Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kit Curea de distributie!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Horea78950
Salutare.Ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva informatii legate de masinutza mea?Am un opel astra 1.7 CDTI 80 CP din 2004 cu 45000km, adusa de dincolo cu carte service.Intrebarea mea ar fi la cati km ar trebui schimbata cureaua de distributie si cam cat m-ar costa kitu intreg?
Inca o intrebare as mai avea.Cand placutele de frana sunt pe terminate se aprinde becul galben din bord (masinutza cu cheia pe ea)???Va multumesc !
florin55503
cam pe la 80-90 000 de km recomanda constructorul. c
kitul la un 1.7 dti costa cam 4-6 mil (depinde de unde il cumperi)
vma
daca ai computer de bord o sa scrie "Brake pads" daca e in engleza sau "Bremsbelage" daca e in germana cand sunt duse placutele. Daca ramane aprinsa "masinuta cu cheia" in timp ce masina merge atunci sunt probleme cu electronica la motor sau la transmisie. Daca flash-uie cand pornesti masina atunci e immobilizer-ul. Oricum daca e cazul immobilizerului arunci nici nu poti sa pornesti masina.
Pe placutele de frana mai sunt niste sisteme foarte simple dar ingenioase de atentionare. Sunt niste baghete de metal la nivelul minim de mancare al placutei. Daca placuta ajunge la minim atunci metalul ala atinge discul si face o galagie suparatoare care nu ai cum sa o ignori.
Horea78950
Va multumesc de raspunsuri!Deci pana nu se aude zgomot la franare pot sa stau linistit!smile.gifO zi buna va doresc tuturor!
Demeter72279
eu am 46000km pe bord si au fost uzate mai mult de jumate placutele si am schimbat, la mine era 150RON cu tot cu schimbat.
Depinde f mult si de stilul de condus ...... si unde mergi mai mult oras sau afara. Asta poti verifica super usor, di jos roata si vezi cat de uzate sunt smile.gif
Horea78950
La schimbarea placutelor trebuie pusa masina pe calculator si resetat ceva pe la ea?Sau chiar cu placutele de frana nu are treab?
Nu ar trebui sa se aprinda becu acela galben cu cheita pe el cand se uzeaza placutele de frana??Va multumesc!
vma
Becul galben nu are treaba cu placutele, Singurul martor de pe bord care are treaba cu franele este semnul exclamarii intr-un cerc care se aprinde cand e trasa frana de mana sau cand nu ai lichid de frana sau in sistem de ambreiaj. Oricum nu se aprinde la placute mancate. Dupa cate stiu eu nu exista martor pe bord pentru placute. Daca e cineva care stie ca este chiar m-ar interesa si pe mine sa stiu care e.
Daca iti apare "Check brake system" pe calculator cand pornesti masina atunci trebuie resetat dupa ce montezi placutele noi.
Istvan77207
QUOTE(Horea78950)
Salutare.Ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva informatii legate de masinutza mea?Am un opel astra 1.7 CDTI 80 CP din 2004 cu 45000km, adusa de dincolo cu carte service.Intrebarea mea ar fi la cati km ar trebui schimbata cureaua de distributie si cam cat m-ar costa kitu intreg?


Puteti sa-mi recomandati o marca mai buna de curea? Acum 3 zile am cumparat masina si as dori sa schimb cureaua de distributie si rolele.
florin58588
Am inteles ca sunt mai maul;te tipuri de curele ,am luat si eu un astra 1,7 tdi si as vrea sa le schimb dar nu stiu exact ce fel sa iau.Daca ma aude cineva poate ma si indrumati de unde sa le iau;si inca ceva,de unde stiu ca rolele trebuiesc schimbate??/la fiecare schimbare de curele se schimba si rolele???
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.