Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Zdrăngănit plăcuțe de frînă
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
Vlad53783
Salutare,

Am o problemă ciudată la Niva. Plăcuțele de frînă de pe dreapta joacă în lăcașul lor și din cauza asta zdrăngăne ca naiba în mers, în special pe drumuri proaste.
Nu știu dacă designul sistemului de frînare de pe Niva este același cu cel al altor Lade, dar mă gîndesc că are șanse mari să fie, iar dacă da atunci e posibil ca unii dintre voi să fi avut problema asta.

Îi sună cuiva cunoscut? Știe cineva ce soluții există?

Thanks.
Cosmin65397
Salut! Bolturile de prindere sunt cumva uzate sau desprinse? incearca sa le schimbi si vezi ce se intampla!bafta!
Vlad53783
La ochiometru par OK, dar dacă reușesc să ajung prin Ghencea (acu' că magazinul din Grivița a murit... sad.gif) o să cumpăr unele noi.
Mersi pentru sugestie. :cheers:

E posibil să ai dreptate, pentru că m-am uitat cu atenție și mi se pare că problema este că etrierul nu este apăsat suficient de tare în jos. Chiar dacă ridic puțin arculețele clemelor de fixare, capătul opus tot nu apasă ca lumea pe etrier. Mașina a avut zdrăngănitul ăsta încă din prima zi, de cînd avea zero kilometri, deci uzură nu prea cred că este, dar cine știe, poate că s-o fi nimerit la montaj vreun bolț mai prost... Poate că o fi o idee mai subțire decît gaura, sau o fi puțin strîmb...
Cosmin65397
Salut! Se poate sa fie din bolturile de prindere al etrierului ,poti verifica dand roata jos si tragi cu mana de etrier si vezi unde e slabit...cred ca suruburile de prindere sunt slabite...magzine de lada sper ca stii unde sa mai gasesti....sunt trecute cateva pe aici pe forum! Bafta!
Vlad53783
Atașez o schemă cu sistemul de frînare.
Etrierul 7 nu este fixat de nimic cu șuruburi, el stă pur și simplu acolo, iar singurul lucru care îl împiedică să plece la plimbare sînt cele două cleme 3, care pivotează în jurul bolțurilor 5. Sub capătul dinspre exterior al clemei sînt două arculețe, al căror rol este să împingă capătul respectiv în sus, forțînd în acest fel capătul opus să apese pe etrier.
La mine problema este că aceste cleme nu apasă suficient de tare. Dacă apăs eu cu mîna etrierul în jos, plăcuțele nu mai joacă.

Tu la care șuruburi te referi?
Cosmin65397
Salut! clemele poate le poti strange in vreun fel incat sa fie mai apasate si sa preseze mai bine pe etrier .Incearca sa le schimbi si vezi dc mai au "joc"!
Vlad53783
De strîns, nu prea am cum să le strîng, că am încercat, dar o să le înlocuiesc împreună cu bolțurile în jurul cărora pivotează.
Asta dacă reușesc să ajung vreodată în Ghencea în timpul programului... sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.