Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Astra Classic II Caravan 1,4 sau 1,6?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
viorel77791
Am o mare dilema. Vreau sa optez pentru un Opel Astra classic II Caravan pe benzina si as prefera sa iau unul cu motor de 1,4l din motive de consum, dar si de pret.
Intrebarea ar fi urmatoarea. Duce motorul de 1,4 caroseria de Caravan? Sau daca o duce , fiind mai mic, va consuma mai multa benzina decat cel de 1,6l.
Precizez ca nu intentionez sa particip la raliuri cu aceasta masina. Va fi destinata in exclusivitate unei familii de patru persoane care o va folosi pentru calatorii prin Europa(cel putin asta speram)
Multumesc anticipat.
eddie
Prea mica motorizarea aia de 1,4.
E mica si aia de 1,6 pentru un break ca Astra,dar aia hai mai treaca-mearga daca vrei o economie la bani.Nu te calicii prea mult,ca nu faci bine... :angel:
Rares33010
Eddie zice ca 1.4 e prea mic motorul ... prea mic pentru ce?
Zice si ca 1.6 e mic ...
Din aducere aminte parca motorul de 1.4 are 90cp si cel de 1.6 are 103cp ... parca... chiar e putin?
Personal cred ca 1.4 e bun pt cineva care nu merge la concurs. Si eu am intampinat aceasta mentalitate a unor colegi care atunci cand am zis ca imi caut masina economica mi-au zis ca o sa am nevoie de putere. Putere pentru ce? Pentru a ma infige cu viteza in gropile de pe A1? Sau putere ca sa ma deplasez cu 40km/h prin cacatul de trafic din Bucuresti? Hai sa fim seriosi!
Mie personal mi se pare economica o masina care are consum mic si asigurare mica chair daca puterea motorului este mica deasemenea. Eu am motor de 1.2 de 72cp si nu pot sa zic ca am ramas vreodata "de carutza". Am preferat sa nu ma bag in depasire si sa stau cuminte. Oricum, drumurile devin din ce in ce mai monitorizate asa ca escapadele vor fi din ce in ce mai rare.

"Parerea mea!" beer.gif biggrin.gif
eddie
Rares,aici vorbesc de Astra Break,eu chiar am o Zafira care este o Astra break putin mai inalta.
E normal sa ti se para multi caii putere pentru un Kalos de 1,2 sau o Fabia de 1,3....dar pentru o masina de familie e alta treaba.
Si la mine Clio se misca la 80 c.p. mai bine decat Zafira de 100 c.p.,pentru ca e vorba de greutatea diferita.
viorel77791
Nu stiu daca e neaparat vorba de zgarcenie. Cred ca e vorba, mai mult de dorinta de a achizitiona un model care sa corespunda exact cerintelor mele.
In primul rand, modelul spre care tind (Caravan 1,4) e oferit ca motorizare de cei de la Opel. Daca nu ar corespunde unei cerinte minime de fiabilitate si randament, presupun ca nu s-ar fabrica o astfel de varianta( eventual, doar aceea minima de 1,6).
In al doilea rand, daca varianta de 1,4 merge, de ce trebuie sa fie neaparat una mai mare si cu un consum marit.
E foarte adevarat ca nici eu nu sunt foarte sigur de cele afirmate, motiv pentru care am apelat la acest forum.
As prefera sa aud opinia unui posesor de Caravan 1,4, benzina. Poate asa o fiu sigur in ceea ce priveste optiunea mea.
Astept o astfel de interventie sau - poate - altele care sa ma "lumineze" intrucatva.
eddie
Nu e recomandabil sa iei cea mai slaba motorizare de pe o masina.Punct.
Spre exemplu un coleg care a luat cea mai slaba motorizare de la C3,de 1,1 benzina pentru sotia lui.Pana in 10.000 de euro,ce-i trebuia ei mai mare.....si nu m-a ascultat.Acum fara 10l/100km minim in oras nu scade consumul.Nu intotdeauna un motor mic este si mai economic decat unul ceva mai puternic.
La fel e si la motorul de Renault DCI,cel de 80 c.p. este mai economic decat cel de 65 c.p.
Cu asta,eu am terminat,daca nu te-am convins,cauta sa vezi ce greutate are Astra break...
tommy59961
1.6 la astra combi e ok. eu am mers si se misca excelent.
1.4 e prea putin. daca mai pornesti si aerul...e jale...
viorel77791
Cred ca m-ati convins. Probabil ca varianta Caravan de 1,4 bezina o voi exclude din calculele mele. Sa vad ce aleg. Umblam la pusculita mai adanc si poate o scoatem la capat cu un Caravan de 1,6.
Mai am o intrebare. Stiti cam cat dureaza aducerea unei masini de acest fel prin comanda, presupunand ca pe stoc nu ar fi o anumita culoare pe care as dori-o eu? Nu de alta, dar nu as vrea sa ma prinda luna iulie fara masina.
Toate bune. :wave:
eddie
Vreo 6-8 saptamani in mod normal.
Trebuie sa te mai gandesti la 1-2 saptamani in plus fata de ce iti spun ei.
Skywalker
QUOTE(viorel)
...Opel Astra classic II Caravan pe benzina si as prefera sa iau unul cu motor de 1,4l din motive de consum, dar si de pret. Intrebarea ar fi urmatoarea. Duce motorul de 1,4 caroseria de Caravan? Sau daca o duce , fiind mai mic, va consuma mai multa benzina decat cel de 1,6l ...

1.6L-16V (103 CP) Twinport este bun pentru Caravan nici nu-ti trebe mai mare, cu sarcina maxim tot vei avea cam 70CP/tona.
adi.mitrea
Si inca ceva ce nu ti-a spus nimeni pana acum. 1.4 twinport consuma fix la fel ca 1.6 twinport, adica 9 urban in carte din cate stiu... Intreaba dealerul!

Eu ca posesor de 1.4 zic 10 l/100 km parcursi.
viorel77791
O intrebare pentru adi mitrea. Opelul pe care-l posezi, l-ai avut de nou?
Consumul despre care vorbesti mi se pare exagerat. In toate brosurile pe care le-am consultat, consumul extraurban - urban e urmatorul: motor de 1,4: consum7,9 - 4,8- mixt 6,0 ,iar cel de 1,6: 8,6 - 5,4 mixt 6,6. E drept consumul dat de firma e unul si realitatea e oarecum alta. Totusi, pana la 10% in oras pentru 1,4, mi se pare cam mult.
Pe de alta parte, despre consum identic intre cele doua motorizari cred ca nici nu poate fi vorba.
Intr-o alta ordine de idei, modelul pe care il ai, e caravan sau 4, 5 usi?
Oricum eu mai astept interventia unui posesor de Caravan de 1,4. Desi presimt ca nu va fi nici unul, dupa cate am retinut pana acum. Probabil ca motorizarea de care vorbeam eu nici nu prea se poarta la modelul Caravan.
Rares33010
stau si ma gandesc ... daca Astra Clasic II cu motorizare 1.4 (90CP) abia se misca, atunci Octavia Tour (greutatea caroseriei tot pe acolo) cu motorizare 1.4 (75CP)(!!!) inseamna ca nici nu se misca din loc, nu? :angel:
Skywalker
S-a explicat pe acest forum puterea masinii iar ce spune Adi Mitrea este adevarat, se poate ajunge si la 10l/100km urban untr-un oras precum Bucuresti cat si de talpa soferului.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.