Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Am si eu nevoie de ajutorul vostru dak se poate?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Petrescu80543
ce ma sfatuiti sa aleg dintre un logan Laureate 1.5 dCI si un Daewoo Cielo EXECUTIVE PLUS sau Cielo EXECUTIVE *LPG !!!

vreau sami cumpar o masina si nu stiu ce sa iau sad.gif ...








*LPG = Gaz Petrolier Lichefiat
DORU
Eu iti sugerez Logan, din 3 motive intemeiate:

- Daewoo e pe sfarsite dpdv al marcii (fabrica din Craiova e la stat in prezent iar un investitor interesat inca nu se zareste pt preluarea fabricii)
- Platforma tehnica si motoarele de pe Cielo sunt f vechi (sa nu uitam ca s-a plecat de la Opel si s-a trecut prin modelul Racer...)
- Dotarile de siguranta activa / pasiva sunt zero la Cielo, fata de Logan - model nou comceput si cu succes pe piata.

Un link actual:
http://www.guv.ro/presa/afis-doc.php?idpre...mp;pag=&dr=
James Kilowatt
Poti lua in calcul si un Logan 1.6 care sa fie trecut ulterior pe GPL. Unii scot cu ele consumuri uimitor de bune (~7l/100km). Se preteaza instalatii gpl de ultim racnet (sau aproape). In felul asta ai economie la carburant similara cu dci-ul, vreo 20CP in plus si intretinere mai ieftina.
Petrescu80543
Multumesc baieti .. o sa ma gandesc la asta !!
Vlad72257
E o idee buna sa-ti iei un logan 1.6 si sa-l treci pe gpl.
E mai ieftin decat dieselul si are si 90 cp fata de 65(nu stiu exact cat se mai pierde acum cu instalatia gpl).Ce nu stiu eu,este daca iti pierzi garantia instaland gpl-ul.In cazul asta,parca n-as da cu piciorul la 3 ani de "relaxare" asa cum este si reclama pe forum biggrin.gif
Petrescu80543
Ar fi o idee ... Cum ar fi sa trec LOGAN pe GPL dupa 3 ani .. cand imi exp garantia :cool: ...
HalbaSus
Garantia se pierde doar pe partea electrica din cate am inteles. Am fost zilele trecute cu un taxi si zicea ca la firma lors-a stricat caseta de directie la 5 loganuri (kilometri relativ putini intre 24 si 50 de mii)... de asemenea am mai auzit problema asta si in alte parti, deci pare a fi o buba destul de comuna.
James Kilowatt
Offtopic
Asta cu pierderea garantiei este o magarie tipic si specific romaneasca. In loc sa castige in plus din instalarea si intretinerea instalatiilor gpl, dealerii prefera sa "castige" cautand pretexte sa-ti refuze un serviciu deja platit (garantia).
Vlad72257
QUOTE(MR28673)
Offtopic
Asta cu pierderea garantiei este o magarie tipic si specific romaneasca. In loc sa castige in plus din instalarea si intretinerea instalatiilor gpl, dealerii prefera sa "castige" cautand pretexte sa-ti refuze un serviciu deja platit (garantia).


Nu iti dau neaparat dreptate,daca nea ghe se duce si isi ia un logan,apoi se duce "stie el unde" si isi pune un kkt de gpl la 7 mil,de ce sa fie dealerul raspunzator pentru ce se intampla gresit la masina.
Ar fi trebuit ca Dacia sa bage in oferta,ca Daewoo ,instalatii GPL,sa fie puse de producator si garantate de producator.
BTW,nu vad ce legatura are pierderea garantiei la partea electrica,cu instalatia de gaz.
James Kilowatt
Aici sunt de acord. Insa ar putea sa instaleze GPL-ul chiar ei, sau sa existe niste garaje autorizate unde se face sportul asta. Cam asa se intampla pe alte meleaguri.

Probabil se leaga de partea electrica pentru ca ECM-ul trebuie sa fie "pacalit" sa creada ca injectoarele functioneaza, primeste informatii false de la sonda lambda, etc.
Vlad72257
In mod normal,lucrarea de instalare a GPL-ului ar trebui sa fie garantata de serviceul care o executa.Orice problema aparuta ulterior din cazua acestei instalatii sa fie platita de ei.Nu stiu exact care sunt conditiile de garantie la un logan sau care sunt la o instalatie de gpl,mai ales ce si cat timp este garantat,dar imaginati-va scandalurile care ar reiesi intre propietar,dealer si serviceul care instaleaza gpl-ul.
Oricum,daca fiabilitatea masinilor ar fi aceiasi,atunci mai toti producatorii ar trebui sa in oferta si instalatii gpl.In romania,singurii stiu ca sunt Daewoo.
Petrescu80543
Ar fi bine ... La DACIA sa fie cateva garaje autorizate unde se face sportul asta cum zici tu MR28673 !! Dar totusi amandoua sunt masini bune ... si deaia am nevoie de sfatul vostru .... sa nu fac vro greseala !! si sa dau banii degeaba ..... :dontgetit:








:help:
Vlad72257
Daca te intereseaza atat de mult consumul,du-te frumos la un dealer dacia si intreaba-l de chestia asta.Cum afecteaza garantia,instalarea de gpl?.Daca iti spune ca se va pierde,sfatul meu este sa te orientezi spre altceva.
Logan 1.5 dci este prea scump si lent
Cielo LPG este prea invechit si siguranta slaba de tot,dar si-a dovedit fiabilitatea care cred ca este superioara daciei.

Amandoua au 3 ani garantie.Sincer nu e o alegere usoara.Eu as merge totusi pe Cielo.Daca va scoata dacia motorul de 1.5 dci 80 cp,este cu totul o alta poveste.
Petrescu80543
Chiar azi ... sau maine o sa ma duc la un dealer DACIA si o sa intreb de chestia asta cu garantia si gpl ... sa vad dak afecteaza garantia .... dar totusi mai vreau parari .... :argue:
James Kilowatt
QUOTE(Vlad72257)
Oricum,daca fiabilitatea masinilor ar fi aceiasi,atunci mai toti producatorii ar trebui sa in oferta si instalatii gpl.In romania,singurii stiu ca sunt Daewoo.



In Romania am spus mai devreme cum se "fac afacerile" :evil:

In Belgia sunt 16 producatori care ofera GPL (pe care unii nici macar nu-l instaleaza ei, ci niste service-uri agreeate)
Uite si o lista fanceza
http://www.cfbp.fr/?p_idref=854

Daca Subaru, Saab sau Volvo (inclusiv pe motoare de +200CP) merg pe GPL am dubii ca exista probleme de fiabilitate. Daciile sunt masini facute sa tina o vesnicie, nu ca jegurile alea de Volvo de unica folosinta.
Petrescu80543
Mda .. se vede foarte clar !!
Vlad72257
O cam dam off topic dar asta este.
Pot sa zic ca sunt putin surprins de lista aia.Adica,mai bine zis de Subaru si Saab,ca restu ori sunt masini de marfa,ori Chevrolet,adica Daewoo,ori Lada,ori cateva Renaulturi ratacite.
Ce nu stiu eu,este daca oferta este valabila doar in Belgia sau in toata UE.
Sincer sa fiu,eu cand am fost prin Austria,Germania,Cehia,nu am vazut nici o masina cu semnul de GPL(banuiesc ca e obligatoriu sa fie)
In plus,n-am vazut o prezentare concreta la o instalatie GPL la vreo emisiune auto din strainatate.Am vazut masini care merg pe energie solara,electricitate,hidrogen....etc. dar nu pe gaz.
Pt mine,instalatiile de gaz de peste hotare raman o necunoscuta. De unde mai pui ca in RO nici Subaru,nici Saab,nici macar Renault nu ofera variante pe gaz,desi cred ar fi avut succes.
Petrescu80543
Deci sa zic k raman la LOGAN ?? 1.6 mPI ??
James Kilowatt
@Petrescu
Greu de dat un sfat pertinent. Fiabilitatea Loganului e inca o necunoscuta.
La Cielo a fost la inceput OK, apoi vestile au inceput sa fie contradictorii. Oricum, genul de opinie "am 15.000km si nu are nici o problema" nu poate sa te ajute prea tare...


@Vlad
Offtopic
Exista aici un topic dedicat GPL-ului:
http://www.masini.ro/forum/viewforum.php?f=66
Pe aici se discuta destul de mult despre masinile pe GPL, pentru ca sunt interesante la economie, si inchid gura ecologistilor. Aseara am vazut la TV un reportaj despre o uzina Volvo care fabrica masini benzina/gpl si cat
e de interesant sa iei gpl. La mine gazul e 0.45€, motorina 1.2€ si benzina 1.4€, asa ca exista si cerere si oferta de masini pe GPL. In Belgia, Citroën, Daewoo, Fiat, Ford, GM, Honda, Hyundai, Peugeot, Renault, Saab si Volvo au modele pe GPL DIN FABRICA. Mai exista si altii care le instaleaza pe masini noi, direct de catre dealer, insa aftermarket (Subaru de ex).
Linkul de mai sus e pentru Franta. Francezii sunt mai inapoiati (insa ei n-au aflat biggrin.gif), in Benelux sau Italia oferta e mult mai vasta.

Problema e ca foarte multi constructori nu promoveaza GPL-ul pentru ca si-ar faulta singuri vanzarea de diesele si intretinerea scumpa de dupa. Daca te duci la reno si ceri una pe GPL te pune sa astepti minim 3 luni. Un dCI ti-l vinde pe loc. Cei care nu prea au diesel (propriu) promoveaza mai mult GPL-ul. Din motivul asta vezi Chevrolet sau Subaru in lista aia.
Vlad72257
@Petrescu
Daca astea 2 sunt optiunile tale si nu prea esti interesat de consum,alege loganul.Vorba lui MR28673,lasa povestile "Am logan si imi ia 7 in oras". Ca sa mergi cu masina cat de cat decent fara sa o omori subturand-o(mers "taximetreste"),iti va consuma 10,minim.Ceea ce nu e atat de grav daca planuiesti sa faci mai putin de 15-20.000 km/an.
Macar mai ai un ABS,un airbag ceva ca sa iti aduca aminte ca nu mergi cu sania pe sosea.

@MR28673
Totusi,mi se pare ciudata in continuare povestea cu GPL-ul.Daca este mai economic,de 3 ori mai ieftin si la fel de fiabil ca si benzina si sunt sigur ca daca umbla si nemtii la instalatii,nu vor mai exista probleme la pornire iarna sau alte chestii de genul asta, de unde mai pui ca resurse de gaz sunt in numar mult mai mare decat de petrol,de ce nu-si ia toata lumea gpl?Lumea e dispusa sa astepte1 an pt nu stiu ce audi cu nu stiu ce culoare de tapiserie dar nu poate sa astepte 3 luni pt un model care sa-i consume de 3 ori mai putin+ ca scapi de nu stiu cate taxe legate de poluare.Si stiu foarte bine ca strainii,exceptie facand americanii sunt de 10 ori mai putini risipitori ca noi romanii.Adica,majoritatea S-Klasse din Germania le-am vazut S 320 D,nicidecum S 500 S 600
In plus,japonezii se chinuie din rasputeri,in special toyota,sa faca modele hibride cat mai bune fara sa se gandeasca la o eventuala scadere a vanzarilor pt motoarele diesel.Plus ca in lista aia ai pus Honda care au castigat premiu pt motorul 2.2 Diesel sau PSA sau Fiat,care fac unele dintre cele mai rafinate motoare diesel din lume.
T u d o r
Despre fiabilitatea Cielo as zice ca se adevereste la modelele aduse din Corea, nu la cele care se fabrica acum la Craiova, la care a scazut calitatea si nivelul de control de calitate la niste cote neacceptabile. Am vazut diferenta dintre Cielo '96 si Cielo 2006 cu ochii mei, si daca mai pui in balanta ca peste cel corean au trecut 10 ani...raspunsul este clar. smile.gif

Logan are 3 ani garantie, la Cielo nu stiu cat dau.

As alege motorul 1.6, Ambition daca este posibil pentru a beneficia de ABS.
eddie
Eu am vazut diferenta dintre Cielo '95 si Cielo '99 pe care l-am avut eu,aproapepe niciuna vazuta cu ochiul liber.
Dar intre ce am avut eu(1999) si unul din 2005,am ramas perplex de diferentele de calitate si dotari ! :bash:
James Kilowatt
@Vlad
Offtopic - ultimul
Daca vrei, putem continua discutia aici
http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=109&start=180
ca sa nu face varza topicul...
blush.gif
mihai79646
Eu personal o sa-mi iau un Astra SH dar ai si varianta mai buna Clio Symbol sau si mai bine Fabia ;sau ieftin un Cielo coreean SH;pina la urma tot e o loterie si e pacat sa nu-ti iei ce iti place mai mult ca design ca mari dif intre ce voiai tu sa compari nu sunt.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.