IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Cum se traduce seria de motor?

This topic is about Cum se traduce seria de motor?, the author, Theodoraa, wrote about: Conduc de cativa ani un opel vectra b, inmatriculat in 2001 in romania. este pe firma unui prieten si pana anul trecut nu am avut probleme la ITP. in ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Cum se traduce seria de motor?, Vectra B
Theodoraa
post Jun 20 2012, 11:59 AM
Post #1


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 1
Joined: 20-June 12
Member No.: 138.622



Conduc de cativa ani un opel vectra b, inmatriculat in 2001 in romania. este pe firma unui prieten si pana anul trecut nu am avut probleme la ITP. in vara trecuta m-am dus la o noua inspectie si surpriza, deodata nu se mai putea face itp-ul pentru ca seria motorului nu corespunde cu seria din cartea de identitate. mi-au spus ca sigur am schimbat motorul. motorul are primele trei cifre identice cu cele din carte, dar celelalte nu mai corespund. baietii au dat telefon la RAR si au spus ca placuta de pe motor cu seria respectiva are si sigla opel, iar cei de acolo au spus ca asta inseamna ca a fost inlocuit motorul intr-un service autorizat opel (probabil in germania intre 1996 si 2001). cei de la ITP mi-au spus ca in 2001, la inmatriculare nu se cereau si actele de provenienta ale motorului, dar s-a modificat legislatia si se vrea scoaterea de pe piata a masinilor vechi asa ca acum se cere orice ca sa treci itp-ul... anul trecut m-au lasat in pace dar anul viitor, cine stie... exista vreo procedura de a intra in legalitate? sint convins ca nu am de unde sa fac rost de actele motorului... primul proprietar mi-a spus ca parca isi aduce aminte ca la inmatriculare in 2001 i-ar fi zis cineva de la RAR ca motorul a fost schimbat dar masina a fost inmatriculata fara probleme.motorul din carte si talon era un X16XEL iar actualul este tot X16XEL. nu stiu daca sa ma ingrijorez sau nu, mai ales daca ma opreste vreun control RAR. cu siguranta in romania motorul nu a fost schimbat, dar ma intreb de ce pe carte si talon nu a fost trecuta seria motorului actual, la inmatricularea din 2001. multumesc pentru orice sugestie.
Am verificat seria motorului de pe masina (placuta lipita cu sigla opel) si este "851B1472 164220". ultima parte este trecuta in cartea de identitate. am cautat pe net si acel numar 851B1472 inseamna ceva, dar nu am gasit ce(pare a fi legat de cutia de viteze). nu inteleg ce i-a deranjat la ITP, faptul ca acea placuta este lipita acolo, desi are sigla opel? cum arata o serie "normala" de X16XEL? este "batuta" pe motor sau tot cu placuta? m-am uitat atent si in talon nu este trecuta seria motorului, asa ca m-am mai linistit in caz de control.
IMPORTANT (pentru mine) :
Stie cineva ce inseamna acel 851B1472?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Seri
post Jun 20 2012, 11:46 PM
Post #2


Captain Obvious.
******

Group: Moderator
Posts: 1.312
Joined: 3-August 05
From: Oradea/Cluj
Member No.: 52.535



Din seria de motor se pot obtine cateva informatii: norma euro, capacitatea cilindrica, tipul de injectie, tipul de compresie, tipul de bloc motor, varianta de putere si locul fabricatiei. Apoi urmeaza seria de fabricatie.

http://www.partinfo.co.uk/files/Understand...e%20Numbers.pdf

Din seria ta nu se intelege nimic.
Oricum, trebuie sa mergi sa-ti faci ITP-ul la RAR si sa-ti schimbe seria in talon.


--------------------
1994 Opel Astra F 1.8 GSi 125 cp
2004 Opel Astra G 1.6i 103 cp
2007 Opel Astra G 1.6i 105 cp
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2024 - 03:50 PM