IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

ACTA

This topic is about ACTA, the author, GoldnSlitz, wrote about: Sa fim intelesi...imparatii acestei lumi, actuali, fosti sau viitori isi vor face de cap oricum. Chiar daca ne murdarim noi de portocaliu, galben sau ... To read more just scroll down

6 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> ACTA, Sfarsitul internetului?
GoldnSlitz
post Jan 30 2012, 11:35 AM
Post #1


novice
**

Group: Membri
Posts: 48
Joined: 9-January 12
Member No.: 136.911



Sa fim intelesi...imparatii acestei lumi, actuali, fosti sau viitori isi vor face de cap oricum. Chiar daca ne murdarim noi de portocaliu, galben sau rosu la gura, sau nu. Vor considera taxele ca fiind niste biruri medievale si vor da legi dupa interesul pe care-l sustin, mai putin in favoarea celor pe care-i conduc. Deci da-i in plm. Ovidiu h a avut dreptate...partidele au preacurvit intre ele la greu. Halbasus are dreptate...si ii dau dreptate pe nedrept...ca sa ne fie noua bine, trebuie sa le fie lor mai greu, sa-si dea in cap prin aliante, sa-si dea la gioale la tv, sa-si incheie abrupt si pe minus mandatele. Din pacate dinpoplaca nu ne mai citeste......
Eu am o alta problema, caci vaz ca smurdul ca si base de altfel, stau bine mersi la locul lor...va atentionez din nou asupra ingradirii drepturilor si libertatilor cetatenesti. Inclusiv ai nostri, eba si fecali au votat tratatul ACTA care ne f...te in cur cu drepturile de autor. Deci nu e de ajuns ca ne supravegheaza telefoanele (din pricini de terorism...alah akbar) , ne vor beli si pe partea cu internetul. Nu vor fi guvernele cele care te vor arde la lingurica...acum in mileniul 3...vor folosi oameni si firme impotriva oamenilor si firmelor...guvernele doar iti vor face dosar si te vor inregimenta in bulaul fascist pe care intentioneaza sa-l instaureze. Control absolut asupra individului si societatii in ansamblul ei. Globalizarea tuturor resurselor umanitatii. Dar cu sforile numai in anumite maini.
Propun ca pana in luna iunie sa ne mobilizam, inclusiv cei de pe acest forum, ca pe orice cale sa-i impiedicam sa valideze o asemenea lege in parlamentul european...care ne hotaraste destinele vrem nu vrem...si mai zicea cineva pe aici ne vrea binele si vrea sa ne civilizeze. Ca o paranteza...drepturile de autor functioneaza in prezent prin metoda notificarilor (de ex youtube), greoi cei drept, dar fara abuzuri.
Nu va lasati antrenati in circul celor care vor doar ciolan. Mai degraba subscrieti organizatiei anonymous (sau greenpeace sau ce vreti voi...) si nu va lasati prostiti astfel incat sa va fie incalcate drepturile fundamentale. Nu conteaza ca esti american, neamt, rus, croat, bantustanez, ungur, basarabean sau roman...atata timp cat nu esti politician si platesti biruri....imparatii sunt la fel. Ne pun sa ne si razboim intre noi daca trebuie pentru curul lor, pe principii de identitate nationala, apartenenta de dreapta sau stanga, smurd, eba, petrol si aur sau ce subiecte mai identificati si voi. Medieval de-a dreptul. Bogatii mai bogati, saracii mai saraci, sefii statelor tot mai aserviti unei dictaturi globale.
Eu daca fac vreo prostie cu firma mea m-a belit fiscul sau opc-ul. Politicianul, guvernantul, judecatorul daca a facut vreo prostie cat china nu raspunde pt ea. Nu-i clar cine-i sefu?
Poate ca este timpul pentru un sistem nou din radacini. Ei ne fura revolutiile, libertatile. Hai sa le furam si noi globalizarea asta. Sa nu mai punem botul la toate prostiile care ni se toarna in cap prin mijloacele lor specifice. Sa ne pastram internetul asa cum a plecat la drum si asa cum este. Sa nu-i lasam sa ne destructureze singura institutie care ne-a unit si ne poate uni la nivel global si pe care vor s-o foloseasca tot pentru intoxicari specifice. Nu-i reteaua lor si asta-i nelinisteste...vezi doamne...drepturi de autor...nu face suficient profit autorul! Parerea mea...daca-i atat de pretioasa creatia autorului s-o tina numai pt el ori daca o pune la dispozitie...e problema lui sa-si apere creatia...ca doar spera la profit... Daca nu vreau sa mise vada cucu, trag mai bine chilotii pe mine, nu injur oamenii ca se uita la mine si schimba intre ei poze cu mine la curu gol.
v de la vendetta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jan 30 2012, 12:16 PM
Post #2


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Acu' nu stiu daca te referi la drepturile de autor in general sau la cele care au fost la baza ideii ACTA. Ma gandesc ca daca as investi cateva zeci sau sute de milioane intr-un film, videoclip sau melodie m-ar cam arde la lingurica lipsa returului in buzunarele mele din cauza torentilor sau a altor metode de a lua fara bani. Nu stiu sigur daca ACTA e legea care se ocupa de chestia asta, daca nu e atunci ignorati raspunsul meu. smile.gif
Si ok, de la libertate fara limite si lege pana la ingradirea unor drepturi fundamentale nu e decat un pas.

Telefoanele ne sunt ascultate cu sau fara accpetul judecatorului si am uitat sa ne crizam. Daca-mi amintesc bine convorbirile sunt pastrate pe serverele operatorilor de telefonie mobila vreo 3 sau 6 luni pentru a putea fi verificate, netul nu e deschizator de drumuri in sensul asta. Intimitatea ne-a fost violata in toate pozitiile si cu perversiune de cand ne stim. Dar la orice viol nou ne trezim goi si deznadajduiti, aruncati in ploaie dupa consumarea actului. Si apoi urmeaza altul... si altul pana vom arata ca statuia aia care simbolizeaza justitia.

This post has been edited by T u d o r : Jan 30 2012, 12:27 PM


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jan 30 2012, 12:49 PM
Post #3


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Nici eu nu am inteles toate dedesubturile afacerii asteaia. De fapt, mi se pare mai putin grav decat ascultarea telefoanelor, cel putin asa cum am priceput eu problema.

Deci, proprietatea intelectuala e protejata dintotdeauna. Din punctul asta de vedere nu se schimba nimic. Legea asta (repet, cum am inteles eu) nu vine decat sa dea dotarea tehnica militienilor ca sa o poata aplica pe net. E ca si cum avem de 100 ani restrictii de viteza, si acum ne crizam ca militia pune radaru' pe noi. Si intr-un caz si celalalt suntem considerati vinovati si prin urmare spionati pentru binele nostru, ca sa fim disculpati in caz ca nu furam nimic sau nu depasim vreo restrictie....

Pe de alta parte, problema asta (tot asa cum e prezentata de diverse promterite) de fapt se refera la muzica/filme, si poate la beletristica, nu la "adevarata" proprietate intelectuala. Un om de stiinta genial nu cere decat sa fie precizata sursa atunci cand i se "fura" ideile si nu-ti cere euroi de cate ori iti pierzi vremea la TV cum o face Brittaney Spears, prin urmare nu inteleg de ce s-a crizat Wikipedia.
Si mie mi se pare aiurea ca un fotbalist sau o diva d-asta castiga de 100 ori cat un neurochirurg sau un vatman de exemplu, insa nu be baga nimeni sula in coste sa ii "consumam" sau sa cumparam o cafea scumpa si proasta promovata de imaginea unui actor ecolog. Asta e o problema care nu cred ca are legatura cu legea asta, ci doar cu instinctul de turma grup inascut al speciei umane, specie eminamente sociala.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jan 30 2012, 12:58 PM
Post #4


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Apropo, cred ca "afacerea megaupload" si cu mediatizarea chestiei astea deja au efect. Asa, pur stiintific, am facut un test si am observat ca de exemplu hartile IGO care dadeau pe dinafara pe siroaie deja au inceput sa fie raritati. Lumea a devenit probabil mai prudenta.

PS
oare cat e de greu sa apara un sistem peer-to-peer complet codat? Adica ips-ul sa vada ca trag de pe siroaie, da' sa nu poata sa stie ce?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Jan 30 2012, 01:14 PM
Post #5


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



James, asta se intampla deja acum, ISP-ul nu stie ce trafic faci tu, dar exista tehnici de a identifica faptul ca traficul respectiv este torent sau alta forma de p2p. RIAA si MPAA te prind altfel, au firme specializate care intra pe torrentii publici si vad cine face traficul respectiv si apoi se adreseaza ISP-ului cerandu-i sa blocheze traficul in numele legii X din US of A. Atentie, accentul e pe publici.

Evident ca ISP-ul de la afumatii din dos se uita la mail si zice: legea respectiva nu se aplica la noi, valea. Uite aici exemple interesante: http://thepiratebay.org/legal
Sub ACTA, ISP-ul va fi fortat sa se supuna si atunci te trezesti ca Jim Dotcom sau cum il cheama ca vine militzia peste tine si iti confisca masina. Problema este ca alaturi de SOPA si PIPA, in cadrul legislatiei asteia intai iti taie netul, eventual te aresteaza si iti confisca pc-ul si apoi se pune problema daca mai treci printr-un tribunal sau nu.

PS: siroaiele publice sunt cam la baza piramidei de distributie pentru orice tip de continut si e ultima solutie la care trebuie sa apelezi.

This post has been edited by Diesel: Jan 30 2012, 01:21 PM


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jan 30 2012, 01:46 PM
Post #6


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Tineti minte ce informatii au obtinut masinutele google care pozau prin orase pentru harti? Ce criptare, ce parole, totul era inregistrat si google ar fi avut acces la toate informatiile utilizatorilor de internet.
Tineti minte scandalul carrier iq?
Deci tehnic se poate, ramane sa se elimine controlul judecatoresc si sa vezi p* in curu' utilizatorului simplu de internet...
Pe de alta parte, oamenii sunt inventivi si, presupunand prin absurd ca o asemenea reglementare trece de Parlamentul European si este ratificata de legislativul statelor, vor gasi solutii sa arate ACTA degetul mijlociu (de ex internet pe cartele prepay).
Nu ma refer la piratat ci la grija fata de transmisii sensibile - adevaratul motiv pentru care cred eu ca se promoveaza ACTA.

This post has been edited by klm: Jan 30 2012, 01:48 PM


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Jan 30 2012, 02:02 PM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



QUOTE (James Kilowatt @ Jan 30 2012, 12:58 PM) *
PS
oare cat e de greu sa apara un sistem peer-to-peer complet codat?


Era sa uit de aspectul asta. Tehnologia exista de 10 ani: http://en.wikipedia.org/wiki/Tor_(anonymity_network)


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jan 30 2012, 02:25 PM
Post #8


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Orice trafic facut prin Opera Mini este directionat prin serverele si inregistrat cu IP-urile lor; nu stiu daca acelasi lucru este valabil cu Opera pe PC (care are si client de torenti smile.gif).
In plus, Opera este o companie norvegiana care n-are de ce ofere informatii altor autoritati in afara celor norvegiene.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Jan 30 2012, 02:37 PM
Post #9


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



Pe desktop trebuie sa activezi optiunea de turbo ca sa beneficiezi de asta, insa nu iti ofera "privacy" Opera trimite in campul HTTP_X_FORWARDED_FOR ip-ul original. In schimb e o solutie buna cand esti pe un laptop si folosesti internetul de pe telefon (ori ca sa faci economie, ori pentru ca e lent).

Clientul de torrenti din Opera nu e acceptat de site-urile private, alea care nu sunt supravegheate de avocati.

This post has been edited by Diesel: Jan 30 2012, 02:40 PM


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GoldnSlitz
post Jan 30 2012, 04:11 PM
Post #10


novice
**

Group: Membri
Posts: 48
Joined: 9-January 12
Member No.: 136.911



http://www.youtube.com/watch?v=IYVB-G_W4LE

http://youtu.be/zvVnKbsYMmY

This post has been edited by Seri: Jan 30 2012, 05:30 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jan 30 2012, 04:20 PM
Post #11


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



(Am dat share la articol si pe Facebook biggrin.gif): credeti ca ACTA e nashpa?! Fiti atenti la coreenii de nord:
Cell phones are now illegal in North Korea, propaganda over 3G resumes in 100 days


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jan 30 2012, 04:36 PM
Post #12


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Am oprit clipul dupa 30s, fix de asta mi-era teama. Adica, de manipulare si de teoria conspiratiei aplicata in sens invers.

Pe mine ma enerveaza chestia asta, deci si unii si altii, si cei "pro" si cei "contra" ne iau de tampiti si mananca c...t fara nicio jena la modul cel mai protevistic. Probabil bazandu-se pe faptul ca oricum 90% din audienta le curge scuipatu' din gura de destepti ce sunt si vor inghiti pe nemestecate.

Insa sunt convins ca exista si argumente inteligente.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Jan 30 2012, 04:39 PM
Post #13


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Da, se pare ca interesele grupului Bilderberg se intind precum o caracatita...nimic aparent util nu si este util pt masa larga, pt ca se ascund decizii totalitariste...nimic nou. DIN PACATE.

Iata-i: http://www.youtube.com/watch?v=TXK4yxMuU5g


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jan 30 2012, 04:51 PM
Post #14


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Mai primesc inscrieri? Desi cam miroase a club de pensionari biggrin.gif

Si eu am decis total totalitar ca de azi inainte, limitele de viteza sunt interzise. Se aude? Omenire, respect ma authorata!
Uite-asa http://www.youtube.com/watch?v=rIVHNylH1Mk


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Jan 30 2012, 05:01 PM
Post #15


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Auzi, mai bine faceam partidul ala a lu' Halba si acum aveam goarna sa le suflam astora in timpane ca "Noi NU nimic !" biggrin.gif


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GoldnSlitz
post Jan 30 2012, 05:16 PM
Post #16


novice
**

Group: Membri
Posts: 48
Joined: 9-January 12
Member No.: 136.911



asta la altii....cam de unde vine lumina


http://youtu.be/g-w4OQQo1z8


si asta pe la noi...un inceput bun


http://youtu.be/3CvdXWq4ZGs



....deci mai sunt 6 luni pentru a da de pamant tratatul ACTA, altfel eba si fecali si ceilalti alesi ai nostri vor face ceea ce cred ei ca e mai bine pt noi....pentru canoi suntem prosti....sau nu!?

This post has been edited by Seri: Jan 30 2012, 05:35 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Jan 30 2012, 06:04 PM
Post #17


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



Usor cu link-urile pe iutub, poate invatam sa ne exprimam si cu cuvintele proprii ca la scoala. Problema cu ACTA este ca sufera de lipsa de transparenta, ar trebui sa fie un document public astfel incat orice jurist sa isi dea cu parerea. Si unii parlamentari europeni si-au exprimat dezacordul: http://www.kader-arif.fr/actualites.php?actualite_id=147

Cat despre conspiratii, trebuie sa abordam problema in mod corect, ca aici:


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Jan 30 2012, 07:10 PM
Post #18


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



Foarte pe scurt din ce am apucat sa adun printre comentariile "(pr)oteviste":) : am inteles ca problema acestei legislatii este controlul prea mare pe care il dau direct unor institutii care ar oera fara mandat, fara judecata, etc.

Sigur ca e important sa protejam drepturile de autor si creatia intelectuala, eu sunt in the business of education si (intellectual) creation si intelg foarte bine problema.
Pe de alta parte, daca din asta ajungem sa dam cuiva acces automat in calculatorul fiecaruia dintre noi, costul este prea mare...


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jan 30 2012, 08:15 PM
Post #19


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Mie mi se pare aiurea si ca precedent, desi nu e primul. Adica sunt considerat vinovat pana la proba contrarie, ceea ce le permite sa ma spioneze. E ca pe vremea impuscatului (mare vizionar domn'le si ala) cand te putea opri militia din senin si sa iti ceara sa deschizi portbagajul sa vada daca nu ai marfuri furate.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Jan 30 2012, 09:23 PM
Post #20


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.550
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Am citit si eu in fuga ce-i cu ACTA sa nu vorbesc in necunostinta de cauza. Faptul ca cineva are dreptul sa-ti scormoneasca in calculator, telefon sa caute chipurile programe fara licenta se traduce intr-un un singur lucru: o arma impotriva individului, o arma la cheremul statului sau a organismului "autorizat" sa-ti scotoceasca prin calculator. Practic toata lumea e culpabila. Un pc cade sub incidenta ACTA in secunda 2 livrarii catre cumparator. Lasand la o parte ca tu il cumperi de nou si inainte de a-ti fi livrat pe el a rulat un film tras de pe torente sau ala care l-a asamblat s-a uitat la niste poze cu vecina lui cand facea baie....
Ai descarcat un film, o melodie (nu spun de faptul ca n-ai office cu licenta)... un nene poate sa te cheme la ordin. Nici nu vreau sa-mi inchipui ca cel care scormoneste are si posibilitatea sa-ti planteze ceva in calculator. Ca apoi sa vina nenea sa te cheme la ordin... Iar la dimensiunile actuale de HD, imposibil sa nu gaseasca ceva. Rahat! In plus de asta eu unul nu pot sta jandarm sa vad ce pornache descarca baietii din cel mai indepartat birou si ma trezesc ca maine nenea de care vorbeam imi suspenda internetul.... Vad doua variante: sa renuntam la internet sau sa ne inrolam toti in organismul care pastoreste ACTA si sa ne dam in gat unii pe ceilalti ca e tot aia.


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 01:22 PM