IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Unde va spalati masinile?

This topic is about Unde va spalati masinile?, the author, TLS-09, wrote about: Deschid si eu acest subiect nu atat din dorinta de a ne impartasi unii altora adrese de spalatorii, cat mai ales din dorinta de a schimba pareri cu lu ... To read more just scroll down

6 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Unde va spalati masinile?
TLS-09
post Jan 14 2006, 10:28 PM
Post #1


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Deschid si eu acest subiect nu atat din dorinta de a ne impartasi unii altora adrese de spalatorii, cat mai ales din dorinta de a schimba pareri cu lucruri bune/rele intamplate la spalatorii, cu sfaturi la ce sa fim atenti, unde ne 'smenuiesc' baietii, etc.....
Pot sa va spun din experienta proprie urmatoarele:
1) obiceiuri proaste: parchezi masina, baietii dau cu spuma si pe urma rapid clatire si stergere.
2) obiceiuri bune; parchezi, spalat cu jetul cu apa, apoi dat cu spuma, clatire, stergere.
3) Obiceiuri proaste: sters cu carpa de jos in sus, intai praguri, aripi etc si apoi capota.
4)Obiceiuri proaste: partile cromate, masca, grila etc raman pline de pete, ca-i greu sa dai cu carpa uscata pe ele.
5)Oglinda retrovizoare este stearsa rar iar restul de geamuri sunt sterse mai bine pe dinafara decat pe dinauntru, la margini langa chedere e prapad.
6)Mutatul masinii: nu-i de lasat cheile in contact (ca oricum nu au ce sa faca cu ele) .Adesea am vazut masini mutate in strada cu figuri , scartait de roti etc.
7) De regula gurile de ventilatie la interior se sterg superficial
8) Siliconul se pune dar uneori chiar aiurea de mult. De intins nici vorba sa-l intinda uniform astfel incat sa nu ai impresia ca pui mana pe slanina nu pe bord.
9) Solutiile de curatat bitum, muste, praf trebuie lasate sa lucreze. Nici vorba (mai bine frecam si zagaraiem).
10) regula de aur: stai langa masina si uita-te la ei tot timpul ca altfel....
11)atentie sa nu dea cu silicon pe pedale si volan. Pare elementar dar pentru ei nu este intotdeauna.
12) Discurile de frana este bine sa fie spalate la urma dupa ce se racesc si nu la inceput daca sunt incinse. Ovalizarea duce probleme destul de mari si nu platesc baietii ... tot noi le platim.
13)Dupa ce dau cu ceara lichida puneti-i sa stearga bine parbrizul ca altfel se formeaza o pelicula care noaptea reduce drastic vizibilitatea.
14)De regula cand se ung chederele cu silicon, nu-l mai intind dar il lasa pe marginea chederului unde se va aduna in draci praful si apoi se va inegri plasticul de la praful lipit.
15)Dupa clatire, dar inainte de terminarea stergerii cu 'pielea de caprioara" (ma rog sa zicem ca ar fi) trantiti de cateva ori portierele si portbagajul si de asemenea scuturati( loviti usor) suportii de numere astfel incat eventuala apa ramasa pe chederele exterioare si pe suporti sa se scurga si sa poata fi stearsa.
16)Produse foarte bune de curatat geamurile si plasticul sunt din gama Bolidon (am gasit la Selgros).
17)Puneti-i sa mai schimbe carpa de sters cand s-a umezit, altfel iarna sau nopatea cand se aburesc geamurile urmeaza sa vedeti ca baietii au atins cu carpa 30-50% din suprafata geamului, restul D-zeu cu mila.
18)Ciubucul inainte, ca parca-s mai atenti. Daca se da putin, mai bine la urma totusi.
19) Atentie, dupa spalarea cu jetul a aripilor interioare uita sa mai dea si pe cele exterioare astfel incat se pun sa stearga cu nisipul sarit pe ele.
20) Nu-i lasati sa frece apasat pe instalatia de dezaburire a lunetei sau sa zgaraie cu fel de fel de chestii. Am un prieten caruia i-au "intrerupt "instalatia de dezaburire.
Poate ar mai fi de zis insa ma opresc aici. Pe masura ce-mi vin idei am sa revin.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petre 1
post Jan 15 2006, 12:46 AM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 531
Joined: 11-March 05
From: Bucuresti
Member No.: 42.067



La punctul 18. degeaba dai spaga ca tot in bataie de joc o spala deci nu merita(am patit-o).eu personal interiorul il fac singur.


--------------------
Renault Megane Sedan Privilege 1.5 dCi
Hyundai Tucson 2.0 Crdi 4WD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AZAZEL
post Jan 15 2006, 03:55 PM
Post #3


TeDeI-st cocalar
******

Group: Membri
Posts: 3.956
Joined: 30-May 05
From: Bucuresti (Romania)
Member No.: 48.029



bai baieti, asta nu e nimic. sa va spun ce am patit eu la o spalatorie din SUCEAVA!!!!!!!!
pt cei ce sunt din localitate le spun ca spalatoria este situata la iesirea spre Campulung, pe stanga, intr-o vale, acolo unde mai sunt pe stanga o pensiune si un restaurant.

ok spalatoria aia este si un fel de service sau cel putin vulcanizare.

baietii care mi-au "spalat" masina se ocupau de toate incusiv de vulcanizare. erau plini de ulei pe maini si pe salopete, cand mi-au "curatat" interiorul mi-au murdarit tapiteria si tot ce au atins ei cu mana sau cu salopeta.

spalatul exterior a constat din spalarea cu apa cu jetul, fara sa dea cu spuma sau detergent. pot sa spun ca dupa ce su dat cu jetul de apa ramasese o parte din praf pe masina. nu au sters nici cu carpele apa imbibata cu praf de pe masina. toate geamurile au ramas ude si murdare.
pe oglinzi nu au dat deloc. erau pline de mizerie.
am cerut sa vorbesc cu seful lor, dar toti erau o apa si un pamant. am plecat fara sa platesc.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 15 2006, 04:58 PM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



petre 1
ai dreptate dar problemele mari nu apar neaparat la interior.La interior cel putin nu o curata, desi din raspunsul anterior deducem ca se poate si mai rau. Cel mai nasol e cand ti-o zgaraie sub ochi tai si ce dracu sa le faci.
Sa te certi cu ei nu duce la nici un rezultat, seful sau patronul e in general un impertinent care e in stare sa-ti spuna ca ai venit cu ea zgariata etc.
Poate OPC-ul ar mai ajuta la ceva.
La treaba cu bacsisul nu stiu daca e chiar asa. Ceea ce am scris eu este rezultatul unor observatii mai indelungate si facute in mai multe locuri.
Acum o spal in doar doua locuri (intr-unul doar daca o dau si cu ceara la 2-3 luni). E bine sa ai un spalator al tau dar si asta e destul de greu deoarece nu tot timpul il prinzi liber. Cert este ca la orice spalatorie sunt oameni si oameni iar de gsit una la care sa fie toti ok nu poate fi vorba.
Aveam intr-un loc un tip care statea aproape o ora jumate la o masina (asta in conditiile in care nu fumez, beau, mananc in masina si nici nu car diverse lucruri care sa o murdareasca, iar de spalat o spal cam la 2-3 saptamani, niciodata mai rar de o luna). Avea ala o rabdare de fier. Eu ma plictiseam ingrozitor dar chiar daca il grabeam tot aia era. De exemplu stergea si rama de metal pe care culisau scaunele, pedalele complet nu doar talpa de cauciuc, unde incapea mana , carpa sau peria nu exista sa nu dea. Azi vara a plecat nu stiu unde si de atunci ma descurc cum pot cu ceilalti. Pe unul era sa-l bat pentru ca scapase carpa pe jos si nici gand sa o clateasca, o storsese si crezand ca nu observ, era cat pe ce sa se apuce de sters caroseria in continuare.
La alta spalatorie dadeau "spuma" cu un fel de vermorel si era atat de subtire ca am avut impresia ca dau cu apa chioara, nu curata de nici o culoare, cred ca era mai mult de impresie si spalarea o facea doar jetul de apa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skywalker
post Jan 15 2006, 05:06 PM
Post #5


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.469
Joined: 2-September 05
From: Timisoara
Member No.: 54.800



Solutia ar fi spalatul personal intr-una din benzinarii care au scule de spalat dar nu stiu cat costa.
Idealul ideal este ca drumurile (gropile) patriei noastre sa fie spalate ca si in occident sau poate nu au apa?! blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 15 2006, 05:19 PM
Post #6


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Skywalker
o sa-ti spun eu cat costa.
La noi la una din benzinariile OMV (linga Sp.Judetean)se dau fise(inainte cartele) de 40.000 lei/buc. O chestie din asta ajunge 3 minute si au asa: spalare cu spuma si apa calda (cred 60 gr. C), clatire cu apa, solutie cu ceara, clatire cu agent de clatire (ceva impotriva petelor si pentru uscare uniforma). Cert este ca nu-ti ajunge o cartela 3 minute fiind un timp prea scurt ca sa o cureti . In mod normal ai nevoie de minim 2-3 cartele, deci 120 mii. Pe urma trebuie sa o stergi cu carpa ca altfel daca pleci si se pune praful n-ai facut nimic. Asa la spalatorie e tot 120.000 exteriorul.
La MOL (tot langa Judetean)au fise cu cate 50.000 si durata este ceva mai mare, cred ca tin cca. 10 minute. Problema e ca nu au presiune calumea la apa si ca am intrebat odata 3 luni la rand si nu reparasera scula. Singurul MOL unde am nimerit in tara si presiune si detergent super a fost la Resita.
Tot la OMV(la Gara) mai au spalare cu perii dar personal nu inclin spre acest sitem deoarece in timp (orice ar spune ei) apar zgaraieturi fine. Am vazut la televizor o emisiune despre nu mai stiu ce instalatie beton (ultima moda in Europa) dar era la Bucuresti. Tipii spuneau ca nu zgaraie deloc dar personal nu am increderea in chestiile care presupun frecarea cat de mica. Stim cu totii ce poti face cu un graunte de nisip daca-l folosesti cum trebuie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 15 2006, 06:24 PM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Instalatia cu perii de la OMV nu stiu daca zgaraie masina (nu o zgaraie in mod vizibil oricum, poate doar daca masina e nou nouta) dar nu curata bine, chiar si la cel mai scump program de spalare (care este in jur de 160 de mii - cam atat costa o spalare cu spuma activa la o spalatorie BUNA din oras cu bacsis cu tot) tot ramane mizerie pe la praguri, chedere, si in diferite locuri.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 15 2006, 06:40 PM
Post #8


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Simplul fapt ca usile trebuie sa stea inchise (si e firesc sa stea) duce la spalarea incompleta, asa cum ai spus: praguri, usi , chedere.
Nu stiam ca atata costa, ca de un an jumatate de cand am masina noua nu am dus-o la ei si nici nu am sa o duc. Dac atat e la Oradea cred ca tot pe acolo e si la Timisoara (desi nu sint sigur ca astia-s cam nesimtiti)
La noi exteriorul este cam 120.000 lei si interiorul (inclusiv portbagaj) este cam 90.000 lei. Asa e, daca le dai 120.000 pe spalat si sa zicem 40-50.000 bacsis( ceea ce zic eu ca e bine) ajungi tot acolo.
Vreau sa spun ca am dat chiar si 100.000 bacsis dar asta rar si unde a meritat cu adevarat.
HalbaSus vreau sa spun ca nici nu ma refeream la zgaraieturi vizibile, grosolane (din alea nu apar). Apar in schimb unele destul de fine si care se vad mai ales in bataia soarelui (ca niste cerculete) si sunt vizibile in special la masinile nemetalizate.Am vazut Logan zgaraiat asa dupa primele doua spalari, abia daca avea 3 luni masina. Acolo cred ca era si chestie de lac pentru ca a mea nu arata asa nici dupa un an jumate. E drept ca de 7 luni mi-am luat si garaj si o tin acolo, dar pana atunci a facut o iarna si doua veri afara.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 15 2006, 06:47 PM
Post #9


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Vreau sa va intreb despre spalatul tapiseriei, ce stiti relativ la preturi si la cum trebuie sa o faca?
Inca nu cred ca e cazul deoarece mi-am pus huse si nu am mancat, baut, fumat in masina. Oricum o sa urmeze si chestia asta asa ca vreau sa stiu cate ceva.
Am fost inainte vreme, acu cativa ani cu vw-l vechi dar ala saracu avea cca 20 de ani cand l-am dus eu prima data la spalat tapiseria , se fuma in interior (plafoniera galbena de-a dreptul) , se plimbase si caine cu masina ,asa ca nu au aparut rezultate extraordinare si nu am putut sa-i condamn pe oameni pentru asta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 15 2006, 06:47 PM
Post #10


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Oricum, daca ai o masina mai veche (care nu mai e atat de sensibila la eventuale zgaraieturi microscopice) si te grabesti... spalatoria automata isi face banii... in 5 minute esti gata cu masina relativ uscata... si programul fara ceara si alte figuri dar care spala bine e 140...


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 15 2006, 06:53 PM
Post #11


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Ai dreptate, dar stii cum e,cand e mai noua te cam doare sufletul sa o vezi ca se zgaraie dintr-o data. In timp accepti ca asta este, nu va fi vesnic noua, dar sa o ai de noua si sa vezi dupa cateva luni ca arata altfel e parca prea devreme si te cam enerveaza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Jan 15 2006, 08:09 PM
Post #12


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



Salutare consatene :wave: ...uite cum incet, incet ne adunam si noi timisorenii pe forum... band.gif beer.gif
Da, buna ideea ta cu acest topic....intr-adevar ai cam atins toate aspectele legate de spalarea masinii la o spalatorie....banuiesc ca tu ai grija si mai mare de masina, fiind {oarecum} noua, dar si io incerc cat pot sa-mi ingrijesc "batranica" veche de peste 10 ani....deci regula de aur (nr. 10) am aplicat-o dintotdeauna si o voi aplica in continuare....in rest...de mutat masina, niciodata nu s-a urcat la volan vreunul de la spalatorie, doar eu personal....interiorul nu l-am facut niciodata la ei, prefer sa il fac personal, cu rabdare, timp, in fata blocului, doar mocheta de pe jos mi-au spalat-o baietii odata (cand am cumparat masina), ca in rest io o tin cat de cat curata! Pana acum o luna io o spalam (exterior) cu 5 lei, dar acuma au scumpit la 7 lei (spalat simplu, cu buretele) si 9 lei cica cu "spuma activa"....hmmm....nu prea stiu io cat de activa ii spuma aia, deci pana una-alta tot buretele-i baza....sa vad io ca pune ala mana si freaca acolo! Io-s multumit cum mi-o spala, nici nu o bibileste juma' de ora, dar nici nu-si bate joc....io-i stresez cu jentile, ca uneori raman portiuni nespalate (efectiv neatinse) printre spite si le zic: "vezi ca acolo n-ai dat" :bash: Aia ma stiu deja de mult, stiu si ca nu dau bacsis niciodata, deci una peste alta raportul pret/calitate este in avantajul meu!
Despre spalatul tapiteriei....cand o fi cazul, io zic sa-ti iei tu o solutie adevarata, speciala pt. asta si, cu o periuta si 2-3 carpe o faci tu frumusel cu mana ta si stii c-o faci ca lumea, cu timp, rabdare, nu rapid si superficial cum o fac majoritatea spalatoriilor....io daca as sta la casa, nici exteriorul nu l-as mai face la spalatorie....mi-as spala-o io frumos in curte, cum vreau io, dar stand la bloc....nu prea merge cu galeata in fata blocului, nu? biggrin.gif Hai ca mai vorbim!

Hai pa
ALEX :wave:


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrei Suzuki
post Jan 15 2006, 09:05 PM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 4.291
Joined: 17-June 04
From: Bucuresti
Member No.: 28.023



S-a deschis de ceva luni o spalatorie cu perri (Tunel pt cei ce o stiu) unde o spalare (exterior) ajunge si pe la 30de lei;dar sa mor de nu o spal eu mai bine acasa cu furtunu.De baietii de la interior nu mai zic... Ce imi place e ca straluceste dupa ce o spal acolo,de la ceara.Si e bine ca nu stau mult.In rest.. Dar oricum,decat sa merg la o spalatorie "de cartier" si sa dau de vre-un tigan care pur si simplu ma roaga sa faca aia sa faca aia,si pe aia,si pe cealalta,poate poate costa mai mult,munceste mai mult (yeah right) si astfel poate ii dau si lui ceva mai mult,prefer sa merg la perii...si gata.


--------------------
2004 Suzuki Ignis 1.3 VVT
2007 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 15 2006, 09:39 PM
Post #14


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Drept sa-ti spun Alexandru30535 ma bucur si eu ca ne mai intalnim si noi timisorenii pe forum :wave: .
Acuma o sa-ti spun ca si eu stau la bloc si de aia nu am cum sa renunt momentan la spalatorie. Daca stateam la casa imi luam un pistol din ala si ma descurcam super.
Cu tapiseria am sa fac altfel. O sa belesc ochii la spalatorie cand o fac pe a lu' altu, am sa-i trag de limba pe angajati sa aflu daca e vreun secret si pe urma o fac singur. Mai mult chiar, am aspirator din ala cu spalare umeda (sufla apa si o aspira pe urma) asa ca multumita nevestii (la insistentele ei l-am luat) o sa pot sa-mi rezolv masina linistit.
Cat despre regulile(observatiile, sfaturile) postate de mine cred ca sunt putine fata de cate or mai fi. Eu doar pe astea le-am considerat de baza si am incercat sa sintetizez. Daca are oricine altcineva o idee sau un sfat in plus asteptam sa-l impartaseasca tuturor.
Va salut pe toti si in special pe cei din Timisoara.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 15 2006, 09:52 PM
Post #15


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Revin cu o chestiune. In manulaul tehnic al masinii se spune ca spalarea este bine sa fie cat mai deasa si ca daca este facuta corespunzator ajuta la intretinerea masinii, dupa care enumera o serie de reguli pe care nu le prea respecta nimeni (Convinge-i pe baieti vara sa o spele si stearga la umbra. De unde umbra? ei o sterg unde pot. Asta e. Sau: sa nu dea cu jetul pe talonul cauciucurilor de la mai putin de 20 de centimetri si fara miscari circulare etc.).
Ce mai fac eu din cand in cand si mai ales iarna? Daca se aduna noroi , praf in exces etc. si nu am timp sa stau la o spalare exterioara "ca la carte" , ma duc tot la una de cartier si pentru 20-30.000 lei ii pun sa o dea doar cu jetul.
Evident nu-i las sa o stearga asa. De regula fac treaba asta doar daca vin de la drum lung, gagica arata ca porcu si trebuie sa o bag in garaj. Prefer sa o bag cata de cat curata ca altfel tot eu trebuie sa curat ce se scurge de pe ea plus noroiul aferent plus gheata care cade de sub aripi si se topeste etc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dragos45550
post Jan 29 2006, 05:45 PM
Post #16


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 239
Joined: 26-April 05
From: Bucuresti
Member No.: 45.543



nu cred ca e f bine sa se spele masina la perii;tata a spalat intotdeauna masina lui-daewoo nubira NUMAI la perii , la shell si mol, si acum are pe capota , daca te uti cu atentie, numai zgarieturi circulare de la modul cum s au invartit periile pe capota..nu e o gluma;o sa ii fac o polishare si o sa iasa , ca nu e f evident lucrul asta;deci, bine dupa parerea mea nu este
decat sa dau 100 000 si ceva la perii o spal la una de cartier cum ziceti voi , mai ales unde stau eu sunt cateva chiar bune , dau 100 000 la vreo 2 saptamani, eventual daca sta mai mult mai ag si io un jet de apa pe ea, cum a spus un coleg mai sus;
nu sunt adeptul spalarii masinii la perii sau cu galetusa in fata blocului;mai bine o fac ei;interiorul mi l am facut intotdeauna singur, am un aspirator bun, huse bune , misto , din imitatie din piele fata spate pe care le curat cu o carpa un pic umeda , iar bordul si etc...un spray de la omv, verde, care e vreo 300 000 unul;e cel mai bun , miroase misto si masina arata ca noua dupa;bineinteles, trebuie si un pic de pasiune smile.gif


--------------------
Opel Astra G Caravan 1.7 dti 2001
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 29 2006, 10:30 PM
Post #17


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Privind spalarea motorului aveti ceva experinete fericite sau doamne fereste nefericite?(Mai exsta un topic si pe tema asta dar este cam inactiv, nu ca asta ar extrem de activ ).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dragos45550
post Jan 30 2006, 10:22 AM
Post #18


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 239
Joined: 26-April 05
From: Bucuresti
Member No.: 45.543



nu am spalat niciodata motorul masinii la spalatorie;intotdeauna in fata casei , cu un spray degresant , o carpa umeda si una uscata;


--------------------
Opel Astra G Caravan 1.7 dti 2001
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Feb 6 2006, 10:11 PM
Post #19


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Revin cu un sfat. Totusi nu dati ciubuc iarna sau daca o faceti nu dati mult ca tot aia este.
Am fost azi la spalatorie (ca venisem de pe munte si era varza masina).
Din cauza frigului baietii nu prea stau sa se ocupe cum trebuie. Totul merge pe da-i sa mearga sau da-i cat mai repede.
Omeneste ii inteleg ca nu-i usor sa stai cu mana in apa rece toata ziua si sa tot stergi la masini.
Pe de alta parte am pretentia ca, daca tot i-am dat un ciubuc serios(si asta inainte de a se apuca de lucru sa stie cum sta treaba) atunci sa o spele si sa o stearga asa cum trebuie.
Din pacate nu se intampla asa.
In concluzie reduc suma lasata ciubuc pana vine primavara.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dragos45550
post Feb 7 2006, 12:36 AM
Post #20


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 239
Joined: 26-April 05
From: Bucuresti
Member No.: 45.543



eu nu sunt de acord cu tine , din pacate;conteaza f mult locul unde iti speli masina;eu de bine de rau , am cam 2 locuri unde spal masina cam de...2 ani smile.gif in aceleasi locuri...oamenii ma stiu , stiu cam ce vor, le las la baieti cam 20 000 pt spalat;pe bune..si 50 000 pt degresare ceruire etc;iarna am venit mereu la ei si le am spus sa o spele klumea pe dedesubt si sa o stearga f bine sa nu imi inghete chederele sa deschid usa si sa le rup;unul din aceste locur foloseste spalarea cu apa un pic calda, iarna, cand e f frig, asa ca nu imi mai ingheata apa in 2 secunde, pana sa apuce ei sa o stearga , si nici nu dardaie chiar" in ultimul hal"
am intrebat de cateva ori , si prin alte locuri , daca exista ceva pericole pt vopsea , atunci cand speli masina cu apa un pic calduta(nu calda, fiarta , fierbinte etc...) si mi s a spus cam de acelasi nr. de ori ca nu
deci..cas anu mai aberez si sa vb despre tot felul de tampenii....daca nu esti multumit..ori nu te mai duci la ei si te duci acolo unde esti multumit, ori le stai in cap pana fac tot ce vrei...ca si mie mi se intampla sa stau cu gura pe ei la sfarsit , dupa ce le am dat deja "ciubucu",ca asa ne am/i am invatat, si sa le zic sa stearga acolo sa curete acolo sa stearga in porbagaj etc......salut


--------------------
Opel Astra G Caravan 1.7 dti 2001
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th April 2024 - 06:31 PM