Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce detecteaza defapt anti-radar-ul ?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Halba
am tot auzit ca aparatele astea detecteaza radarul de la 2 km sau ca au interferente cu salvari si cuptoare cu microunde...

defapt ce detecteaza ? aparatul radar in sine sau comunicatiile radio ale politiei ? sau ca sa reformulez intrebarea: daca e o masina a politiei pe drum dar nu are radar... o detecteaza ?

va spun de ce ma intereseaza: eu nu sunt un mare vitezist (asta nu inseamna ca in oras nu ma mai scapa pedala pana la 80-90 km/h dar asta rar si doar acolo unde se poate) pana acum nu am luat amenda pentru viteza si oricum daca nu depasesti viteza legala cu 50 km/h nu ti se ia carnetul... iar eu nu o depasesc cu atat (deobicei ... in schimb anul trecut mi-au luat carnetul pentru ca am baut 2 beri . echipajul care m-a oprit nu era cu radar... era doar control de rutina. eu pe astia vreau sa-i detectez... pentru ca vine vara si nu stiu cum o sa ma descurc... cand ai masina e stupid sa mergi pe jos sau cu taxi-ul in oras... iar eu nu suport nici un suc (coca-cola/fanta/etc) iar berea fara alcool e de-a dreptul groaznica...
Dragos4
nu ai sa poti detecta decat masina de politie care are un radar inauntru pornit, si orientat spre tine. antiradarul detecteaza doar niste unde pe care le folsoeste radarul, la detectarea vitezei unei masini. din intamplare, unde asemanatoare emite si cupturul cu microunde, si asa se explica alarmele false ale anti-radrului.
M i h a i
in primul rand trebuie facuta o diferenta intre detector de radar si antiradar.
asadar, detectorul, are functie de receptor, el detectand/receptionand undele emise de aparatul politiei.
antiradarul are dubla functie fiind receptor-emitator. acesta , la receptionarea undelor aparatelor politiei, emite semnale mai puternice pe acceasi frecventa, impidicand radarul politiei sa masoare viteza. eu asa stiu.

inca o precizare. din proprie experienta stiu ca detectorul detecteaza radarul politiei chiar daca nu e indreptat spre tine, prin reflexie. adica undele se reflecta din alte masini sau din alte obstacole. doar ca nu-l mai vede de la kilometrii insa oricum e bine.
Alex24
17 km/h viteza la care se evita orice pericol - cred e una dintre cele mai prosti si minciuni care le-am vazut pana acum. nu exista asa ceva. peste tot este specificata sintagama de "reducere a vitezei pana la limita evitarii oricarui pericol", dar o valoara pentru ea nu ai sa gasesti nicaieri. plus ca acest lucru este valabil pentru anumite tipuri de drumuri si conditii de trafic, de ex: langa scoli, piete, aglomeratie etc.
in alta ordine de idei si mie imi place sa beau dar nu iau masina, iau taxiul, cost cat trei beri si oricum se imparte in mai multi ca nu beau niciodata singur.
dar aia cu viteza e tare...mai ales daca esti student la drept. gandeste-te tu de ce nu exista o valoare pentru, eu iti zic ca e un motiv foarte bun si logic.
Dennis
am si eu a intrebare..cam cat costa sa iti faci itp-ul (asta cu tot cu spaga) ..nu de alta..dar daca vor sa te pice tot te pica.
Halba
defapt eu in primul meu post vroiam sa intreb cum sa evit politia... detectorul radar vad ca nu e o solutie... faza cu prietenul care merge in fatza e ok... dar de cele mai multe ori nu am asha ceva (adica unul care n-a baut si are masina si care sa mearga in fatza mea).

referitor la ce zicea alex (parca) cu viteza de 17 km/h... nu m-ai inteles frate, intradevar scrie ca trebuie sa o reduci (in functie de loc, vizibilitate, conditii meteo, etc) astfel incat sa eviti orice pericol. eh... dar in cazul unui accident se poate calcula exact acea viteza... in spetza de care vorbeam viteza respectiva era 17 km/h... dar ea poate fi si 60 km/h sau 10 km/h... depinde de situatie... oricum ideea e destul de simpla: daca e ceata si polei si la 2 metri in fata iti apare ceva si tu nu poti sa eviti atunci se numeshte ca ai mers prea repede (chiar daca tu aveai 30 la ora... sau alta viteza penibila pe care masina nici macar nu o poate afisa .

referitor la inconstienta cu care cei ca noi (vreau sa cred ca nu sunt singurul care mai bea o bere si apoi conduce). cum se face de in belgia si olanda limita e: 0.20 iar, in germania parca 0.30 (not sure though daca e germania) si in unele tari merge chiar pana la 0.40... de unde stiu astea ? pai dupa ce mi-au luat carnetul (ghiciti si voi pentru ce ) si m-am dus la "scoala de siguranta rutiera" ca sa-mi primesc carnetul intr-o luna nu in 3... am gasit acolo nishte texte scoase de politie cu mesajul "don't drink & drive" si acolo scria limitele in diferite tari cu mentiunea ca in tarile unde e mai mult ca la noi "lumea nu se imbata" sau ceva de genul asta.

deci daca merg in belgia si bei 3 beri dupa care te urci la volan nu esti inconstient... daca faci acelasi lucru in romania: esti!... poate belgienii nu mai au copii... sau poate acolo nu exista oameni beti care sa pice pe asfalt... sau nu exista pericole deci oamenii pot bea linistiti la volan.

nici eu nu ma urc la volan cand sunt "ametit" si daca cineva se ametzeshte de la 3 beri... sa nu se urce la volan. eu pana la 4 beri nu am nici pe dracu... intradevar scad timpii de reactie... dar sunt multi soferi (categoria 60+) care oricum au timpi de reactie ca mine cand sunt beat mort si oricum cand stiu ca sunt cu musca pe caciula (respectiv cu alcoolul in sange) merg mai incet (tocmai pentru a compensa eventuala scadere a timpilor de reactie).

inchei aici... consider ca am supra-dezvoltat subiectul. pana la urma fiecare face ce vrea si nici nu imi trece prin cap sa conving pe altii sa bea si sa conduca...
so...
madalina
In Romania toata lumea incearca cumva sa fie pe langa lege! Ex: daca legea spune ca in cazuri exceptionale cand o frana brusca ar putea provoca un accident, poti trece pe galben, exista foarte multi soferi care au interpretata ca pot trece pe galben si chiar pe rosu, daca intra cel din spate in el in momentul in care franeaza! Sau girofarurile folosite aiurea de masini ale Politiei, Salvarii, Pompierilor, armata etc....
M i h a i
apropos de trecutul pe rosu....de vina sunt astia care in loc de carnet iti iau 500.000 lei. Pai daca sunt smecher si am masina de 100.000 Euro, trec pe rosu cu politia de fata. Le arunc 500.000 pe geam si gata. In schimb daca cumva calc cu roata linia continua (fara sa depasesc) dau 750.000....probabil e mai periculos decat trecutul pe rosu
Adrian25298
a deviat subiectul asta rau de tot..era vorba de radare parca nu??
am si io intrebare...ce fel de unde detecteaza radarele sau ..mai exact ce risti sa detectezi cu un detector de radare.(ex: cuptoare cu microunde, antene gsm...etc)
James Kilowatt
Unele antiradare depisteaza din cate am inteles niste chestii ale masinilor de politie/salvare/pompieri. Niste semnale radio pe care le folosesc sa-si schimbe semafoarele in verde sau cam asa ceva, insa nu mi-e clar daca e adevarat sau daca asa ceva se foloseste prin ue.
air_wolf
anti-radarul nu detecteaza nimic, bruiaza doar undele radio.
detectorul de radar functioneaza pe o plaja destul de larga de frecvente si detecteaza cam tot ce functioneaza in respectiva plaja de frecvente si emite suficient de puternic. deci: o sa detectati alte aparate similare, radarele, unele statii de pe tiruri si tot asa.
eu l-am dat jos dupa ce am avut buc-ct numai bipuri false. variantele mai noi pot filtra erorile mult mai bine si veti auzi mai putine bip-uri (sau voci) biggrin.gif
Mariustom
offtopic.gif
Eduard, te pui rău cu conducerea biggrin.gif
ionut81247
Grija mare: lipsa legii este anarhie, iar noi, din pacate, nu putem tinde spre entropie cat mai mare. Daca vrei sa bei este treaba ta, cateodata regret ca nu sunt politai..smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.