IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Suspensii nubira -> mai multa sportivitate

This topic is about Suspensii nubira -> mai multa sportivitate, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down

> Suspensii nubira -> mai multa sportivitate
James Kilowatt
post Apr 3 2006, 09:45 AM
Post #1


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Salut

Ma cam bate un gand sa umblu la suspensii la Nubira. Ideea ma cam sacaie inca de cand am observat ca dau foarte usor cu burta de pamant la anumite obstacole peste care cu Seatul treceam fluierand. Garda la sol e destul de mica, iar suspensia cam prea moale pentru gustul meu.

Ideea e ca m-ar tenta sa pastrez garda la sol identica, insa as vrea o suspensie mai rigida. Arcuri si amortizoare mai tari . Eventual, o bara de egalizare mai rigida. Chiar daca pierde in confort, sper sa castige in sportivitate, personal prefer suspensiile mai rigide, iar la 130CP merita o tinuta de drum mai sportiva. Deja am pneuri cu talon mai jos decat sunt date in carte, pe care le umflu pe la 2.4 bari si tot prea moale mi se pare.

M-ar interesa insa o solutie "consacrata", si nu lucrat dupa ureche. Adica, arcuri+amortizoare alese de specialisti, si nu la plesneala.
Daca as avea date mai precise despre distributia de mase ale masinii, as putea sa-mi rog colegii sa-mi faca o optimizare numerica a suspensiei... sau sa mi-o fac eventual singur.... Insa n-am nici datele si nici competentele ... inca....

In plus, nu vreau sa am probleme la controlul tehnic, care aici se face in fiecare an.

Stie cineva ce piese s-ar potrivi, si eventual cat ar costa? (cu tot cu manopera?). Mentionez ca am motorul de 2kile, care probabil e mai greu decat cel de 1.6, si hatchback, mai scurta decat limuzina, asa ca nu stiu sigur daca solutia pentru nubira2 de la noi s-ar potrivi la mine.


PS... si oarecum offtopic.
A lucrat cineva cu ADAMS? Daca da, cat ar dura pana as putea invata suficient incat sa-mi rezolv singur asemenea problema, presupunand ca nu e prima oara cand vad un soft de simulare?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th March 2024 - 09:59 AM