Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme ambreaj Audi A4 ?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Audi
Liviu-Paul75647
Am un Audi A4 Avant 1.9 Tdi de 131 Cp si am probleme cu el in intersectii sau la plecarea de pe loc! Desi dezvolta un cuplu destul de mare.......In jur la 300 N/m nu pot sa plec la relanteu....face un zgomot ciudat de la turbina (un trancanit infundat). Trebuie neaparat sa o turez putin .....Iar daca reduc viteza pana la 20/h si bag a doua mi se opreste motoru' (la fel trebuie sa turez.....Eu cred ca e prea sus ambreaju si dau drumu prea repede deoarece cand plec de pe loc imi scade turatia putin si apoi creste la loc....E tare dubioasa treaba........
HalbaSus
A4 intradevar are ambreajul un pic mai sus decat alte masini, dar treaba cu "zgomotul ciudat" nu cred ca are legatura cu asta... ai putea sa incerci sa vezi cum reactioneaza daca pornesti mai "atent" (constientizand unde e ambreajul)... daca simtomele nu dispar atunci du-te la un service sa-ti faca o verificare.
Liviu-Paul75647
Da......daca turez putin masina si dau drumu usor la ambreaj dispare trancanitul ala.....Cred ca nu ii dadeam ,,gaz" suficient ca sa plece de pe loc....Dar de chestia cu a 2-a din mers.......merg cu 50/h apoi reduc la 20/h si daca bag a 2-a si dau drumu mai repede la ambreaj se opreste motoru.(chiar si la vale) dar daca dau drumu usor nu face nimic....Si la plecarea de pe loc la relanteu nu merge ...... trebuie sa o chiunui tare tare din ambreaj .
DORU
De cat timp ai permis?
Mikidutzaa
Scuza-ma ca te intreb, dar pe tine cum te-au invatat sa faci la scoala de soferi?

Ce faci tu mi se pare un exemplu FOARTE bun de ASA NU!

Nici eu n-am experienta dar astea sunt lucruri de baza. In nici un caz nu ar trebui sa pleci de pe loc fara sa apesi pe acceleratie inainte sa dai drumul la ambreiaj. In nici un caz nu ar trebui sa bruschezi comenzile (ambreiaj, volan, acceleratie, frana).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.