Help - Search - Members - Calendar
Full Version: MOTORHOME - pe la noi nu au prins iata cateva foarte interes
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic
James Kilowatt
Mie mi se pare normal ca nu au o piata foarte larga. Sunt criminal de scumpe, cu banii pe care ii dai pe un motorhome faci 25 vacante super-luxoase. Eu n-as cumpara asa ceva decat daca as face din asta un mod de viata, adica as trai in ele. Insa ca sa le tin in garaj 11 luni pe an nu merita.
HalbaSus
In plus motivele pt care ai merge in vacanta cu masina si nu cu avionul sau trenul sunt:
- placerea condusului (ori eu am mari indoieli ca un motorhome e "fun to drive")
- e mai rapid ca trenul (in cazul unui motorhome nu prea cred ca mai e cazul)
- e mai ieftin... chestie care iar nu e cazul avand in vedere ce preturi aceste motorhomeuri...
T u d o r
Cred ca motorhome-urile sunt niste moduri de viata mai mult decat obiecte utile. smile.gif Sunt oameni care traiesc liber, fara ingradirile de spatiu inerente unei locuinte. Adica (virgula) calatoresc foarte mult, munte in special, ceva in genul iubitorilor de natura, etc. smile.gif
R a z v a n
daca nu ai avea griji financiare, nu ti-ai lua una d-asta sa dai o tura de planeta?
Eu as pleca maine!! Am un prieten care are 3 copii si si-a luat una (sasiu de fiat) si e foarte multumit.
Ideea e ca in motorhome poti sa te misti, sa ai viata, sa interactionezi, sa mananci etc si in timp ce te deplasezi, fata de un automobil normal in care stai cuminte pe scaun 1000km si cand ajungi iti intinzi oasele...
HalbaSus
QUOTE
daca nu ai avea griji financiare, nu ti-ai lua una d-asta sa dai o tura de planeta?


Daca nu as avea griji financiare m-as urca intr-un SL (sau un M6 sau alt coupe dezirabil) si as face o tura in jurul planetei... si bineinteles neavand griji financiare as dormi la hoteluri de 4-5 stele, nu intr-o cutie de fibra de sticla din care trebuie sa curat reziduri umane, sa spal vasele, etc...

Chiar si in varianta unui buget mai mic as prefera o masina "normala" care oricum e mai sprintena si mai manevrabila decat un motorhome, si in locul hotelurilor de 4-5 stele ar merge si niste pensiuni mai ieftine care oricum sunt mai comfortabile (macar prin prisma faptului ca nu trebuie sa-ti cureti excrementele dintr-o toaleta ecologica).
mike.omega
Pe langa faptul ca-ti trebuie permis de cat C minunatiile astea costa cat o casa in realitate(din aia de sta pe loc) sau chiar mai mult :angel:

Apoi urmeaza o alta problema: unde te plimbi cu magaoaia? Numeri pe degete camping-urile din .ro la nivel european(vezi Darste-Brasov) si deci o cumperi ca sa te plimbi unde? ca pana iesi din tara cam trebuie sa dormi cel putin o noapte daca nu 2 biggrin.gif
vma
este foarte utila celor care slujba le cere deplasare coninuua, ziaristi, scriitori, cerectatori care studiaza diferite fenomene, etc. Sau mai nou unuia care lucreaza pe internet si totodata poate si sa viziteze lumea cu nevasta la volan si el butoneaza pagini de net sau alte cele din camera din spate... Este un mod de viata care nu cred ca este foarte urat smile.gif
R a z v a n
mda...
repet, pe mine nu m-ar deranja una ca asta



de parcat ma descurc, oricum mi se pare ca bate la fund un hotel de 3-4 stele...
f1anatic
Razvan et al.,

So deci asadar anul trecut m-am plimbat prin Suedia cu un asemenea motorhome. Ok...era remorcat in spatele masinii dar avea 2 spatzii de dormit complet separate, bucatarie, bar, WC, AC si oriCE aveai nevoie. Costa imbecil de scump dar este un mod de viatza pentru Suedezul care se respecta.

Hai sa punem problema si dpdv al americanului. Da e nice sa ai casa pe rotzi. Adica sa fii "free" liber etc. Si ce faci ? Dormi in masina...(indiferent daca costa 1 milion sau 20 de mii) intr-un parking urias cu altzii ca tine ? Mi se pare cam secolul 19 cind colonistii vestului salbatic dormeau in carutza.

Eu unul prefer sa dau 200 de dolari pe noapte cu tot comfortul si sa am 4 peretzi solizi si un tavan adevarat decit sa stiu ca imi infund WC-ul sau trebuie sa il golesc (chit ca exista instalatzii sau companii specializate in asta). Prefer sa stiu ca la hotel pot face scandal daca nu imi merge dusul cu apa ASA CUM VREAU EU decit sa stiu ca trebuie sa ma opresc in fiecare seara la un camping pina la coada si trebuie sa fac plinul la apa, sa ma racordez la curent etc. Ce ma fac daca e cald afara ? Las motorul sa mearga toata noaptea ca sa fac aer rece in masina ? ah nu bineintzeles...ca am 100 de baterii de tractor in burta masinii si merge pe baterie toata noaptea. Iar ziua cind merg si le incarc...scot 5 mile la galon.

Apreciez gusturile personale ale fiecaruia si dorintza de a avea casa cu el respectiv comfortul si placerea de a avea lucrurile ca acasa. Insa dupa experientza de asta vara cind am luat TOATA casa cu noi MI-A AJUNS !

Prefer sa imi iau cite o pereche de chilotzi, un tricou curat pentru fiecare zi de drum, 2 perechi de pantaloni de uz zilnic; 1 pereche adidasi respectiv 2 camasi albe si niste pantaloni mai de Doamne-ajuta cu pantofii adecvatzi intr-o geanta de voiaj medie. Citeva prosoape, trusa de barbierit si sampon, sapun etc strict necesar. Sa fac plinul la masina si sa plec. (bineintzeles ca prietena, mama sau orice persoana de sex feminin va avea de 3 ori mai multe bagaje si se va plinge ca nu a luat tot ce ii trebuie) Pentru mine asta e liberatea adevarata. Un minim necesar pentru a ma simtzi curat si a arata decent. Hoteluri gasesc iar daca e prea urit sau prea scump...ma duc peste drum. Nu vreau sa duc grija furculitzelor si a paharelor...nici sa car perne si plapuma de-acasa. De spalat rezolv la hotel asa ca chiar tot ce am nevoie este ce am spus mai sus. Sa ma dea banii afara din casa si nu mi-as cumpara un motor home

Artistii, pilotzii de curse etc...au nevoie de motorhome. Citeodata chiar esti departe de hotel...sau vrei sa prinzi un pui de somn inainte de cursa, sau cit itzi repara masina intre teste sau inainte de concert. Oricum nici Schumacher nu cred ca face noptzile in motorhome - si nu ca Ferrari nu ar avea bani sa i-o mobileze cum vrea el. Pentru restul persoanelor...este un moft !
mike.omega
Off-topic: Si la tine se intampla cazuri cand dupa ce sunt depuse la usa gentie/valizele sa mai apare vreo 2-3 sacosele desi ii explici partii feminine ca nu mai e loc si ea iti zice ca mai e?! blink.gif
HalbaSus
De acord cu f1anatic... motorhome-ul e o distractie scumpa in care stai la comfort minim. Motivul pentru care pleci de acasa in vacanta nu e ca acasa nu ai canapele de piele, tacamuri, oale, dus, wc, etc... motivul pentru care pleci de acasa este ca nu vrei sa duci grija lor (ca daca tot nu mai trebuie sa te duci la servici sa nu te streseze nimeni ca nu ai spalat vasele). Deci un motorhome inseamna sa cari cu tine toate grijile (plus altele inerente: racordat la gaz, curent prin campinguri, eliminat fecalele din toaleta ecologica, etc...)

Apoi mai e urmatoarea problema, eu conduc zilnic o masina care cu toate ca e un diesel imputit tot face 0-100 in mai putin de 10 secunde si atinge fara probleme deosebite 200 km/h daca vreau... de ce as merge in vacanta cu ditamai autobuzul ? blink.gif

In plus libertatea inseamna si faptul ca atunci cand nevasta-ta vede pe marginea drumului o ghereta cu gogosi cu dulceata (sa zicem) sa poti opri in prima parcare sau uneori chiar si intr-un loc interzis dar care sa nu deranjeze traficul si sa isi poata lua fata gogosii... cum faci treaba asta cu autobuzu' ?

Exista o categorie destul de limitata de persoane care au nevoie intradevar de motorhome (de care a amintit si f1anatic)... restul sunt idioti. Sa preferi un "camin" de fibra de sticla (extrem de scump) in detrimentul ununi hotel gen hilton cu mic dejun inclus... u must be joking right ?
f1anatic
QUOTE(mike.omega)
Off-topic: Si la tine se intampla cazuri cand dupa ce sunt depuse la usa gentie/valizele sa mai apare vreo 2-3 sacosele desi ii explici partii feminine ca nu mai e loc si ea iti zice ca mai e?! blink.gif


Man...Cazul cel mai grav a fost acum 2 ani cind m-a vizitat verisoara-mea. Hai sa plecam in Canada la Niagara 3 zile cu familia. 4 insi (eu, tata, mama, verisoara-mea). Doamne Fereste ! Minivanul (cu 4 scaune numai) era PLIN OCHI ! In spate are loc ENORM care era umplut de nu prea vedeai in oglinda retrovizoare. Dar ce nu si-au luat ! Nu pot sa spun decit ca rucksacul meu si cel al lui tata nu era de gasit sub maldarul de sacosi, geamantane, valijoare si mai stiu eu ce feminine. La Niagara se ajunge intr-o zi de mers. se statea exact 2 zile acolo (peste noapte). Minivanul FULL.

Cu o anumita alta persoana...mai interesant...Portbagajul era suficient...insa insista sa tzin gauroiul din bancheta din spate deschis...ca sa poata extrage cite ceva din portbagaj. Iar daca eram cu minivanul...se plimba prin masina in timpul mersului ca nu stiu eu ce avea in geanta sau in sacosa si chiar atunci ii trebuia.

Halba a accentuat ideea de libertate. Libertatea este si de a te opri cind vrei unde vrei, fie si ilegal. Unde naiba pitesti autobuzul daca vrei sa vizitezi un oras strain ? Asa-i - marea majoritate tracteaza si o masina mica dupa ei ! Culmea prostiei !
[imh]http://www.davisdata.com/travels/rvs/rv_silver/hi_ho/hitch_adjust.jpg[/img]
Seri
Era un documentar pe Explorer despre motorhome-uri. Pilotii de cursa il prefera pentru ca sunt aproape de circuit, iar peste noapte raman in el pentru ca in dimineata cursei este foarte greu sa ajungi din oras la circuit, fiind foarte aglomerat. Totusi ei stau in motorhome de peste 1 milion de dolari.
La "How it's made" pe Discovery am vazut cum se construieste un astfel de motorhome. Acolo era vorba despre o rulota tractabila, fara cabina de condus. Rezervoarele pentru apa se monteaza in sasiu, au suprafata mare si inaltime mica, pentru a nu se balansa apa. Cel mai interesant este ca mobilierul se monteaza inaintea peretilor, deci canstructia se face pornind din interior spre exterior.
R a z v a n
http://www.robgray.com/motorhomes/photos.htm
foarte tare
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.