Help - Search - Members - Calendar
Full Version: nush ce sa aleg
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
octavian67510
nu stiu ce sa aleg la o masina de pana in 9000euro...o fabia mica...un fiat albea ...un chevrolet..kalos...,un clio fidji...sau un opel astra1.6 la mana a 2-a din 2002 ..135000km de la un prieten care a rulat ft putin in tara..mentionez ca am citit mult pe forum..si aici mai rau iti faci...sunt convins ca multi o sa ma sfatuiasca sa mai pun ceva bani pt o masina mai buna...dar dpmdv nu se merita... arigato.gif
Cipp
De ce nu-ti iei logan? Casco ieftin, intretinere ieftina, service pretutindeni
si mai ales la banii astia 1.5 dci te mai scuteste si de consumul mare!
Oricum, la toate masinile pe care le-ai enumerat poti gasi o gramada de hibe si optiunea e numai a ta.
octavian67510
care ar fi hibele?...ma gandesc la logan...ca toata tara va fi plina de logan-uri...exact ca vechea dacie...chiar mai rau...numai cei mediocri par sa-si ia logan...a ajuns ca o distinctie intre oameni...macar daca scoteau si aia de la dacia mai multe modele...cum a facut skoda...acum sa nu ma intelegeti rau...sincer as prefera si o lada niva decat logan..ma sperie portretul robot al celor care au logan..
..bine...aia de la renault...spera ca treptat treptat..si alte categorii sociale sa-si ia logan...pe motiv ca " e ieftina...usor de intretinut..bla...bla...bla"... :bandit: :bandit:
andrei80377
daca vrei doar un motor mai tare, fara sa tii cont de altceva, ia-ti logan 1.6. Daca vrei o masina mai de marca, dar mai mica si mai slaba ca motor, ia-ti o fabia. Daca vrei ceva intra, ia-ti o Albea. Cel putin la banii astia, pe mine m-a convins:)
Radu69537
parerea mea e ca cea mai buna e fabia, dar e cam mica. daca vrei ceva mai spatios mergi cu incredere pe albea. eu asa am facut si pana acum nu am avut nici un motiv sa regret. in ceea ce priveste astra, tu hotarasti daca vrei masina noua sau sh.
gabriel79438
QUOTE(octavian67510)
nu stiu ce sa aleg la o masina de pana in 9000euro...o fabia mica...un fiat albea ...un chevrolet..kalos...,un clio fidji...sau un opel astra1.6 la mana a 2-a din 2002 ..135000km de la un prieten care a rulat ft putin in tara..mentionez ca am citit mult pe forum..si aici mai rau iti faci...sunt convins ca multi o sa ma sfatuiasca sa mai pun ceva bani pt o masina mai buna...dar dpmdv nu se merita... arigato.gif


nu lua masina second hand la 9000 euro.
Daca vrei o masina destul de buna mergi pe hyudai accent. Dina pacate este foarte prost finisata dar daca nu esti pretentios merita.
Daca vrei o masina deasemeni buna ia un Fiat Albea. Vei o calitate mult mai buna a materialelor. mult mai confortabila...
Nu te lua dupa numeni in ceea ce priveste fiabilitatea fiatului albea.
Majoritatea care scriu pe forum au pana in 15000km.
Sunt si posesori de albea care au depasit 100000km Problemele aparute sunt foarte normale pentru. Se plang probabil de costurile de pieselor. Nu sunt mai scumpoe ca la alte masini.
Am analizat piata in cautarea unei alternative la fiat albe in zona de pret 13000-15000 euro. Crede-ma toate costurile duc catre aceeasi suma.
Am renunta la schimbarea masinii. Raman cu Albea o ma de 1 an am 17500 km. Problemele intalnite sunt banalitati (nu merita mentionate)
In schimb porneste excelent pe orice vreme. foarte dinamica fara sa scoti unutl din ea.
Am testat-o 7 zile la Ranca. Am avut cauciucuri de iarna. Am dat clasa oricarei masini in zona de pret 5000-20000 euro cu exceptia masinilor de teren. Te vei simti bine intr-o masina care nu simte iarna.
Succes in alegere. Nu lua masina second hand decat dacadecat pana in 40000 km. Nu te lua dupa experti si analisti ci doar dupa cei care utilizeaza practic masina pe care o vei cumpara. Din pacate sunt putini cu km multi la Albea. Am un prieten de la Graitec Romania. El are ~35000 km cu Fiatul Albea. Problemele lui sunt similare cu ale mele (banalitati), gen Scartait la pedala de frana (am rezolvat-o la service in 3 min).
Usa spate stanga un usor scartait (usa nefolosita) rezolvabila.
Astea da probleme . Succes.
Cu stima
daco79828
Sunt perfect de acord cu Gabriel in ceea ce priveste Albea, pret de achizitie mic, usor de intretinut-costuri scazute-, spatioasa, si fiabila.
Cat despre cele din clasa sa Loganul tot dacie e, aceeasi calitate care lasa de dorit,am vazut multe plangeri pe internet la protectia consumatorului. Chevrolet, are si taxe vamale si consuma f mult, cat despre fiabilitate sunt varza. Skoda, are si pretul de achizitie mai ridicat, iar intretinerea e foarte costisitoare exact ca si cum ai avea un vw.
Du-te si fa si un drive test cu Albea sa vezi masina mai bine ca sa-ti poti face o parere.
Sa spui ce impresii ai despre ea.
Camelia70610
Parea mea este sa iti iei din Germania ceva second hand, dar de la un dealer neamt, nu turc sau altceva. Vei iesi clar mai ieftin si mult mai bine, nu te incurca cu Logan.
air_wolf
secondul e o loterie daca nu te pricepi la mecanica. loganul merta din punct de vedre revizii. fiatul are un raport pret/calitate destul de bun: primesti exact ceea ce se specifica, nici in plus dar nici in minus.
Eduard46373
Ai mare grija la consum,tare mare,tot ce e pe benzina de 1200 si 1400 consuma in draci,in oras te rupe,un Corsa de 1.2 din 2004 lua in oras 12 si asta iarna chiar 15-16,la service au zis ca masina e impecabila,20.000 Km si totul e perfect la ea,deci,ia orice dar ia pe motorina,daca se incadreaza si vezi ca cele germane de obicei merg cel mai rara la service,asta daca nu o pocneti,cat despre kalos......alta data.
air_wolf
eduard, nu te supara, dar 15-16 ia un motor de 4.0L. unul de 1.2L sa consume atit e o aberatie, masina aia SIGUR are ceva dar n-au vrut sa spuna in service.
octavian67510
vad ca forumul e mai lento...probabil vara e de vina...
..am cateva nelamuriri..nu vad pe nici un site despre noul fiat albea cat ar consuma(ala de 1.4)..stie cineva?..si-a luat cineva?..cum e?..nu vreau sa-si dea cu parerea cineva care nu a avut..
..azi am vorbit cu un prieten instructor la o scoala de soferi..care a condus destule masini si are si multi colegi cu diverse masini...a facut peste 85000 km in 2 ani...masina cica e super..adica fiabilitate maxima..
..m-ar interesa cum sunt costurile la revizii...si in cate zile vine masina daca as vrea sa o iau cu banul jos?
..va multumesc.. :brave:
Cipp
Lasati omul sa-si ia masina pe care considera ca si-o permite!
Sorin82761
Salut Octavian pai si eu am fost in aceiasi dilema ca si tine si am ales Albea , la un moment dat ma gandeam si la Logan dar intrand pe daciaclub.ro , m-am razgandit definitiv este acolo o sectiune cu defectiuni Logan ( sincer m-am ingrozit )
Lucian50012
QUOTE(daco79828)
Sunt perfect de acord cu Gabriel in ceea ce priveste Chevrolet, are si taxe vamale si consuma f mult, cat despre fiabilitate sunt varza.


Vorbesti ca un loganist :bash: . Ia spune Kalosu' tau ce taxe vamale are-n leasing, cat iti consuma si cat de varza e ???
Al meu are 10%, consuma 5.7l/100km afara, 9 in oras, si-n afara de revizii obligatorii si-o vizita-n service ptr curatarea cu spray a supapelor n-am avut treaba. Are 46k km si nu scartie, nu troncane iar la 120km/h nu se aude nimic in interior ..decat muzica.
Ah ..da uitasem ..tu n-ai Kalos dar vorbesti din auzite :puke:
Cipp
Problema la Kalos nu e fiabilitatea. Poate doar costurile mai mari la intretinere. Gandeste-te ca o revizie de 10.000km la FIAT costa cca 300 RON, pe cand la CHEVY e cam 500-550 RON. Si eu am fost tentat sa imi iau un aveo, dar am testat piata cand erau taxele vamale de 30%. Dadeam cu totul 11500 ddp in leasing si vreo 13.500 cash! Mi s-a parut enorm. La banii astia imi luam ceva mai bun.

A, si inca ceva. La GTT nu aveau nici o masina disponibila pt. drivetest, pe cand la FIAT, dealerita a dat 2-3 telefoane si mi-a adus masina!!!
Asta da politica de marketing! Altfel, aveo cred ca e o masina buna, DAR DOAR DIN AUZITE! Pe de alta parte, stau si ma gandesc daca nu cumva toate consumabilele si piesele de schimb sunt ceva mai scumpe la aveo, din cauza taxelor vamale blush.gif

Dar asta e deja subiect de VERSUS si ma opresc aici.

Conduceti prudent!
Lucian50012
Revizia la Kalos e la 15k km

3 revizii (45.000km)= 500 x 3 = 1500 RON

la Fiat zici ca e la 10k km

4 revizii ( 40.000 km ) = 300x4= 1200 RON

Iar in timp se amortizeaza de-a binelea si chiar e avantajos la Kalos.
Plus cel putin in Oradea pot sa-mi procur filtrele de aer sau polen si din alte parti la 60% din pretul pe care-l au service-urile si nu pierd garantia la masina, revizia devenind astfel in jur de 3.5 mil
octavian67510
am inaintat cererea pt un aveo de 1.4 16 V si 94 CP...aer conditionat abs mp3 player ..metalizata ..airbag pasager..samd


...am prins ceva reduceri..ma ajunge dupa 3 ani de leasing 9800euro..plus casco..care-l fac la pret cip...e max 35 euro /luna..faceti calculul..dar daca platesc mai repede adica dau banii dupa un an...economisesc cam 400euro..la leasing si contravaloarea la casco daca nu vreau sa-l pastrez

...mai am timp pana marti cand imi vine aprobarea de la bcr sa ma razgandesc...dar deocamdata nu am reusit...
..un fiat cu banii jos..active plus cu metalizare si aer bineiteles..fara casetofon..peste 9400..cam scump...
..imi plac amadoua dar vreau ce e mai bun si mai ieftin..
Cipp
OK. Daca te-ai hotarat la aveo, s-o stapanesti sanatos! Acum poti sa te muti la Chevrolet ! :wave:
octavian67510
multumesc...dar....
...nu trageti in pianist...!!!
filipescu82758
salutare
nu vreau sa fiu carcotas... felicitari pentru aveo, mie imi place mult bordul, mai ales partea de AC...

de ce crezi ca fac reduceri la aveo:
- au luat la testele EURONCAP o stea jumatate, in conditiiile in care logan are 3 !!!!!
vor scoate in curand un "nou" model cu ranforsari in partea frontala...
- suspensia este neadaptata pentru drumurile noastre - masina e facuta in Slovenia smile.gif unde aia au drumuri nu gropi.... arigato.gif


-eu mi-am luat o albea, de care "momentan" sunt super incantat... sa mai postezi aici sa ne spui parerea ta despre aveo ... bicycle.gif
octavian67510
..ok...cred ca imi vine in 7 zile...
..masina e fabricata in korea..nu in slovenia...din slovenia vin in romania..probabil acolo au o reprezentanta pt europa centrala si de est..
..din cate stiu suspensiile sunt mai mult decat ok..iar faza cu 1,5 stele la ncap..e studiata de mine...in america au luat maxim...in europa nu sunt bine vazuti...dar in curand iti vei schimba parerea..sunt ft agresivi...cei de la general motors..au planuri mari in europa...poti citi pe net... bicycle.gif
filipescu82758
una nu
ai dreptate pentru state, nu mai ca acolo se vinde alt model fata de europa...cu acelasi nume de aveo, similar la infatisare , diferit la port (comportare arigato.gif )... in general cam toti producatorii au o versiune pentru state si una pentru europa(bmw, audi...)

aici poti sa verifici stelele smile.gif
http://www.euroncap.com/content/safety_rat...tings.php?id1=2

alta da
eu am citit multe review-uri, cred ca si tu la fel si in unele zicea ca e facuta in (era "pentru" in articolul ce l-am citii, vezi mai jos) slovenia iar in altele in asia?? stiam ca se platesc taxe vamale ... asa e?

parca e facuta pentru Slovenia smile.gif
http://www.promotor.ro/Made_for_Slovenia

sa ne auzim...
Eduard46373
Ai grija mare tata la consum ,ca la KAlos si multe altele,de ex Opel Corsa de 1.2 benzina te rupe rau de tot.
Daca o iei second dute la un service al o constatare ca e tare bine,multe au fost facute praf si carpite sa arate bine !
octavian67510
...da e facuta in korea..e lucrata bine dupa cum vad..merge bine..
..e facuta dupa calapoadele ncap..nu dupa euro-ncap..noul aveo e facut pe platforma kalosului...
filipescu82758
QUOTE(octavian67510)
...da e facuta in korea..e lucrata bine dupa cum vad..merge bine..
..e facuta dupa calapoadele ncap..nu dupa euro-ncap..noul aveo e facut pe platforma kalosului...


ma bucur pentru masina, poate vii si si cu niste date referitoare la consum, stabilitate, suspensii
ce iti place si ce nu... eu am postat pe forumul de la albea activ chestiile astea..

nu iti spun urmatoarele ca sa intram in polemica ci pur si simplu pentru informare:
- avand in vedere ca am lucrat in domeniu pot subliniez ca normele ncap nu exista, echivalentul lor pentru USA este NHTSA si IIS (ei au doua);
- normele americane sunt mult mai dure decat cele europene dpvd al securitatii, din aceasta cauza ti-am zis ca exista versiuni pentru state si versiuni pentru europa;
- mai multe gasesti pe net
arigato.gif
octavian67510
...ok...o sa dau ceva date despre consum si altele...dar o am de 1 zi...
..am citit destul despre teste..altii zik ca cele europene sunt mai dure..la partea cu frontalul..ca aici e problema cu frontalul pt aveo..la laterale a scos bine..in america se face la 50km/h in europa la 60km /h..parca e corect nu?..
...mie nu-mi displace polemica..desi..recunosc ca e corect sa nu te legi de masina omului dupa ce si-a luat-o..ca si de femeia lui..dar stiu ca...cu dta dl filipescu..pot discuta civilizat..asa ca o sa mai vb...acum stau cu cartea in mana..sa vad cum e cu computerul asta de bord..
octavian67510
cum va merg masinile...?sunteti multumiti...?
Sorin82761
Eu deocamdata da chiar mai mult decat ma asteptam tu?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.