Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Camere pe DN2?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Gociu75
Aseara am urmarit un reportaj la tv cum ca ar fi pus camere si pe DN2 Bucuresti-Urziceni. Are idee cineva unde sunt puse acele camere?. Restrictiile in sate au ramasa la 50 km/h sau le-au ridicat la 70 ca pe DN1?
tommy59961
asa e, si deja s-a dat prima amenda - un vw polo:)))
florin55503
tot 50 a ramas din cauza curbelor extrem de periculoase care sunt dupa afumati si a drumului care are doar 3 benzi efectiv ( o banda jumate pe fiecare sens). dar soseaua e impecabila, macar atat. daca tot circulati pe acolo de obicei e radar ori in penultima comuna pana in buzau intr-o vale (pe ambele sensuri) ori cum vii dinspre buzau in prima comuna dar te opreste in urmatoarea.
CPI
Mai ziceau in reportaj ceva si de Autostrada Soarelui. Eu nu am prins stirea de la inceput asa ca nu stiu daca le-au pus deja sau sint doar in plan...
Vlad6
Din cate am inteles eu pe langa masini cu radar pe autostrada o sa fie si un elicopter. Acum interesant ar fi sa aflam cand alimenteaza elicopterul ca sa stim la ce ora sa plecam smile.gif
Andrei38283
Mie mi se pare o aberatie totala sa pui camere pe autostrada. Pai ori e autostrada ori nu e frate. Dupa ce ca era singurul loc unde intradevar puteai sa mergi tare cu masina te limiteaza si acolo. Politistii ar trebui sa urmareasca si alte incalcari ale legii nu numai faptul ca am depasit viteza legala.
Eduard RO
Cat costa sa imi fac niste numere de alea MAI 0658?Imi iau si un passat sau a4 alb si am scapat de probleme biggrin.gif .De oprit va garantez eu ca nu ma mai opreste nimeni sa isi dea seama ca is puse la panarma numerele, singura problema ar fi in caz deaccident(doamne fereste).
Baby Blues
Stii ca e infravtiune, nu? Lasand gluma am venit pe DN1 in week-end si mi s-a parut ca se merge excelent de frumos, mai ales de cand a fost redirectionat traficul greu.
Si apropo de faptul ca se vor pune camere pe autostrada, pot spune ca dupa mine ar trebui sa puna camere pe toate strazile posibile , atat timp cat suntem fruntasi la morti proveniti din accidente de circulatie in Europa. Va garantez ca numai cu "bata" se poate disciplinaza traficul. Iar vis-a-vis de faptul ca politistii nu au altceva de facut, ii raspund lui Andrei si ii spun ca incalcarile de viteza sunt singurele contraventii din toata legislatia contraventionala romaneasca care atrag moartea. Nu mai spun ca si in domeniul infractiunilor nu stiu cate crime auzi tu ca sunt in fiecare zi dar iti garantez ca daca urmaresti canalele de stiri vei vedea ca aproape in fiecare zi mor cativa oameni in accidente. Si e normal daca pe o infrastructura rutiera veche si nerefacuta apar din ce in ce mai multe masini(majoritatea cu cai putere nu Dacii din 1800), mai multi soferi, etc. Daca ti se pare un lucru de nimic atunci propune sa se retraga radarele si politistii sa nu se mai ocupe de asta. Imi cer scuze pt ton, dar e justificat avand in vedere ca de exemplu in Maramusres sunt cu 10 mortii mai multi fata de perioada similara a anului trecut.
Gociu75
vineri erau camere montate doar la Cosereni. Radarele le stiu si am si detector. Dar mi se pare deplasata restrictia de 40 km/h care este in multe sate. Iar radarele stai linistit, ca nu stau unde sunt curbe si mergi oricum mai incet, le pun baietii la Movilita care e un sat luuuuung si drept si unde scapi peste 50 usor si te parlesc, la Ciolpani, care e la fel si tot asa. Iar elicopterul sper sa nu aiba radar, ca a trecut "peste" mine cand aveam 150/h cum am mai spus si in alt topic. Oricum ceea ce fac, cu limitari idioate de genul 40 km/h, cu un drum plin de sate si care face legatura cu tot nordul tarii, fara nici o alta alternativa mi se pare o ineptie, dar ma rog suntem in Romania. Probab si-au dat seama ca este o f buna afacere, pui o camera, in cateva luni scoti un profit bunicel
booneK9
De acord cu adrian70368.

Uneori, cum am mai spus-o, educatia se poate face si "cu parul". Sa nu fiu inteles gresit, nu e vorba de coercitie fizica. E vorba de aplicarea unei sanctiuni pentru un comportament indezirabil. Si daca unii dintre colegii nostri nu-si dau seama cat de periculosi sunt pe sosea, dupa ce scot carute de bani din buzunare poate se mai domolesc.

Pentru Andrei38283. Chiar crezi ca e bine "sa te dai" cu ce viteza vrei tu doar pentru ca un drum a fost numit autostrada? Si daca da, cam cati dintre noi sa avem voie? Sa nu uitam ca la noi soselele nu au acelasi grad de siguranta ca cele de prin alte locuri. Si sa nu uitam ca si in mult laudata Germanie exista limita de viteza pe autostrazi. De altfel, stau si ma gandesc daca nu cumva limitarea vitezei e regula, iar lipsa limitei exceptia.

Sper sa nu se supere Andrei, dar se pare ca ar respecta limitarea de viteza daca si numai daca stie ca poate fi prins (ca e radar, ca e camera...). Sper din tot sufletul sa gresesc.

Pentru Gociu75. E regretabil ca nu am ajuns la nivelul de dezvoltare cu zeci de autostrazi, cu toate cele... Pana atunci, oricat de important e drumul, daca trece printr-o comuna, unde oricand poate aparea o vaca, un caine, sau Doamne fereste, un copil cu mingea... limitarea aia de viteza are o ratiune.

Probabil ca se scot intr-adevar parale bune din amenzi. Daca ma gandesc la cati calca regulile... Daca banii astia se intorc in proiecte e excelent.

Sa vedeti cati ma injura pentru ce-am scris aici...
florin55503
QUOTE("Gociu75")
vineri erau camere montate doar la Cosereni. Radarele le stiu si am si detector. Dar mi se pare deplasata restrictia de 40 km/h care este in multe sate. Iar radarele stai linistit, ca nu stau unde sunt curbe si mergi oricum mai incet, le pun baietii la Movilita care e un sat luuuuung si drept si unde scapi peste 50 usor si te parlesc, la Ciolpani, care e la fel si tot asa. Iar elicopterul sper sa nu aiba radar, ca a trecut "peste" mine cand aveam 150/h cum am mai spus si in alt topic. Oricum ceea ce fac, cu limitari idioate de genul 40 km/h, cu un drum plin de sate si care face legatura cu tot nordul tarii, fara nici o alta alternativa mi se pare o ineptie, dar ma rog suntem in Romania. Probab si-au dat seama ca este o f buna afacere, pui o camera, in cateva luni scoti un profit bunicel


tot la cosereni e singura camera deocamdata. cat despre elicopetr asta vara spuneau ca are radar si dadeau exemple la stiri cum ii prinsea pesoferi. si peste mine a zburat elicopeterul asta vara aveam 180 si inca nu mi-a venit acasa nimic. nici de pe dn1 unde intre camere alerg peste viteza legala
gabriel cretu
nu te speria (bucura) chiar astazi 12 06 06 mi-a aratat seful meu o amenda de pe dn 1 DINAINTE DE REVELION pt ca si-a adus aminte ca intr-acolo se indrepta...........masina e de firma si i-a venit hartiuta sa o completeze cu cine era la volan,daca nu e o amenda intre ....nu mai stiu 3 mil parca....acum problema e ca pa hartie nu scrie ce vitaza a inregistrat camera si ne intrebam daca nu e mai bine sa plateasca amenda si gata.....ca daca o fi cu mai mult de 50 kmh.......... biggrin.gif
Revenind........iti dai sema din decembrie........hai sa spinem inceputul lui ianuarie.........dar totusi......... smile.gif
adi.mitrea
Camerele astea au o ratiune: cheltuirea banilor din fonduri europene!
Cate accidente se produc din cauza vitezei, a condusului agresiv si cate din cauza unor drumuri de tot rasul?

Poate nu s-au gandit inca la o solutie mai buna decat camerele: dinamitarea drumurilor. Sa vedeti atunci disciplina!

Personal urasc tot ce inseamna camere de luat vederi: la locul de munca, in toaleta, la metrou, pe strada. Experienta statelor mai dezvoltate (Marea Britanie, Londra) decat noi spune ca monitorizarea asta nu e cea mai buna solutie pentru reducerea infractionalitatii indiferent de care fel e ea.
eddie
Asta nu prea cred.Pentru ca eu am vazut cu ochii mei !
In Anglia sunt camere de luat vederi in toate autobuzele,cu inregistrare si cu vizualizare pe un monitor a fiecarei camere in parte(sunt vreo 5-6 in tot bus-ul ).Pur si simplu poti sa vezi toti pasagerii inclusiv soferul si toate unghiurile din autobuz in decurs de 30 de sec. ! Si inregistrarile raman pentru ceva timp in caz ca se intampla ceva,pentru a se analiza.
gabriel cretu
si mai au o ratiune.......imbogatesc strasnic pe unii.........stiti ca aceeasi firma de pe dn1 este prezenta si pe dn2 si probabil dn3,4,5,20 000.....si asa mai departe.........pai Hormonica........se tine pe bani grei.........sper c-am fost suficient de explicit,nu de alta dar ma cuprinde greata cand vad numele lor,dar sa le mai si scriu......... :puke:
cioaba
cred ca tot pe masini.ro am vazut link-ul asta, asa ca in speranta ca nu voi fi amendat pt necitarea sursei va recomand www.amenda.ro

mai ales celor care primesc surprize in cutia postala :bash:
Baby Blues
imi place cum pune problema Bonek. Numai asa in Romania vom putea sa corectam niste comportamente de "smecheri" in trafic. Viteza ajuta sa ajungi mai repede dar niciodata mai sigur. unii ar spune ca si daca mergi incet poate sa intre unul in tine. E adevarat dar intr-un trafic perfect daca toti ar merge cu viteza legala si ar respecta participantiil la trafic , nu am avea accidente. Astfel daca o luam prin regula de trei simpla si pornim de la efect la cauza- accidentele(efectul) ar fi mai putine daca am respecta cat mai multi regulile( cauza).
Andrei55037
Exista o singura camera sau mai bine zis o "echipa" de doua radare fixe in Cosereni in dreptul intersectiei cu drumul spre Lehliu. Eu am bunicii din zona aia si pot sa zic ca sunt multumit de "echipa" montata acolo permanent. Spun asta ca atunci cand nu erau imi lua si 10 min sa pot sa ies la stanga spre Bucuresti pt ca toti veneau cu cel putin 80-90 la ora din ambele parti. Acum iesi imediat cand merg toti frumos cu 50km/h.
cioaba
mda, intodeauna exista si parti bune. oricum, parerea mea e ca 50kmh pe e85 e jenant. faci o saptamana pana la suceava. dar trag speranta ca vor face ca pe dn1: 70, dar cred ca doar dupa ce isi amortizeaza investitia biggrin.gif
adi.mitrea
QUOTE("E d d i e")
Asta nu prea cred.Pentru ca eu am vazut cu ochii mei !
In Anglia sunt camere de luat vederi in toate autobuzele,cu inregistrare si cu vizualizare pe un monitor a fiecarei camere in parte(sunt vreo 5-6 in tot bus-ul ).Pur si simplu poti sa vezi toti pasagerii inclusiv soferul si toate unghiurile din autobuz in decurs de 30 de sec. ! Si inregistrarile raman pentru ceva timp in caz ca se intampla ceva,pentru a se analiza.


Atentatele din primavara de la Londra au demonstrat contrarul... Raman la parerea ca gradinita si cei 7 ani de acasa sunt mult mai eficace decat 1.000 de camere de luat vederi!

Traficul civilizat de care vorbeste adrian70368 este aproape robotizat! Unde mai ai placerea ca mergi cu o Astra? biggrin.gif Lasand gluma la o parte camerele au avantajele lor insa ma gandesc cu groaza la o lume in care fiecarui cetatean ii va fi arondata o camera de luat vederi....
eddie
Pai tocmai de-aia au fost montate !Anglia este ce-a de-a doua putere vizata dupa USA de atentate teroriste.
Chestia cu 7 ani de-acasa e poate valabila numai pe plaiuri mioritice. Si nici macar aici.....
booneK9
Eh, daca aia cu 7 ani de-acasa s-a vrut a fi o palma la adresa englezilor... mai usor. E adevarat ca de la ei vine termenul de huligan, dar tot de la ei vine si gentleman.

Camerele alea de luat vederi au ca rol prevenirea criminalitatii, in toate formele de manifestare, fie ca e vorba de furturi din buzunare prin autobuze, fie ca e vorba de batai pe strazi, ori trecerea pe rosu.

Acum, ce sa zic, ideea ca sta unu' sa te priveasca de cand iesi din casa si pana te intorci nu prea e compatibila cu sistemul nostru de valori. Mai ales pentru cei care au prins si alt regim. Dar ce mult ne bucuram cand putem folosi imaginile alea ca sa demonstram ceva in folosul nostru...

Una peste alta, cred /sper ca incet-incet lucrurile se vor aseza in matca. Shmekerii vor ramane fara permis de conducere, ciorditorii din autobuze se vor imputina, iar pe rosu nu vor mai trece decat salvarea, pompierii si politia. Si acu' sa ma trezesc ca s-a terminat dimineata...
Baby Blues
Sigur va fi cumva, dar numai ca nu stim cum si cand. Ne omoara romanii astia,dar asta e o alta discutie.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.