Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cum stati cu consumul?
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
OaneA4
Cam cat ar trebui sa consume un 1.9 TDI in oras cu klima pornita?
James Kilowatt
Eu aproximez la plesneala cam 2l/100km in plus fata de cat consuma fara clima. Absolut empiric.
Mie cam asa imi ia pe GPL. (14 cu clima, 12 fara)
Am vazut la un amic cu passat 2.5 TDI pe computerul de bord cam acelasi lucru. Adica, la relenti fara clima ia cam 1l/h, iar cu clima 2l/h. Ma gandesc ca in oras asta inseamna 2-3L/100km in plus (adica intr-o ora faci 30-50km)
Repet, e absolut empiric.
romb
Octavia 1.9 TDI 90 cp + klima , in Craiova intre 7,5 si 8 , dar a ta fiind mai puternic cred ca e normal sa se duca spre 9.
OaneA4
A mea consuma cam 10l100km in oras. Vreau sa precizez ca am carcasa de filtru aer sparta, deci trage si aer fals, credeti ca din acest motiv se poate sa-mi consume atat?
James Kilowatt
Daca e sparta carcasa filtrului de aer, nu e fals aerul pe care il trage, e adevarat dar murdar smile.gif Ca sa fie aer fals trebuie sa-l traga pe undeva dupa debitmetrul de aer. Nu cred ca are legatura cu consumul.
OaneA4
Dar totusi mi se pare putin cam mult 10%
romb
e destul de mult fata de renumele TDI-urilor , dar a ta are totusi 130 cp , daca o mai si calci si in combinatie cu traficul imputit din Craiova si clima pornita e chiar plauzibil sa se ajunga la 10.

in carte masina ta Audi A4 1.9 TDI 96 kw are un consum urban de 7.4 asta fara clima , tu scoti 10 cu clima , fara probabil ai scoate 9. 1 litru jumate in plus.

de ex a mea pe benzina e data cu 9.5 in carte si fara clima scot 11.5 si cu clima 12.5.

se pare ca acele consumuri din carte sunt fantezie totala.
romb
ai quattro ? , daca da si de aici mai creste consumul !
OaneA4
Nu e quattro. Dar o calc destul de bine. Afara imi ia 6.5-7 la 140 -150kmh.
James Kilowatt
QUOTE(romb)
se pare ca acele consumuri din carte sunt fantezie totala.


Poate la TDI-uri....

Eu am scos consumurile din carte chiar sub la toate masinile pe care l-am avut... adica Moskwich 1500, Seat Ibiza si Daewoo Nubira, si asta constant, nu doar cand o fac intentionat. Si asta chiar plecand primul de la semafor :angel:

La Moskwich chiar scoteam mai putin decat in carte, datorita carburatorului schimbat cu unul de Dacie modificat biggrin.gif

Parerea mea e ca depinde foarte mult de sofer. Oricum, masina ta fiind inca noua e posibil sa nu fi ajuns inca la consumul minim.

@Oane
Fa o scanare si/sau o analiza la gaze, ca sa fii cu sufletul impacat. Eu cred in continuare ca datorita climei in oras cu medii de viteze foarte scazute consumul creste cu 2-3l/100km, si nu doar cu 1l, asa ca 10 cu clima inseamna 7-8 fara ceea ce la o masina de 1300kg cu 130CP nu e tocmai dezastruos.
romb
pai daca o si calci , atunci nu e nimic in neregula cu ea ... totusi nici TDI-ul nu poate face minuni la consum ...
OaneA4
marti sau miercuri ma duc cu masina la serpico sa-i schimb parbrizul si o sa-i intreb si pe "specialistii" de acolo. Oricum mie mi se pare putin cam mare consumul. O sa vad ce-mi spun si baietii la serpico sapt asta.
Cristi2
consumurile declarate de constructor sint obtinute in anumite conditii ... ideale, aproape imposibil de reprodus mai ales in oras.
pentru oras, se specifica obtinerea unei anumite viteze medii, iar vizavi de consumul mixt, ponderea e 30% urban si 70% extraurban.
singurul loc unde poti sa obtii consumul din carte e extraurban.

si nu cred ca clima iti poate adauga 2 litri la consum.
fishbone
QUOTE(Cristi2)
consumurile declarate de constructor sint obtinute in anumite conditii ... ideale, aproape imposibil de reprodus mai ales in oras.

Poate in Europa nu sunt la fel de stricte legile si nu-i forteaza pe producatori sa faca un calcul cat de cat apropiat de realitate, dar pe aici prin SUA cifrele sunt extrem de apropiate in real life de ce spune fabricantul. Eu chiar depasesc estimarile lor. Deci depinde.
Cristi2
poate si calitatea combustibilului lasa de dorit in romania...
fishbone
Si asta de drept, plus ca conditiile de drum pot fi total diferite. Ma indoiesc ca vreun fabricant strain reia de la inceput testele ca sa modifice cifrele pentru manualul .ro
James Kilowatt
@Fishbone, Cristi

Tocmai ziceam ca eu am reusit sa scot consumurile din carte sau chiar sub si in Europa, Romania included, cu tot felul de rable smile.gif Cu putin antrenament se poate, si fara sa fii nevoit sa mergi ca pensionarii.
De exemplu, sunt unii care merg numai pe la 1500-2000rpm si se plang ca fura producatorii la consum.
air_wolf
QUOTE(OaneA4)
Nu e quattro. Dar o calc destul de bine. Afara imi ia 6.5-7 la 140 -150kmh.


daca afara iti ia atit, e normal in oras sa ia 10. totusi e destul de mare consumul tau blink.gif cu octavia break+clima pe autostrada la 150 am intre 5.9 - 6.4, in functie de incarcatura si pneuri.
Alex-F1
QUOTE(MR28673)
sunt unii care merg numai pe la 1500-2000rpm si se plang ca fura producatorii la consum


M-ai strigat? biggrin.gif Eu is unul din aia....adica io in 98% din cazuri schimb vitezele pe la 2.200-2.300 rpm, rar se intampla sa trec de aceste valori, poate de 2-3 ori la mia de km! :angel: Si poate o data la 2.000 km ii mai dau un 3.000 sau 4.000 rpm (maximul atins vreodata), asa ca sa se mai dezmorteasca motorasul! Consumul urban e cu 0,5l mai ridicat decat in carte (cu clima oprita, bineinteles), ceea ce io zic ca e acceptabil pt. o masina de 11 ani! Dar am mai auzit persoane spunand ca si tine, ca cica nu-i prea bine sa mergi subturat si ca e recomandabil sa merg mai turat putin, iar din cand in cand sa-i mai dau si-n gura asa ca lumea, adica la 4.000 rpm incolo....dar parca mie mi-e mila de ea s-o turez in halul asta... :angel: Oare chiar procedez gresit? Parca s-a mai discutat undeva despre avantajele mersului mai turat si dezavantajele mersului mai subturat, dar nu mai stiu unde.... blush.gif
OaneA4
Stie cineva cum pot obtine un consum mai mic? Se poate regla ceva pe la motor sau............?
James Kilowatt
@Oane
daca e o problema de reglaj, sau o defectiune iese la analiza la gaze sau la scanare. (cu conditia ca ala care face scanarea sa nu fie amator)

@Alex
2300rpm la un diesel nu e asa tragic... daca nu ai obiceiul sa bagi talpa la fund nu ai motive sa consume exagerat. Cei de care spuneam eu ca scot consumuri dubioase baga acceleratia la blana si apoi schimba viteza la 2000rpm ca sa nu consume blush.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.