IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Accidente!

This topic is about Accidente!, the author, Edi45845, wrote about: Cred ca ar fi lucru interesant si util sa vorbim despre accidentele pe care le-am avut. Eu personal in cariera mea de sofer (cu/fara carnet) nu am avu ... To read more just scroll down

9 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Accidente!
Edi45845
post Jun 16 2005, 04:34 PM
Post #1


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 268
Joined: 2-May 05
From: Vaslui
Member No.: 45.838



Cred ca ar fi lucru interesant si util sa vorbim despre accidentele pe care le-am avut.
Eu personal in cariera mea de sofer (cu/fara carnet) nu am avut nici un accident,insa am avut incidente destule(conduc cam tare):era sad au peste masini,oameni,carute,insa cu ajutorul lui D-zeu nici macar nu am zgariat masina vreodata.Singura mea victima a fost o biata pisicuta darn u am avut ce-i face(s-a angajat neregulamentar in traversarea spatiului carosabil.Pe saunul din dreapta am fost martor la 2 accidente(cu masina in care eram): masina din fata a intrat in una la o trecere si noi in ea.Nu aveam centura(sau airbag)si aproape am trecut prin parbriz.Altul:o masina nun e- dat prioritate la o intersectie si ca sa-l evitam ne-am urcat pe squar(la50 la ora!!!!).Botul masinii a sarit in aer iar eu am crezut ca acolo a ramas puntea fata insa masina nu avea nimic(solide daccile astea!!!!! biggrin.gif ) Se spune ca daca nu ai avut accidente nu esti sofer,asa ca va rog povestiti-ne si noua experientele voastre.
band.gif


--------------------
2005 Renault Clio Symbol
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Jun 16 2005, 04:58 PM
Post #2


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



cam morbid topicul asta bicycle.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Jun 16 2005, 05:04 PM
Post #3


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



Tot asa, la volam singurul accident a implicat un caine. Din pacate era cam mare dreptpentru care mi-a creat o mare gaura in spoiler, proiector si a indoit unpic si aripa pe dedesubt, la o Dacia berlina. Tot cu aia am mai facut eu un incident mai pe la inceput mergand cu tata cu 2 masini am incercat sa il imping de la spate INCETISOR dar nu am reusit chiar incetisor biggrin.gif e uitau niste politisti stupefiati la faza biggrin.gif:D

Si alta data mi-a lipsit 1 sau 2 cm ca sa opresc in spatele unei tipe care a franat brusc la o trecere de pietoni dupa o curba larga. Nici nu cred ca a simiti tipa caci a plecat inainte fara nici o ezitare.

Astea au fost din vina mea.

Fara vina mea stand intr-o zi la o mare coada la Universitate unii din spate nu au mai oprit la timp. Inca nu reusesc sa inteleg cum, ca ne miscam toti precum melcii, si ala a intrat in fundul meu... Am ram decat cu o dunga neagra pe partea inferioara a spoilerului, pe care o am si acum biggrin.gif

Tot fara vina mea, exact ca eu cu tipa de mai devreme, la fel am patit-o invers: opresc la Universitate la semafor pe valurelele cauzate de incingerea asfatului. Si masina aluneca in spate (5 cm, va dati seama - 1 valurel). In secunda aia se aude un claxon si ma proptesc in botul unui taxi. Tot asa, nici nu m-am dat jos.

Pe scurt, Doamne ajuta ca nu am avut incidente nasoale. Iar singura chestie pretty close a fost si una stupida: asta iarna, prima ninsoare, patinoar in fata la Casa Poporului, mai multi 'interpreti' si cum m-am aranjat eu cu unul ca am facut o manevra fix in oglinda. Norocul nostru a fost ca am terminat-o cam la 2 m 1 de celalalt. Era mama stupizeniei de accident, cum explicai la Politie ca te-ai lipit pe toata lungimea masinii???

Si accident fantastic mi s-a parut unul pe care l-am vazut filmat azinoapte la Pta Rosetti. O Octavia 1 se alerga cu o Avensis, O in fata, franeaza brusc (nu se stie de ce) si Avensisul intra in el din spate, SUB EL. Deci ce filma PROTV era un Avensis care statea normal pe carosabil si o Ocatvia 1 cu rotile din fata pe carosabil, roata stanga spate PE AVENSIS, deasupra scaunului din dreapta si roata dreapta spate in aer... SUPER COOL.
Nu a patit nimeni nimic, nici nu sarisera airabgurile, erau intacte masinile, cu exceptia unei urme pe capota, parbriz si acoperis la Avensis lasata de roata Octaviei biggrin.gif:D:D


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi45845
post Jun 16 2005, 05:42 PM
Post #4


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 268
Joined: 2-May 05
From: Vaslui
Member No.: 45.838



Da pe ala cu oltcitu l-ai vazut: la o intersectie un oltcit nu a dat prioritate si afost lovi de un mertan care mergea cu 200!!!!!!Din impact motorul(da motorul) a zburat peste squar si a aterizat pe capota unei dacii care venea din sens opus.
Mi-am amintit si eu un accident stupid la care am fost martor:o femeie traversa linistita pe zebra cand niste proaste (scuzati expresia) au srigat “masina!”.Femeia s-a oprit sa se uite in jur(mai avea doi pana la trotuar) si atunci a fost lovita de un aro care saracu credea ca are femeia timp sa traverseze.De asemenea aici in vaslui avem un pd sub care se poate trece si cu masina.Faza este ca nu e prea inalt.Saracele aro-uri si papucuri carosate :doctor: !!(am un prieten care sta langa pod si ma tine la current). beer.gif


--------------------
2005 Renault Clio Symbol
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alex46383
post Jun 16 2005, 06:13 PM
Post #5


sofer
***

Group: Membri
Posts: 90
Joined: 9-May 05
From: Bucuresti
Member No.: 46.376



Romania!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adi45619
post Jun 16 2005, 08:40 PM
Post #6


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 267
Joined: 27-April 05
From: Turnu Severin
Member No.: 45.612



Am avut doar doua. Odata am aterizat sub un pod cu rotile in sus. Un mic 'black-out' de doua minute dupa care am iesit de acolo ud leoarca si plin de nisip in ochi, urechi si nas. Dar fara fracturi. biggrin.gif .Sarmana centura era smulsa din partea de sus dar isi facuse datoria, asta era important.
Alta data n-am oprit la stop si pe sensul cu prioritate venea Politia. :bandit: Mare ghinion. :angel:


--------------------
C220
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gicu47385
post Jun 16 2005, 09:57 PM
Post #7


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 12
Joined: 21-May 05
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 47.378



Apropo de pisici si caini, in primavara trecuta, intr-un drum cluj-bucuresti si retur am facut concurs cu un prieten care statea in dreapta mea care animale sunt mai (scuzati) proaste. Rezultatele au fost ca eu am numarat 14 caini loviti de masina, iar el doar vreo 3 sau 4 pisici. Asadar, spiritul rutier al cainilor este inferior pisicilor.

Accidente de 7 ani inca nu, nici macar tamponari. Sper sa raman tot asa.


--------------------
deocamdata pieton
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mugur27821
post Jun 16 2005, 10:20 PM
Post #8


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 13
Joined: 14-June 04
From: Bucuresti
Member No.: 27.814



imi pare rau ca trebuie sa iti spun dar toyota pe care ai vazut-o nu era avensis, cea de sub octavia.....era celica. fara suparare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi45845
post Jun 16 2005, 11:05 PM
Post #9


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 268
Joined: 2-May 05
From: Vaslui
Member No.: 45.838



Mi-ar placea daca ati descrie un pic cum s-au produs accidentele ca sa invatam ca sa NU facem bicycle.gif biggrin.gif blink.gif blush.gif


--------------------
2005 Renault Clio Symbol
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pretorian
post Jun 16 2005, 11:44 PM
Post #10


specialist
******

Group: Membri
Posts: 706
Joined: 3-May 05
From: Bucuresti
Member No.: 45.936



Ca veni vorba de accidente stupide cu animale, eu am avut unul cu" porci mistreti" da cu porci mistreti, veneam de la Alexandria si pe la vreo 30 km de la iesirea din oras mi-a sarit in fata o turma intreaga in jur de 10 si am dilit 6 buc. biggrin.gif traversau dintr-un lan de grau in unul de porumb, intuneric bezna caci era camp nici nu am stiut ce am lovit pana nu m-am dat jos sa vad,binenteles ca mi-am franjurat masinutza, aripa, far, radiatoare, capota si alte maruntisuri.

p.s. va rog sa nu ma intrebati daca am luat vreunul :furios: in portbagaj


--------------------
Suzuki Vestrom DL 650
Toyozaur Hilux Vigo
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Obuzel
post Jun 17 2005, 09:13 AM
Post #11


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 172
Joined: 26-May 05
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 47.788



Uite, chiar cand ma gandeam sa deschid un topic pe subiectul asta cineva a deschis unul asemanator.

Ce spun eu mai jos va rog sa nu fie luat ca infatuare ci ca un sfat de la cineva cu deja destul de multa experienta, dar care mai are de invatat. Nu o luati ca o biblie, unele din cele de mai jos oricum nu le veti aplica de la sine decat dupa km si ore multe cu covrigul in brate. Incercati macar sa circulati cu faza scurta ziua si fiti curtenitori in trafic, apoi nu va faceti griji, vin celelate. Si va rog sa credeti in ceea ce spun la pct. 2.


Ce sa nu faceti:

1. Nu conduceti cand consumati alcool. reflexele se diminueaza.

2. Sa nu credeti ca stiti sa sofati, mai ales in RO, pana nu ati condus cel putin 250.000 km. Infatuarea si falsa incredere sunt cele mai periculoase.

3. Sa nu mergeti mai repede decat va permit conditiile de drum sau de trafic. Altfel spus nu o calcati pe ceata, zapada, sau cand treceti prin o localitate in care tocami este zi de targ. Sa incercati sa va abtineti la 130 pe drumurile nationale.

4. Nu depasiti daca nu sunteti absolut in siguranta. Ganditi-va ca poate din fata vine un incepator sau un cetatean care tocmai vorbeste la mobil sau cu ceilalti din masina. In aceasta situatie incepatorul se sperie, celalat nu va observa la timp si nu poate sa va evite.

5. Nu va luati la intrecere cu berbecii. Adica daca a-ti ajuns din urma pe cineva (deja e evident ca mergeti mai repede ca el -- nu?) si il depasiti, daca el va depaseste din nou si faza asta se repeta de cateva ori opriti-va , beti un suc, faceti pisu, dezmortiti-va picioarele, ....

Ce sa faceti:

1. In afara localitatii ziua mergeti cu faza scurta in mod permanent. Le dati mai multe ocazii celor care vin pe contrasens sa va vada.

2. Sa conduceti preventiv, vezi punctul 2 de sus. Sa va ganditi daca intrati in intersectie si aveti prioritate si la berbeci care nu o acorda, fiti pregatiti pentru aceste situatii. Daca in fata vine o curba si vin masini pe contrasens fiti intotdeauna pregatiti de surprize neplacute.

3. Sa fiti curtenitor si intelegator cu ceilalti participanti la trafic. Chiar si cu cei obraznici, mai bine puneti o frana si il lasati sa treaca decat sa ajungeti sa remediati daunele. Sa lasati pe altii care vin de pe drum fara prioritate sa intre in trafic, poate asa vom ajunge si noi la nivelul de educatie pe care il observam la altii. Lucrurile acestea trebuiesc facute si sigur invata si altii din ele.

4. Sa invatati sa fiti modesti si sa aveti rabdare, daca va grabiti nu ajungeti mai repede ci doar mai stresati.

P.S. Cand puteti calcati-o dar in asa fel incat sa nu periclitati viata voastra dar mai important a celor dein jur.
DAMN ce imi place sa conduc. biggrin.gif


--------------------
Skoda Octavia Tour 1.6 MPi, 102 Cp/148 Nm
Citroen C1 Cool Air, 1.0 VVT-i, 5p, 68 Cp/93 Nm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Obuzel
post Jun 17 2005, 09:15 AM
Post #12


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 172
Joined: 26-May 05
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 47.788



Propunere catre moderatori.

Ce ar fi daca ar schimba titlul acestui topic in Siguranta si civilizatie la volan.

Eventual sa il faca si Sticky.

Multumesc


--------------------
Skoda Octavia Tour 1.6 MPi, 102 Cp/148 Nm
Citroen C1 Cool Air, 1.0 VVT-i, 5p, 68 Cp/93 Nm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
krysty
post Jun 17 2005, 09:26 AM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 802
Joined: 7-May 03
Member No.: 12.193



QUOTE(Watcher)
Si accident fantastic mi s-a parut unul pe care l-am vazut filmat azinoapte la Pta Rosetti. O Octavia 1 se alerga cu o Avensis, O in fata, franeaza brusc (nu se stie de ce) si Avensisul intra in el din spate, SUB EL. Deci ce filma PROTV era un Avensis care statea normal pe carosabil si o Ocatvia 1 cu rotile din fata pe carosabil, roata stanga spate PE AVENSIS, deasupra scaunului din dreapta si roata dreapta spate in aer... SUPER COOL.
Nu a patit nimeni nimic, nici nu sarisera airabgurile, erau intacte masinile, cu exceptia unei urme pe capota, parbriz si acoperis la Avensis lasata de roata Octaviei biggrin.gif:D:D

QUOTE(ziarulcn.com)
Miercuri seara, aproape de Teatrul National, o Toyota condusa de o blonda s-a infipt cu multa precizie sub tabla unei Skoda Octavia, care franase brusc. Pentru Skoda urmarile au fost nesemnificative. Insa Toyota s-a ales cu parbrizul pulbere, recapatandu-si libertatea doar cu ajutorul unui echipaj de descarcerare.



blink.gif


--------------------
always Alfa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pretorian
post Jun 17 2005, 11:52 AM
Post #14


specialist
******

Group: Membri
Posts: 706
Joined: 3-May 05
From: Bucuresti
Member No.: 45.936



iarasi o blonda ? sau e gluma biggrin.gif


--------------------
Suzuki Vestrom DL 650
Toyozaur Hilux Vigo
Go to the top of the page
 
+Quote Post
madalina
post Jun 17 2005, 12:02 PM
Post #15


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.566
Joined: 17-October 03
From: Bucuresti
Member No.: 17.205



Dar masina este o Celica, nu un Avensis.


--------------------
mazda 3 2.0 GTA Titanium grey
Go to the top of the page
 
+Quote Post
krysty
post Jun 17 2005, 12:33 PM
Post #16


specialist
******

Group: Membri
Posts: 802
Joined: 7-May 03
Member No.: 12.193







--------------------
always Alfa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi45845
post Jun 17 2005, 01:52 PM
Post #17


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 268
Joined: 2-May 05
From: Vaslui
Member No.: 45.838



Intotdeauna am zis ca pe langa lamaie ar mai trebui sa fie un semn: femeie la volan!!! biggrin.gif


--------------------
2005 Renault Clio Symbol
Go to the top of the page
 
+Quote Post
madalina
post Jun 17 2005, 02:00 PM
Post #18


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.566
Joined: 17-October 03
From: Bucuresti
Member No.: 17.205



Si barbatii ce fac accidente sunt, de fapt, hermafroditi, nu?


--------------------
mazda 3 2.0 GTA Titanium grey
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Obuzel
post Jun 17 2005, 02:12 PM
Post #19


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 172
Joined: 26-May 05
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 47.788



Pentru edi :bash:
Pentru Madalina biggrin.gif


--------------------
Skoda Octavia Tour 1.6 MPi, 102 Cp/148 Nm
Citroen C1 Cool Air, 1.0 VVT-i, 5p, 68 Cp/93 Nm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi45845
post Jun 17 2005, 02:17 PM
Post #20


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 268
Joined: 2-May 05
From: Vaslui
Member No.: 45.838



Hey, no ofence,dar asta e realitatea.Nu zic ca femeile ar trebui sa stea la cratita si sa aiba grija de copii(dar ar trebui biggrin.gif -just kiding) dar pur si simplu nu sunt bune in spatele volanului.Nu spun ca nu sofeaza bine insa se pierd cu firea si asta e nasol si periculos.Sa-ti spun o intamplare:eram in masina eu,tata si mama la volan.Mergeam pe un drum unde erau parcate masini pe o parte dar incapeau 2 masini.La un momet dat avenit din fata un microbuz.Mama a tras dreapta si aproape a oprit(cred ca avea5 la ora).Numai ca a tras prea mult dreapta si a atins o masina.Problema este ca nu a oprit.S-a blocat pur si simplu.Eu si tata tot tipam sa opreasca dar ea a continat sa mearga (cu 5 la ora) si a "zgariat"(e putin spun ca era infundata destul de ca lumea) toata partea dreata-de la aripa fata pana la cea din spate.Cred ca daca las masina singura se opre ea singurica.Pur si simplu s-a blocat si nu a mai reactionat in nici un fel .Si asta la 5 la ora,da daca avea mai mult.Am mai cazuri de astea(direct de la cei implicati).Dupa cum am spus soferitele conduc atent dar se pierd cu firea(chiar daca le claxoneaza unul insistent la semafor nu mai pot sa plece de pe loc-si urmeaza alte claxonari,etc,etc-am vazut de multe ori faza asta la multe femei)Trebuie sa accepti realitatea.Si eu recunosc ca conduc ca un bou si am obtinut injuraturi si de la cei mai calmi oameni. :argue:


--------------------
2005 Renault Clio Symbol
Go to the top of the page
 
+Quote Post

9 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th April 2024 - 12:07 AM