Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problema Fabia - motorul se opreste la semafor!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Alex72641
Pt a 2 oara intr-o saptamana, a murit motorul cand eram la semafor. Nu am nici o idee despre ce s-a intamplat. A pornit dupa aia imediat. Are cineva vreo idee?
DORU
Descrie putin mai elaborat felul in care moare... ce temp are motorul? alte simptome? trage bine masina inainte si dupa?
Alex72641
Motorul este la temperatura optima de functionare. Nu are nici o alta simptoma, si masina trage bine si inainte si dupa. Cand moare se aprinde si ramane aprins becul de la baterie. Sa fie din cauza bateriei sau din cauza ca am schimbat benzina?
DORU
Da, o posibila cauza este benzina...ai realimentat cand mai era putina in rezervor? Daca da, murdaria depusa pe fundul rezervorului e posibil sa innece motorul. Desi ar fi trebuit s-o faca si in sarcina, nu numai la relanti.
Mai cuget si revin...

Ai facut de curand din ce stiu revizia si ma gandesc ce anume ai uitat sa schimbi... Filtrul aer? Bujiile?
Lucian72846
Din cate vad ai cutie de viteze automata !! Mergi si fa un test VAS , cutia poate face motorul sa se opreasca , din anumite motive ..... mergi la service Skoda si verifica .
Alex72641
Bujiile nu le-am schimbat. Am inteles sa le schimb la 55K. Eu le-as schimba si pe alea. Aveam intradevar putina benzina in rezervor, dar dupa cum spuneai si tu ar fi trebuit "sa-mi dea in bot si in mers".
Dupa cum spune si Lucian, o fi si din cauza cutiei. Atunci cand este in DRIVE si stau se simte ca ea vrea sa plece si se percepe o foarte usoara vibratie. Cand este in NEUTRU parca nici nu merge motorul. Atunci cand s-a oprit era in DRIVE.
Lucian72846
Daca motorul s-a oprit atunci cand cutia era cuplata pe DRIVE , este posibil sa ai ceva probleme si la cutie . Nu ezita sa faci o vizita la service Skoda !
Alex72641
Am fost la servive, si dupa cum ma asteptam, mi-au spus ca este ori benzina ori bateria. Bateria oricum trebuie schimbata la intrarea in iarna ca si BUJIILE!!!
stelian61244
motorul a murit cind stateai pe loc sau in mers cind iai dat demaraj ?
te intreb pentru ca ceva asemanator am patit si eu la un mercedes tot cu cv automata si te pot ajuta cu vreun sfat ( la mine se oprea motorul in drive la demaraj mai puternic idiferent de viteza de deplasare ,am patit-o si la 130-150 km/h).
DORU
Alex, dupa service sa ne spui care a fost cauza (sincer, bateria nu mi se pare o cauza plauzibila, bujiile, da).
Lucian72846
Nici bujiile nu pot fi cauza , cel mult motorul functiona in trei sau doi cilindrii , trepida , relanti variabil dar nu se oprea !
Alex72641
Hai sa le iau pe rand:
- la scanare cu VAG-com nu a iesit absolut nici o eroare
- treaba cu bateria nu mi se pare nici mie ( ca si lui DORU ) valabila, pentru ca ar fi trebui sa am probleme la plecare dimineata si nu in timpul mersului
- masina are trepidatii foarte mici datorita faptului ca este in DRIVE. Cand o scot nu se mai simte nimic.
- Motorul se opreste cand am cel putin 2 consumatori: xenon, casetofon eventual si A/C. Se opreste imediat ce am oprit la un semafor cand sunt in DRIVE. Porneste apoi "la cheie" si numai manifesta nici o simptoma toata seara indiferent de cate ori ma opresc.
- pt Stelian: motorul se opreste cand stau pe loc si nu in mers sau in demaraj. De plecat,pleaca foarte bine. Cred ca te-ai speriat rau cand s-a oprit la 130.
Va dati seama ca mi s-a intamplat de 3 ori intr-o luna si ca nici un mecanic nu a gasit nimic, dar tocmai asta ma intriga.
Alex72641
reductorul are vreo treaba, sau este doar problema de adaptare la relanti cu prea multi consumatori deodata?
DORU
Alex, alternatorul iti incarca ?
Alex72641
Pai eu cred ca incarca pt ca altfel ar aparea si alte probleme. Chiar ma innebuneste treaba asta si chiar as vrea sa ne intalnim, in week-end daca poti, sau chiar in timpul sapt, as veni eu unde lucrezi tu, sa asculti motorul etc. Poate e vreo bujie si ma enervez atat pt 1 milion. Eu tot cred ca are legatura cu faptul ca este in drive
DORU
Alex, sa stii ca si reductorul ar putea fi o cauza: ar trebui curatat cu un spray, asa am mai elimina o cauza.

P.S. Iti trimit MP pt a stabili o intrevedere.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.