Help - Search - Members - Calendar
Full Version: DILEMA... NOUL PASSAT SAU TOYOTA AVENSIS
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
Laurentiu56058
Salut!
Sunt in situatia de a-mi cumpara o masina noua. Se pare ca pana la urma am sa aleg intre Passat 1,9 TDI si Toyota Avensis 2.0 D sau 1,8 VVT benzina.
Ce ma sfatuiti? Merita sa platesc cam 4000 de euro in plus pentru noul Passat cu toate ca peste tot citesc despre fiabilitatea exceptionala a masinilor japoneze si a lui Avensis in special?
george71302
salut ! eu am avut de ales intre golf 5 si skoda octavia si am ales golful; dintre cele doua prezentate de tine eu asa alege-o pe cea care imi place mai mult in felul urmator: as face un test cu amandoua, daca se poate la aceleasi motorizari; as analiza dotarile pe care le are fiecare la un pret similar si in al treilea rand as citi tot ceea ce se scrie despre problemele ambelor masini (nu cauta forumuri dedicate, acolo oamenii sufera de foarte mare subiectivitate, alege forumuri independente, e sfatul meu !); testele euroncap arata ca amandoua sunt masini de 5 stele, avensis-ul find model 2003, iar passat-ul model 2005; e adevarat ca datorita acestui decalaj , passatul are si cateva stele la protectia copilului, pe care avensisul nu le are; in ceea ce priveste tehnica , nu ma exprim, caci nu ma pricep; in alta ordine de idei: peste cateva luni va fi disponibil si in romania noul avensis, care - asa am inteles eu - este prima masina care are aibaguri frontale si pentru genunchi, atat pentru sofer cat si pentru pasager, asta in dotarea de serie; asta e ceva, nu ? sper sa nu ma insel. Corect, si cu asta termin, ar fi sa compari modelul avensis 2006 cu modelul passat 2005. Ah, si inca ceva: atunci cand specialisti care fac testele de la euroncap au facut trecerea de la 4 la 5 stele, ca standard al calitatii, o singura masina a obtinut cele 5 stele in urma testelor ( si asta in conditiile in care fusese construita pentru a face fata la 4 stele)... stiti care ? ... toyota avensis ! singura marca si model de masina din lume, ca sa ne intelegem :boxing: Personal, as alege ... dar pana la urma nu conteaza ce as alege eu, conteaza ce informatii reale vei analiza tu, si care dintre cele doua iti va placea mai mult in urma test drive-ului. Si nu asculta de unii posesori ale diferitelor marci, care lauda in exces, fetisizand propria marca de masina; parerea lor, nu reflecta decat trunchiat realitatea. Te salut. :wave:
florin55503
s-a mai discutat extrem de mult asupra acestui subiect fara nici o concluzie. decizia e doar a ta. unii ar spune passat altii avensis.
G e o r g e
honda accord smile.gif
florin55503
da corect. honda accord.
CRG
OT: cred ca e subiect de versus


sa iei in calcul si valoarea de revanzare, mai mare, cred eu la passat, ca asa e romanashul.

am condus avenziz-ul de 2.0 116 bhp si nu m-a dat pe spate. O tot spun ca o baba nebuna: pedala de ambreiaj e grea ca nu e servo si are un disc mare de manevrat. poate au remediat asta..
DORU
Nu pot decat sa intaresc sugestia celorlalti doi colegi de forum: Honda Accord Diesel 140CP !
DORU
Nu numai ca e subiect de Versus, dar ai deschis doua topicuri pe aceeasi tema! Unul se va inchide, prin unirea celor doua pe aria "Versus". Cine are drept de moderare pe aria VW, sa opereze actiunea. Multumesc!
florin55503
nici mie nu imi place in mod deosebit avensisul motorul de 2.0. am mers cu cel de 2.2 diesel si era parca altceva (155 de cai parca spunea proprietarii) era mult mai rapida.
Watcher
Eu persoanl cand am luat Avensisul am testat si Accord.
Desi motorul este exceptional si masin arata foarte frumos pe dinafara,
inauntru are fix doua elemente acceptable: pielea depe volan si displayul cu alb si rosu.

Dupa gusturile mele, toate materialele din interior sunt de traforaj, cu niste plastice la consola centrala cam la fel ca la Cielo. Pielea de pe scaune e de fapt 'sorici', etc.

Din punctul meu de vedere, e mai important cum te simti tu in masina decat cum arata ea din afara si cum te vad pietonii. In plus, a nci o reprezentata Honda nu m-am simtit dorit de client, aproape mai rau ca la VW...

Eu am optat pentru Avensis cand am avut de ales o masina pana in 25,000, in special datorita temerilor de relatia cu serviceurile. Asa k ama les o masina care merge mai rar la service si care are un service mai ok decat VW. In plus, linistea din masina mi se potriveste f bine. As zice ca la aceeasi bani Avensisul va fi mai dotat decat Passatul.

Dar stii cum se zice, fa singur un test si vezi cum te simti in ele.

La passat 1.9 tdi vei avea un motor relativ zgomotos si care mananca ulei., plus un service nu tocmai perfect tongue.gif.

Avensisul este o masina care iti lasa impresia de lenes, calm ,etc. Cel mai exasperant lucru mi se par mie farurile si cum lumineaza ele noaptea...
Skywalker
Dintre Passat, Avensis si Accord eu aleg Vectra C cu facelift motorizarea pe benzina de 18. 16v 140 cp si dece:
1. Passat-ul mi se pare prea babesc adica masina de mosi
2. Avensis-ul nu-mi place deloc designul masinii
3. Accord-ul este frumoasa la exterior iar interiorul nu-mi place deloc

Vectra C cu facelift ara foarte bine si interior si exterior, motorul de 1.8 este vioi si este mult sub pretul celorlalte 3 modele enumerate mai sus.

In final iti vei alege ce iti place mai mult.

Cele prezentate mai sus sunt pur subiective.
P A U L
Nu pot intelege de ce chiar si moderatorii devin off topic. Mai fratilor omul a zis clar PASSAT sau AVENSIS, nu Civic, nu Accord, nu Vectra sau mai stiu si eu ce masini va mai plac voua, le aveti voi pe acasa sau le vindeti, lucrand pentru firma respectiva.
Omul a fost precis si exact. :minigun: :bandit:
Clar. Sfat pentru Laurentiu:Pentru o alegere buna trebuie mers la dealerii respectivi facut un test dreve cu amandoua si apoi o alegere in cunostinta de cauza. Alegerea iti apartine si eu personal te sfatuiesc sa citesti topicurile despre cele doua masini si sa-ti faci o idee obiectiva. arigato.gif
G e o r g e
pentruca noi moderatorii nu suntem de acord cu acest versus .

ne-am exprimat parerile ... nici una , nici alta smile.gif
P A U L
Sunt de acord cu voi dar omul daca veti observa mai bine este prins ca "novice" si cu siguranta nu a citit sau nu a avut timp sa treaca prin tot site-ul. Duar si-a exprimat dorinta si nedumerirea si voi ati sarit sa-i dati in cap, sa-l bagati mai tare in ceata si sa-l luati peste picior. bicycle.gif
G e o r g e
poate bagat in ceata ... ca de luat peste picior nu paote fi vorba .

i-am spus sa se uite si la honda accord. ce e rau in asta ?
P A U L
Hai sa-i respectam omului alegera (dorinta) si sa-l ajutam daca putem, daca stim sau suntem in cunostinta de cauza daca nu, sa-l lasam sa se descurce singur sau sa-i scrie cei care cunosc subiectul. Parerea mea. arigato.gif
G e o r g e
toti cunoastem subiectul d'aia i-am si raspuns
HalbaSus
Din faptul ca a intrebat avensis sau passat se poate deduce cu usurinta ca omul vrea un sedan de clasa medie pe la ~20k euro. Nu vad nici o problema in a recomanda accord, vectra sau alte masini de clasa medie. Daca vine cineva si zice sa-si ia maybach sau grand cherokee, da... ar fi cam off-topic... dar momentan singura discutie off-topic este... aceasta biggrin.gif
M A R I A N
Si ca sa nu fiu deloc de acord cu ceilalti, eu zic Subaru (toate modelele au AWD, adica tractiune integrala permanenta) care incepe de la 16.700 cip.
Dar eu sunt tanar, nelinistit si cam tacanit in privinta japonezelor (nu ma mai incanta deloc la sufletel alte masini decat cele japoneze).
Cine-mi ia si mie o Impreza (nu vreau sti-ul, doar 2.0)?Am fost cuminte. :angel: biggrin.gif
_Constantin_
Draga Laurentiu in primul rand trebuie sa stim daca pt tine 4000 euro sunt bani de tigari sau o suma destul de mare si pe care nu o faci cu usurinta rost. Cati ani ai? Cum a spus si Marian poate Impreza daca ai 20 de ani. Cati copii, nevasta, ce serviciu, necesita deplasari multe, te plmibi doar prin oras si ocazional 2-3000 km afara? Astea toate sunt amanunte care conteaza cand alegi o masina. Mai ales ca vrei sa iei diesel trebuie sa te intrebi daca iti vei recupera vreodata banii?

Masinile astea doua sunt in competitie de cand sunt eu aici pe forum si cateva lucruri sunt clare:

In ceea ce priveste motor, fiabilitate si service Toyota castiga detasat.

Acum Passatul vine cu avantajul moral fiind model foarte nou, aspirand pe buna dreptate la clasa superioara dar are si cateva dezavantaje: motoarele sunt incomparabile, mai ales diesel, service groaznic de scump si lipsit de seriozitate si respect pt client, pret de achizitie mai mare.

Dezavantaje la avensis in mom asta sunt : faptrul ca in toamna vine faceliftul, vajaitul ala la oglinzi care nu apare la toti, retea de service foaret putin dezvoltata si un sentiment de non-premium. Nu e o masina rapida si nici careia ii place sa fie abuzata. Nu am condus Pasat dar banuiesc ca nu are suflet sportiv ca o Mazda sau Honda...

Sunt concepte de masini diferite, una se vrea premium alta vrea doar sa fie condusa. Avensis e cea mai reusita Toyota din mom de fata, Passat e cel mai reusit VW actual.

Nu ma sfiesc sa-ti dau un sfat evident: am avut aceiasi dilema acum 2 luni si am ales Avensis, nu regret si nici daca luam Passat nu regretam dar ca sa iau Passat mi-ar mai fi trebuit vreo 3000 euro pe care nu-i aveam.
Eu zic sa iei Avensis 1.8 vvti desi imi place in mod egal si VW dar ca sa-l poti conduce mai intai trebuie sa ti-l permiti( cu tot ce vine dupa el blush.gif )

Orice ai alege nu te vei alege cu o masina proasta, ramane la aprecierea ta cevei alege. REPET nici una din cele doua nu are defecte sau calitati major, sunt masini corecte la preturi corecte.
Laurentiu56058
In primul rand as vrea sa va multumesc la toti pentru raspunsurile despre care nu ma asteptam sa vina asa multe si asa repede, cu un accent special pentru _Constantin_ pentru tonul cald si binevoitor al raspunsului.
Acum sa va dau cateva detalii despre mine:
*20 de ani nu mai am de prin 1991, iar masinile sportive nu au fost atractia vietii mele niciodata;
*am deja un Opel Vectra Caravan 2,0 DTI din 2001 si am decis ca nu imi voi lua un alt Opel;
*am citit tot forumul la sectiunile Toyota si VW si cred ca mi-am format oarece parere;
*am mers cu noul Passat si urmeaza sa dau o fuga si la Toyota;
*nu am copii, cu masina vom merge doar 2 persoane, dar imi trebuie o masina mare din motive de design personal ( am 140 kg.);
*sunt medic si castig decent, dar cei 4000 de euro nu sunt nici pe departe "bani de tigari" pentru mine-dealtfel am facut un credit ca sa obtin o parte din acesti bani.
Va multumesc inca o data si astept in continuare sugestiile voastre
Imi cer scuze moderatorilor pentru faptul ca am postat aiurea si de 2 ori, dar forumurile nu sunt punctul meu tare.
G e o r g e
noi incercam sa te ajutam cu ce putem .

da o tura si pe la honda wink.gif o sa-ti placa tinuta de drum a accordului .
_Constantin_
Laurentiu chioar ca ne-am nimerit, si noi in familie suntem 4 medici : tata si mama medici primari eu cu sora mea in devenire, anul IV respevtiv II si la fel de voluminosi ( eu si tata ne invartim pe la 110 120 kg).

Acum stand mai bine si analizand problema : ca spatiu sunt foarte apropiate si daca e vorba doar de 2 persoane atunci si mai bine.
Acum e problema de designul care te atrage cel mai mult. Sincer sa-ti spun mie si acum imi place mai mult Passat la exterior dar nu am luat pt ca pana in iarna o sa se umpla tara de ele si imi place sa ma consider putin exclusivist. biggrin.gif

Ma uit la "problema" ta si e identica cu a noastra, din motive financiare nu am ales VW fiind mai scump si intretinerea mult mai scumpa. Testeaza daca se poate Avensis 1.8 benzina, e mult mai asezata decat 1.6 meu si are reprize foarte bune pt un 1.800 cmc. In plus ia in considerare si CASCO.

In nici un caz nu alege motorul de 2.0 L D4D de la Toyota, nu e o reusita in privinta performantelor desi ar merita doar pt zgomotul redus si consumul rezonabil de motorina.

George a adus in discutie si Honda, care din multe privinte e peste VW si Avensis dare un model cu tenta sportiva, o masina care te impinge la turatii si nu stiu daca se potriveste cu imaginea ta si cu ce iti doresti de la ea. Oricum merita facut un test drive.

Multumesc pt aprecieri blush.gif si sper sa ne auzim in curand cu vesti bune. beer.gif
G e o r g e
stai linistit ca accordul nu te impinge la turatii . este o masina cu tenta sportiva .dar este de asemenea foarte confortabila, mare si o apartie mai exotica decat avensisul smile.gif
DORU
Iar in privinta design-ului, subiectiv vorbind (gusturile nu se discuta - mai putin aici pe forum biggrin.gif ), Honda este mult peste Toyota.
_Constantin_
Pai si eu ce am zis?
Exotica este fara discutie si nici nu as comenta asa ceva mai ales despre o Honda, mai frumoasa si mai bine facuta, finistata nu stiu.. ca nu am condus ( cum a zis si doru e chestie de gust). Este ce-i drept o masina cu personalitate dar e departe de a fi etalonul clasei, nu ca celelalte ar fi dar...
G e o r g e
cam care ar fi etalonul clasei ?
_Constantin_
Eu consider Mondeo cea mai corecta varianta din toate puncetele de vedere inclusiv pret, desi are ca minusuri service, asta se intampla doar in Ro, in rest serviceul Ford nu e peste restul ca si cost. Eu ma opresc aici ca poate se lasa cu avertismente si poate doamne fereste ban. biggrin.gif
Laurentiu56058
Nu stau bine in Mondeo.... :bash:
_Constantin_
Doamne fereste nici nu ti-as fi recomandat mondeo. Mondeo in opinia mea face cel mai bun compromis, in special in privinta pretului. Dar ii lipsesc multe avantaje sa zicem "morale" care la restul abunda.
G e o r g e
atunci mai iti dau o idee ... subaru legacy .

2.0 - 165cp , in aceeasi bani ca celelealte ,ai in plus tractiune integrala si o imagine deosebita oriunde ai merge cu masina .
Laurentiu56058
Tocmai am primit o oferta in mail de la Subaru...
Lagacy pleaca de la 29556 DDP in sus...si se mai opreste pe la 51368... :minigun:
Nu e de nasul meu!
G e o r g e
domnu ... dvs o luati cash ?

si de la care dealer ai intrebat ?

nu de alta dar subaru motors are niste preturi nesimtite ...

MODEL SEDAN 2.0R 3.0R 3.0 spec.B
MT / AT MT / AT MT / AT AT 6 MT / AT
pret CIP - euro 18 300 / 19 300 19 300 / 20 400 20 400 / 21 400 28 800 29 800 / 29 300
pret DDP -euro 29556 / 32 947 31 171 / 32 947 32 947 / 34 562 49 645 51 368 / 50 507

in leasing stii ca DDP ul este mai mic , da ?
ca la japoneze platesti 30% taxe vamale la cash si doar 6% in leasing.
CRG
QUOTE(G e o r g e)
ca la japoneze platesti 30% taxe vamale la cash si doar 6% in leasing.


depinde, e posibil sa se schimbe legislatia, de asta mi-a fost frica pe tot parcursul leasing-ului... De exemplu, daca se merge pe versiunea UE (asa am inteles), ar fi taxe vamale 10% pentru non-UE, dar fara reducere prin leasing. Asta, bineinteles incepand cu anul viitor. Sincer n-am apucat sa citesc noul cod fiscal in vigoare de la 01.01.07

deci ar fi o crestere de la 6% la 10%.. dar deocamdata e 6%.
G e o r g e
da ... de la anul cica asa o sa fie . dar nu se aplica retroactiv , si noi suntem inca in 2006 smile.gif
CRG
pai nu e necesar sa se aplice retroactiv, pentru ca momentul platii taxelor se considera la finalizarea leasing-ului, caci pana atunci esti pe import temporar.
Exact asa s-a intamplat cand cu accizele acum vreo 2 ani, si toata lumea a platit (retroactiv, cum ar veni, adica inclusiv cei cu contracte in derulare), deci la momentul respectiv s-a incetat a mai plati accize doar la val reziduala, ci la valoarea totala... :bandit:

ps: aviz amatorilor. Personal, daca as avea deja mai mult de un an de leasing, as incerca sa-l termin inainte de 2007. Asta daca nu sunt dispus sa platesc 4% in plus din cip..
G e o r g e
mdea ... nasol moment biggrin.gif ca leasingumeu se termina la anul laugh.gif
Toyxen
QUOTE(CRG)
deci ar fi o crestere de la 6% la 10%.. dar deocamdata e 6%.


Umpic offtopic da trebuie sa facem lumina. La leasing taxa vamala este tot de 30% si nu de 6%. Doar ca se aplica taxa vamala de 30% la valoarea rezidula(adica 20%). Este adevarat, per total iese 6%. De la anul se va aplica taxa vamala de 10% la valoarea rezidula(cea de 20%). Per total va fi o taxa vamale de 2% in cazul achizitioanarii prin leasing.
G e o r g e
corect ... mai simplu 6% vs 30% tot taxe smile.gif
CRG
nu as fi asa sigur ca se va aplica la val reziduala.. in fine.. daca stiti ceva sigur, dati un link, ca oricum ma intereseaza
G e o r g e
asta stiam si eu ... ca va scadea la 10% dar se va aplica la valoarea intreaga nu doar la reziduala sad.gif
Toyxen
N-am link de dat, sursa se numeste BCR leasing, firma la care am leasingul. Pana cand apare ceva concret eu vreau sa vad partea plina a paharului tongue.gif
Laurentiu56058
Eu am facut deja un credit pentru a ajunge la suma de bani necesara, asa ca voi plati masina cash.
Si pentru ca vad fani Honda pe aici, poate aveti vreo parere despre Honda FR-V. biggrin.gif
Laurentiu56058
Nu stau bine in Avensis :evil:
Imi trebuie o masina mai incapatoare. blink.gif
G e o r g e
honda accord ?

subaru legacy ?
_Constantin_
Sau daca esti dispus peugeot 407, Renault Laguna, Citroen C5 sunt mult mai spatioase dar pe tine te intereseaza si fiabilitatea deci... incearca Accord sau Legacy altceva nu prea mai ramane, ai zis ca nu mai vrei Opel desi Vectra asta noua e foarte spatioasa. Nissan iti place?
T u d o r
Pejo 407 nu e deloc spatioasa, mai ales in spate, unde stai multumitor daca ai sub 1.80. Unde mai pui ca are o garda la sol jenanta pentru ce surprize ne ofera noua drumurile patriei. sad.gif

La lista pe care a facut-o Constantin as mai adauga doar Ford Mondeo. Cu mentiunea ca este pe vine generatia urmatoare...
_Constantin_
A zis omul ca nu vrea decat pt 2 pers si deja exclusesem Mondeo deci...
Laurentiu56058
Cred ca o sa o cheme Subaru Forester noua. Azi am discutat detaliile cu dealerul band.gif
va multumesc din suflet la toti pentru sfaturi!
G e o r g e
hehehe...

felicitari pentru alegere wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.