Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Clasa compacta-clasa marilor dueluri
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
Laurentiu_007
cine credeti ca va face legea in clasa compacta, mai asel acum cand a venit si noul astra?in ultimul timp francezii au inceput sa domine.vor face fata golfv si asta?eu zic ca da, iar favorita mea astra.cred ca il va lasa cu mult in urma pe golfv.voi ce ziceti?
M i h a i
bmw seria 1 o sa faca legea
M i h a i
oricum, una pest alta tot germanii o sa fie on top. si mie imi plac astra si golf
Cristian2
germanii o sa fie in top dar nu cu astra si golf ( in special astra: sub orice critica), bmw sau ford
Rai
eu inca nu am auzit sa domine francezi pote la fotbal dar cred ca sunt de pe o alta planeta sau ciudat.si apropo de opel astra eu cred ca pretul lui si dotarile o sa dea multora de furca.
Laurentiu_007
nu cred ca bmw seria1o sa faca legea pt. ca e mult mai scump fata de altii(307, megane, astra etc)
V l a d
personal cred ca mazda 3 e un concurent destul de serios pe langa astra si golf, desi golful cred ca e un bluf, mie unul nu imi place schimbarea de la 4 la 5 si cred ca evolutia trebuia sa fie mai evidenta si mai puternica. nu ma convinge golful 5, dar mazda 3, astra si bmw concureaza sigur de pe aceeleasi pozitii. sunt sigur ca mai sunt si altele pe care sigur le-am uitat!
Rai
apropo laurentiu,stii cat costa un bmw 1?eu stiu cat costa concurenta si la accesi motorizare nu va fii mare diferenta.dar fiecare cu parerea lui.o poza cum arata un bord de astra.
Laurentiu_007
e posibil sa ma insel insa spun asta pt. ca in general bmw, mercedes si audi sunt mai scumpe.e drept ca nu cu mult, insa in clasa asta fiecare mie de euro conteaza.
Rai
clasa compacta e una si numai una nu baga toate te uiti cat costa un golf 5 cu motorizarea respectiva un audi a 3 si tot asa si ai sa vezi ca nu e o diferenta poate anumite masini au mai multe inca la accelasi pret.
Laurentiu_007
scuzati-ma va rog, dar as vrea sa aflu si eu cum pot pune o imagine sub nume.am vazut ca unii au o imagine cu bmw, unii cu jaguar etc.
multumesc si inca odata imi cer scuze pt. aceste mesaj
M i h a i
laurentiu, daca vrei sa-ti pui cu bmw iti spun eu
M i h a i
referitor la golf 5, astia pe la tv il lauda de mama focului. chiar asa degeaba nu cred c-o fac
Rai
sigur golful 5 e o masina buna la ora actuala mai la toate testele pe primul loc.si am si un bord frumos de vw
M i h a i
meserie bordurile astea, dar parca ala de la astra aduce a bmw putin (la volan mai ales)
Rai
mihai, sa vezi bordul de la noul 3 e si mai si.
Ion
referitor la ce se spune la tv sau in reviste despre masini: se numeste reclama si e pe bani, asa ca toate sunt bune!!!
Rai
poate ai dreptate cu ceea ce scrii atunci nu ne-ar ramane numai sa testam.si cate vw golf 5 ai testat pana acum sau din alte noutati. si ar mai fii una tu esti calificat in domeniu dar cati sunt ca tine,oricum ion pentru mine esti un fenomen si te apreciez dar fii convins ca masinile din anumite reviste sunt testate de oameni care pricep cate ceva sunt sigur.
Laurentiu_007
mihai nicodata nu imi voi "trada" preferatii.
M i h a i
apreciez asta laurentiu....
ca sa introduci o imagine, baga de seama ca sub casuta asta in care se scriu mesaje ai un camp la dreapta caruia e un buton "browse". apasa pe el si selecteaza o poza din calculatorul tau (daca nu ai ia una de pe net) si gata. apasa "trimite" si pe laga ce ai scris o sa apara si imaginea.
spor la treaba
Iulian8
deja a inceput nebunia cu tuningul la golf v.
sunt tare curios cu ce o sa vina bmw-ul ...poate un m1???
deocamdata golf -ul detine suprematia la compacte....restul....
Happy_Maker
excelent post laurentiu!

noua regina a clasei compacte va fi cu siguranta opel astra 3, iar asta nu o spun numai eu ci si majoritatea ziaristilor ce au fost la lansarea din martie de le saint tropez.
citez din memorie: "o masina din segmentul premium dar la un pret din segmentul standard". urmaresc clasa compacta de prin ianuarie si in special acest model, iar drept consecinta putem sta de vorba pe acesta tema oricat doriti, chiar sunt curios sa vad daca exista cineva capabil sa ma faca sa ma razgandesc! din punctul meu de vedere, la baza alegerii acestei masini stau doua criterii extrem de importante: pretul(maxim 15000eur) si designul. pretul e si motivul pentru care "merg" pe motorul de 1.4 si 90hp/125nm. consider ca la achizitionarea unei masini noi trebuie de asemenea sa iei in calcul si faptul ca nu o sa o conduci pana la vaarsta a 3-a si de aceea pretul pe care il vei incasa in caz de revanzare este criteriul nr 3.
sa le luam pe rand:
1. japonezele honda civic si mazda 3. civicul este model vechi ar mazda mi se pare scump. in plus, ca orice japoneze, pretul platit pentru piesele de schimb este mare - consecinta: la revanzare pierzi mult mai mult decat in cazul "europenelor".
2.renault megane 2: desi pretul este mult mai bun (-1500eur), calitatea acestui brand lasa inca de dorit. desigur aici pot fi acuzat de subiectivism, dar fac un efort foarte mare pt achizitia acestei masini si nu pot nici macar sa concep eventuale probleme. in plus am vazut deja atat de multe pe strada incat imi face impresia unei masine populare, tinde sa devina un fel de cielo2..
3. toyota corolla. excelenta masina, nr 2 pe lista de optiuni. performanta+calitate superioare astrei dar designul e ceva mai vechi...se aude ceva de un face-lifting anul acesta, dar nu e nimic sigur...
4. bmw serie1+audi a3 pretul le descalifica din start in cazul meu. in plus 18000 cip pt bmw mi se pare de-a dreptul grotesc! ce naiba, vorbim totusi de clasa compacta! ca sa nu mai zic de designul lateral sau cel spate, e oribil, masina asta e hidoasa pur si simplu! am toata stima pentru celelalte modele bmw, daca as avea "disponibilitatile" necesare ar fi categoric alegerea mea nr. 1. pacat de miile de fani care credeau ca macar acum o sa-si permita un bmw...
5. ford focus + fiat stilo + peugeot 307. outdated.
6. vw golf v sau tzeapa ce o sa ingroape probabil acest grup. dpdv al desgnului mi se pare cel mai mare regres din toate timpurile. restul pentru mine nu mai conteaza.
ca dovada a succesului „fabulos” pe care o sa-l aibe acest model: initial pretul de pornire a fost de peste 13000 eur cip. acum e super-oferta: 11600 cu aer cond inclus (care mai inseamna inca 1000 moca). comparativ, astra o sa fie la 11000 cip dar fara aer, ceea ce face ca opelul sa fie peste golf cel putin ca pret prima oara in istorie!!!

cam asta ar fi concurenta la clasa compacta. alte propuneri?


ar mai fi poate de adogat ca au existat 30.000 de comenzi (da ati citit bine, 30 de mii) fara ca cineva sa fi vazut „fizic” masina, nu mai zic condus-o, drive-test, etc....

astept cu maxim interes opiniile voastre.
calin...
astra 3 este intr-adevar o masina reusita ca design dar ce ne facem cu calitatea si fiabilitatea opel care lasa mult de dorit. e greu sa schimbi mentalitatea oamenilor.eu unul nu mi-as cumpara opel, oricat de misto ar arata.
happy maker se pare ca te abtii sa faci remarci la adresa lui 307. ma mir pt. ca sunt recunoscute pt. caltatea motorului hdi si de ce nu, a designului.
Rai
pretul unui opel astra e de la 15.500 euro in sus si nu stiu ce ai pentru banii astia dar sunt convins ca nici adversarii nu vor fii mult mai scumpi si daca ma gandesc ce e in noul bmw 1,cei de la opel sunt iar in urma da asta e technica face mult nu numai caroseria.
Iulian8
sa nu uitam ca opelul a fost intotdeauna ceva mai avantgardist la design decat alti producatori germani, de ex vw golf, dar tot golfu s-a vandut intotdeauna mai bine...mai au mult cei de la opel sa ajunga cel putin la nivelul vw-ului.
Happy_Maker
catalin,
spune-mi si mie te rog de ce zici ca sunt probleme de fiabilitate la opel? eu am cativa prieteni ce au opel si nu s-au plans ca ar avea ceva probleme...sti ceva mai mult pe tema asta? da-mi te rog mai multe detalii, saptamana viitoare vreau sa ma duc sa lansez comanda!!! (poate mai e timp sa ma razgandesc:>)
de acord peugeot sunt masini ff bune, dar vorbim deja de un model vechi....in plus, motorul de 1.4 e slabut ca si performante....

marius,
atat designul cat si tehnica sunt remarcabile la noul astra...citeste un pic lista de dotari, multe din ele nu le are nici un alt concurent (adaptive forward lighting, cdc, "sport button", radio cd cu 7 boxe standard, etc..)
nu stiu cum o sa fie noul bmw serie 1, dar pentru mine designul, mai ales cel spate, mi se pare cel putin ciudat...ca sa nu zic ceva mai rau...in plus, la 18000 cip....imi iau o alfa...

iulian,
propun o pariu: hai sa vedem la sfarsitul ciclului de fabricatie, cine vinde mai mult la clasa compacta, vw sau opel? este adevarat ca momentan conduc cei de la vw, dar istoria nu se va mai repeta. daca citesti ultimele statistici o sa vezi ca diferenta se subtiaza constant....
in plus niciodata n-o sa-mi cumpar o masina a carei sigla aduce parfum comunisto-fascist!
Rai
nu stiu daca trebuie sa citesc anumite reviste fiindca inainte de a le pute citi unii eu testez si stiu ce stiu,sigur bmw nu se va impune la vanzari fiinca cel mai mic are numai 115 cp si va creste multe incep la 75 cp si ce e in bmw ti-am mai scris nu poate sa faca opelul mai ieftin deci cand il cumperi cumperi unul produs cine stie unde sau cu dotari technice mai mici dar eu te las sa visezi eu nu sunt fan una sau alta eu construies masini si fac treaba asta de mult si din parere de rau mai stiu cate ceva.
Rai
si era sa uit technica nu sunt numai boxele sau un cd e ce e transmisie,frane,motoare,directie,lumina,circuite.si din parere de rau la acest capitol cei de la gm adica opel mai au sau investesc ceva bani.
Laurentiu_007
tot timpul bmw a fost mai scum, uneori mult mai scump fata de concurentiu.insa nu trebuie uitat un lucru: calitatea costa.nu zic ca ceilalti concurenti trebuie neglijati, insa cine a ales un bmw nu a regretat niciodata.oricum eu cred ca pretul mai mare al bmw-ului(in cazul nostru seria1) se v-a amortiza, insa peste mult timp cand la un automobil normal incep sa apara problemele majore, iar de acestea bmw nu-si face griji.
M i h a i
laurentiu 2 bine ai zis. bravo
Happy_Maker
de acord, dar nu uitati un lucru: la masinile din segmentul premium (bmw, audi, alfa, mercedes), idiferent de clasa, pierzi mult mai mult daca vrei sa o vinzi la cativa ani dupa acizitie decat la una din segmentul standard. bmw-ul nu face exceptie! nu uitati, o masina nu o cumperi pentru toata viata!
Iulian8
tocmai de aia luati-va un sh...
calin...
pt. happy maker.nu am informatii despre fiabilitatea astrei 3, dar astra 2 a fost o mizerie de masina. am un cunoscut care a avut probleme cu ea de noua, pana la urma au trebuit sa i-o schimbe... de motoarele de 1,7 dti ce sa mai vorbim. asa ca e la latitudinea ta ce masina-ti cumperi. daca ar fi dupa mine ti-as propune asa: mazda3, peugeot 307 sau renault megane hatch. pe gustul meu in clasa asta este audi a3 . golful 5 nu arata rau dar cred ca e prea scump pt. ce ofera . succes
Happy_Maker
catalin, sper sa te inseli.....am comandat deja masina...e un elegance de 1.6/150nm benzina. pentru dotarile pe care le are, pretul zic eu a fost excelent...doamne ajuta!
M i h a i
la segmentul premium pierzi mai mult pentru ca sunt mai scumpe. dar de pierdut pierzi la orice masina noua. uite eu am dat 10.500 pe masina iar acum la 1 an si 2 luni nu iau mai mult de 7-8000 pe ea. deci sunt 2500-3000euro. altii saracii intreaba ce masina sa-si ia cu banii astia.
calin...
happy maker, s-o stapanesti sanatos si sper sa ma insel ,de fapt sper ca au adus modificari serioase dpv al fiabilitatii. ar fi pacat pt. ca masina arata super. cat a costat pana la urma?
Iulian8
nu stiu de ce ziceti ca golfu e scump, eu am fo la repr si mi-au zis de un golf cu 4 usi ,ca ar fi pe la 14000 euro cu taxe incluse.
cat e astra?
G e o r g e
este 14000 ddp , darcu ce motor si ce dotari ?
un astra 1.6 16v cu o groaza de dotari (aer conditionat automat, geamuri el, radio-mp3, jante samd) este 16000ddp. nu punem la calcul diferenta dintre generatii !!!
oricum daca este sa fie un golf 1.4 16 v cu ac si casetofon doar, asa cum am avut eu, nu face nici cat o ceapa degerata!
M i h a i
George zi-mi si mie mai multe de performantele dinamice ale golfului 14 14V. Nu ai fost multumit? sau de ce zici ca nu face cat o ceapa?
G e o r g e
sub nici o forma ! o data la 2-3 luni trebuia sa ma duc in service pt a se curata clapeta de acceleratie. de ce ? pentru ca porsche romania mi-a vandut masina stricata si anume debitmetrul. masina nu avea vana deloc in ea . dadeai drumul la a/c si puteai sa treci pe prima banda langa autobuze. a costat o caruta de bani . la 20 k km bucsele erau terminate , se stricase o inchidere centralizata , am rupt scutul de 3 ori , atat de joasa era masina . dedeai peste orice denivelare mai mare. si golful si bora sunt muuuuuult prea joase pt romania. na ca mi-am facut din nou draci, bine ca am scapat de saracie.
M i h a i
dar crezi ca ai avut tu ghinion sau asa sunt golfurile? intreb pentru ca nu am mai auzit de asa ceva. Iar pe drum, cand trece un Golf se cunoaste....160 pe putin
G e o r g e
se prea poate sa fi avut eu ghinion , DAR :
- porsche romania LASA mult de dorit !!!
- faptul ca masina este mult prea joasa pentru drumurile de la noi nu se schimba

tot nu recomand golf wink.gif

ca fapt divers:
a venit unul la mine intr-o zi cand eram cu subaru. el avea o nubira . intrebare ce-mi pune : "Dar cu gropile cum va descurcati? Ca este f joasa masina ! " sa-mi plesneasca capul si altceva nu.
Rai
Problema ca Golful e jos e adevarat dar cate masini nu sunt joase smile.gif .
Dar adevarul ca in RO pe unele sosele iti trebuie o masina de teren sau un tanc.
Si cu servicile eu nu pre am cum sa stiu pe aici cei de la VW sunt f seriosi.
si nici de multe Golfuri rele nu am prea auzit.
Dar stiu din experienta mea ca orice masina fie ea scumpa sau ieftina are probleme biggrin.gif .
Si ar mai fii ceva un adevarat cunoscator de masini nu generalizeaza mai ales ca noi avem acum un alt statut.
Critica e buna dar sa nu exageram.Ok? :oops:
G e o r g e
ai dreptate , dar cand ti se intampla tie sa ai numai probleme cu masina ta , ce faci dc te intreaba cineva : "ce parere ai despre masina ta ?"
te umfli in pene si in piept si spui :" domne' numai de bine pot sa spun! este o super masina !"
sau ii spui adevarul ?

eu , dupa experienta cu golful nu o mai recomand.
Rai
Am inteles ce ai patit cu Golful si din anumite puncte de vedere cum ar fii ca e joasa si servicile de la Porsche RO nu sunt bune nu e de recomandat.Dar sa stii ca din alte puncte de vedere nu e o masina rea.
Iulian8
a nu se confunda porche romania cu firma VW!!!!!
iar istoria asta a lu george mi se pare putin scoasa din povestile lui creanga.
adica dai cu scutu golfului prin toate hartoapele insa subaru care are suspensii sport si e o masina sport exclusiva pluteste peste ele, nu le simte.
io am avut in acelasi timp un golf 4 si un focus si pot zice ca focusu era mai jos decat golfu si nam atins niciodata asfaltu cu el, dar depinde si prin ce canale umbli cu el.
vorbeste cu gepeto sa mai taie nasu.
G e o r g e
cu parere de rau , DAR eu am avut aceste experiente cu golful !!!
daca era un prieten poate sa mai zic, dar mi s-au intamplat mie.
diferenta este ca impreza este masina de raliu cu o garda la sol bine studiata, si este mai inalta ca toata gama VW (clasa limuzine) .

dc nu ma crezi facem experiete. eu vin cu impreza vino tu cu golful si vedem care nu mai iese din hartoape.
krysty
impreza e o masina de macadam. e normal sa "faca" orice masina prin balarii. ca daca vorbim de asfalt... se uita dupa dara de fum din esapamentul unui M3, Supra, S2000 sau NSX-S. asta ca sa nu o umilesc intr-o competitie cu M3 CSL sau S55 AMG smile.gif
G e o r g e
ABSOLUT de acord !
de ce dumnezeu mi-am luat o masina de macadam? ca doar stau un bucuresti , mama lui de oras , cu minunatele sale gropi !

si asa sunt plin de spume ca o janta este indoita de la niscavai gropi, nu grav , dar totusi ... dar si groapa era ............................ cam atat de mare
Rai
Poate stai in orasul gresit?Sau ai masina gresita?Nu e numai gluma nu vrea sa te supar dar de vina sunt alti cei ce ne incaseaza impozitele si nu fac nimic cu banii decat casute modeste pentru saraci la munte sau la mare.Oare nu am dreptate puti? :evil:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.