Help - Search - Members - Calendar
Full Version: INCORUPTIBILII de la R.A.R
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
geeoo30
Dupa cum unii dintre voi stiu mi-am cumparat acum vreo 2 luni o masina sh din belgia, cum nu e prima oara stiu etapele ce trebuiesc indeplinite sa inscriu masina in circulatie la noi foarte bine.
Sun la Registrul Auto Roman fac rezervare si ma duc in ziua cu pricina la poarta unitatii din comuna Voluntari unde eram programat pt 10,30.
Dupa ce stau la o coada de 7-8 masini intrun soare puternic cca 2 ore de la ora programata ajunge si masina mea pe mana dl inginer care vine se uita la acte, ma intreaba daca merge aerul conditionat se urca in masina inchide toate geamurile da drumul la muzica si aer, dupa care porneste in tromba catre sectorul unde verifica masina. Pe mine ma trimite cu un cod la caserie sa achit factura de verificare in valoare de 260 ron si imi spune sa astept la ghisee actele...
In timpul cat am asteptat am vb cu ceilalti care erau pe acolo si se vehiculau diferite scheme pentru a trece mai usor de pasul asta, cum ar fii sa pun in scrumiera masinii 50 ron pentru a nu intampina dificultatii in obtinerea actelor...
Nu am luat in seama, stiam ca masina mea era ok, mai trecusem un test similar la plecarea din belgia.
Desi cu o luna inainte cand am fost acolo cu alta masina mau anuntat la ghiseu dupa 3 ore de asteptare ca masina nu era ok datorita trusei medicale care era expirata de cateva luni...si ca am o luna de zile sa remediez defectiunea si pot revenii...binenteles ca am fugit repede la metro luat trusa noua, luat coada de la cap, am platit revenire 20 ron si dupa alte 2,5 ore am avut in sfarsit cartea masinii....
Acum eram cu trusa la zii si nu ma asteptam la probleme, dar surpriza acum la ghiseu mi se spune ca am probleme la sistemul de franare spate sa remediez si sa vin in max o luna innapoi...
Ma duc vb cu dl inginer imi spune ca roata stanga spate nu are decat 23% eficienta cand e trasa frana de mana(picior la mercedes)... degeaba incerc sa explic dl inginer ca poate nu a pus piciorul ferm pe ea fiindca masina nu se misca nici batuta cu ea pusa la maxim....
Ok zic, a doua zii plecam in concediu si nu am vrut sa ma enervez, aveam timp sa o fac intro luna cat mai aveam si nr valabile si sa ma intorc...
Ma duc in concediu dupa care la meseriasi sa se uite acolo si imi spun ca placutele, discurile, ferodourile si tamburii pe spate sunt ok, imi mai strang un pic cablul sa tina mai sus si ma sfatuiesc sa ma duc la RAR cu ceva in scrumiera sa nu mai am probleme....
Asadar ajung din nou la RAR si noroc tot pe mana aceluiasi inginer, ai spun ca am "remediat problema"... acum aveam in scrumiera 1 mil lei, ma trimite iar la caserie si sa vin sa iau masina dupa ce termina...in 10 min ma cheama sa iau masina imi spune ca acum e ok si spre surprinderea mea milionul era tot acolo desi capacul scrumierei era deschis .......
Din pacate nu am avut curajul sa ai spun ca de fapt nu facusem nimic la masina si ce a avut de fapt cu mine... acum regret ca nu am facuto...
Imi iau in sfarsit carea de identitate si cetificatul de autenticitate......

Acum intrebarea mea este :- a avut sau nu probleme masina mea?
- este R.A.R incoruptibil?
Arheopterix
Eu am patit ceva similar dar la ITP.
Au zis ca franele spate sunt slabe.
Am venit dupa o zi si totul a fost Ok.Fara sa fi facut vreo interventie.
Un amic sef de service,mi-a spus exact ce ai spus si tu;daca nu trag suficient frana de mana/picior,iese ca si cum masina nu are suficienta forta de franare pe spate.
Cum sa spun? Un truc vechi si rasuflat!
Sisi73634
suntem o natiune de fraieri!
Arheopterix
Ai uitat de vamesi.... :boxing:
Eduard RO
QUOTE
Ai uitat de vamesi....

Si de functionari de politisti de doctori etc :bash:
Mariustom
Dacă tot e Off-topic: ați uitat de parlamentari, oamenii politici în general ?
Baby Blues
Nu de politisti, vamesi, doctori sau de inginerii de la R.A.R vorbim noi. Noi acum vorbim de romani care se afla intr-o meserie care ii ofera posibilitatea sa ia ceva.
De curand mi-a povestit cineva ca patronul ei (suedez) tocmai a dat mita la un politist ca sa nu-i ia permisul pt ca era baut.
Haa! Si a inceput sa-i injure pe politisti. Nu am fost de acord cu ea intrucat din discutie am inteles ca nu politistul ii ceruse ci suedezul a insistat. Asa ca daca nu dai nu ia. Si cele mai multe cazuri cam asa se intampla, omul dupa ce bea (politisti), e sarit din viza(vamesii), vrea sa nu stea la nu stiu ce institutie publica la o coada( fct publici), incearca sa dea mita.
Daca ne uitam in codul penal si darea de mita este infractiune. Asa ca sa nu mai vb de anumite categorii strict ci sa facem mentiunea ca e vorba de "romani". Lucruri de astea se intampla si prin strainatate dar nu cu 100-200 de E ci cu mii sau sute de mii. Noi suntem inca saraci.
AlexTM
QUOTE(Sisi73634)
Si la Timisoara este la fel,pana nu le dai 50 de ron masina nu corespunde.
Eu am trecut prin astea acum un an, si am fost placut surprins de prestanta celor de la RAR. N-am avut nici o pila, n-am lasat nimic in scrumiera (haioasa faza, nu m-as fi gindit).
Masina a iesit OK la verificarea tehnica. Si oamenii, amabili pe-acolo.
adi45619
Aia din Arges sunt niste magari. Am pierdut o zi intreaga acolo de la ora 9 dimineata pana seara la 6. Nu m-a bagat nimeni in seama, nu mi-a spus ce sa fac, ce sa completez. Am facut cunostinta cu autosuficienta tipilor de la RAR care se uitau prin mine de parca eram invizibil. Se plimbau cu ifose printre masini, plictisiti de toate. Cand am ajuns in fata, se miscau asa de importanti de ziceai ca s-au nascut neurochirurgi. La sfarsit, cand credeam ca am scapat de nesimtitii aia, cucoana de la casierie a inchis ghiseul si ne-a trimis acasa. Sa venim a doua zi, ca s-a terminat programul.
geeoo30
RAR-ul si celelalte institutii de stat sunt adaptate foarte bine la situatia de acum a tarii si oamenilor in general...inadaptatii suntem noi, cei cateva procente care vedem in asta ceva anormal....
Baby Blues
Ai dreptate D-ul Geo. daca ar mai fi macar cativa care nu numai ca li s-ar parea anormal ci ar si actiona ca atare , respectiv sa nu dea "ceva" , cred ca lucrurile in tara asta s-ar mai indrepta. L-am intrebat de curand pe un spaniol daca dau mita la politisti daca ii prind de exemplu fara centura , stiind ca amenda este f. mare, si mi-a raspuns ca nu intelege ce vreau sa zic. La ei acest fapt , cel putin pt chestii minore este inadmisibil. Asa ca nici politistul nu este tentat. Intrebat fiind daca toti politistii sunt corecti acesta mi-a raspuns ca si la ei au fost scandaluiri de coruptie dar la nivel f.inalt si privind traficul de influenta sau alte lucruri de genul asta. Concluzia este ca saracia si lipsa de civilizatie, sau frica duce la noi la asa ceva.
booneK9
E un cerc vicios. Pe de-o parte omul de rand aude legenda ca daca nu dai, nu merge, iar pe de cealalta parte e atitudinea celui care are autoritatea (sub orice forma de manifestare) care zice "ete-al naibii, asta nu da nimic".
Da, lucrurile se schimba, chiar daca mai incet decat mi-as dori. E drept ca sunt cateva campanii de genul "nu da spaga". Incet-incet lucrurile se misca. Dar in service tratamentul e "dupa cat dai". Si, ce e extrem de surprinzator, chelnerul / picolita / vanzatoarea care nu-ti mai da restul.
Cat va mai trece pana cand normalitatea noastra va fi si normalitatea lor? Nu stiu. Dar imi place sa cred ca pe timpul vietii mele se vor schimba lucrurile indeajuns...
CRG
Si eu am fost la "colegii" de la RAR si nu le-am dat nik. Trebuia sa identifice masina. E drept ca s-au purtat oribil cu mine (alergam prin curte dupa ei si ei imi conduceau masina), dar intentionat nu le-am dat nimic pentru ca nu aveam pentru ce..

Incepuse la un moment dat cu nu mai stiu ce problema (cu ceva la seria motorului), a incercat, a vazut ca n-am muscat si asta a fost tot. Ce-i drept m-a tinut cam mult pe-acolo.

Oricum, rusine "domnilor" ingineri de acolo. Personal, cred peste ca jumate din shpagile de acolo merg din ce in ce mai sus, daca ma intelegeti ce vreau sa zic. Adica, la seful lor, seful sefului lor si asa mai departe. De aia le merge in continuare.
air_wolf
la ITP la RAR la fel. eficienta 53% serviciu spate, pica... dupa vreo 2 saptamini ma duc iar, eficienta 63%. fara umblat la ea. dar si fara sa dau nimic.
oricum, mie pe primul test mi-au trecut-o la categoria CAMION!!!! n-am vazut atunci ca eram negru de draci, dar un prieten avocat mi-a zis ca daca ma pica si a doua oara si scrie tot camion pe ea, sa ii dau in judecata cu daune & stuff. n-a fost cazul.
ivghenie74744
sa nu dati cu pietre ...dar mie mi convine. ma duc la ITP dau cui ce trebuie si in zece minute am plecat. stiu ca nu fac bine dar asta e, sunt mult prea mic ptr a ma pune cu sistemul,nu o sa schimb eu mentalitatea celor de acolo, masinile mele au destule minusuri si mai bine le fac jocul. ve ti spune ca numai datorita celor care dau merge coruptia inainte dar eu spun ca atat timp cat vor exista oameni va exista coruptie. vreau sa vad cine ar renunta la aceste obiceiuri sa fie el in locul celor despre care vorbim acum. din cauza instinctului de autoaparare daca in mijlocul celor corupti ar aparea un asemenea specimen,nu ar rezista prea mult,ar fi imediat dat afara deoarece ar tulbura apele celorlalti.
air_wolf
pai e naspa daca masinile tale au minusuri si aia inchid ochii. in rest ai dreptata, n-ar rezista. asa ca eu propun sa-i dam pe toti afara si sa angajam altii. nu m-ar deranja.
Baby Blues
La partea cu rezistatul , ai dreptate. E foarte greu sa fii corect si sa rezisti intr-o institutie publica. Ai doua variante : ori taci si-ti vezi de treaba fara sa superi daca nu vrei sa iei, sau te bati cu morile de vant si iti iei suturi in fund. Ar mai exista si atreia varianta sa fii un om echilibrat si sa faci o balanta intre ele doua.
ciprian7
Eu achiesez la ideea ca daca nu dai spaga, nu are cine sa o ia. Ati uitat cate rable circula pe drumurile din tara asta, oare cum or trece alea ITP-ul ? Sau R.A.R.-ul ? Ca daca iti aduci masina din 2000 nu te lasa sa o inscrii, insa Wartburg si Skoda 100 inca mai vezi circuland cu acte in regula pe drumuri !
Daca fiecare ar constientiza ca e necesar sa circuli cu o masina fara probleme am fi departe....
ivghenie74744
tocmai am radiat o masinuta. i am facut mai intai ITP ul (60 ron si in 5minute am terminat i a facut doar poza!!!) si azi RAR ul 500 partea ursului si am scapat in cca 10 minute.
Jonin
La majoritatea centrelor RAR e nevoie de un buldozer,curatire la blana si apoi un tractor pt arat si pus porumb.
Baby Blues
Dar trebuie sa ai grija sa prasesti la timp ca altfel iti mananca buruienile porumbul biggrin.gif
_Titus_
Nici eu nu am vrut sa dau nimanui nimic si tipa de la ghiseu se tot facea ca nu ma vede . Am rugat-o sa-mi dea hartia aia cu constatarea sau cum se numeste pt a-mi putea ridica nr provizorii dupa ce am stat 3 ore iar altii au rezolvat in mai putin de o ora dar , cei drept , fiind atenti cu ea ; atunci mi-a zis ca nu sunt obligat sa stau daca nu am chef vorbind la per-tu si pe un ton sictirit , cu expresii de genul "mai lasa-ma" sau "n-am timp de chestii din astea" .
Din cauza ei am pierdut o zi , nu am reusit sa pun numerele rosii pe masina , cele nemtesti expirasera , a trebuit sa mut masina asa cum am adus-o in curtea lor , adica pe sus...probabil ca observasera ca am numere expirate si sperau sa "mulga" ceva .
A doua zi am mers la directorul de acolo sa-i povestesc patania , in prima faza am crezurt ca e un om corect ,ne-am dus impreuna sa o identificam... iar tipa a zis ca nu ma vazuse in viata ei cu toate ca in ziua precedenta avusesem vreo zece discutii scurte si doua mai lungi . Seful a zis sa fac o plangere srisa pt ca numai asa se poate lua vreo masura iar eu m-am conformat .
Raspunsul lor e in foto atasata , total agramat si din punctul meu de vedere jignitor la adresa mea , inclusiv numele (care l-am sters) mi l-au stalcit .
Jonin
Te astept si pe tine sa contribui cu porumb.
adi45619
Domnu inginer trebuia sa te faci avocat, ca bine le zici. Dar mai usor cu virgulele intre subiect si predicat, ca ametesc. Restecpul meu pentru incercarea chinuita de limbaj formal pe care ai parafat-o. Sau regretul, ca vad ca ai probleme si cu paronimele. Neam de manivela, crezi ca daca te ascunzi dupa o hartie cu antetul RAR nu se prinde nimeni cate clase ai tu sau parapanta aia de la ghiseu?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.