)

Succes !
schumiallexx
la seat nu am incercat pentru ca doamnei nu i-a inspirat incredere marca. nu e o cunoscatoare a marcilor si de seat nu a auzit si a preferat sa mearga pe marci cunoscute.

i-a placut mult de tot fabia si chiar recomand pachetul de scaune sport. sunt superbe. vrea sa cumpere un tour de france special edition cu 11 300 care are acet pachet, dar nu este niciunde in tara.

o chestie interesanta e comanda. tour de france ar veni in 3 luni jumate dar daca imi iau un skoda fabia avantaj si imi pun pe ea ca optionale toate dotarile lui tour de france si inca cateva in plus (faruri ceata, tempomat, abs extended cu asr si ebd sau asa ceva) ajung la un pret de 11 600 deci cu 300 mai mult. mai multe dotari la doar 300 de euro si vine in 2 luni pentru ca fabrica face prima oara astea!! deci eu nu inteleg ce este asa de special la tour de france finalmente!

propun inchiderea topicului pentru ca alegerea a fost facuta. si eu as fi ales astra pentru ca e mai mare, dar cu fabia a fost dragoste la prima vedere pentru doamna care dorea masina!
tiberiu67102
fabia are motorul ala de 1.2 care este o gluma proasta si ca putere si consum.puturos si gurmand.asi lua astra din cele enumerate de tine,chiar dc este de conceptie veche,este o masina fiabila.
Marius30562
QUOTE(tiberiu67102)
fabia are motorul ala de 1.2 care este o gluma proasta si ca putere si consum.puturos si gurmand.asi lua astra din cele enumerate de tine,chiar dc este de conceptie veche,este o masina fiabila.


La care motor te referi ?
Probabil la cel SOHC de 55 CP.
Daca DA, atunci sunt de acord cu tine.
Daca NU, si este vorba de cel DOHC 12V 64 CP, 119 Nm la 3400 rot/min, atunci ... pe ce te bazezi ?
Mandula
Cred ca se bazeaza pe faptul ca 64 de cai sunt doar 64, nu 90. Pe de alta parte, mi se pare ca doamna a ales designul, nu motorul. De aceea am sugerat in primul rand Seat Ibiza.
*****81107
QUOTE(Mandula)
Cred ca se bazeaza pe faptul ca 64 de cai sunt doar 64, nu 90.


O Skoda Fabia de 64 de cai e suficient pentru o doamna de 50 de ani.

Eu zic ca a ales bine din punct de vedere al motorului. Si al fiabilitatii marcii Skoda.
Iar daca i-a placut designul cu atat mai bine.
schumiallexx
da, designul a primat. motorulm e de 64 de cai si acum ma jucam pe configurator sa ii fac o masina. ce optiuni credeti ca merita ? am buget 11500 pret ddp. tempomat ma gandeam si pachetul acela de abs si ebd si asr sau ceva in plus. costa 60 de euro in plus fata de abs simplu dar cred ca se merita.
citeam pe topicul de skoda fabia de pachetul sport si cineva era foarte multumit. voi ce stiti? 450 de euro pentru jante din aliaj, scaune sport, piele pe volan, schimbator si frana de mana se merita ?
dar de proiectoare de ceata va avea nevoie ?

nu as vrea sa arunc cu banii dar lista cu optionale e foarte tentanta si te face sa sari cu banii

si ce imi sugerati: sa pornesc de la un avantaj si sa bag optiuni sau sa pornesc de la un elite care e mai scump si bag mai putine optionale ca multe le are deja?
James Kilowatt
Pachet sport pentru o masina cu 64CP smile.gif Vorba unui antevorbitor, chiar ca pare o gluma smile.gif
De ce nu te consulti cu doamna pe tema asta? Daca doamna a avut masina si inainte si a condus, iti va fi de un real ajutor smile.gif Ce masina a avut inainte?
*****81107
Site-ul Skoda e cam confuz.
Cand intri pe site scrie ca se poate alege intre nivelele de echipare: Classic, Ambiente, Elegance. Eu as alege modelul de mijloc Ambiente.

Dar cand intri in Car configurator apar 8 nivele de echipare: Charm, Sport, Tour de France, RS, Junior, Avantaj, Elite, Elegance.
Care e nivelul mediu de echipare?

Nu alege pachetul sport, piele pe volan etc, nici proiectoare de ceata.

Alege nivelul mediu de echipare si 1, sau max 2 optionale.
schumiallexx
configurarea aleasa de skoda e cea din car configurator. avantaj e baza, charm e mediu si elite e superior. dar intre ultimele 2 e diferenta de doar 200 euro. sport si tour de france sunt echipari speciale parte din promotii speciale!

pachetul sport la motorul de 64 de cai sincer nu are legatura cu motorul. e un scaun foarte comfortabil si volanul din piele e de asemenea placut. dar profilul de scaun e super. si mai iti baga si jante din aliaj. cam cat costa un set aftermarket ? ca sa stiu daca se merita 450 de euro pe jante aliaj, volan piele si scaune profilate. cat despre pielea pe schimbator si frna de mana chiar cred ca e frectie la picior de lemn.
ma uitam pe alte topicuri si asr chiar e super de ajutor deci il bag.
proiectoarele alte opinii ?
James Kilowatt
Eu as alege alte optiuni, care sa sporeasca pe bune confortul si eventual siguranta: Xenoane (daca nu sunt disponibile in optiuni atunci unele aftermarket), proiectoare de ceata, senzori de parcare (mai ales ca au ajuns la un pret derizoriu). Jantele cred ca ar mai putea astepta. Chiar si un detector de radar din ala ascuns mi se pare mai util, chiar pentru o doamna de 50 ani. Chestia cu confortul scaunului e relativa, poate nu aveti aceleasi gusturi. Poate pe ea ar interesa-o mai mult in scaun incalzit... wink.gif

ASR la 64 CP? smile.gif Insa daca zici ca e la 60 euro, de ce nu smile.gif
schumiallexx
scaunele nu mie mi-au placut. mie personal mi se par prea scumpe. xenoane nu sunt nici macar optionale. ma gandeam la pachetul de drumuri grele. tatal meu e mecanic si mi-a zis ca a vazut diferenta la o ocatvie cu scut de otel, 7 kg are scutul si a salvat masina din situatii dificile.
tiberiu67102
cum se poate spune despre logan ca este submotorizat cu cei 75 cai ai sai iar la aceasi greutate skoda este considerata buna la 54 sau 65 de cp???
Eduard RO
QUOTE
cum se poate spune despre logan ca este submotorizat cu cei 75 cai ai sai iar la aceasi greutate skoda este considerata buna la 54 sau 65 de cp???

Aerodinamica, tren de rulare... blush.gif
Nu conteaza cati Cp ai, conteaza cum ii folosesti. biggrin.gif
tiberiu67102
da clar,am uitat ca fabia seamana cu un glonte...mai inteleg ca sunteti fani vw dar in ochii mei si multor altora sunteti penibili.recomandati bataia aia de joc de motor doar pt ca are sigla...
Eduard RO
QUOTE
da clar,am uitat ca fabia seamana cu un glonte...mai inteleg ca sunteti fani vw dar in ochii mei si multor altora sunteti penibili.recomandati bataia aia de joc de motor doar pt ca are sigla...

Nu frate doar ca daca am ajuns sa comparam skoda cu dacia e grav...
Sincer nici nu recomand fabia-parerea mea e ca e prea scumpa pentru ce ofera nu inteleg de ce unii nu mai urca un pic pana la octavia. blink.gif
tiberiu67102
pai in afara de design si pret ce are fabia 1.2 peste logan?chiar si la liniuta tare mi-e ca ramane in urma skoda,chiar si pe hartie e sub logan.nu intelege gresit,nu-s fan logan-dimpotriva,insa cand cineva lauda un motor de 3 cilindrii si 54 de cai in anul 2006 o iau un pik razna.cel putin la banii astia
James Kilowatt
Unii au zis ca 64CP ajung unei doamne de 50 ani smile.gif Nici eu nu am crezut, mai ales daca doamna a mai avut si alte masini, insa asta e smile.gif
La urma urmei si clio dci 65 s-a vandut in draci, si chiar in tari cu autostrazi. Si inca se mai vinde... smile.gif
tiberiu67102
pai atunci doamna sa cumpere ca si astea trebuie vandute nu?daca toti cumparatorii ar fi destepti ce s-ar intampla cu astfel de masinutze?ar ramane pe stoc....:)culmea este ca exista oameni care lauda asa ceva.sa zici ca ajunge pt o femeie mai e cum mai e dar sa zici ca e tare.... biggrin.gif
schumiallexx
hai sa pun capat cotroversei. azi m-am dus si am dat comanda la masina!
1. scaunele sport sunt profilate foarte bine si intra standard la pachetul tour de france
2. asr si cu eds au intrat la 60 de euro. abs e standard . la logan nu exista scaune sport si abs e optional doar.
3. motorul e cu 4 supape pe cilindru si credeti-ma ca e destul de sportiv. masina nu e pentru liniute si nici pentru autostrada, e pentru oras si deplasari de maxim 100 km in afara. e FOARTE comfortabila si credeti-ma ca am mers si cu logan.

a costat 11500 cu tot cu optionale. cel mai scump logan e la 9000, daca ii pun optionalele care le are asta atunci ajung la acelasi pret. dar loganul nu are toate optionalele care le are asta. eu de asr nu am auzit pe logan, airbag optional si asta are sofer si pasager in standard. lista poate continua. logan o mare bataie de joc.
iar faza cu masele e iar gresita. comparati si vedeti. case closed. si beat sa fiu tot fabia as alege la orice ora din zi sau din noapte. ca sa nu vorbim de fiabilitate!!
T u d o r
Vezi ca Loganul de 9000 are si ABS si 2 airbaguri. Tu poate vorbesti de cel de 6000. Adica aproape 1/2 din pretul Skodei. Si are si motor cu ceva caluti in plus.
Chiar, in afara de ASR (pentru care oricum ai platit in plus) ce dotari asa de "exclusiviste" mai are Fabia?
Sa nu ma intelegi gresit, si mie mi se pare Skoda Fabia o masina potrivita pentru o femeie, mai ales pentru oras. Doar afirmatia ta
QUOTE
logan o mare bataie de joc
mi s-a parut plina de badaranie. Incearca sa fii mai rezervat in jigniri, mai ales ca au fost gratuite, nimeni nu te-a atacat.
schumiallexx
loganul in viziunea mea este o masina subechipata! ofera foarte putine dotari ca standard, imbunatatindu-se substantial la versiunea de top.
vorbim intr-adevar de doua niveluri de preturi. mie nu imi plac pentru designul lor si pentru ca dupa doi trei ani au inceput sa apara multe probleme cu ele. stabilitatea e mult mai buna la skoda. fiabilitatea e una de vw.
testele de siguranta ii dau dreptate tot skodei. 4 stele versus 3. siguranta laterala zero pentru ca airbaguri laterale nu are.
totul e subiectiv sincer. nu are rost o cearta acolo. ca echipare, ar trebui sa imi iau un logan de top adica vreo 9000 de euro. si nu as avea asr (300 de euro), scaune sport si piele interior (360 de euro) portbagaj capitonat, manere interior cromate, , tetiere care se inclina, coloana directie reglabila adancime si inaltime. sunt chestii minore care mai costa vreo 1500 de euro. ramane inca o diferenta care se face prin consum in timp si prin felul in care te simti la bord. e o mare diferenta. le-am testat pe amandoua si e parerea mea personala.
propun inchiderea topicului pentru ca masina a fost cumparata deja si a ajuns sa fie o comparatie fabia-logan. pareri subiective sunt si vor fi. imi cer scuze daca am jignit posesorii de logan, insa masina logan mie nu imi place.
tiberiu67102
bataie de joc loganul nu?insa skoda e super masina la banii aia nu?si inca skoda fabia!doamne,prosti mai sunt unii...persoanele de fata NU se exclud
T u d o r
QUOTE
imi cer scuze daca am jignit posesorii de logan, insa masina logan mie nu imi place.


Eeh, ai vazut? Daca te exprimai asa, nu era nici o problema. Nici mie nu imi place una sau alta, dar nu ma apuc sa dau cu bolovani. smile.gif

Ai dreptate ca topicul a cam deraiat, Loganul aparuse dintr-o discutie si nu avea ce cauta. Oricum, pana la urma e masina ta sau a doamnei? blush.gif
Daca e a ta sau o vei conduce si tu, caii aia putini te vor face in scurt timp sa-ti doresti ca in locul manerelor cromate, stemei Skoda de pe capota, etc., sa fi ascultat ce au zis colegii pe aici si sa fi luat un motor mai mare. smile.gif
Tot Skoda, nu Logan.
schumiallexx
din pacate nu e a mea. skoda e a doamnei si am luat ce i-a placut ei eu dandu-i doar detlii cat mai exacte.

boala nu e e skoda asta, e citroenul c4 care il ridic maine luat pentru fiica ei si prietena mea. motor de 110 cai, moooarte, e belea rau masina aia. e super. dar deviem din nou :doh: :doh:
James Kilowatt
Alex, ne-ai zapacit cu cel asr smile.gif Ce naiba iti trebuie controlul tractiunii la o masina cu 65CP?! Eu am mai mult decat dublu si traiesc si fara si te asigur ca nu sunt un sofer tocmai calm smile.gif Probabil ca trebuie sa te chinui ca sa-l folosesti poti testa daca merge smile.gif
Si mie mi s-ar fi parut mai utile alte chestii... CP in plus in primul rand. Apoi, xenoanele putea fi puse aftermarket chiar daca nu sunt in lista lor de optiuni si sincer mi se par mai utile decat jantele... mai ales pentru cineva de 50 ani blush.gif
Senzorii de parcare costa 40 euro + manopera...
schumiallexx
asr a fost 60 de euro impreuna cu eds. deci nu prea mult. xenoane m-am uitat mai bine si erau 350 de euro. iar senzorii erau 170. tu hotaresti ce e ieftin si ce e scump! :angel: :angel:
James Kilowatt
170 senzorii?! E alta lume blink.gif ... Aici au aparut unii cu 4 senzori cu 35euroi...
In cazul asta nu ma mai mira nici xenoanele....
T u d o r
MR, e vorba de modelul de senzori pe care il monteaza fabrica, cu piuitoare in boxele masinii, cu lacasuri dedicate in bara. Arata mai bine, dar asta e pretul pe la cam toate marcile, cu mici variatii.
Xenoanele sunt bune la pretul pe care l-a dat pe ele, aftermarket sunt puuutin mai ieftine dar din dotarea serie cred ca vin si cu spalatoare faruri.

Cat despre ASR, ESP si alte nebunii electronice la un model cu 65 cai... nu pot spune decat ca si mie mi se par inutile. Oricand le-as da pe ceva "muschi" bonus. :angel:
James Kilowatt
Eu m*am referit la xenoane "artizanale" pentru ca alex spune ca la fabia nu sunt disponibile nici macar in optiuni smile.gif
schumiallexx
tiberiule tata, eu am fost imediat apostrofat ca am jignit o masina. tu ai jignit oameni. daca ai o parere exprima acea parere dar mai usor cu "complimentele" gratuite ca nu ne tragem de sireturi. daca tu faci asa si iti este acceptat, eu nu accept. cu asemenea atitutudine poate rezisti la tine in oras, la noi ai fi luat la ochi foarte rapid.

si ca sa iti raspund mult mai politicos decat ai raspuns tu voi argumenta in continuare alegerea facuta. skoda a placut pentru ca arata mai bine si e mai comfortabila decat un logan. nu pentru liniute, nu pentru curse, nu pentru tunning. masina este pentru o doamna de 50 de ani care apreciaza economia, siguranta si comfortul. la stil fabia castiga! la confort din nou, scaune sport sunt in dotarea standard la tour de france si sunt foarte comode. am stat in logan si mi se par prea tari scaunele. consum, ei bine comparam aici un motor de 1,2 cu unul de 1,4 sa zicem. motorul mai slab pe o caroserie cu 100 de kg mai grea (fabia) are 7 litri in oras si 5 in afara. cat are loganul ?
ca si siguranta, 4 stele versus 3 la logan. mai continui? sau nu are rost?

Tudor si MR, intr-adevar in conditii normale asr nu prea il folosesti. dar iarna pe gheata ? si daca costa doar 60 de euro nu credeti ca sunt ok ?
xenoanele sunt si pe optionale dar sunt foarte scumpe, si are oricum faruri cu sticla clara si proiectoare de ceata. masina asta va fi folosita prea putin noaptea, va zic sigur pentru ca o cunosc pe doamna cand si cum conduce!
Credeti-ma am cantarit fiecare cent si optionala si in continuare cred ca am facut cea mai buna alegere.
Doar suntem oameni destepti cu totii, nu-i asa ? Persoanele de fata se includ, inclusiv domnul Tiberiu!

o zi buna tuturor! cand vine masina va pun si poze si impresii. pana una alta maine iau C4 -ul prietenei mele. va zic impresii si despre ala!
T u d o r
Alex, fii atent man, am o oferta mai interesanta. biggrin.gif Honda Jazz. Check it out. Mi s-a parut peste tot de la clasa mica, dar si pretul e un pic mai mare.
Vezi pe site-ul marcii din Roamnia, este si oferta de 1000 euro reducere la CIP. Sincer, este mai scump, dar nu se compara cu Fabia la nimic. Sa faci si un test drive si daca nu ai dat inca comanda.... biggrin.gif
schumiallexx
din pacate am dat comanda si un avans de 50%. deci asteptam fabia.
stiu de honda jazz k e o masina buna, am intrat la ei pe site (cu .com.ro ca altfel cumperi drujbe smile.gif) ) dar am ascultat de unii si de altii care mi-au spus ca au taxe vamale mari.

later edit...mama ce misto e volanul si bordul!!

pentru mine astea sunt vise, ca nici una dintre aceste masini nu e oricum a mea. ajutam la o decizie pe prietena mea (C4) si pe mama ei (fabia)
tiberiu67102
pai te-am jignit nu din dragul de a vb asa ci pt ca,chiar asa consider un om care vine si-mi injura o masina de 1000 kg care are 75 cp insa imi lauda alta masina de 1000 kg cu 64 cp.de ce?pt ca a doua are alta sigla,este sub patronaj vw si asta o transforma automat in masina buna.foarte bine ca sunt unii care gandesc asa,cum spuneam si skodele astea trebuie vandute.si ca fapt divers nu-mi place loganul insa nici oamenii care vor ca el sa fie ieftin,fiabil,frumos,performant.si pt ca asta nu se poate vin oameni ca tine care il hulesc ca nu indeplineste toate conditiile de mai sus si se duc si cumpara o masina de 11-12 k cu motorul in 3 cilindrii si 64 cp in anul 2006.de asta te-am caracterizat asa si nu-mi retrag cuvintele.insa m-am referit numai la cunostintele tale auto.
adi.mitrea
La 11.500 luai Opel Astra Classic 1.4 twinport cu 90 de cai... Nu că mașina mea e bună, sau mai bună... doar așa... un best buy să zicem.

Dotări:
ABS, proiectoare, scaun șofer reglabil pe înălțime, volan reglabil axial și radial, aer condiționat, geamuri electrice, oglinzi în culoarea caroseriei cu acționare electrică și încălzite, mânere uși cromate (interior), vopsea metalizată, scut metalic la motor.

Ei? Ce zici? Nu uita că e sunt totuși 90 de cai în comparație cu 64... Vei spune că sunt diferențe de consum... pe hârtie da. Realitatea (și e de ajuns să citești topicurile unde se vorbește de consumul mașinilor de cilindree mică) a demonstrat nu o dată că motoarele mici sunt gurmande!

Skoda mai fiabil decât Opel? Nu prea cred...

Rămân la părerea că Skoda oferă mașini cam scumpe! blush.gif
Fabia mai arătoasă decât Astra Classic? Nu sunt diferențe mari. Ambele sunt "clasice" sau demodate dacă vrei...
Andrei76320
Total de acord cu Adi

Skoda Fabia, desi mi-a placut cand a aparut e prea scumpa pentru ce ofera, + va apare modelul nou+ motoarele astea VW sunt de kko (55, 64, sdi-bine asta e fiabil, simplu,etc dar e vechi, pentru bunicute).
Cand Opel ofera 1.2 cu 80 cai pe corsa la oferta ooptima 9783 EURO DDP tu alegi fabia..............
Diferente de fiabilitate nu cred ca exista, plus ca fiind a unei doamne mai in varsta n-o sa mearga 200000 km, sau o sa-i dea talpa, etc.
Diferenta de 16 cai se simte.
Bordul de la Fabia e anost, n-am simtit nici o diferenta de sentiment fata de LOgan.
Oricum alegerea a fost facuta, topicul e istorie, s-o stapaneasca sanatoasa si fara probleme.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.