Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Schema date livrare skoda
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
tudor83320
salut tuturor.pe data de 7 iulie am depus avansul pentru o skoda fabia si dealerul(Openservice-Iasi) mi-a spus ca dureaza 8-9 saptamani pentru ca fabrica va intra in concediu.Imi poate spune exact cineva in a cata saptamana dupa ce este facuta comanda,masina este fabricata?
DORU
Aceasta informatie o afli de la dealerul Skoda unde ai comandat masina, este trecuta in comanda.
tudor83320
Ma interesa sa stiu daca livrarea masinii va fi afectata de concediul de la fabrica. Stii...asteptarea este grea tare...
DORU
Stiu, este grea asteptarea, insa - din pacate pt tine - termenul de livrare se va amana cu perioada corespunzaoare concediului de la fabrica, minim 2 sapt.
tudor83320
Aiurea tare.Stiu ca fabrica de inchide cam pe 10 august pt concediu,eu am dat comanda pe 7 iulie,vrei sa spui ca in 30 zile de la data comenzii,masina nu va fi inca fabricata?Teoretic,ar cam trebui sa fie zic eu
adrian78254
avansul meu a intrat in contul PBA in 29 sau 30 mai
sa zicem 1 iunie.... masina sa fabricat pe 5 iulie sad.gif
in tzara a intrat pe 27 iulie sad.gif
la mine inca nu a ajuns sad.gif


asa ca poti calcula si trage niste concluzii la rece
si eu nu am prins nici un fel de vacanta la fabrica
Florin81463
Chestia cu concediul e adevarata. Fabrica a fost in concediu sapt trecuta si mai e si sapt asta. Masina se construieste fizic intr-o zi dar dureaza pana intra in fabricatie. Apoi dureaza 3 sapt pana ajunge la Curtici si inca 2 sau 3 sapt pana ajunge in posesia ta.Toate astea le stiu de la un tip super ok care e consilier de vanzari la PBV1 , la care eu am comandat masina acum 2 sapt si omul a fost foarte sincer si mi-a spus din start ca mai repede de 1-14 oct nu poate sa imi dea masina! Asa ca spor la asteptat, stiu ca e greu, ca stiu prin ce trec eu! biggrin.gif bicycle.gif
bebeko
Depus avans la 8 iunie - ridicat masina la 1 august. E super, merita asteptarea !!! biggrin.gif
Florin81463
Hai sa va spun bomba bombelor! Sun azi la dealer si imi zic,ca s-a devansat livrarea cu o luna si jumatate, ca nu stiu ce chestii au aparut la fabrica , sapt de productie era sapt 37, dar sapt confirmata a devenit sapt 41. plus 3 sapt pana in Curtici si cat mai face pana in curtea lor la PBV1 sa nu ma astept sa intru in posesia masinii mai devreme de 15 noiembrie.nervos , sun cu contractul in fata si ii zic ca vin cu un avocat la ei si incepem sa discutam de penalizari si situatia se schimba! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Au sa-mi ofere o Fabia Charm imediat dar in loc de Orange tangerine e Bej capucino!Joi ma duc sa o ridic sau cel tarziu vineri!
Ce ziceti de promtitudine? :minigun: beer.gif
Lucian72846
daca este ceea ce iti doresti si difera doar culoarea ..... este alegerea ta !
TLS-09
Ieri si-au comandat ai mei o Skoda Fabia iar dealerul a spus ca o aduc in 10 saptamani (maxim) dar ca este posibil sa o aduca mai repede luindu-si si ei o marja de 2 saptamani.
Florin81463
Uitatzi minunatzia! biggrin.gif .Sper ca luni sa fiu proprietarul!
TLS-09
S-o stapinesti sanatos si fara evenimente neplacute.
Ia-ti prietenii si du-i neaparat la :cheers: ca sa o uzi cum se cuvine.
Lucian72846
sa o stapanesti sanatos si trasee fara radare !
Florin81463
Gata cu joaca, vorba reclama bine cunoscuta! Azi, cu voia Domnului 14 august 2006, ora 15:30 am intrat in posesia "copilasului" oficial, are 120 de km la bord si fac cinste tuturor...e super beton senzatia, nu stiu daca vi s-a intamplat si voua la fel dar eu am impresia ca toata lumea se uita la masina mea biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Si apropo, cedez berlina si Logan , pret avantajos!
:brave:
Cipicanu`
Ai luat-o cu 120 de km la bord? Nu e cam mult?
tudor83320
Da...dupa cum spuneam am achitat avansul pt o skoda fabia pe data de 7 iulie si atunci dealerul mi-a zis ca dureaza cel mult 8 saptamani pana la livrare...ieri il sun si il intreb ce mai stie de masina (au trecut 6 sapt.) si dupa ce verifica imi spune ca inca nu-i fabricata.Cand am auzit m-am enervat la culme si l-am luat la rost cum e cu termenul de 8 sapt.si a dat in balbaiala.Cica dupa ce se fabrica mai dureaza cateva zile pana ajunge in tara,zice el....si eu ii spun ca dc minte,ca stiu ca face 3 sapt pana in tara plus inca vreo saptamana pana la livrare.....bal-bal.....asta e tot ce a zis.Deci daca maine s-ar fabrica...si tot ar mai dura vreo 4-5 sapt pana ajunge...cu alte 6 care au trecut....fac vreo 11 sapt.Cred ca maine iau toporul si le fac o vizita sa vada cum e sa minti oamenii si sa-ti bati joc de banii lor.
Florin81463
Nu tata, avea 120 deja facuti cand am postat, acum are 550 si merge din ce in ce mai bine! beer.gif
Florin81463
Tudor, citeste postul meu de mai sus, cu putin scandal "legal" se rezolva totul. Eu am luat-o dupa 6 saptamani daca m-am luat de ei.Initial si mie mi-au facut la fel: da banii ca te rezolvam noi :minigun: dar daca aud de penalizari si alte chestii se misca "mai cu talent" band.gif
Iulia85457
Salut!
E prima data cind postez pe forum, pina acum eram doar "vizitator" - oricum am citit cu interes subiectele legate de ce trebuie sa faci INAINTE sa cumperi o masina, etc - a fost oricum destul de greu si sa ma hotarasc ce masina sa iau!

Sunt in aceeasi situatie cu tine, Tudor - la 1 saptamina dupa, adica am depus avansul pentru o Skoda Fabia Combi - Charm pe 14 iulie si acum dealer-ul imi spune ca voi avea masina pe 30 septembrie!!!
Cred ca innebunesc :minigun:
onet_bogdan
Am comandat o Skoda fabia la delerul Compexit Trading din Cluj Napoca si mi-a fost promis pe 30-31 iulie si mi sa livrat masina in 23 iulie. Ce mi sa spus in momentul comenzii a fost ca mashina mea se fabrica in prima saptamana din iulie si va sosi la sfarsitul lunii prin 30-31, deci eu zic ca s-au comportat super bine. Shtiu ca ashteptarea e grea si mai bine sa ti se promita intr-o data si sa o primesti mai repede. Eu cred ca depinde si de dealer pina la urma.
Butnaru71161
esti mai norocos.
sa o stapinesti sanatos
drum bun si fara evenimente rutiere neplacute
onet_bogdan
Multumesc mult.
sincer eu sunt foarte multumi de cum se comporta atat in oras cat si inafara chiar daca am auzit tot felul de pareri cum ca e prea grea pt 55 CP, ca nu fuge ca mai are si A/C si ca moare cand il pornesti, etc. Trebuie sa mentionez ca nu sunt un conducator cu stil sportiv nu ca nu mi-ar placea si mie o masina cu mai multi cai sub capota smile.gif
Butnaru71161
toata lume vrea mai multi cai sub capota.
ca mai bine ii ai si nu-i folosesti decat sa nu ii ai si sa-i doresti.
dar daca nu exista finante, si mai ai si familie care iti omoara cativa cai, atunci te multumesti cu mai putin.
bebeko
Hm, deci ai comandat masina cu motorul de 1.2 HTP, 55 CP ? Putin cam putin. De ce nu ai facut un efort suplimentar pentru motorul de 64 CP ? Eu pe asta il am pe Fabiuta si sunt destul de incantat. Oricum nu ai sa regreti de alegerea facuta. Grija mare cu cei de la Compexit ! Stiu foarte bine sa te duca cu vorba ( experienta propie ). :wave:
tudor83320
Da...din pacate asta este tara in care traim si asa inteleg unii dealeri sa-si trateze clientii.Daca am fi fost in orice alta tara,situatiile astea nu s-ar fi intimplat.Masinile de venit,oricum vor veni.....dar cea mai buna solutie dupa ce intri in posesia ei e sa-i inviti pe domnii de acolo la o plimbare cu masina....pana in prima padure si acolo sa le dai "bonusul"de livrare.In alta ordine de idei,un prieten a vrut sa faca un test drive cu Fabia zilele trecute...dar aici in Iasi i s-a spus ca deocamdata au niste probleme cu masina de test si nu se poate...faza culmea e ca acea masina umbla noapte de noapte prin tot orasul si cu muzica la maxim.Iar Octavia de la test in aceeasi situatie.Oricum....Romania...tara tuturor posibilitatilor.
Mihai79078
Salutari! :wave:
Eu mi-am luat masina - OTour pe 17 aug, dupa 6 saptamani de asteptare.biggrin.gif Tot atunci am aflat ca unele masini au intarzieri mari de cateva sapt, cauza fiind nr. mare de cumparari prin programul REMAT, care se pare ca sunt prioritare prin prisma perioadei de valabilitate a acestui program.
tudor83320
Tin sa te contrazic...eu mi-am comandat masina prin programul rabla si te asigur ca nu sunt prioritare deloc.Dar probabil dealerii arunca vorbe in vant sa-si acopere "tactica comerciala"
Bogdan76299
Si la mine tot 6 sapt. a durat pt. octavia tour cu optiuni.
E drept ca a fost livrata la sf. lui iunie.

Dar informatiile exacte vin tot de la Webwheel. Acolo scrie clar cand e planificata fabricatia si deci se poate estima cand se poate livra.
onet_bogdan
QUOTE(Liciniu80646)
Hm, deci ai comandat masina cu motorul de 1.2 HTP, 55 CP ? Putin cam putin. De ce nu ai facut un efort suplimentar pentru motorul de 64 CP ? Eu pe asta il am pe Fabiuta si sunt destul de incantat. Oricum nu ai sa regreti de alegerea facuta. Grija mare cu cei de la Compexit ! Stiu foarte bine sa te duca cu vorba ( experienta propie ). :wave:


Si eu as fii vrut dar fiind la oferta si includea si A/C, blocare elctronica, computer de bord si alte lucruri care altfel erau optionale am zis sa profit. Singurul lucru care nu mi-a placut si mie era motorul dar am zis ca o sa ma multumesc si cu atat si nu regret deloc.
onet_bogdan
Deci sa fim realisti.... clar depinde de dealer in proportie de cel putin 80% cat de mult te abureste, daca are chef (asta apropo de test-drive), si totusi nu inteleg de ce se compotra asha si de ce permit superiorii acest lucru avand in vedere ca nu vand paine ci mashini iar sa vinzi o mashina in conditiile in care fiecare concurent are o oferta e un lucru la care trebuie sa muncesti. Daca mai tii cont si de faptul ca vin clienti care nu cumpara o masina la oferta ci poate o masina de 20.000 de euro unde de unde shtiu eu si comisionul primit de dealer e substantial. Din punctul meu de vedere(daca are vre-o inportanta ca sunt si eu in domeniul vanzarilor) ar trebui sa vorbesti frumos, sa "periezi clientul" ca doar numai de castigat ai. Dar asta e parerea mea si nu a dealer-ului care te trateaza ceva de genul "oare asta ce mai vrea?...mai are multe pretentzii?".
Bogdan76299
Eu cred ca multe se vor schimba in privinta comportamentului dealer-ilor......Clientii inteligenti si bine orientati (si aici forumurile de profil au un mare rol) corelat cu crescanda competitie intre marci, vor impune aceste schimbari.

De ex. la o marca sunt modele reusite ce "se vand singure". In acest caz nu e nevoie de promotii si "oferte speciale".
Alte modele necesita dopari puternice de "super-oferte, discount-uri etc" ca sa se vanda.
Ia uitati-va acum pe piata masinilor din Ro sa vedeti cate discount-uri se fac si ai senzatia de super-preturi........Majoritatea dintre acestea ascund multe neputintze!
tudor83320
In sfarsit,ieri,06.09.2006 a fost fabricata si masina mea.Imi poate spune cineva cam cat mai am de asteptat?adica,din momentul fabricatiei,pana ajunge la dealer,cam cat mai dureaza?
onet_bogdan
QUOTE(tudor83320)
In sfarsit,ieri,06.09.2006 a fost fabricata si masina mea.Imi poate spune cineva cam cat mai am de asteptat?adica,din momentul fabricatiei,pana ajunge la dealer,cam cat mai dureaza?


La mine a mai durat inca 2 saptamani. Ei de la inceput au zis 2-3 saptamani dar spre fericirea mea au fost doar 2 saptmani smile.gif
DORU
La intrebarea asta iti poate raspunde consilierul de vanzari cu care ai incheiat actele. Este de ordinul saptamanilor.
Lucian72846
Daca totul este ok , nu sunt probleme pe avizari si transport , in doua saptamani ai masina ! Succes .
tudor83320
Da...revin.Dupa cum va spuneam pe data de 22.08 am depus reclamatie la OPC Iasi pt.faptul ca termenul contractului de livrare a fost incalcat.Va redau mai jos raspunsul care l-am primit azi,11.09:
" Urmare a reclamatiei dumneavoastra inregistrata la OJPC Iasi cu nr.4606/22.08.06 referitoare la posibila modificare a term.de livrare a autoturismului comandat,in cadrul "programului de reannoire a parcului national" va comunicam urmatoarele:
Toate operatiunile s-au desfasurat cu experienta editiei de anul trecut cand acest program nu a influentat cadenta normala a livrarilor.Anul acesta cele 1600 de locuri s-au epuizat in 3 zile,majoritatea comenzilor fiind pe modelul fabia,avand repercursiuni in planificarea productiei la uzinele din Cehia.Acest volum mare de comenzi intr-un timp f.scurt a determinat elongarea termenelor de fabricatie cu 2-3 saptamani.Din pacate nimeni nu a anticipat aceasta atractie a publicului cumparator pentru modelele Skoda si necesitatea modificarii termenilor contractuali,preantampinand astfel,de la bun inceput eventualele nemultumiri ale clientilor.
Avand in vedere faptul ca termenul de livrare se incadreaza in momentul de fata in cele 8 sapt.de la plata avansului,OJPC Iasi va monitoriza agentul economic pentru ca acesta sa respecte pe cat posibil termenul initial."

Halal lege in tara asta...cica "sa respecte pe cat posibil"...
Lucian72846
Tudor , nu ai mentionat ca masina ta este comandata conform program de reannoire a parcului national . Puteam sa-ti comunic ca au mai fost asemenea cazuri . Un alt amanunt pe care trebuie sa-l cunosti este faptul ca acei bani pe masina ta veche trebuie sa-i plateasca Min. Mediului catre importator , fie el orice marca . Acest lucru mai poate aduce deasemenea intarzieri la livrare . Succes !
tudor83320
In sfarsit,dupa 11 saptamani de asteptare a ajuns si masinuta mea in curtea dealerului.Cat dureaza oare pana o pot lua?
Lucian72846
Depinde cat de repede intra masina la PDI si cat de repede se vad banii de la AFM in contul imp . Bafta ! Mai comunica o data ce model , motor , extras .
tudor83320
Este o Skoda Fabia 1,2 htp 12v,rosu corrida,airbag sofer si pasager,geamuri electrice,abs si cam atat.
prenume94283
sal'tare!

pe 04.12.06 am comandat si platit avans pt o Skoda Fabia Avantaj cu ceva optionale. dealerul a trecut in contract termen livrare 6 saptamini. masina era ... precomandata, eu doar am modificat optiunile, culoare. sper sa fie seriosi si sa se respecte termenul de 6 saptamini.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.