IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

VW in centrul unui scandal de presa

This topic is about VW in centrul unui scandal de presa, the author, zefir34016, wrote about: VW se confrunta cu un scandal de coruptie cel putin incomod dupa dezvaluirile recente din presa germana (Sueddeutsche Zeintung) despre mituirea, in ul ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> VW in centrul unui scandal de presa
zefir34016
post Jul 6 2005, 09:25 PM
Post #1


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 313
Joined: 9-October 04
From: Bucuresti
Member No.: 34.009



VW se confrunta cu un scandal de coruptie cel putin incomod dupa dezvaluirile recente din presa germana (Sueddeutsche Zeintung) despre mituirea, in ultimii 10 ani, a unor lideri sindicali de catre conducerea concernului. Prin ce mijloace? Aflam dintr-un articol din RL de astazi, 06.07.2005:

- mai multe firme-fantoma (in India, Angola, Cehia, Luxemburg, Elvetia), care "capusau" VW.
- comisioane grase de la reprezentantii guvernamentali ai unor tari din lumea a III-a, carora li se promisese infiintarea unei uzine VW in tara respectiva
- plimbati in tot felul de calatorii luxoase, cu destinatii exotice
- conducerea ar fi avut grija ca oamenii sa fie "distrati" cum se cuvine, aducandu-li-se din "import" prostituate de lux (conform chitante de mana in valoare de 30k euro!)

Concurenta, fireste, jubileaza. Presa din Detroit, Michigan se grabeste sa relateze: "Prosecutors in the town of Braunschweig near the company's Wolfsburg headquarters said they are investigating a raft of allegations in the widening scandal, including suspicions that the two executives bribed worker representatives to garner support for management decisions."
sursa: Detroit Free Press, 06.07.2005

Tare sunt curios cum o sa reactioneze muncitorii de la VW daca se va dovedi ca acuzatiile de mituire a boss-ilor sindicali de catre boss-ii de la grup sunt reale...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FESTINA
post Jul 7 2005, 11:48 AM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.007
Joined: 26-July 04
From: Bucuresti
Member No.: 29.898



Scandalul de la VW ia amploare
Principalul actionar al grupului VW, landul Saxonia Inferioara, a cerut deschiderea unei investigatii in legatura cu acuzatiile de mita ce umbresc imaginea constructorului german de automobile.

VW a decis sa amane construirea unei noi uzine de ansamblare in India, pana ce apele se vor calma.

Guvernatorul landului Saxonia Inferioara, Christian Wulff, s-a aratat indignat de scandalul prin care trece compania Volkswagen.

Se pare ca scandalul declansat in jurul grupului german are un usor miros politic, intrucat directorul adjunct al VW, Juergen Peters, este liderul sindicatelor IG Metall.
Astfel, conducerea VW considera ca de fapt intregul scandal reprezinta represalii aduse de oponentii politici care tintesc mult mai sus decat patarea imaginii grupului.

Scandalul de mita a izbucnit saptamana trecuta, cand Helmuth Schuster, directorul de personal al unitatii Skoda, si-a dat brusc demisia.

Sursa: BBC


--------------------
Nimeni nu moare virgin/a. viata i-o trage fiecaruia cel putin o data.
Nissan PATHFINDER 2.5 LE PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th April 2024 - 07:41 AM