Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Doua generatii de motoare diesel commonrail?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
serban4
am intalnit in unele reviste de specialitate spunandu-se motor diesel commonrail a doua generatie! exista doua generatii de astfel de motoare? care este diferenta intre ele si la ce interval de timp au aparut?
bogdan8
da exista.
fiat are jtd (common rail 1) si multijet (common rail 2).common rail inseamna rampa comuna de alimentare.diferenta dintre ele este urmatoarea:
in loc de o injectie de combustibil pe ciclu, se efectueaza pana la 3 injectii pe ciclu, dar cantitatea de combustibil este aceeasi.de aici rezulta un randament mai bun, un consum mai bun, o ardere mai buna, s.a.m.d.
Ion
asa este. prin aceste injectii multiple per ciclu se obtine o reducere a socurilor mecanice si termice si o ardere mai omogena per ansamblu. aceasta se reflecta si in scaderea nivelului de zgomot al motorului, elasticitate (ameliorarea cuplului motor).
in cazul a 2 injectii pe ciclu, se realizeaza o preinjectie, cu avans fata de momentul injectiei, cu o cantitate mai mica de motorina, care "amorseaza" arderea, creste temperatura si presiunea din camera de ardere. la injectia principala se va asigura astfel o ardere mai omogena
serban4
multumesc mult de raspuns! acum sunt lamurit! si este oare diferenta mare la consum, silentizitate, performante dinamice intre cele doua generatii?
Ion
la consum nu e diferenta mare. diferenta e la silentiozitate si dinamica motorului, timpul de atingere a regimului termic normal al motorului (mai rapid la generatia 2)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.