Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Citoen Xantia
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Citroen
Lucian3
salut pe toata lumea si dorecs sa stiu ce parere aveti de marca si tipul de masina mai sus mentionat model dupa 98 cu motor diesel, deja celebrul hdi. revista auto special a toto laudat acest model dar astept si impresiile celor care poate detin asa ceva sau au cunostiinta de fiabilitate, confort etc.
toate cele bune
Laurentiu_007
este un model fiabil, rezistent si nu in ultimul rand f. confortabil.am avut ocazia sa merg cu unul din '96(nu stiu ce motor avea-cred ca era pe benzina) si mi-a placut f. mult.
Lucian3
merci laurentiu dar de intretinere nu stii nimic?
si totusi astept mai multe pareri. sau subiectul nu va atrage deloc.
salutare
Lucian3
hristos a inviat tuturor. si totusi din toti marii specialisti de pe acest forum nu nu exista decat o persoana care poate comenta de citroen xantia (in general de marca citroen ).
va mai astept?
adrian40087
Am unul din 96, merge perfect, e pe benzina si consuma un pic mai mult, dar am avut inainte Cielo care nu se compara la dotari, comfort si consuma aproape la fel
Volkov
QUOTE(Lucian3)
hristos a inviat tuturor. si totusi din toti marii specialisti de pe acest forum nu nu exista decat o persoana care poate comenta de citroen xantia (in general de marca citroen ).
va mai astept?

Citroenele sa impart in patru grupari:
1) cele care no au electronica la sistema oleopneumatic (amortizatoare) cu motorul original citroen (gs/a, cx, ds)
2) cele care au motorul peugeot dar nu au electronica la oleopneumatic (bx, xantia prima seria)
3) cela care au electronica si la sistema oleopneumatic.(xantia al diole, xm, C5)
4) care sa numesc citroen dar sunt de fapt peugeot (zx)
Pentru categoria intii pun mina si capo pe foc, pentru al doilea tot, pentru al treile eu as loau in loc o lada...pentru a patrule sunt masine foarte resistente dar si foarte obisnuite.
Xantia din 96 mi se pare ca inca ca sa salveaza, dar da ca e cu electronica la sistema oleo eu n-as loao...totusi ca xantia, pa cat siu eu, nu a dat asa mari problemi ca XM, si ca C5 in continuare...
Electronica la sistema oleo inseamna ca da ca cutiuta cea prostesca cu cartele si firi innebuneste, ai problemi la ammortizatie, la tinuta in drum si cel mai urit lucru LA FRINA!!!
Printre altele avantajul care o aduce electronica este ca schimba parametri de tensione inauntro sistemului oleopneumatic, deci acelas lucru sa puote obtine camandand diferite sfere cu diferite parametri, sint firme foarte calificate care fac asa ceva (www.tecnosir.com).
Deci asta numai in caz ca esti mai mult da cat nebun la volan, adica da ca faci curbe incredibile si la limitul legilor fisice, dar da ca nu, sau da ca esti nebun dar nu pina atata...mai bine xantia nelectronizata, bx, cx, ds, gs/a, i-ti ei ori i-ti modifici sferele cu parametri "confort" si esti boier intru o masina ca nu sa te obisduiasca nici o data...
Pa pa
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.