IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Toyota Corolla sau Skoda Octavia?

This topic is about Toyota Corolla sau Skoda Octavia?, the author, BRAC, wrote about: Nu-i la fel . E o diferenta destul de mare dintre utilitatea unui portbagaj tip Skoda si un porbagaj de limuzina in trei volume. ... To read more just scroll down

6 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Toyota Corolla sau Skoda Octavia?
BRAC
post Mar 6 2006, 12:29 PM
Post #41


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 388
Joined: 19-January 06
From: BT
Member No.: 65.872



Nu-i la fel . E o diferenta destul de mare dintre utilitatea unui portbagaj tip Skoda si un porbagaj de limuzina in trei volume.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Mar 6 2006, 12:50 PM
Post #42


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Desi e Versus, aici s-au discutat in general aspectele generale si mai putin cele tehnice.
Nu zic ca aspectele post-vanzare, imaginea, resp problemele legate de garantie sau fiabilitate nu sunt importante, dimpotriva. Insa cred ca obiectul topicului ar trebui sa fie intre doua modele si motorizari clare.
Si, in cele din urma, un drive-test spune mai multe decat cele N pareri ale noastre...Sunt destui cei care cumpara o masina cu inima... logica disparand in ceata. Nu acesta este scopul, insa concret vorbind nu vad obiectul topicului clar definit. arigato.gif

P.S. De foarte mult bun-simt cateva remarci de aici...


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_Constantin_
post Mar 6 2006, 01:08 PM
Post #43


Moderator Toyota
******

Group: Moderator
Posts: 4.114
Joined: 1-March 06
From: Craiova (Dolj)
Member No.: 69.568



Ma bucur enorm ca raspunde in sfarsit si eu posesor de Skoda. Marul discordiei aici a fost Corolla sau Octavia. Eu zic ca nu se pot compara decat prin clasa in care sunt incadrate dar corolla e un hot Hb iar Octavia e o abordare intre sport si confort la o berlina. Nu ma bag la preturi ca asta pana la urma e o problema personala dar desi sunt un multumit posesor de toyota nu as alege Corolla in detrimentul unei Octavia. Pt 2000 euro in plus iei Octavia cu dotari de Avensis. Pt un familist eu zic ca Octavia e mai potrivita dar pana la urma depinde de cat de mari sunt si posesorii, nu are rost sa iei ditai masina daca ai 1.70 si 80 kg.


Va rog nu ma certati, e doar o parere, asa cum a zis cineva Toyota nu e perfecta si nici Octavia.

Comentariu la ce a scris colegu cu Skoda: Daca alegi o masina folosind logica nu-ti va placea, ii vei gasi tot timpul hibe si o vei apara folosind argumenetele producatorilor. Eu pot sa apara si Octavia si Avensis cu sufletul ca le iubesc pe amandoua la fel de mult.

PS va implor nu ma certati. biggrin.gif


--------------------
2011 Toyota Auris 1.6 Valvematic
2010 Toyota Yaris 1.0 Optimo
2010 Mercedes C180 Kompressor BE
2008 Toyota Yaris Luna 1.3 VVT-i
2006 Peugeot 206 1.4 HDI

Arguing on forums is like the special olympics: even if you win, you're still a retard!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai80
post Mar 7 2006, 01:09 AM
Post #44


novice
**

Group: Membri
Posts: 44
Joined: 3-December 05
From: Bucuresti
Member No.: 62.667



Salut,

Dupa 30 de minute cat mi-a luat sa citesc acest thread, m-am hotarat sa imi spun si eu parerea!

Dintr-un versus Octavia - Corolla, in general, s-a ajuns la a compara doua lucruri: Fiabilitatea si Marimea portbagajului.

Fiabilitatea:
Daca veti citi posturile mele veti vedea ca eu am avut si mai am probleme cu a mea Corolla. Asta problema nu a imobilizat masina in service (pana acum). Am observat ca fiabilitatea face trimitere directa la motor (cati KM tine, cat ulei mananca (asta se rezolva destul de simplu prin schimbarea segmentilor) si la suspensii, dar eu as pune pe tapet si probleme legate de urmatoarele: s-a ars becul, nu mai merge butonul de ridicare/coborare geamuri, inchiderea centralizata a cedat, a inceput sa scartie hayonul, sezutul scaunului a capatat o forma de U adancit, usa soferului scartie etc. Toate aceste "problemute" nu fac altceva decat sa imobilizeze masina in service pentru reparatii ==> timp pretios pierdut, stres mai mare.

Marimea portbagajului:
Nu am simtit absolut niciodata ca mi-ar trebui un portbagaj mai mare. Am fost plecat in Grecia 14 zile cu 4 insi in masina. Toate bagajele au intrat in portbagaj.
Mi se face sila cand vad ca marimea portbagajului a ajuns benchmark pentru masini. In cazul modelelor mini/micro/pico, da acolo conteaza.
Ma bucur ca aceasta frenezie nu a atins pe toata lumea. Martori imi sunt cei care cumpara Smart. Bravo lor!
Probabil ca daca s-ar face Lada cu portbagaj de 700 litri, s-ar umple soselele Romaniei cu ele.
Ca o paranteza:
Ma uitam, in drum spre servici, la masinile din jurul meu, dar si la mine insumi. Pentru a transporta o persoana din pct A in pct B, trebuie sa "caram" dupa noi un obiect care ocupa de 10 ori mai mult spatiu decat ar fi necesar pentru a satisface aceasta nevoie...
Am incheiat paranteza!

Cele bune,
Mihai


--------------------
Toyota Corolla Sedan 1,4 SOL DE VANZARE
Ford KA - 1,3i
[b]Mazda 6 CD143 Titanium Grey
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 7 2006, 10:02 AM
Post #45


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Totusi tu ai sedan, care are un portbagaj corect, oricum peste 400L. Daca nu te-a interesat aspectul, de ce n-ai luat hatchback-ul?

Eu am doua masini cu portbagaj mic (seatul e mica masina cu totul, iar nubira e hatch si am si pierdut destul de mult spatiu cu GPL-ul, spatiul util ramas fiind comparabil cu Ibiza) si pot spune ca uneori e enervant. Mergi la aeroport sa zicem sa-ti astepti amicii si trebuie sa stea cu bagajele in brate, mai ales ca unii pentru 3 zile cara 4 tinute de seara, sau pleaca de la premiza ca nu s-a inventat apa calda si masina de spalat si iau haine pentru o luna...

Eu zic ca pentru o excursie la munte cu 4 persoane, doua corturi, un gratar, o lada frigorifica si doua lazi de bere pentru rehidratare seara dupa traseul zilei trebuie macar un portbagaj de 450L smile.gif

Cu excursia in strainatate e mult mai simplu, mai ales vara: Pasaport, bani/carte de credit, cateva obiecte personale si atat.. se poate merge si cu smart-ul, daca nu iei frigiderul cu tine, sau paltonul in Grecia in iulie smile.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BRAC
post Mar 7 2006, 01:57 PM
Post #46


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 388
Joined: 19-January 06
From: BT
Member No.: 65.872



Ai perfecta dreptate MR...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
V56465
post Mar 7 2006, 03:29 PM
Post #47


sofer
***

Group: Membri
Posts: 76
Joined: 22-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.458



Bun gasit tutoror...

Interesante parile si discutiile uneori in contradictoriu :boxing: :bandit: :bandit: :bash: (mai ales ca de la ceva bun se ajunge la cu totul altceva sau la la a compara lucruri poate printre ultimile care ar trebui sa inflluenteze luarea unei decizii).

Parerea mea este ca lucrurie trebuie gindite, judecate per ansamblu. Si apoi gusturile nu se discuta. F importante sint si puterea si motorul unei masini, dar si gabaritul si volumul portbagajului (mai ales daca ai familie.. si eu o am!! nu va spun ce inseamna sa pleci -mai ales acum cind sint inca mici - cu tot tacimu' dupa tine, cu bucatarie, cu haine cu biciclete, cu jucarii etc etc etc).
Conteaza si banii pe care ii dai (te intinzi cit iti e plapuma) dar si consumul si apoi servisarea. Piesele de schimb dar si siguranta si confortul pe care til le o fera o masina. Si optionalele deasemeni.
Dupa cum spuneam gusturile nu se discuta.

SCUZE pt OFF TOPIC... care este diferenta dintre hatckback (break????) si sedan(berlina)? Doar de forma si capacitate??? :angel:

Si ca sa fiu ON TOPIC, si oarecum "impaciutor" mie imi plac amindoua la fel de mult. Initial (interesant traseul; si asta se intimpla in urma cu vreo 10 ani) m-am uitat in curtea celor de la peugeot (aveau modelul 405 care-mi placea) apoi am trecut in curtea celor de la skoda, pentru o perioada bunicica. Si dupa indelugi cautari am ajuns in curtea celor de la Ford.

Acum sigur ca orice masina nu e perfecta si are + si - sale. Si apoi mai e si chestia de bafta, norocul sau ghinionul fiecaruia. TOTUSI, faptul ca Skoda e asociata calitatii germane (mai ales dupa preluarea lor de cei la vw) spune destule. Pe de alta parte inclin si eu sa cred, cum s-a mai spus pe aici, ca doar in Europa (de est, in special) skoda are succes, in vreme ce masinile japoneze... cam pe peste tot.

Si totusi... daca ar fi sa fac din nou o alegere... as alege o masina japoneza... arigato.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai63349
post Mar 7 2006, 04:05 PM
Post #48


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 476
Joined: 12-December 05
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 63.342



Diferenta dintre hatchback, sedan si break este data chiar de ... forma si capacitatea portbagajului wink.gif . Uneori si de ampatament.
Cand ai familie si copii mici, ideal e break-ul; cand esti singur, ideal e hatch-ul; cand esti din piata emergenta, ideal e sedan-ul. biggrin.gif


--------------------
Subaru Outback black sportshift 165 CP

_______________________________________

"Prostul - daca nu-i fudul, parca nu e prost destul"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan52141
post Mar 7 2006, 04:13 PM
Post #49


specialist
******

Group: Membri
Posts: 821
Joined: 27-July 05
From: Bucuresti
Member No.: 52.134



QUOTE(Mihai80)
Salut,

Fiabilitatea:
dar eu as pune pe tapet si probleme legate de urmatoarele: s-a ars becul, nu mai merge butonul de ridicare/coborare geamuri, inchiderea centralizata a cedat, a inceput sa scartie hayonul, sezutul scaunului a capatat o forma de U adancit, usa soferului scartie etc. Toate aceste "problemute" nu fac altceva decat sa imobilizeze masina in service pentru reparatii ==> timp pretios pierdut, stres mai mare.

Marimea portbagajului:
Nu am simtit absolut niciodata ca mi-ar trebui un portbagaj mai mare. Am fost plecat in Grecia 14 zile cu 4 insi in masina. Toate bagajele au intrat in portbagaj.
Mi se face sila cand vad ca marimea portbagajului a ajuns benchmark pentru masini.
Cele bune,
Mihai


La Corolla mea acum cateva luni dupa fix 3 ani cand a iesit din garantie s-a ars becul de la faza, fata stanga ... sad.gif ... am fost foarte suparat, zic toyota si sa ti se arda becul .... hmmm ... dar a fost o frustrare de moment smile.gif dupa 3 ani sa ai probleme doar cu un bec zic ca este destul de rezonabil.

Despre portbagaj ... super multumit, nu am avut absolut niciodata probleme.
Dupa parerea mea sedanul este mai frumos decat un hatch ... dar asta este chestiune de gust.

Imi place si skoda dar raman la impresia mea ca ar trebui comparata cu Avensis si nu cu Corolla.

Toate cele bune.


--------------------
Toyota Corolla 1.6 SOL, Skoda Octavia 1.4TSI DSG7
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Obuzel
post Mar 8 2006, 10:53 PM
Post #50


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 172
Joined: 26-May 05
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 47.788



Din pacate singurul care nu a raspuns aici a fost cel care a pornit topicul. El a pus intrebarea si pe urma toata lumea s-a infierbantat.
Ce pot eu sa zic dupa 4 masini utilizate personal si inca vreo opt pentru care raspund (si acestea schimbate in timp).
Fiabilitatea:
- e o poveste care suna bine, cand ai probleme cu masina te gandesti la ea, cand nu - ti se rupe. Sa ridice mana sus acel adintre noi care a cumparat masina pentru fiabilitate.... Masina o cumperi pentru nevoi, pentru inima si pentru ca asa vrei (cam acelasi lucru cu inima). In zilele noastre am constatat ca diferenta de fiabilitate a masinilor e f. mica, hai fiti seriosi - vedeti si voi ca intr-o statistica de J.D. powers de exemplu intre locul 1 si locul 99 sunt mai putin de 10 % diferenta. Totul se impinge la extrem.

Portbagajul:
- pana nu ai nevoie de el (eu am nevasta + 2copii) nu ai nevoie, apoi nu vrei sa auzi de masini cu portbagaj sub 500 de litri. Nevoia il invata pe om.


Ca sa nu fiu inteles gresit, am o imensa stima fata de Toyota care a reusit sa devina cea mai de succes firma auto, dar:
- nu tuturor ne plac masinile plicticoase
- nu toti tinem masina mai mult de 5 ani

Si daca vreti sa stit de ce am ales Octavia in defavoarea Corollei ( pe langa portbagaj) nu ezitati sa intrebati.


--------------------
Skoda Octavia Tour 1.6 MPi, 102 Cp/148 Nm
Citroen C1 Cool Air, 1.0 VVT-i, 5p, 68 Cp/93 Nm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
G e o r g e
post Mar 8 2006, 11:06 PM
Post #51


workaholic * * * * * *
******

Group: Moderator
Posts: 11.052
Joined: 4-August 03
From: Bucuresti
Member No.: 14.854



sa avem pardon , octavia e mult mai boooooring decat corolla .


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai80
post Mar 8 2006, 11:23 PM
Post #52


novice
**

Group: Membri
Posts: 44
Joined: 3-December 05
From: Bucuresti
Member No.: 62.667



QUOTE(Obuzel)
Ca sa nu fiu inteles gresit, am o imensa stima fata de Toyota care a reusit sa devina cea mai de succes firma auto, dar:
- nu tuturor ne plac masinile plicticoase
- nu toti tinem masina mai mult de 5 ani

Si daca vreti sa stit de ce am ales Octavia in defavoarea Corollei ( pe langa portbagaj) nu ezitati sa intrebati.


Ce este asa de plicticos la Corolla? Mai ai si alte masini "plicticoase" ca exemplu?
Ce echipare ai la Octavia?
Pentru acelasi nivel de echipare Toyota este mai ieftina, iar calitatea fabricatiei, a materialelor este cu mult peste (asta pe testate).


--------------------
Toyota Corolla Sedan 1,4 SOL DE VANZARE
Ford KA - 1,3i
[b]Mazda 6 CD143 Titanium Grey
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Obuzel
post Mar 9 2006, 04:13 AM
Post #53


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 172
Joined: 26-May 05
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 47.788



Alte masini plicticoase....

Kia Rio, Accent, Mitsu Lancer,


--------------------
Skoda Octavia Tour 1.6 MPi, 102 Cp/148 Nm
Citroen C1 Cool Air, 1.0 VVT-i, 5p, 68 Cp/93 Nm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
G e o r g e
post Mar 9 2006, 08:41 AM
Post #54


workaholic * * * * * *
******

Group: Moderator
Posts: 11.052
Joined: 4-August 03
From: Bucuresti
Member No.: 14.854



laugh.gif you made my day ....

domnu' sa avem pardon din nou , dar octavia este masina de om la 50 de ani care vrea sa para mai serios . masina aia e boring . si rau de tot . are un interior anost si un exterior si mai si .


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Mar 9 2006, 09:25 AM
Post #55


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



George, tocmai m-ai imbatranit cu 18 ani !!! whistling.gif


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
G e o r g e
post Mar 9 2006, 09:29 AM
Post #56


workaholic * * * * * *
******

Group: Moderator
Posts: 11.052
Joined: 4-August 03
From: Bucuresti
Member No.: 14.854



exista si exceptii , dar cand vine vorba de o octavia 1.6 ... sa avem pardon .


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai63349
post Mar 9 2006, 09:33 AM
Post #57


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 476
Joined: 12-December 05
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 63.342



QUOTE(Obuzel)
Alte masini plicticoase....

Kia Rio, Accent, Mitsu Lancer,


..... Skoda Octavia... biggrin.gif


--------------------
Subaru Outback black sportshift 165 CP

_______________________________________

"Prostul - daca nu-i fudul, parca nu e prost destul"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Mar 9 2006, 09:34 AM
Post #58


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Cu ultima remarca m-ai intinerit instant! :wave:


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gabi4
post Mar 9 2006, 09:43 AM
Post #59


specialist
******

Group: Membri
Posts: 565
Joined: 25-March 04
From: roman-is-bucuresti
Member No.: 22.923



QUOTE(Obuzel)
Alte masini plicticoase....

Kia Rio


1.6, 110 CP, 10.2 sec 0-100Km/h eu nu cred ca te plictisesti


--------------------
SLZ Scala 1.4 MPI :D
CFR SUCKS!
Pro cee'd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_Constantin_
post Mar 9 2006, 12:41 PM
Post #60


Moderator Toyota
******

Group: Moderator
Posts: 4.114
Joined: 1-March 06
From: Craiova (Dolj)
Member No.: 69.568



Ce bine, iar problema mea. Iar a vrut unu sa compare Octavia cu Avensis.
Mai nene chiar e atat de greu de inteles: SUNT CLASE DIFERITE. Daca Octavia ar fo fost Htach nu ati mai fi comparat-o cu nimic. Si vin eu si zic sa compari O2 cu Golf V, pai bate golfu la toate capitolele, ce daca e hatch.


Lanceru e boring in acelasi fel in care o blonda cu sanii goi si frisca pe sani e neatragatore. Lanceru e mama masinilor de senzatii tari. Si cand sta e rapida. Focusu vechi, renault clio hatch, citroen xsara, C4, focus nou, IMPREZA nu au cum sa fie boring pt ca sunt modele WRC.


De bun simt afirmatia masina ti-o iei in functie de nevoi, ce draq sa faca un fotbalist la 21 ani cu un break?
Sau un familist cu 3 copii cu un hatch?
2 copii = Octavia
1 copil sau prezervative= corolla cu jante de 17 si eleron( obligatoriu).




Motivul pt care nu suport comparatia O2 Avensis: eu mi-am luat avensisul cu cel mai mic motor, nu am avut mai multi bani, si asa imi depaseste posbilitatile dar am zis ca e un efort care merita.
Daca te uiti mai joc la preturile motoarelor de2l sau 2.2 si la dotarile lor lucrurile nu mai seamana deloc cu Octavia. de asta ma atac, O2 Elegance are ce are Avensis Sol care este nivelul de baza, Tera nu intra in discutie ca e cu 700 euro mai ieftin si nimeni nu-l alege.


--------------------
2011 Toyota Auris 1.6 Valvematic
2010 Toyota Yaris 1.0 Optimo
2010 Mercedes C180 Kompressor BE
2008 Toyota Yaris Luna 1.3 VVT-i
2006 Peugeot 206 1.4 HDI

Arguing on forums is like the special olympics: even if you win, you're still a retard!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 05:19 PM