Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Barbatii si bucataria
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Culinar
HalbaSus
f1anatic, daca vrei sa devii simpatic pe culinar.ro atunci nu trebuie sa apelezi la asemenea manevre, iti fac eu cunostinta cu niste useriže simpatice de-acolo si gata tongue.gif Nu exista sex superior, rasa superioara, natiune superioara, etc...
f1anatic
QUOTE(HalbaSus)
f1anatic, daca vrei sa devii simpatic pe culinar.ro atunci nu trebuie sa apelezi la asemenea manevre, iti fac eu cunostinta cu niste useriže simpatice de-acolo si gata tongue.gif Nu exista sex superior, rasa superioara, natiune superioara, etc...


Pentru mine fetele sint superioare. Sa vorbim insa despre culinar.ro Interesanta oferta...insa...eu nu stiu sa gatesc decit sarmale, friptura de vinat in vin, musaka, ciorba de perisoare si pot framinta la cozonaci !
eddie
La cozonaci ???
Pai noi aici in Romania cumparam cozonacii de la magazin,gasim orice vrem....daca ni se strica aluatul si nu creste,ne costa mai mult !!! biggrin.gif
HalbaSus
Te descurci onorabil, poate facem odata un schimb de experienta... eu colectionez retete cu bere beer.gif beer.gif iar friptura de vanat in sos de vin suna tentant wink.gif
f1anatic
QUOTE(E d d i e)
La cozonaci ???
Pai noi aici in Romania cumparam cozonacii de la magazin,gasim orice vrem....daca ni se strica aluatul si nu creste,ne costa mai mult !!! biggrin.gif


Desigur 3.99 - 7.99 cozonaci italienesti. Dar nu inseamna ca trebuie sa uit cum i-am facut odata.



Asa ceva nu ne lipseste din casa. 3.99
f1anatic
QUOTE(HalbaSus)
Te descurci onorabil, poate facem odata un schimb de experienta... eu colectionez retete cu bere beer.gif beer.gif iar friptura de vanat in sos de vin suna tentant wink.gif


Uita coalea Halba...
QUOTE
As the industry leader, Anheuser-Busch is the first major brewer to infuse beer with caffeine, guarana and ginseng

http://www.anheuser-busch.com/news/BtoE_100404.htm

Ce zici ? Fetelor le-ar place ?

Bai...cind voi veni in Romania...neaparat trebuie sa va intilnesc pe citziva din voi.
eddie
Nu......m-ai inteles gresit !!Nu sunt un snob,nu mananc numai cozonaci de 3-400.000 lei italienesti ,vorbeam de cozonaci romanesti,facuti in forma normala,din-aia cu rahat,cacao si nuca....la pretul de 50.000-130.000 lei depimde de gramaj si de ingrediente ! :wave:
f1anatic
QUOTE(E d d i e)
Nu......m-ai inteles gresit !!Nu sunt un snob,nu mananc numai cozonaci de 3-400.000 lei italienesti ,vorbeam de cozonaci romanesti,facuti in forma normala,din-aia cu rahat,cacao si nuca....la pretul de 50.000-130.000 lei depimde de gramaj si de ingrediente ! :wave:


Si la noi vezi in fiecare noiembrie ca vine de la biserica cite o notitza...daca vrei sa dai bani pentru cozonaci. Pina acum nu m-am prins de nici o brutarie romaneasca...si singurii cozonaci romanesti se vind prin biserica. Categoric ca sint facuti local dar nu cred sa fie cineva cu o firma...si pur si simplu...cu multa dedicatzie si munca manuala.
eddie
Hai mai ,mai ales voi,nu aveti robot de facut alutul ?
Noi aicea avem...vezi ce inseamna sa traiesti in Romania tot timul ? biggrin.gif
f1anatic
QUOTE(E d d i e)
Hai mai ,mai ales voi,nu aveti robot de facut alutul ?
Noi aicea avem...vezi ce inseamna sa traiesti in Romania tot timul ? biggrin.gif


Hai sa spun asta. Asa-i pot sa ma duc sa cumpar rice cooker; robot de aluat; microcuptor de piine si ...sa imi fac berea acasa. Atita vreme cit nu am timp; nimeni acasa nu are timp si nu se da in vint dupa bucatarie cred ca preferam sa traim mai arhaic.


Mentalitatea...in Europa de Est se gateste. Nu traiesc eu din microwave si semipreparate...masa de Craciun sau de Paste nu este ce era pe vremuri. Foarte putzine lucruri sint cu adevarat gatite. Cele mai multe sint semi-modificate din comertz.
guerilla
iertati-mi ignoranta, da ce e rice cooker? :angel: stiu ambele cuvinte din engleza, da tot nu ii vad sensu
f1anatic
QUOTE(guerilla)
iertati-mi ignoranta, da ce e rice cooker? :angel: stiu ambele cuvinte din engleza, da tot nu ii vad sensu


Te iertam

[img]http://s7.sears.com/is/image/Sears/00821386000?rgn=0,0,1000,1000&scl=4&fmt=jpeg[/img]
RICE COOKER
guerilla
bun asa, pe cand si aparat de amestecat zaharul in ceai?!?! :angel:
Iulian HondaFan
waw, f1anatic stie sa faca sarmale... la mine nici nevasta-mea nu stie sa le faca, noroc ca le mai avem cea mai mare parte anului pe mama/soacra care stiu sa fac sarmale bune...

io stiu sa fac ochiuri, omleta, cartofi prajiti, gratar si cam atat blush.gif zic ca e suficient pentru supravietuire. :angel:

si nevasta-mea are rice cooker... asta face orezul ca la chinezi arigato.gif . cu oala obisnuita noua nu iese decat pilaf, dar pt. garnituri la una alta ( in loc de paine) folosim rice-cooker.

paine si cozonac facem la masina de facut paine: pui toate alea in tava respectiva ( bine io nu stiu ce sa pun da' d-aia am nevasta blush.gif ) apesi butonul si in 2-3 ore ai painea sau cozonacul gata. :angel:

Panetonele sunt si ele f. bune ( sincer mai bune decat ce ne iese noua , da' sa nu-i spuneti lu' nevasta-mea blush.gif ) da' acilea la noi la tzara nu prea se gasesc. aduceau la TJMax ( care e magazin de imbracaminte in general, dar astia aveau si 1 raft cu alimente mai deosebite) da' de cateva luni nu am mai gasit :bash: ...

de asemenea ducem lipsa de masline adevarate... la magazinele locale se gasesc numa' niste masline plastilinoase de California... never try these, they're like sheep dong blush.gif ... unele adevarate sunt in Indie dar 120km dus intors pentru 1 kil de masline :bash: ...

in fine, nevasta-mea s-a facut vegetariana ( cica nu vrea sa stie ca astia omoara porcul, vaca si gaina pentru ea blink.gif ... cred ca i se trage de la prea mult Animal Planet biggrin.gif ), eu am colesterolul cam aiurea asa ca, de voie, de nevoie, ma hranesc cu cate un gratar in week-end si in rest cu fasole, varza, cartofi, salate, oua si telemea de vaca din Wisconsin ( care nu e rea). mai luam de la un magazin rusesc din Indie una de oi bulgareasca... tot de la ei o zacusca buuuna; nashite priateli stiu sa faca o zacusca, jos palaria biggrin.gif )... noroc ca la cabinet vin reprezentantii companiilor farmaceutiice sa isi prezinte marfa si aduc si mancare... altfel as fi vai de capul meu... blush.gif
eddie
Pentru ca nu stam cu parintii,eu fac sarmalele,friptura de miel si ciorbele cele mai bune in casa.Daca nu ma pricepeam,nu stiu ce m-as fi facut cand eram plecat pentru mai mult timp.

Apropos,nici nu e rau sa faci pe bucatarul.....ia uitati-va putin,recunoasteti ceva prin poza ? biggrin.gif
James Kilowatt
@F1anatic
Masina iute, facut sarmale... si esti liber?! Am zis eu ca m-am insurat prea tanar biggrin.gif
Apropo, cum e la biserica romaneasca pe acolo? E o comunitare unita sau vin doar snobii ca sa se laude cu noua masina si noul celular? Ca am facut si eu o tentativa la Nice si mi-a trecut, am fost total dezamagit de mutrele si dialogurile compatriotilor.


Eu m-am specializat in preparate din peste, dupa retete romanesti, lipovenesti sau asiatice, depinde de chef si de peste. Uneori retete sofisticate, insa alteori ma apuca pofta de ceva simplu si bun.... cel mai des de scrumbie, mai ales prin luna mai cand in Galati e si sarbatoarea scrumbiei. Sardina aduce oarecum a scrumbie, insa totusi nu e acelasi lucru... De obicei in perioada pastelui mi se face de mers acasa.

De carnea rosie se ocupa sotia.

Cu sarmalele, facem mai mult vara decat de craciun. Se gasesc in comert frunze de vie insa sunt minuscule, e crima si pedeapsa sa faci sarmale cu alea. Vara ma trimite la jumulit teii din cartier blush.gif
Ultima oara cand m-a trimis dupa frunze de tei am dat peste un soc inflorit.....maaaama, a iesit cea mai buna bautura racoritoare pe care am gustat-o vreodata....

Vanat nu am mai mancat de cand a murit bunica-miu....sad.gif
romb
mai baieti , cred ca nevestele si prietenele sunt tare mandre de voi , eu pana acum am trait numai din mila altora , nu am habar nici macar sa imi fac un ou in tigaie , de fapt daca ma gandesc bine nici nu stiu sa pornesc aragazul biggrin.gif
HalbaSus
Alaltaieri am facut o supa de scoici in bere (delicios), ieri am facut un fel de salata caesar (nu va ganditi la verdeturi, eu o fac cu piept de pui, cascaval, crutoane de paine, maioneza, etc..). Specialitatea mea numarul 1 cu care am impresionat pe foarte multa lume e pui cu chilli in bere cu fasole rosie mexicana (absolut superba mancare, mai ales ca dupa o portie sanatoasa intra minim 4-5 beri beer.gif ). Gatesc in principiu foarte variat si nu ma dau in laturi de la orice... cu exceptia dulciurilor pe care nu le gatesc fiindca nu imi plac (zaharul intra in organismul meu doar odata pe zi sub forma unei lingurite de zahar in cafea... in rest nu ma ating de nimic ce e dulce).
eddie
Pentru HalbaSus,nu e la halba,dar e multa si diversificata.Sper sa-i placa! biggrin.gif
Iulian HondaFan
halba, man, nu aveam idee ca poti gati in bere blink.gif blink.gif ... auzisem de gatit in vin ( mai facea si nevasta-mea friptura la tava in cabernet pe vremea cand manca si ea carne, acu' numa' de 3-4 ori pe an blush.gif )...

oricum azi pun de un gratar... si tre' sa cumpar niste bere ( Corona season ca se anunta peste 30 grade si soare toata ziua)...
guerilla
intotdeauna puiul este mai bun cu bere biggrin.gif
ieri am facut friptura de pui (arata mai mult a gaina indopata) cu vin alb.
singurele lucruri de care nu ma ating sa le prepar sint ciorbele si pestele.
James Kilowatt
Eu am mancat pui in bere facut de un amic bulgar. Super reteta....
Si am mancat pui facut dupa o reteta indiana in ... iaurt Buuuuuuuun...A fost la fostul meu sef, francez, insa convertit la buddhism si mare admirator al Indiei.
Eu nu prea stiu sa fac pui, si nici retetele sotiei nu-mi plac la pui :puke: Asa ca-l cumpar de la un arab gata facut si e mult mai bun smile.gif
Bianca81932
QUOTE(MR28673)
Eu am mancat pui in bere facut de un amic bulgar. Super reteta....

Eu nu prea stiu sa fac pui, si nici retetele sotiei nu-mi plac la pui :puke: Asa ca-l cumpar de la un arab gata facut si e mult mai bun smile.gif


Pui facut in bere? asta da noutate, mai ai reteta? biggrin.gif Iar daca sotiei nu ii iese prea grozav puiul, incearca sa-l faci tu smile.gif de obicei e usor de preparat si surprinzator, in anumite cazuri e mai bine gatit de....barbati smile.gif Poti sa incerci pui cu ciuperci si smantana, se face usor si e delicios ( sunt convinsa ca poti gasi detalii pe culinar.ro biggrin.gif )
James Kilowatt
Intreaba-l pe Halba, el e specialist smile.gif. Mie imi iese cat de cat comestibil doar puiul tailandez, insa parca nu e punctul meu forte smile.gif
guerilla
QUOTE(Bianca81932)
Pui facut in bere? asta da noutate, mai ai reteta?


Se pun in tava bucatile de pui (sau pui intreg). Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper .Se adauga putin ulei si o sticla de bere neagra . Se arunca deasupra o mana de stafide si se baga la cuptor .

cand vrei sa faci puiul intreg, foloseste bere la sticla, goleste jumate intr-un pahar (iti zic mai departe de ce). baga puiu cu fundu-n sticla, pune-l in tava la verticala, baga la cuptor (restu e ca la orice friptura de pui).
berea din pahar o dai pe gat cat timp se face puiul laugh.gif
Bianca81932
am notat, multumesc biggrin.gif incerc cu prima ocazie. Daca observati ca dupa ceva vreme, anumite persoane nu mai posteaza nimic pe forum, well....inseamna ca nu mi-a iesit reteta blush.gif
f1anatic
QUOTE(MR28673)
@F1anatic
Masina iute, facut sarmale... si esti liber?! Am zis eu ca m-am insurat prea tanar biggrin.gif
Apropo, cum e la biserica romaneasca pe acolo? E o comunitare unita sau vin doar snobii ca sa se laude cu noua masina si noul celular? Ca am facut si eu o tentativa la Nice si mi-a trecut, am fost total dezamagit de mutrele si dialogurile compatriotilor.


Pai da si nu. Incerc sa corectez problema cu Miss.

Biserica romaneasca aici este...de nu am cuvinte. In primul rind sintem...ortodocsi si pocaitzi. Care dintr-o data ne imparte in 2.

"Fratzii" sint unitzi, se ajuta intre ei...si cu dragostea pentru D-Zeu inainte.

Noi astiallatzi...alata poveste. Biserica este locul de intilnire duminica si de pus tzara la cale. E locul unde vii cu Corvettu si Infinityu si Lexusu cu gagica in mini-skirt, unde muzica manelista din masina bubuie iar baiatzii sint totzi imbracatzi ca in filmele cu Mafia. Locul unde doamenle isi etaleaza hainele de blana de (zeci) de mii iar domnisoarele isi etaleaza aspectul fizic. Si romancele sint fete foarte frumoase asta e adevarul. Pe mine mersul la Biserica in conditziile astea nu prea ma atrage. Nu ai putea conta pe nici unul din oamenii aia...si daca te pune ala murdaru' si nespalatu' sa intri in vreo afacere cu vreunul...cineva va fi tras in piept. Nu e vorba DACA si CIT DE REPEDE.
HalbaSus
Hai ca va zic cum fac eu puiul cu chilli si fasole mexicana.


Pasul 1:
Se face un sos din: jumat de sticla de bere (restu se bea in timpul procesului de fabricare), piper cayene (aka chilly) - dupa gust, dar oricum folositi doze liberale, sare, piper... optional mai puteti adauga pasta de ardei uscati si sarati, puteti inlocui partial chilly-ul cu ardei iute tocat, puteti pune putin sos worchester daca va place, etc... oricum sosul trebuie sa fie iute de tot

Pasul 2:
Se ia o bucata de piept de pui care se casapeste in cubulete mici (de marimea unei cirese aproximativ) si se arunca in vasul in care ati facut sosul descris mai sus. Acest proces se numeste marinare, poate dura jumat' de ora (daca va grabiti) sau poate dura cateva zile (bagati vasul acoperit la frigider), cu cat mai mult cu atat mai bine, dar daca va grabiti tare de tot puteti sa si sariti peste el, va

Pasul 3:
Se calesc intr-o tigaie cu ulei (2-3 linguri) 1-2 cepe + 1-2 ardei + cativa catei de usturoi (toate tocate marunt cu un cutit din ala de chinezesc sau cu robotul de bucatarie pt lenesi)

Pasul 4: Se arunca in tigaia in care ceapa, usturoiu' si ardeiu au inceput sa se rumeneasca carnea de pui care a stat la marinat. Atentie, se baga doar carnea, nu si sosul (momentan), sosul se scurge intr-un alt vas si se pun la prajit doar bucatile de carne.

Pasul 5. Dupa ce s-a rumenit si puiul puneti restul de sos in tigaie. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba cateva minute la foc incet.

Pasul 6. Deschideti o conserva de fasole rosie sau neagra mexicana + o conserva de fasole cu sos mexican. Daca nu gasiti fasole cu sos mexican atunci puteti folosi 2 cutii cu fasole rosie/neagra mexicana + sos mexican uncle bens (puteti sa-l si preparati acasa dar e prea complicat si nu merita)... Scurgeti conservele de fasole rosie de apa in care au stat (sosul nu trebuie aruncat) si adaugati-le in tigaie.

Pasul 7: Dupa ce ati lasat sa mai dea un clocot impreuna cu fasolea gustati mancarea, deobicei mai trebuie sa adaugati sare si chilly deoarece fasolea si sosul mexican sunt chestii destul de dulci.

Pasul 8: Se serveste fierbinte cu cateva beri reci ca gheata biggrin.gif
AMP
Fetele au voie sa posteze aici???? confused.gif

Hai ca am vazut ca fanatic face cozonac...sa va pove si eu cum am procedat noi cu cozonacii.De ocazia unui Craciun,al meu ca bradul zice "Hai sa ne cozonacim" si purtata de elanul avantului muncitoresc si pentru a-mi impresioana familia,zic "hai".Si da-i si lupta,dupa indelungi cautari googalite dupa cele mai simple si rapide retete de cozonac...intr-un final au iesit 4 bucati ,de abia le-am scos din cuptor de umflati ce erau...am zis "deh! norocul incepatorului".Toate bune si frumoase,numai ca cozonacii aceia s-au topit la propriu in 2 zile....ai mei au halit numai cozonac cu cozonac si la desert cozonac.Pfuai!
De Paste,al meu zice iar de un hei rup...zic ok,numai ca ii framanti tu...si uite asa da-i si lupta iarasi,eu faceam galerie si incurajam sotu',care intreaba fara sir: "Mai e mult pana fac bulbuci?"....si iarasi au iesit cozonacii dementiali,de s-au gatat in 2 zile....si,pana la Craciunul urmator,pas cozonaci....si veni iara Craciunul si intreb: "Ei?Cum procedam cu cozonacii?".Si-a venit raspunsul mult asteptat:"De acum inainte cumparam...nu mai facem".Si uite asa,foiletonul cozonacilor de casa,a fost finalizat cu bine.... teehee.gif
emilia87
Prietenul meu nu ma lasa niciodata sa gatesc cand e el acasa. Ii place foarte mult sa petreaca timp la cratita, iar eu nu pot spune ca ma plang:)).
epal
DEja e ceva invechit ca femeia sa stea la cratita, drept urmare nici nu se mai zice asa, ci s-a schimbat in Barbatul Bucatar. Fine by me, nu zic nu schimbarilor, mai ales, ca cel mai adesea se dovedesc a fi mai dedicati. LE simti drragostea in mancare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.