IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Despre ceasuri

This topic is about Despre ceasuri, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down

> Despre ceasuri
mircanu
post Mar 5 2012, 01:54 PM
Post #1


specialist
******

Group: Membri
Posts: 785
Joined: 24-September 11
From: Macondo
Member No.: 135.609



QUOTE (klm @ Mar 5 2012, 03:33 PM) *
Cu discutia legata de imagine intram pe un teren extrem de minat.
Dau doar exemplul ceasurilor: un om atent la imaginea pe care o transmite (daca tot ati intrat in zona banilor multi, adaugam si criteriul acesta) nu va alege niciodata Seiko Ananta (frumos, bun, scump, tot ce vrei) ci Omega sau orice alta marca elvetiana in acelasi interval de pret sau chiar mai ieftin.
Aceeasi persoana va alege - din toate marcile enumerate mai sus - Land/Range Rover sau G; altceva nu exista pentru el daca vrea sa aiba cu cine merge la vanatoare de mistreti.
Iar in afara cazului in care unii dintre noi voi avem aveti indecent de multi bani, cred ca parerile noastre cele pertinente ar fi desprinse din filme, carti si povestirile cu printi.


hmmm. ceasurile sunt una dintre pasiunile mele, astfel ca nu pot sa ma abtin sa nu raspund. (iertare titi)
un cunoscator cu multi bani alege un turbuillion. acelasi cunoscator stie insa ca un banal Casio este la fel de exact ca si un turbuillion si pe deasupra nu trebuie sa-l miste/intoarca, ptr ca e pe baterie. diferenta este ca aceeasi performata este dobandita mecanic si pretul.

ca si la masini, la ceasuri mai depinde si ce model alegi de la marca respectiva. ptr ca unele modele au in-house movements si altele sunt ETA. sau mecanisme ETA modificate. adica o marca de masina cu motor cumparat, dezvoltat de un alt producator. (ETA este swatch group, cel mai mare producator de mecanisme din lume). astfel ca tu cumperi o marca de renume, dai 3000-5000 de euro pe un ceas care are un mecanism de 300 de dolari inauntru.

un necunoscator in ale ceasurilor alege un Rolex. un cunoscator alege un Patek Phillipe, Vacheron Constantin, Audemas Piguet, Zenith etc etc.
acelasi cunoscator mai stie ca seiko kinetic este o minune a tehnicii. dar nu are aceeasi imagine ca si un ceas elvetian.

totusi, sunt oameni care se pricep si isi iau rolex, pentru ca le place un model anume. astfel ca si la ceasuri, ca si la masini, totul este relativ.


--------------------
festina lente.....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
3 Pages V   1 2 3 >


Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th April 2024 - 09:50 AM