IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Test drive Peugeot 308 e-hdi

This topic is about Test drive Peugeot 308 e-hdi, the author, T u d o r , wrote about: Acum vreo saptamana am testat Pejo-ul 308 1.6 e-hdi, 112 CP cutie manuala, modelul cu facelift. As fi vrut sa vad cum e robotizata pusa pe motorul ast ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Test drive Peugeot 308 e-hdi
T u d o r
post Jun 10 2011, 11:19 PM
Post #1


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Acum vreo saptamana am testat Pejo-ul 308 1.6 e-hdi, 112 CP cutie manuala, modelul cu facelift. As fi vrut sa vad cum e robotizata pusa pe motorul asta dar masina de test era in configuratia pe care am specificat-o. Sistemul e-hdi e de fapt un model cu start-stop si regenerarea energiei in baterie pe franare.
Ok, am plecat 3 barbati in masina cu mine la manete. In total am parcurs vreo 20 km aproape numai urban. Motorul il stiu foarte bine, e cel pe care l-am avut pe 307. Diferenta a fost ca pe 308 au pus o cutie cu 6 rapoarte si desigur sistemul start-stop. Am vrut urban pentru ca masina asta ar trebui sa-si arate calitatile in traficul din oras. Asadar in plina zi, trafic destul de aglomerat cu dese opriri. Bref am reusit un consum mediu pe traseu de 5,2%, mergand legal si cu oarecare grija la acceleratii. Oprirea si pornirea motorului se fac realmente insesizabil, practic daca ai lasat cutia pe punctul mort sub o anumita viteza (am uitat care e, ceva sub 10 km/h) nici nu-ti dai seama ca s-a si oprit. La cuplarea treptei intai motorul se porneste instantaneu, n-ai timpi morti si nici senzatia ca s-a petrecut ceva. Pentru un diesel acest lucru e remarcabil.
Cum eu nu sunt un etalon al consumurilor mici sunt convins ca cineva cu o talpa mai usoara la acceleratii si ceva mai multa grija decat mine ar putea obtine lejer consumuri sub 5%, repet urban.
Masina in general o stiam si am mai condus-o, e silentioasa si confortabila pe denivelari. Calitatea interiorului e buna fara a excela. Scaunele puteau fi cele vechi de pe 307 dar si astea sunt destul de mari si confortabile. Nu mi-a placut plasticul cu aspect de aluminiu de pe consola centrala, arata cheap si nu cadreaza cu restul bordului.
Una peste alta masina asta ofera intr-un pret decent (atentie, nu mic) confort, dotari, performante bunicele si un consum excelent. Istoricul meu (si al urmasului meu) cu 307 ma poate determina s-o recomand cu caldura. Totusi fiabilitatea sitemului e-hdi trebuie probata in timp.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OCTAN_95
post Nov 2 2016, 09:37 AM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.355
Joined: 9-July 07
From: timisoara
Member No.: 109.935



Ma poate ajuta cineva cu un manual de reparatie Pj 308 1.6 Hdi. Multumesc


--------------------
HONDA ACCORD 2.0 i-VTEC SE
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th March 2024 - 02:12 AM