IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Adevaruri...unele tardive

This topic is about Adevaruri...unele tardive, the author, DORU, wrote about: ZECE RĂZBOAIE = ZECE MINCIUNI MEDIATICE Fiecare război este precedat de o minciună răspândită abil prin mijloacele de comunicare în masă. Astăzi, află ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Adevaruri...unele tardive
DORU
post Oct 17 2013, 05:17 PM
Post #1


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754




ZECE RĂZBOAIE = ZECE MINCIUNI MEDIATICE

Fiecare război este precedat de o minciună răspândită abil prin mijloacele de comunicare în masă. Astăzi, aflăm că Statele Unite ale Americii amenință Venezuela și Ecuadorul. Mâine, Iranul. Poimâine, pe cine oare?... Să ne amintim de câte ori, aceleași State Unite, și prin aceleași mijloace, ne-au manipulat. Fiecare război important a fost „justificat” printr-un fapt abominabil, care mai târziu (mult prea târziu) s-a dovedit a fi o dezinformare, lansată în mod deliberat. Iată un scurt inventar:

1. Vietnam (1964-1975)

Minciună mediatică: Pe 2 și 3 august 1964, forțele militare ale Vietnamului de Nord au atacat două distrugătoare americane aflate în Golful Tonkin.
Ce am aflat ulterior: Acest atac nu a avut loc niciodată. A fost o invenție a Casei Albe. (Vezi anunțul mincinos al președintelui Lyndon Johnson aici: Lyndon Johnson - Report on the Gulf of Tonkin Incident
Scop: Împiedicarea câștigării independenței de către Vietnam și menținerea dominației americane în zonă.
Consecințe: Milioane de victime, malformații genetice (Agentul Orange) uriașe probleme sociale.


2. Grenada (1983)

Minciună mediatică: Mica insulă caraibiană a fost acuzată de construirea unei baze militare sovietice și de punerea în pericol a vieților medicilor americani.
Ce am aflat ulterior: Nici vorbă! Președintele american Reagan a inventat aceste pretexte.
Scop: Împiedicarea punerii în aplicare a reformelor sociale și democratice ale prim-ministrului Bishop (mai târziu, asasinat). Reagan spunea: „Nu putem permite apașilor comuniști să se infiltreze în grădina noastră...”
Consecințe: Represiune brutală prin pușcași marini și reinstaurarea controlului Washingtonului.
3. Panama (1989)

Minciună mediatică: Invazia pușcașilor marini a fost făcută în scopul arestării președintelui Noriega, acuzat de trafic de droguri.
Ce am aflat ulterior: Noriega, care colaborase anterior cu CIA, ceruse drepturi depline asupra canalului Panama pentru țara pe teritoriul căreia se afla, și încetarea dreptului de folosință liberă al americanilor, ceea ce pentru SUA era intolerabil.
Scop: Menținerea controlului american asupra rutelor maritime strategice.
Consecințe: Bombardamentele americane au ucis între 2 și 4 mii de civili, fapt ignorat de mass media.

4. Irak (1991)

Minciună mediatică: Irakienii au distrus incubatoarele din maternitățile kuweitiene.
Ce am aflat ulterior: Știre inventată de agenția de publicitate Hill & Knowlton, plătită în acest scop de Emirul Kuweitului.
Scop: Anihilarea opoziției Orientului Mijlociu față de Israel și acordarea independenței acestuia de către Statele Unite.
Consecințe: Nenumărate victime de război, după un embargou de lungă durată, care a interzis și importul de medicamente.


5. Somalia (1993)

Minciună mediatică: Bernard Kouchner apare ca erou al unei campanii umanitare în Somalia .
Ce am aflat ulterior: Patru companii americane au cumpărat drepturile de exploatare asupra unui sfert din petrolul somalez.
Scop: Controlul militar al unei regiuni strategice.
Consecințe: Incapabil să controleze regiunea, Washingtonul o menține într-un haos total.

6. Bosnia (1992-1995)

Minciună mediatică: Ruder Finn și Bernard Kouchner dezvăluie existența „lagărelor morții” în Serbia.
Ce am aflat ulterior: Finn și Kouchner au mințit. Lagărele respective cuprindeau prizonieri de război, ținuți acolo în vederea unor schimburilor ulterioare. Însuși președintele bosniac musulman Ițenegovic a recunoscut acest lucru.
Scop: Distrugerea Yugoslaviei socialiste, ultima rămasă pe listă, și a sistemului ei de siguranță socială, pentru a instaura, în schimb, controlul regiunii de către companiile multinaționale, care să poată folosi liber rutele comerciale strategice, precum fluviul Dunărea și zona Balcanilor.
Consecințe: Patru ani de măcel înfiorător pentru toate naționalitățile (bosniaci, sârbi și croați). Război provocat de Berlin și prelungit de Washington.

7. Iugoslavia (1999)

Minciună mediatică: Sârbii au comis genocid împotriva albanezilor kosovari.
Ce am aflat ulterior: Pură invenție a NATO, după cum a recunoscut chiar purtătorul de cuvânt oficial al NATO, Jamie Shea. (Vezi aici documentarul „Înșelătoria lagărelor morții din Iugoslavia”: http://vimeo.com/51240361#
Scop: Instalarea unei baze militare în Kosovo; punerea Balcanilor sub controlul NATO și transformarea acestei organizații într-o poliție cu puteri discreționare, la nivel global.
Consecințe: 2.000 de victime ale bombardamentelor NATO. Purificare etnică în Kosovo, pusă în practică de către UCK (Armata de eliberare din Kosovo) și legitimată de NATO.

8. Afghanistan (2001)

Minciună mediatică: Bush a vrut să răzbune atacurile din 11 septembrie 2001și să-l captureze pe Bin Laden.
Ce am aflat ulterior: Nu există nicio dovadă privind existența organizației teroriste Al-Qaida. Mai mult, talibanii se oferiseră să-l extrădeze pe Bin Laden.
Scop: Controlul militar al Asiei Centrale, considerată regiune strategică, în vederea construirii unei conducte care să traverseze Afghanistanul, pentru a permite controlul rezervele de petrol din Asia de Sud.
Consecințe: Ocupație pe termen lung și creștere uriașă a producției și traficului de opium.


9. Irak (2003)

Minciună mediatică: Saddam posedă arme periculoase de distrugere în masă. Afirmație făcută de Colin Powell la Națiunile Unite, cu prezentare de dovezi.
Ce am aflat ulterior: Casa Albă a ordonat agențiilor de spionaj falsificarea acestor rapoarte (vezi afacerea Libby) sau, pur și simplu, fabricarea lor.
Scop: Controlarea tuturor resurselor de petrol și șantajarea rivalilor: Europa, Japonia , China ...
Consecințe: Irakul a fost scufundat în haos și barbarie, iar femeile irakiene au fost obligate să revină la starea anterioară, de supunere totală și obscurantism.

10. Venezuela - Ecuador (2008-)

Minciună mediatică: Chavez sprijină terorismul, importă arme, este un dictator (motivul definitiv nu a fost încă stabilit).
Ce am aflat până în prezent: Mai multe baloane mediatice au fost deja sparte. Printre acestea: Chavez trage în propriul popor, Chavez antisemit, Chavez militarist... Încercările de demonizare au continuat până în clipa morții sale (5 martie 2013). Succesorul său, Nicolas Maduro, și-a exprimat dorința de a deschide o anchetă asupra morții lui Chavez. Încă înainte de deces, Maduro a lăsat să se înțeleagă că „dușmanii istorici” ai țării ar fi provocat și cancerul conducătorului.
Scop: Companiile multinaționale din SUA vor să mențină controlul asupra petrolului și celorlalte resurse sud-americane, temându-se de eliberarea socială și democratică a Americii Latine.
Consecințe: Washingtonul duce un război generalizat pe continentul sud-american: lovituri de stat, sabotaj economic, șantaj, amplasarea de baze militare în apropierea resurselor naturale...

De ce nu vezi aceste imagini la TV? Data viitoare când mass media îți va spune că Hugo Chavez a fost un dictator, amintește-ți aceste imagini. Un număr estimat la 9 milioane de oameni au participat la funeraliile lui.

Hugo Chavez, hasta la victoria siempre!

Sursa: http://english.pravda.ru/society/stories/0...n_media_lies-0/

Trupele se trezesc (RO)


Hollywood și mașina de război ( Hollywood and the War Machine) (RO)

Carl Boggs și Tom Pollard, autori ai cărții „The Hollywood War Machine: U.S. Militarism and Popular Culture”, se focalizează pe mariajul din interes dintre Hollywood și Washington și descriu modul în care sunt fabricate poveștile de către fabricanții oficiali de mituri și politicienii veroși, în beneficiul președinției și al guvernului:
„Fabricarea evenimentelor prin mass media și manipularea conștiinței populare au devenit componente integrante ale culturii politice americane și se află în centrul tuturor intervențiilor recente ale armatei SUA. Din ce în ce mai mult, implicarea mass media în minciunile, miturile și denaturările guvernului și-a adus contribuția la legitimarea războiului drept mijloc de promovare a intereselor globale ale SUA. Jurnaliștii TV, radio și din presa scrisă au devenit esențiali în acest proces, popularizând, de regulă, aceste discursuri false, susținând cadrul ideologic dominant și nereușind să privească critic afirmațiile oficialilor guvernului și ai armatei. Cultura mass-media a evoluat într-un aparat de propagandă, în special pe tărâmul preocupărilor internaționale, în care interesele corporatiste și ale Pentagonului sunt capabile să creeze propria lor versiune a realității, pentru un public american deja înclinat să creadă discursurile triumfaliste”.


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iHondafan
post Oct 17 2013, 06:22 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 874
Joined: 3-October 12
From: PA
Member No.: 139.632



discutabile multe din afirmatiile de mai sus si unele chiar inexacte...

ex. incidentul din Golful Tonkin a existat sigur (au fost 2, doar unul a implicat alarme false). a doua e ca pe teren in vietnamulde sud deja armata nord-coreeana ( care nu avea ce cauta acolo) era implicata impotriva fortelor americane. cauzele conflictului din Vietnam sunt mult mai complexe decat asta... asa ca a trage concluzia ca razboiul din Vietnam a fost doar rezultatul unor dezinformari e inexact si simplist.

petroul somalez nu exista.

primul razboi impotriva Irakului nu s-a datorat doar incubatoarelor. Sadam chiar a invadat si efuit Kuweitul...

etc.

This post has been edited by iHondafan: Oct 17 2013, 06:24 PM


--------------------
235i, S60, MDX
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Oct 17 2013, 06:52 PM
Post #3


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Material primit pe mail...

Parerea mea: SUA, Rusia, China sunt imperialiste si au nevoie de razboaie pt a supravietui, insa eu personal le prevad un sfarsit rapid si trist, mai ales SUA si China...unde lucrurile deja or luat-o razna clar...

Datele tehnice pot fi inexacte, mesajul insa este clar dupa mine smile.gif


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Oct 17 2013, 07:25 PM
Post #4


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Si nici cu Kosovo nu e chiar asa... desigur nci UCK nu e OK, dar nici ce au facut sarbii pe-acolo nu a fost OK.
Aceasta lista mi se pare muuult prea conspirationista, iar asa zisele scopuri sunt destul de inventate.

QUOTE
Parerea mea: SUA, Rusia, China sunt imperialiste si au nevoie de razboaie pt a supravietui, insa eu personal le prevad un sfarsit rapid si trist, mai ales SUA si China...unde lucrurile deja or luat-o razna clar...


Aici tind sa fiu de acord cu tine, pe partea de US of A.

Inainte de WW II america era... ceva... dupa WW II a devenit principala putere politica/militara/economica/etc... e foarte misto sa fii asa ceva... si ca sa fii asa ceva, din cand in cand trebuie sa arati ca "tu inca poti". Deci probabil USA simte nevoia ca uneori sa faca un drift intr-o tara cu care nu are nicio treaba, sa scoata la iveala niste tehnologii militare awesome, sa ii faca harcea-parcea pe aia, ca dupa aia toata lumea sa zica: US is cool, nu vrem sa ii suparam, ba din contra, vrem sa ne intelegem bine cu ei, sa avem relatii misto, inclusiv economice iar daca au ei o politica externa globala, probabil e misto, ca uite ce bombardiere cool au...
Rusia cam la fel, puterea ei era in puterea militara dovedita in WW II... dar a administrat-o prost, si acum si-a pierdut credibilitatea.
Cat despre china ? Oh... well... ultima cafteala majora au avut-o parca cu japonezii si nu a fost frumos... in plus ei au devenit o putere economica fara sa aiba nevoie sa bage military muscle....


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Oct 17 2013, 07:30 PM
Post #5


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.550
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Sa nu uitam punctul 11.
Doi barbati si jumatate. Charlie Sheen este inlocuit cu Ashton Kutcher.


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Oct 17 2013, 07:34 PM
Post #6


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



QUOTE (HalbaSus @ Oct 17 2013, 07:25 PM) *
Cat despre china ? Oh... well... ultima cafteala majora au avut-o parca cu japonezii si nu a fost frumos... in plus ei au devenit o putere economica fara sa aiba nevoie sa bage military muscle....


China copiaza TOT si vinde clone peste tot, subminand economii straine...in propria tara folosesc forta de munca de la sate careia ii schimba directia de secole...eminamente agrara. Face teste paguboase cu propria populatie...si alearga dupa Visul American.
Ii va urma SUA curand...pt ca isi taie singura craca de sub picioare !

Rusia are o sansa unica...daca va sti sa o speculeze: poporul este eminamente religios si asta ar putea inseamna salvarea lor.


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Oct 17 2013, 08:42 PM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE
China copiaza TOT si vinde clone peste tot, subminand economii straine...


Cu prima parte sunt de acord, cu a doua parte nu prea... a cui economie o submineaza ? A statelor unite ? majoritatea companiilor mari americane produc chestii prin china, sau folosesc componente made in chinea) a uniunii europene ? mare parte din produsele "europene" sunt made in china... deci americanii si europenii nu produc in china pentru ca ii obliga cineva, ci pentru ca e mai profitabil sa o faci asa... deci cine submineaza economia cui ? ca nu sta nimeni cu pistolul la tampla apple sa isi faca iphone-urile la foxcon sau la tampla VW sa isi produca componente in china...

Faptul ca chinejii au un respect pentru dreptul de proprietate intelectuala cum am eu respect pentru horoscop, asta e iar adevarat, dar singer aici sunt oarecum de acord cu ei, toata treaba asta cu "copyright"-ul a escaladat urat de tot in ultimul timp, apple panteteaza forma dreptunghiulara a telefonului, google comunciarea pe calea aerului, razboiul patentelor a devenit ridicol, mi se pare mult mai corect modul in care fac chinejii... fiecare face ce vrea, cum vrea, copiind de la cine vrea... consumatorul are decizia finala.



--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Oct 17 2013, 08:45 PM
Post #8


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



China pune la pamant economii din Africa si America de Sud...si imprumuta SUA pana cand ultima va ajunge precum Grecia: nici porturile nu vor mai fi ale lor...


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 17 2013, 10:00 PM
Post #9


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Economiile din Africa au fost dintotdeauna la pamant, cu mult inainte sa devina China o putere. Si la pamant i-au pus si i-au tinut cateva secole bune astia care se dau mari cu drepturile omului acum, inclusiv prin intermediul religiei. Poveste africana:
- Cand au venit misionarii, noi aveam pamanturile, si misionarii aveau o Biblie. Si misionarii ne-au spus:
- Inchideti ochii si va rugati.
- Si cand am deschis ochii, noi aveam o Biblie si ei aveau pamanturile.

Rusia e o tara corupta zic unii:
http://www.theguardian.com/news/datablog/2...y-international
Tarile corupte in general speculeaza sansele doar prin reprezentanti teehee.gif

@halba
Poti verifica daca cineva a patentat forma plana a touchscreenului? Ca l-as patenta eu, si cred ca e greu sa scoti alta!
Patentul pe forma dreptunghiulara il eviti usor, folosesti un trapez cu un unghi de 10min intre laturile neparalele si gata.

This post has been edited by James Kilowatt: Oct 17 2013, 10:11 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Oct 18 2013, 08:14 AM
Post #10


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE
Poti verifica daca cineva a patentat forma plana a touchscreenului? Ca l-as patenta eu, si cred ca e greu sa scoti alta!


Uite telefonul colegului diesel nu are ecranul plat, e curbat (nu mult, dar e usooor curbat).


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Oct 18 2013, 10:35 AM
Post #11


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.550
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



E curbat ca-l tine in buzunarul de la spate de la pantaloni.


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 18 2013, 11:38 AM
Post #12


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Asa am incercat sa curbez si eu un Nexus 7 si n-a rezistat.
Apropo, tinutul in buzunar nu e brevetat inca?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Oct 18 2013, 11:49 AM
Post #13


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



Bai ia lasati-mi curbele in pace, ce nu va convine?



James, care e diferenta intre brevete si patente?


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Oct 18 2013, 11:57 AM
Post #14


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.550
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Totuna. Patentele sunt doar in state, daca nu ma-nsel.


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Oct 18 2013, 01:32 PM
Post #15


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Am cautat un mod vizual de a exprima ce am facut noi ca si colectiv cu acest topic:



De ce s-a intamplat asta ?



Si pentru ca am ajuns la lucruri random o sa pun asta aici:



--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Oct 18 2013, 03:05 PM
Post #16


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.550
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Asta e dovada unui colectiv unit. Toti am actionat ca unul. Uniti in diversitate...

This post has been edited by solmar: Oct 18 2013, 03:07 PM


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Oct 18 2013, 06:53 PM
Post #17


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Asa e...mereu cu un colectiv ce apreciaza la justa valoare iarba biggrin.gif


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post Oct 18 2013, 08:31 PM
Post #18


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



Nu va opriti, e interesant de privit de pe margine.


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
former_ozz
post Oct 19 2013, 08:29 AM
Post #19


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.055
Joined: 9-May 11
Member No.: 132.239



Sint jumatati de adevar amestecate cu minciuni propagandistice. De asemenea chestii irelevante amestecate cu chestii importante. De exemplu aia cu copiii din incubatoare e doar jucatul pe gustul de senzational al mass mediei... le spui ceva socant imediat o sa publice.

QUOTE
ca nu sta nimeni cu pistolul la tampla apple sa isi faca iphone-urile la foxcon sau la tampla VW sa isi produca componente in china...


Intr-un fel sta pentru ca nu exista nimic echivalent in alte tari. Pur si simplu nu ai cum sa fabrici ceva cu eficienta din china nicaieri in alta parte (prin edficienta nu ma refer numai la costuri ci si la dimensiunea fabricilor, proximitatea furnizorilor de subansamble etc). Alte tari nu au capacitatea industriala a chinei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
former_ozz
post Oct 19 2013, 08:37 AM
Post #20


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.055
Joined: 9-May 11
Member No.: 132.239



QUOTE
Poti verifica daca cineva a patentat forma plana a touchscreenului? Ca l-as patenta eu, si cred ca e greu sa scoti alta!


Nu poti ca exsista prior art.
Si apple nu a patentat forma dreptunghiulara in sine ci designul, ca daca puneai un samsung linga un apple de la 5 metri majoritatea oamenilor n-au stiut care e una si cealalta (a fost test in proces si sansung a fost atentionat si de google).
Este discutabil ebvident, la urma urmei si televizoarele arata la fel, dar deh, daca tine tine, asta e scopul proceselor. Eu in locul vostru i-as plinge p-aia de la RIM care au dat o carutza de bani unui patent troll (o firma de avocati) care cumparase patentul cu trimsul emailulului prin unde radio.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th March 2024 - 01:09 AM