Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Limitator de umplere al rezervorului GPL
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
James Kilowatt
Am fost la smecherul ala de gpl-ist care are monopol in zona sa fac prima reomologare a instalatiei de gaz... trebuia facuta dupa 6 ani, iar urmatoare o voi face peste 8 ani:D
Se scoate rezervorul cu valve cu tot si se trimit la un laborator de testare din Bruxelles, si se inlocuiesc toate furtunele din cauciuc.

Problema e ca acum, dupa ce mi-a montat-o la loc, limitatorul de umplere al rezervorului pare dereglat. Rezervorul are 57l, si in mod normal ar trebui sa poata fi umplu doar 45 (80%, e standard). Nici inainte de manevra asta nu era perfect, puteam baga cam 46-47L. Acum insa am reusit sa bag 50....

Cat e de periculoasa figura? Risc sa-mi sara supapa de eliberare rapida? Daca nu pune asemenea probleme, nu m-ar deranja prea tare, si pot sa "limitez" eu cantitatea de gaz. E atat de grav daca in loc de 80% se umple 88%?
eddie
Pai daca l-au testat,poate are mai mult de 57 de litri !?
James Kilowatt
Ar fi super biggrin.gif
ivghenie74744
nu e chiar asa de grav, numai sa nu lasi masina in soare cu plinul facut prea mult timp. mai bine sa eviti sa faci plinul.
James Kilowatt
M-am gandit si eu la asta, insa pot sa stiu sigur cat gaz mai am in rezervor, ca sa fiu sigur ca nu depasesc limita. O sa am grija sa nu bag prea mult daca stiu ca peste cativa km o sa las masina oprita in soare. Daca am drum lung de facut pot baga cat intra, pentru ca dupa 40-50km ajunge la cantitatea normala.
James Kilowatt
Incepe sa ma dispere panarama asta.... acum a dat in extrema ailalta, nu imi da voie sa bag mai mult de 43l....
De cand au umblat specialistii lu' peste (omologati pentru toate marcile si de masini si de instalatii) merge total la misto limitatorul asta. :evil:
In mod normal ar trebui sa intre doar 45l. Inainte de operatie intrau cam 47.
Acum intra aleator oricat intre 43 si 52L.... :evil:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.