Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Audi A4 2003 - probleme cu sunete :)
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Audi
Dan72328
Salutare! Am achizitionat de curand un A4, 1.9 TDI, 2003. Merge bine masinutza, mai ales la drum lung, dar am cateva probleme micutze:

1. daca las masina mai mult timp la soare, cand demarez pt prima data se intampla un sunet tare ascutit sub capota. Suna ca un scartait f puternic, dureaza cam 1-2 secunde. Poate fi ceva din cauza caldurii? vreo curea dilatata sau asa ceva? poate fi ceva pe la discul de ambreiaj?

2. am un sunet ciudat (gen greierasi/soricei) prin bord, cred ca la instalatia de climatizare. E ca si cum un motoras ar incerca sa ajunga intr-o pozitie finala de oprire, dar din varii motive nu reuseste si procedeul se ia de la capat. Zgomotul inceteaza dupa 1-2 min cand inchid masina de la cheie (inchiderea centralizata, ok? nu stiu prea bine termenul sinonim smile.gif ). Precizez ca dupa ce opresc motorul si scot cheia din contact singurul bec care ramane aprins pe bord este becul de la botonul de avarii, care se stinge si el in acelasi moment cand inceteaza greiesarii din bord. Ceva diagnostice?

3. are careva un manual de A4 in engleza? macar un link de download?


Multumesc anticipat.
MarkM
Salut,

Am luat si eu recent Audi A4 1.9 TDI 2004 (http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=10673).

1. Cred ca mi sa intamplat sa aud acel sunet, dar pare ceva in ordine, probabil de la distributie (doar imi dau cu parerea). Nu stiu daca vremea are legatura cu asta.
2. Da, asta am observat cand pornesc si opresc masina, si cred ca este de la instalatia de climatizare (boot time computer board biggrin.gif), dar zgomotul nu dureaza mai mult de 5 secunde
3. Am cautat si eu, dar nu stiu la care manual te referi. Daca vrei quick reference vezi link. Si eu am primit quick reference in germana, apoi am cautat cel de engleza:
http://www.audi-s.net/tips/BOOK/PDF/Quick%...%20Guide/A4.pdf
Dan72328
Marian, multumesc pt raspunsuri!

1. Sunetul nu a mai aparut in ultimele 2 zile, pt ca am parcat doar la umbra smile.gif pun pariu ca are legatura cu statul la soare smile.gif

2. d-asta ziceam si eu ca e de la climatizare, numai ca la mine dureaza ceva timp (~2-3 min) dupa ce inchid masina de la cheie smile.gif chestia cu inchiderea centralizata ON. Btw, daca scoti cheia din contact, butonul de avarii ramane aprins?

3. Multam fain pt link. Eu cred ca am o versiune mai basic a masinii, fara Cruise Control, Navi si mai ales fara computer de bord. Mie imi afiseaza doar cati km imi mai raman 'teoretic' pana la urmatoarea alimentare, cifra care se regleaza in timp in functie de consumul mediu pe ultima jumatate de ora (I suppose). Daca stie cineva vreo metoda de a display-a consumul instant, dau o bere (ohne Alcohol tongue.gif).

4. In legatura cu masina ta.... o sa te obisnuiesti cu ambreiajul, incearca sa aplici regulile din topicurile cu schimbat viteze pt diesel. De ieri am inceput sa schimb pe la 2000-2500 turatii si mi se pare ca e consumul mai mic tongue.gif dar si eu mai am de invatat...... multa bafta si fara incidente in trafic wink.gif
HalbaSus
Hop si eu, si la mine apare sunetul ala de care ziceti care e posibil sa fie de la climatizare, eu pana acum dadeam vina pe cdplayer dar oricum din zona aia vine, oricum apare rar si nu dureaza mult, pe mine ma surprinde ca e un "greieras" care (cel putin la mine) apare de cele mai multe ori cand stau pe loc.
Dan72328
exact smile.gif greieras care tot incearca sa se seteze intr-o pozitie (cred ca e chestia aia care seteaza aeru sa iasa in fatza pasagerilor sau la picioarele lor, nu stiu cum ii spune tongue.gif)... ideea e: dupa ce scoti cheia cat timp dureaza ? 5 secunde sau peste 1 min? si daca poti sa-mi spui daca becul de la butonul de avarii ramane aprins chiar daca scoti cheia iar celelalte sunt stinse?

Multam fain.
HalbaSus
ramane si dupa ce scoti cheia ? eu nu am observat... eu il aud uneori cand stau la stop si nu merge muzica... posibil sa ramana si dupa ce scot cheia dar nu cred ca dureaza 1 minut ca as fi observat atunci..

Pai dupa ce scot cheia mi se aprinde lumina interioara... si cand inchid se sting toate... cred... n-am verificat daca butonul de avarie ramane sau nu aprins.
OaneA4
Butonul de avarie ramane aprins si dupa ce inchizi masina cateva min dupa care se stinge. Eu nu am niciun greieras prin bord dar s-ar putea sa fie de la ventilator[/quote]
Doru25245
Pentru zgomotul ala de la motoras care dureaza ceva mai mult decat normal dupa ce opresti masina am fost eu in service si am stat 3-4 ore. Au dat jos bordul, o parte din ele , si au depistat motorasul cu pricina. L-au curatat doar( nu cunosc amanunte) si acum dureaza 5-10 sec pana reuseste sa-si gaseasca punctul zero si se opreste. Dar mi-au zis ca daca va mai face probleme s-ar putea sa fie nevoie sa-l schimbam (cam 120 euro). Acum depinde cat de mult te deranjeaza.
liviu88803
"...cand demarez pt prima data se intampla un sunet tare ascutit sub capota. Suna ca un scartait f puternic, dureaza cam 1-2 secunde"

Zgomotul este produs de cureaua ventilatorului, care fiind uzata patineaza pe fulie putin pana cand se incalzeste, se dilata si apoi avand aderenta maxima dispare.
florentin
in seara asta cand am pornit motorul am intanlit si eu aceeasi situatie cu scartaitul acela , la mine facea numai la relanti cand acceleram imi disparea.
Cred ca este de la o curea ceva nu stiu prea sigur mi-a spus cineva ca s-ar pute sa fie de la cureaua de alternator.
Iar cand am plecat de pe loc am observat ca franele mele erau beton si nu tineau mai deloc, adica apasam pedala { incercam sa apas pe pedala}care era f tare.
Daca s-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie il rog sa-mi dea un raspuns!
audi a4 - 1,9 131 cp an fab 2001 model 2002
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.