waw, f1anatic stie sa faca sarmale... la mine nici nevasta-mea nu stie sa le faca, noroc ca le mai avem cea mai mare parte anului pe mama/soacra care stiu sa fac sarmale bune...
io stiu sa fac ochiuri, omleta, cartofi prajiti, gratar si cam atat
zic ca e suficient pentru supravietuire. :angel:
si nevasta-mea are rice cooker... asta face orezul ca la chinezi
. cu oala obisnuita noua nu iese decat pilaf, dar pt. garnituri la una alta ( in loc de paine) folosim rice-cooker.
paine si cozonac facem la masina de facut paine: pui toate alea in tava respectiva ( bine io nu stiu ce sa pun da' d-aia am nevasta
) apesi butonul si in 2-3 ore ai painea sau cozonacul gata. :angel:
Panetonele sunt si ele f. bune ( sincer mai bune decat ce ne iese noua , da' sa nu-i spuneti lu' nevasta-mea
) da' acilea la noi la tzara nu prea se gasesc. aduceau la TJMax ( care e magazin de imbracaminte in general, dar astia aveau si 1 raft cu alimente mai deosebite) da' de cateva luni nu am mai gasit :bash: ...
de asemenea ducem lipsa de masline adevarate... la magazinele locale se gasesc numa' niste masline plastilinoase de California...
never try these, they're like sheep dong ... unele adevarate sunt in Indie dar 120km dus intors pentru 1 kil de masline :bash: ...
in fine, nevasta-mea s-a facut vegetariana ( cica nu vrea sa stie ca astia omoara porcul, vaca si gaina pentru ea
... cred ca i se trage de la prea mult Animal Planet
), eu am colesterolul cam aiurea asa ca, de voie, de nevoie, ma hranesc cu cate un gratar in week-end si in rest cu fasole, varza, cartofi, salate, oua si telemea de vaca din Wisconsin ( care nu e rea). mai luam de la un magazin rusesc din Indie una de oi bulgareasca... tot de la ei o zacusca buuuna;
nashite priateli stiu sa faca o zacusca, jos palaria
)... noroc ca la cabinet vin reprezentantii companiilor farmaceutiice sa isi prezinte marfa si aduc si mancare... altfel as fi vai de capul meu...