Help - Search - Members - Calendar
Full Version: avertizare sonora centura siguranta
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Florin81535
are cineva idee cum se poate dezactiva acea avertizare sonora la un GrandePunto/? e imposibila , mi-a facut praf placerea de a conduce aceasta bijuterie de masina .... blink.gif
booneK9
Incearca sa porti centura.
Face bine la confortul auditiv si la sanatatea ta.
Dincolo de faptul ca nepurtarea centurii e contraventie.
Stiu ca nu asta vroiai sa afli, dar ... biggrin.gif
G e o r g e
de centura daca ai nevoie o singura data ... dar cand ai nevoie de ea ar fi bine sa o porti ...

asa ca POARTA CENTURA e pentru binele tau . iar daca ai airbaguri SRS s-ar putea sa ai si niste surprize smile.gif
Florin81535
sad.gif ideea e ca mah intr-o 1h cred ca ma urc si cobor din masina de cel putin 5-6ori, am de parcurs distante sub 1-2 km ... si ia imaginati-va cat de confortabil e sa pui si sa scoti centura intr-un interval asa scurt ...
momentan o tin infipta in socket-ul ei pe dupa scaun... dar in caz ca apar "fotografii" nu am timp sa o pun rpd de acea am cerut ajutor dar vad ca primesc numai raspunsuri pt clasa I... ???
PS centura de siguranta salveaza viata... purtati centura de siguranta !!!!
booneK9
@Florin: asta e parerea mea sincera. Pacat ca vezi asta ca pe-un "sfat pueril". In ceea ce ma priveste, cand ma urc la volan nu pornesc motorul pana n-am pus centura. Deja e gest reflex. E drept ca mi s-a intamplat de vreo doua ori sa vreau sa ies din masina inainte sa desfac centura... ooops.

@George: intrebare: ce fel de surprize cu airbagurile? Sorry, dar nu pricep.
Cristi80483
booneK9 surpriza e ca s-ar putea sa nu iti sara airbagurile in cazul uninaccident.sunt unele masina care daca centura de siguranta nu e pusa nu sare airbag.ex: chevrolet kalos .sunt sigur ca mai sunt o gramda dar asta il stiu sigur
booneK9
Holly Molly ... daca e asa ar trebui scris mare de tot si la loc vizibil!
Sa-ti sara-n ochi. Eu, unul, am citit toate chestiile de siguranta din carte, de pe caroserie, de prin fel de fel de locuri si n-am aflat asa ceva.
air_wolf
rescrii softul... te costa cit vreo 10 amenzi, dar scapi de biziiala... e mai ieftin sa omori de tot difuzorul de la computer. il smulgi si gata. :coolspeak:
dar cel mai bine pui centura...
Cristi80483
booneK9 uitate pe parasolar pe interior si vezi sa stii ca multe masini au scris acolo daca nu ma insel si loganul.nu mai stiu sigur
G e o r g e
1. airbagurile sunt gandite sa functioneze impreuna cu centura de siguranta . ia ganditi-va cefrumos ti-o iei in mecla de la airbag cand nu ai centura .

2. SRS urile sunt gandite sa se deschida in functie de cat de tare se intinde centura si cat de repede se intampla asta .

pe scurt, purtati centura ! va poate salva viata.


PS airbagurile nu sunt o solutie minune prin care scapati in cazul unui accident !
booneK9
Oameni buni, pe parola ca m-am uitat in masina si-n carte si n-am vazut vreo atentionare de genul asta...
Dincolo de faptul ca mi se pare o solutie tehnica tampita, revin la parerea ca trebuie sa scrie cu corp de litera de minim 10cm inaltime...
fabian81621
florine in aia 500 sau 100 de metri pe care ii parcurgi tu dintr-un loc in altu de nenumarate ori pe zi se poate intampla o minune tare nefericita! nu uita ca Romania este tara tuturor posibilitatilor! tu poate esti one hell of a driver dar nu esti singur pe sosea! asta este inarmeaza-te si tu cu nitica rabdare, mai pierde 5 secunde la fiecare pornire a motorului pentru a pune centura plus inca 3 pentru a o da jos inainte de a iesi din masina! vei vedea ca pierderea de timp nu-i kiar asa de mare! Ar fi cu totul neplacut sa patesti ceva nasol care sa te convinga ca acele centuri pot si purtate kiar daca mergi cu masina si pana la piata! bafta
r4mp
subscriu si eu la purtarea centurii!! ce poti sa faci mai practic , daca nu ai pasager in dreapta, pui centura de pe dreapta in punctul de prindere al tau biggrin.gif dar nu mai spune la nimeni :quiet: biggrin.gif ( btw! s-ar putea sa nu se potriveasca, ca deh! s-au gandit si constructorii la acest lucru )
Florin81535
am vb cu un baiat de la service si mah duc sambata dupa program sa=mi scoata buzzul (cica nu ar avea voie dar cu o bere se uita tot)
De ce sunteti asa stresati cu centura, la o ciocnire la "vitezele" care se ating in oras (CRaiova) nici airbagul nu sare tongue.gif
SI apropo eu port centura de siguranta pt ca mi-a intrat in reflex. Numai ca mi-e pur si simplu lene sa o pun cateodata, si aici nu vb de centura ci de avertizarea aia enervanta.

PS. mai rar o ciocnire frontala in oras, majoritatea sunt laterale (sau spate) si lateral nu am airbag si nici centura nu prea te ajuta.
Cipp
idee : cauta o mufa de la o centura de siguranta veche si,. daca ai noroc sa se potriveasca, o bagi in suportul in care se baga de obicei centura. in felul asta pacalesti sistemul si gata ! biggrin.gif
Ionut45405
Eu am iesit prin geamul de la usa dr la <10 km/h cand mi-a dat-o unul care nu a vz semaforul si drumul parcurs de la "baza" era <1 km ,iar masina era un BMW de 1750 kg (norocul meu ca daca era Tica or stuff postam de pe alt IP). Nu era obligatorie centura in oras pe vremea aia ('96) dar de atunci o pun si pana la coltul strazii. Si chiar nu inteleg de ce tre' sa fim noi mai smecheri, in tarile civilizate poarta toata lumea si nu mai fac atata caz!
A, si daca tii tot timpul centura pusa "fals" ai grija sa te duci dupa 1-2 ani sa reclami ca nu se mai retrage sau ca s-a ros cine stie pe unde si sa ti-o inlocuiasca in garantie (n-ai fi primul)!
Kopel64717
Daca iti pui centura permanent atunci acest lucru intra in reflex si nu te mai deranjeaza chiar daca te dai jos din masina din 2 in 2 minute. La urma urmei e o chestie care dureaza cateva secunde...
Iar ca argument pot sa-ti dau un accident pe care l-am vazut duminica in zona Urziceni: 2 masini, ciocnire aproape frontala (probabil la viteza destul de mica erau in zona de rstrictie la 50) , cei din prima masina purtau centuri si erau afara vorbind la telefon (desi masina era destul de botita) insa din pacate soferul celei de-a doua masini era intins pe caldaram cu capul plin de sange (zburase prin parbriz din cauza ca nu avea centura- habar n-am daca a supravietuit sau nu).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.