IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Spectacole aviatice

This topic is about Spectacole aviatice, the author, aripiromanesti, wrote about: Safety Demo, 29 aprilie - 1 mai 2012, Banesti Singura echipă privată de acrobație aeriană din România - IACĂRII ACROBAI - alături de campionul mondial ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Spectacole aviatice
aripiromanesti
post Apr 26 2012, 09:06 AM
Post #1


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 5
Joined: 26-April 12
Member No.: 138.142



Safety Demo, 29 aprilie - 1 mai 2012, Banesti

Singura echipă privată de acrobație aeriană din România - "IACĂRII ACROBAȚI" - alături de campionul mondial la acrobație freestyle, lituanianul JURGIS KAIRYS, vă propun, pentru al doilea an consecutiv, SAFETY DEMO - un antrenament ce promovează efectuarea zborurilor în siguranță prin recunoașterea și evitarea atitudinilor anormale ale avionului și luarea unor măsuri optime de redresare a acestuia. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile de zbor, în intervalul 29 aprilie – 1 mai, pe avioanele YAK-52 fabricate în România. Antrenamentul va fi efectuat doar de 16 piloți, iar participarea este condiționată de posesia licenței medicale valabile, cel puțin Class Two. Ediția de anul acesta are loc la Aerodromul Bănești, DN1, Km 83, Bănești, județul Prahova.

„Ideea de Safety Demo a apărut deoarece ne dorim foarte mult ca piloții, și nu numai, să înțeleagă că, în aviație, lucrurile nu funcționează pe ideea ”lasă că merge așa”. Știm că piloții români sunt bine pregătiți, însă, deoarece suntem oameni, putem comite erori. Așadar, îi invităm la antrenament pe toți piloții care vor să-și îmbunătățească tehnica și reflexele. A avea licență de zbor nu te califică drept cel mai pregătit pilot.” - a declarat Dan Ștefănescu, managerul echipei ”Iacării Acrobați”.

Pentru cei prezenți la eveniment, Asociația ”Aripi Românești” prezintă luni, 30 aprilie, începând cu ora 12:00, la hangar, expoziția comemorativă de fotografii, documente și obiecte ”Asul regăsit...Dan-Valentin Vizanty”. Dedicată celui care a fost comandantul Grupului 6 de vânătoare din 1944 și recompensat pentru faptele sale cu Ordinul ”Mihai Viteazul”, expoziția va face cunoscută povestea asului regăsit și va fi urmată de un scurt zbor omagial efectuat de ”IACĂRII ACROBAȚI”. Asociația ”Aripi Românești” este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este promovarea aviației și a zborului în toate formele sale.

PROGRAM SAFETY DEMO:

Luni, 30 Aprilie 2012:
10:00 - 18:00 - Zboruri SAFETY DEMO

12:00 - 12:45 Comemorare - expoziție "Asul regăsit... Dan-Valentin Vizanty" - La hangar va avea loc, începând cu ora 12:00, comemorarea lui
Dan-Valentin Vizanty, pilot de vânătoare, comandant în 1944 al Grupului 6 vânătoare / IAR-80.
12:45 - 12:55 Zbor omagial "Iacării Acrobați" - Omagiu aerian adus "Asului regăsit" - Dan-Valentin Vizanty
13:00 - SAFETY DEMO fără motor ! - Cătălin Porumbu, maestru al sportului, discută cu invitații despre siguranța zborului cu planorul și nu numai.

Cătălin Porumbu este multiplu campion național și deținător al “C”-ul de aur cu 3 diamante din 1992. Cei interesați de prezentarea "SAFETY DEMO fără motor !" sunt rugați sa ia legatura cu dl. Catalin Porumbu.

Marți, 1 Mai 2012:
10:00 - 18:00 - Zboruri SAFETY DEMO

Notă: duminică, 29 aprilie 2012 se face prezentarea participanților (16) înscriși și selectionați pentru zborurile SAFETY DEMO.


Pentru mai multe detalii, privind evenimentul, condițiile de participare și organizatorii, vă invităm să vizitați pagina evenimentului: http://www.facebook.com/events/258261274211173/

SAFETY DEMO 2012 - un eveniment promovat de Asociația ”Aripi Românești”


Iulia Șomcutean
Junior PR Assistant
Asociația "Aripi Românești"
E-mail: pr @ aripiromanesti.ro
Web: http://www.aripiromanesti.ro

Go to the top of the page
 
+Quote Post
aripiromanesti
post May 31 2012, 09:36 AM
Post #2


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 5
Joined: 26-April 12
Member No.: 138.142



CLINCENI AIRSHOW 2012 - spectacol de demonstrații aeriene cu ocazia Zilei Copilului

COMUNICAT DE PRESĂ
31 mai 2012

Aeroclubul României organizează sâmbătă, 2 iunie 2012, CLINCENI AIRSHOW - un spectacol de demonstrații aeriene cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Evenimentul are loc la fel ca în fiecare an, pe Aerodromul Clinceni, unde pe lângă evoluții spectaculoase de înaltă acrobație cu avioane și planoare, se vor executa salturi în tandem cu parașuta, zboruri de agrement și zboruri de prezentare cu aeronave ultraușoare.

CLINCENI AIRSHOW este un eveniment cu tradiție în România, iar anul acesta pe lista celor care vor evolua pe cer se află echipa națională de înaltă acrobație aeriană ”Hawks of Romania”, cu aeronavele Extra 300L și Extra 330SC, formația ”Vulturii Tricolori”, cu aeronave Zlin 142 și ”Iacării Acrobați” - singura echipă privată de acrobație aeriană din România, care zboară pe avioane YAK-52, fabricate în România. Alături de formațiile amintite va evolua și echipa privată de parașutism "TNT Brothers".

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 2 iunie, Aerodromul Clinceni găzduiește și o expoziție statică de avioane. Pentru încântarea celor mici, vor fi prezentate în zbor și numeroase aeromodele.

Evenimentul își propune să atragă privirile tinerilor care sunt pasionați de aviația sportivă și își doresc o modalitate de dezvoltare a pasiunii pentru zbor sau a unei cariere frumoase în domeniul aviației.

Intrarea la CLINCENI AIRSHOW 2012 este liberă, iar startul evenimentului se dă la ora 10:00. Accesul pe aerodrom se face de la ora 8.30, de pe șoseaua București – Alexandria, la kilometrul 16, după intrarea în comuna Cornetu, se face dreapta pe drumul lateral semnalat cu indicator Aeroclubul României.

Pentru mai multe detalii privind evenimentul și organizatorii, vă rugăm să contactați Aeroclubul României prin e-mail la zbor@aeroclubulromaniei.ro, http://www.aeroclubulromaniei.ro

CLINCENI AIRSHOW 2012 este un eveniment promovat de Asociația ”Aripi Românești” - organizație neguvernamentală a cărei misiune este promovarea aviației și a zborului în toate formele sale.

Iulia Șomcutean
Junior PR Assistant
Asociația "Aripi Românești"
Telefon: 0733.194.666
E-mail: pr @ aripiromanesti.ro
Web: http://www.aripiromanesti.ro


Go to the top of the page
 
+Quote Post
aripiromanesti
post Jun 29 2012, 11:59 AM
Post #3


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 5
Joined: 26-April 12
Member No.: 138.142



Ajuns la cea de-a treia ediție, Aeronautic Show Surduc 2012 are loc pe data de 1 iulie 2012, fiind un festival care se desfășoară în două medii distincte: aerul și apa.
Este primul eveniment aeronautic din județul Timiș care combină acrobațiile aeriene cu cele nautice, deasupra lacului Surduc – cel mai mare din județ. Cu ajutorul elitei piloților de înaltă acrobație, aerul și apa devin pe parcursul celor 4 ore de spectacol AeroNautic scena pe care pilotajul se transformă în artă. Piloții pregătesc evoluții spectaculoase, care fac legătura dintre cer și apă printr-o suprapunere elegantă a demonstrațiilor nautice și a celor aeriene astfel încât spectatorul nu va sesiza momentele de trecere dintre cele doua medii atât de diferite.
Pe lista participanților se numără: IACĂRII ACROBAȚI – singura echipă privată de acrobație din România, care vor zbura pe avioanele YAK 52TW fabricate în România, CARPATAIR TRAINING, INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ “BANAT” AL JUDEȚULUI TIMIȘ, FLYCOMPANY, CRUCEA ROȘIE TIMIȘ, EAGLE, BALLOONY, PARAMOTOR CLUB TIMIȘOARA, FEDERAȚIA DE PARAȘUTISM DIN REPUBLICA MOLDOVA, BLUE SKY ARAD, YACHT CLUB REGAL ROMÂN ȘI YACHT CLUB MIRCEA, CORPORATE GAMES ȘI AEROCLUBUL ROMÂNIEI. Pentru mai multe detalii: http://www.aeronaticshow.ro

Organizator: Agenția de Parașutism

AeroNautic Show Surduc 2012 este un eveniment promovat de Asociația ”Aripi Românești”.


Iulia Șomcutean
Junior PR Assistant
Asociația ”Aripi Românești”
E-mail: pr@aripiromanesti.ro
Web: http://www.aripiromanesti.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aripiromanesti
post Jul 19 2012, 12:05 PM
Post #4


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 5
Joined: 26-April 12
Member No.: 138.142



Pe parcursul zilelor de 21 și 22 iulie, Asociația ”Aripi Românești” participă la Bucharest International Air Show 2012. Prima expoziție de aviație generală din România – General Aviation Exhibition din cadrul BIAS 2012 este găzuită de Aeroportul București Băneasa, unde Asociația ”Aripi Românești” va fi prezentă cu numeroase materiale de aviație, în hangarul 2 de la Romaero,la standul cu numărul 19.

Asociația ”Aripi Românești‘‘ este o organizație neguvernamentală și nepartizană a cărei misiune este promovarea zborului în toate formele sale.
Vă așteptăm cu drag!

Pentru informații suplimentare, contactați: pr@aripiromanesti.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aripiromanesti
post Sep 19 2012, 10:23 PM
Post #5


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 5
Joined: 26-April 12
Member No.: 138.142



Weekendul acesta are loc cea de-a 3-a ediție a festivalului dedicat sporturilor aeronautice și aeriene, AeroNautic Show 2012. Sâmbătă, 22 septembrie 2012, începând cu orele 11, Lacul Morii din București va fi câmpul de demonstrații pe apă și în aer. Ediția de anul aduce o noutate, primul și singurul hidroavion din categoria S.E.P. din România, prin intermediul căruia organizatorii doresc să evidențieze apropierea și complementaritatea celor două domenii. Spectatorii vor descoperi astfel locul unde arta pilotajului aerian și nautic îți pune în practică valoarea prin aplicații vitale ale vieții de zi cu zi.

Asociația Aeronautică Română și Agenția de Parașutism, sub patronajul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, fac parte din lista organizatorilor.
Asociația ”Aripi Românești” este partener media al AeroNautic Show 2012.


Asociația “Aripi Românești”
Centrul de presă
Telefon: 0734.101.887
E-mail: pr@aripiromanesti.ro
Web: http://www.aripiromanesti.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 12:01 PM