Help - Search - Members - Calendar
Full Version: am nevoie de un sfat pt ULEI
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Radu55476
Am o problema.. NU STIU CE ULEI E CEL MAI BUN! Nimeni nu a putut pana acum sa-mi raspunda la intrebarea asta, si se apropie termenul de revizie. blink.gif Am un Logan 1.6, care am inteles ca foloseste 10W40. Cei de la service pun Elf, dar eu m-am gandit sa pun ceva mai bun... CE? Am inteles ca cele sintetice sunt cele mai bune, dar ce firma sa aleg? Am citit un topic mai vechi (de prin 2005) pe acest site, si am inteles ca bune ar fi Castrol sau Mobil, dar inca nu sunt convins... Astept un sfat asupra marcii, sau un loc unde sa ma duc sa ma sfatuiasca un specialist. Multumesc.
James Kilowatt
Poti merge pe elf sintetic.
In Franta Reno recomanda Elf iar Elf se lauda ca-s campioni mondiali cu Reno smile.gif
Catalin73466
Renault foloseste ELF pe masinile noi, iar Dacia foloseste TEXACO. Asa stiu yo. Oricum, yo am Logan si primul schimb l-am facut cu TOTAL. Asta in ce consta marca uleiului. La mine la service vand TOTAL si recomand toti clientilor sa-l foloseasca cu incredere, desi mai am si alte marci de uleiuri la vanzare, pt ca de 6 ani nu s-a plans nimeni de el si are un pret destul de rezonabil. In ceea ce priveste tipul uleiului kre k ar trebui sa pui un sintetic 5w40. Asta mai depinde si de banii disponibili pt un schimb de ulei. Fiecare tip de ulei se schimba la perioade diferite de timp
cu cat e mai sintetic, cu atat il poti folosi mai multi kilometrii. Iarna de obicei se foloseste unul mai subtire k de obicei, la masinile stranie ajungandu-se la cele de tip 0w40...si mai bune.
Radu55476
Ooof...sad.gif( Pai si acum tot fiecare cu parerea lui.. nu se poate ajunge la un compromis? nu exista un ulei pe care toti sa il cunoasca ca fiind "cel mai tare"? Va multumesc pentru posturi celor care ati postat, si astept in continuare alte idei... (mai am un pic de timp, joi e revizia:P)
Vlad75531
Castrol Softec TXT 5w40
OaneA4
MOBIL 5W40. Mi l-au recomandat si cei de la reprezentanta Audi si d`asta am bagat si eu.
James Kilowatt
QUOTE(Radu55476)
nu exista un ulei pe care toti sa il cunoasca ca fiind "cel mai tare"?


Nu prea... cam fiecare producator de motoare are un ulei preferat, iar fabricantii de ulei fac diverse tipuri pentru specificatiile diverselor motoare.
Reno sunt imbarligati cu Elf, Mercedes cu Mobil, etc.

In plus acelasi fabricant face uleiuri diferite pentru masini diferite. De exemplu, Aral face Supetronic pentru motoarele GM si Opel, alt ulei pentru mercedes, altul pentru BMW etc. La noi meseriasii au citit ca GMl recomanda Aral si baga Bluetronic la greu, desi scrie clar pe site ca pentru GM/Opel trebuie Supertronic....
M A R K
Mobile 1/ 0w40 /.Fara nici o recomandare de la cineva.Un director de service avea urmatoarea teorie :uleiul bun il vand oamenii bine pregatiti (probabil in marketing) ....Pt. a folosi astfel de stafuri trebuie sa platesti bine.Daca ai bani pentru asta ai bani sa faci si un produs bun.
Este cam scum dar eu nu am avut probleme.
Incearca totusi sa mergi pe ce recomanda Renault.
Toate cele bune!!
HalbaSus
Eu am folosit la opel Mobil 1 timp de vre-o 2 ani (ca asta imi recomandau la reprezentanta) apoi am facut un schimb de ulei in alta parte si am bagat la aral... si automat sunetul motorului a devenit mai placut... nu imi pot da seama daca a imbunatatit cu ceva performantele dar oricum pe mine m-a impresionat.
CRG
Chiar daca folosesc Valvoline (care e super ok) pentru ca asa zice producatorul si sunt in garantie, iti recomand:

Mobil 5W 40 vara si 5W 30 iarna, sintetic.

Bafta!
petre 1
Castrol RS
liviu8
ce ulei e recomandat in cartea masinii?ar trebui sa folosesti acel tip de ulei.sau,daca nu recomanda o marca anume,sa respecti ce anume se specifica in legatura cu uleiul.renault,cum s-a scris,recomanda elf.tu de ce cauti sa-l schimbi?ti se pare ca nu merge masina bine?sau nu se aude bine?
Radu55476
ma, masina merge ok... pana la proba contrarie... nu am cum sa compar, daca nu am incercat-o cu alt ulei. Ideea e ca mie "Elf" nu-mi prea inspira incredere, si de aceea vroiam sa incerc ceva mai bun (chiar si mai scump, nu ma deranja).
Problema era: as fi pus ceva sintetic, dar nu am voie sa schimb indicativul (pierd garantia), ci doar firma producatoare. Deci nu am cum sa pun 5wX sau 0wX, din pacate, deci am fost limitat sa cumpar unul semisintetic. Asa ca mi-am luat Castol Magnatec. (am fost si m-am sfatuit cu un vanzator de la un magazin binecunoscut de pe bucuresti - pitesti)
Hey! si am primit si o sapca band.gif
Va multumesc tuturor pt raspunsuri, si va anunt peste vreo 5k km cum a mers cu asta! Numai bine! :wave:
CRG
QUOTE(Radu55476)
Problema era: as fi pus ceva sintetic, dar nu am voie sa schimb indicativul (pierd garantia), ci doar firma producatoare. Deci nu am cum sa pun 5wX sau 0wX, din pacate, deci am fost limitat sa cumpar unul semisintetic.


Gresit: in ziua de azi gasesti synthetic full si cu 15W x. Use search pls
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.