Help - Search - Members - Calendar
Full Version: toyota corolla sau C4
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Sabin84218
Salut, Ma gasesc in fata urmatoarei dileme: vreau sa-mi achizitionez o masina si nu stiu ce alegere sa fac! M-am gandit la o Corolla Sol 1.6 vvti sau la un C4 1.6i de aprox. 17500-17800 E, corespunzator "mobilat" ( pretul este pret DDP). Am luat in calcul si posibilitatea unui LEON tot de 1.6 lucru care a marit si mai mult dilema. Va rog sa-mi dati un sfat cu argumentele de rigoare! Multumesc!
Adrian70064
Cand vrei sa iti iei un obiect, indiferent ce (masina, casa, telefon) intrebi pe cei din jurul tau pe cei care au obiecte identice daca sunt multumiti (satisfacuti) de acel obiect. Apoi numeri voturile si iei o decizie daca merita sau nu achizitia. Acum sa revenim la dilema ta... Cum nu ai atatea cunostiinte care au corolle sau C4 atunci iti indrepti atentia catre o institutie care a realizat un studiu legat de "multumirea" (satisfactia) clientilor. Aceasta institutie se numeste J.D.Power (www.jdpower.com)
Mai multe informatii gasesti in articolul de pe masini.ro: http://www.masini.ro/stiri-detalii,2620,1,...or-JD-Power.htm
Iti doresc o decizie inteleapta!
DAN
C4 este o masina care e intradevar frumoasa, dar calitatea lasa de dorit ca majoritatea masinilor frantuzesti.In schimb Corolla e o masina foarte fiabila si cu unele dintre cele mai reduse costuri de intretinere.Gandeste-te si la asta... blush.gif
Armadyllo
NUmai ca in scurt timp apare modelul nou...
Sandu82940
Tot timpul vor apare modele noi. Vezi noul Seat Leon, Renault-ul Megan nou etc. Peste citiva ani (nu multi!) si aceste masini vor fi inlocuite de altele si asa mai departe! Si atunci, ce-i de facut? Sa nu ne mai luam masina? Eu zic ca daca suntem convinsi ca o masina merita banii si ne place, trebuie sa o cumparam chiar daca in curind va apare un nou model! Ai avantajul ca este vindecata de ,,bolile copilariei''! Si de unde stii ca noul model iti va place mai mult sau va fi sigur mai fiabil? Ex: mie personal nu-mi lace deloc noul Peugeot 307, era mai frumos cel dinainte.
Alexandru80644
Dan m-ai lasat masca !!! :bandit: CALITATEA MASINILOR FRANTUZESTI LASA DE DORIT!!!!
ai putea te rog cind ai timp sa dezvolti aceasta idee?
Multumesc. blink.gif
Cornel001
Corolla aia ar trebui sa fie pana in 17.000 ddp. vorbeste direct la dealer.
c4 coupe oferta urba jungle cu dotari un pic sub ale corollei din cate am inteles inclusiv jante de aliaj + 3 ani garantie e sub 14.000 ddp oferta la ei pe site. bine, ca se zice , ca corolla e peste c4 la fiabilitate/calitate...
de asemenea am inteles ca la citroen serviceul lasa de dorit, spre deosebire de toyota. tre insa sa vezi si disponibilitatea pieselor.
Un amic cu c2 tocmai mi-a spus ca-l amana cu 3 luni sa-i repare o bara putin julita. bag seama multe citronuri busite sau 1 lucreaza restul se uita, ca in poza aia cu muncitorii romani...
T u d o r
In afara acestor masini vezi si un Mondeo. Versiunea Ambiente cu 1.8 benzina este 16200 DDP. iar diesel 2.0 tdci de 115 cai este 17000 cu toate taxele.
Eu m-am sucit si m-am rasucit pe la toate modelele de ~ 17000 euro si cred ca Mondeo merita cel mai mult. Este alta clasa, are CD + 6 dif, cotiera, scaune reglabile in fel si chip, aer climatic, proiectoare, etc. Masina este echipata bine si arata foarte bine. Neajuns: la anul...pa, dar asta e valabil si la Corolla. Dupa ce te urci intr-un Mondeo, vei vedea diferenta de clase. smile.gif
G e o r g e
si diferenta la materiale care la corolla sunt net superioara .
T u d o r
La Corolla fata de Mondeo? Nu sunt de acord, George. Si este pe incercate, vineri am testat Corolla si ieri Mondeo. Unde mai pui ca in banii de Corolla benzina iti iei Mondeo diesel. Diferenta de clasa se cunoaste la multe, stabilitate, confort, senzatia de viteza, etc.
G e o r g e
si eu am zis tot pe testate . ford are materiale foarte proaste la interior . plasticaraie ieftina , asta e impresia care o lasa .

iar modeo de zici tu ca e la promotie , e la limita acceptabilului cu dotarile si motorul este unul invvechit , performante slabe ...
danmatyas
10.8 secunde suta si 197 km/h top speed eu zic ca nu sunt performante de lepadat la o masina de 1500 kg si la un motor 115 cp.
Bogdan54824
Eu am o Corolla 1.6, iar soția de la firmă un C3 - luate cam în același timp, în primăvară . Nu am de comentat decât un singur lucru: acum 2 zile C3-ul nu a mai vrut să pornească, iar acum este în service. Da, este un caz particular și este vorba de C3, nu C4, și deși formulul Citroen nu prea l-am urmărit, pe cel de Toyota chiar l-am citit aproape tot, și nu am găsit așaceva.

PS: Vezi și Astra, dacă nu te deranjează timpul mare de așteptare, cred că ar fi o alegere mai bună decât Corolla în momentul ăsta. S-au mai discutat într-un versus motivele.
T u d o r
Dotari Mondeo Ambiente 17000 DDP:

# ABS( Anti Lock Brake System)+EBD (Electronic Brake Distribution)
# EBA (Emmergency Brake Assist)
# Airbag-uri frontale cu deschidere in 2 trepte; airbag lateral
# Aer conditionat actionat manual
# Afisaj digital temperatura exterioara
# Avertizor sonor lumini aprinse/usa deschisa
# Centuri de siguranta fata reglabile pe inaltime
# Centuri de siguranta pretensionate cu prindere in 3 puncte
# 3 Tetiere scaune spate reglabile vertical
# Tetiere scaune fata reglabile pe inaltime
# Coloana volanului ajustabila axial si vertical
# Consola centrala de lux cu cotiera si spatiu depozitare obiecte personale
# Jante de otel 16ŽŽ cu capace roti
# Sistem de decuplare a alimentarii cu combustibil in caz de impact (numai benzina)
# Faruri cu halogen reglabile electric
# Filtru de polen
# Geamuri fata actionate electric
# Imobilizator electronic motor
# Inchidere centralizata dubla cu telecomanda
# Lumina spatiu de incarcare si torpedou
# Luneta incalzita
# Manere usi exterioare de culoare inchisa
# Manere interioare usi cromate
# Oglinzi retrovizoare exterioare incalzite, reglabile electric si in culoarea caroseriei
# Plafoniera cu stingere intarziata
# Model Audio 1 / Visteon (Radiocasetofon, 4 difuzoare, antena, comenzi pe volan )
# Scaun sofer ajustabil electric pe inaltime si cu suport lombar
# Scaune spate rabatabile 70/30
# Sistem de franare servoasistat
# Stergatoare fata cu interval de intermitenta ajustabil
# Stergator luneta *
# Suport pahare cotiera centrala
# Copertina autoretractabila portbagaj **
# Inele ancorare spatiu marfa **
# Sine longitudinale suport bagaje exterior **
# Grila motor si spoiler fata cu rama cromata
# Rama cromata pentru ceas bord
# Levier schimbator de viteza cu ornament cromat

In plus, modelul are bonus Computer bord, proiectoare ceata, aer climatic, consola bord cu cotiera, CD player cu 6 dif. si parca mai era ceva, oferta o am acasa si voi completa cand ajung. smile.gif

Pentru pretul asta masina este configurata excelent, iar dupa cum spunea si Dan Florin, 10.8 nu e chiar rau, cel putin pe hartie.
@ Dan: Tu modelul asta il ai? Se simte masina submotoriizata?
ciprian7
Corolla, bineinteles...Masinile japoneze vor sparge si piata noastra in curand. Nu vor avea concurenta, ma refer la raportul calitate/pret.
florin55503
tudor eu am condus un mondeo de 115 si nu pare submotorizata. trage destul de bine. cat despre calitatea materialelor confirm ce spune george. cel de 100 de cai insa e submotorizat
T u d o r
Sincer calitatea materialelor din Corolla nu prea o vad eu de top. smile.gif Majoritatea compactelor de pe piata (mai noi) sunt mai reusite calitativ. Desigur, e parerea mea.

Mondeo pare mai inchegata in interior, poate calitatea sa fie la fel, dar asamblarea este la alt nivel. Deja am experienta a 2 Corolle conduse, ambele aveau un luft intre radio-cd si bord de-ti intra degetul pe acolo. In rest nu e jalnica, desigur.
Bogdan54824
Nu știu ce fel de Corolla ai condus, dar nu există nici un spațiu intre CD și bord....
Cât despre calitatea interiourului în rest, părerea mea este că este peste multe din clasa ei. Cel puțin din ce am văzut eu (Megane, Octavia, chiar și Astra).
T u d o r
Am condus 2 Corolla sol de 1,6, cele de test de la dealeri. Si am uitat, m-am urcat in alta de prezentare, si nu avea acelasi luft. Poate apare dupa un timp de stat in soare, poate se coace bordul si-si modifica putin forma. Nu am vrut sa generalizez, apreciez fiabilitatea Corollei, dar este putin depasita de altele la calitate si confort. Plus la pret...
Mondeo in aceiasi bani este: diesel, mai mare, dotat aproape la fel, clasa superioara, tinuta de drum mai buna.
Repet, parerea mea, fiecare are una si sunt convins ca tu, care-ti cunosti masina mai bine, stii sa-i apreciezi mai bine decat mine calitatile.
guerilla
exista spatiu la unele, stai linistit sad.gif
Sabin84218
Multumesc celor care au avut amabilitatea sa-mi raspunda si au incercat sa ma ajute aducandu-mi si argumente; cred ca mi-as mai dori sa-mi spuneti parerea voastra si despre Noul Leon 1.6 benzina 102 CP facand o comparatie cu cele doua masini de mai sus. Marturisesc ca d.p.dv. al aspectului Leon-ul mi se pare cea mai "aratoasa" dar apreciez in primul rand fiabilitatea, costurile de intretinere scazute ( in masura in care asa ceva este posibil ) si latura practica ce tine de o masina. Dotarile in exces, sa le numesc "mofturi" cred ca se afla pe ultimul loc.
Va multumesc anticipat pentru sfaturile pe care mi le veti da dar rugamintea mea va fi sa va argumentati opiniile; aspecte de modul " am auzit pe cineva care are cutare sau cutare masina si i s-a intamplat aia sau aia" nu mi se par argumente. Mutumesc inca odata.
guerilla
despre masina mea gasesti o multime de informatii aici pe forum (in aria toyota corolla partea 1 si 2)
am mai zis: daca ar fi sa cumpar iar o masina tot corolla as cumpara.
nu crede in basme, mici probleme apar la toate masinile (inclusiv la corolla) dar se rezolva usor. costurile de intretinere sunt mici spre foarte mici.
R a z v a n
LEON
Are montantii fata impinsi mult in fata si parbriz ingust, mai mult sunt ingrosati de stergatoarele care se retrag in aceeasi montanti...bonus - iarna se strang cu tot cu zapada...aseaza-te intr-un Leon si primul sentiment pe care il ai e ca nu vezi ca lumea in fata. Sau ma rog, dupa indemnul "tranforma orice dezavantaj intr-un avantaj" te poti gandi ca fenomenul de ingustare al orizontului la viteze mari (tunnel effect) poti sa-l traiesti in Leon parcat la Carrefour. Acum de bine: arata intr-un mare fel si poti trece cu usurinta peste cele de mai sus..
Alexandru84418
Of....sunteti culmea...intreaba omul ceva si voi faceti polemici intre voi...
Eu am ajuns in finala cu doua masini...si asta datorat in primul rand designului...asta e...no comment...
Finala e C4...dar coupe si Seat Leon. Cred ca o sa fie Diesel iar ca nivel de dotari minim imi doresc abs, aer (climatronic sau bizone) si airbag sofer.
Ar mai fi aproape de cele 2...Ford Focus, care daca impresioneaza prin pret...de ce nu.
De asemenea, trebuie precizat ca achizitia va fi facuta in cateva luni bune...asa ca daca stiti de alte variante noi (face lift) care o sa apara pt alte masini din clasa compacta...va rog sfatuiti-ma.
M A R I A N
Eu nu iti pot recomanda decat masina/masinile pe care o/le posed:Corolla si Yaris. Nu stiu de ce vrei o compacta-poate ca vrei o masina nici mare nici mica, poate vrei sa se strecoare bine si in oras dar sa bagi totusi cateva bagaje in ea, nu stiu-dar uite, azi am vazut (le-am mai vazut si alta data dar azi stand a mea langa celelalte) un Mercedes clasa A nou si o Honda Jazz (ultima fiind, alaturi de Yaris, pe primele pozitii in topul fiabilitatii).Mi s-au parut mai incapatoare decat Yaris-ul iar Mercedes-ul (care cred ca e totusi clasa mica) arata chiar mare. Si nu cred ca trec de 15000-16000 DDP. :coffee:
T u d o r
A-klasse este 18000 DDp cel mai ieftin (benzina) si 19900 DDP (diesel). smile.gif
Unul decent configurat este cam 20000 pe benzina, respectiv cam 22000 dieselar. E cam scump, dar si calitatea este peste ce vorbim noi, iar steaua de pe capota mai costa si ea ceva marafeti. smile.gif

Cel mai ieftin Jazz este 12350 CIP si este o oferta buna.
Alexandru84418
de ce o compacta? pentru ca ceva sub clasa compacta e cam greu de mers la drum lung, gen....500-600 km cat am eu de facut pana in ardeal.
Un sedan facut pe platforma de compacta mi se pare prea batranesc si o sa mi-l cumpar mai tarziu. Am totusi doar 27 de ani, nu vreau sa-mi iau o masina in stilul clasic romanesc, ca sa incapa cat mai mult in portbagaj.
Dupa cum ati si vazut designul conteaza cel mai mult in alegerea mea, asa ajungan la cele doua modele, C4 si seat leon.
Stie cineva care va fi urmatoarea compacta care va avea o nou versiune sau un nou facelift?
R a z v a n
da o Mazda 3 nu-ti place?
Alexandru84418
chiar pare frumos desognul de mazda 3....
dar parca pentru mine ar fi dupa C4 si leon...la egalitate cu Focus sa zic.
Iar ca pret...cred ca e prima.
De cand e aparuta?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.