IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Motorul se opreste in mers

This topic is about Motorul se opreste in mers, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down

> Motorul se opreste in mers, VW Polo 1997 , benzina 1.4
catalinglodeanu
post Apr 30 2011, 11:24 AM
Post #1


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 1
Joined: 30-April 11
Member No.: 132.162



Salut,
Am un VW Polo din '97 la care am o problema extrem de deranjanta si anume mi se opreste motorul in mers cand apas ambreiajul (in decelerare, chiar si cand vreau sa schimb treapta de viteza). Se opreste fara sa se resimta nici o smucitura sau zgomot...foarte lin incat nici nu simt ca s-a oprit...de cele mai multe ori imi dau seama de asta ca vad martorii de bord aprinsi. Daca o las putin la relanti si sunt nevoit sa schimb treapta de viteza, cand apas ambreiajul se opreste.

Uneori se intampla doar sa se aprinda martorii de bord iar turometrul sa aiba niste oscilatii foarte anormale si mari, insa nu se opreste si daca calc acceleratia la timp nu se mai opreste...insa nu toate cazurile sunt asa de fericite si se opreste cand ti-e lumea mai draga...de regula, in cele mai nasoale intersectii.

Este extraordinar de deranjant si am fost pus de cateva ori in situatii la limita accidentului...in mai toate intersectiile sunt nevoit sa folosesc ambreiajul, cand trebuie sa acord prioritate (ex. mi s-a oprit de cateva ori cand viram la stanga si eram de-a curmezisul in mijlocul intersectiei). Trebuie de fiecare data sa repornesc motorul, lucru care necesita timp pretios cand esti in mijlocul unei intersectii. Sunt inca incepator si problema asta ma da pe spate...de multe ori nu ma pot concentra la trafic pentru ca trebuie sa fiu atent la cum pot sa fac sa nu folosesc ambreiajul, sa nu mi se opreasca motorul in mijlocul intersectiei.

V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu ceva sfaturi in prinvinta problemei mele..daca mai sunt si altii pe aici care au patit asta sau daca ati mai auzit de problema asta si cum s-a rezolvat.

Recapitulare "simptome":
-motorul se opreste foarte lin (fara smucituri sau zgomot) la decelerare cand folosesc ambreiajul (de regula dupa ce o las putin la relanti) atat cand merg drept sau la viraje si chiar si in pante.
-cand se opreste, se blocheaza si volanul...iar daca sunt intr-o curba trebuie sa trag foarte tare de el sa pot mentine directia de mers
-uneori se aprind martorii de bord si turometrul are niste oscilatii repetate foarte ciudate - sunt rapide si acul ajunge aproape de zero - insa motorul nu se opreste, sau, odata ce se aprind martorii de bord cred ca s-ar putea spune ca se opreste si porneste singur
-la unele viraje luate la viteza mica si relanti (de regula prin parcari) masina are niste trepidatii foarte puternice iar pedala de acceleratie parca se apasa singura repetat (are niste jocuri/batai foarte mari pe care le simt la picior) - asta se intampla si in treapta 1 si a 2-a de viteza...deci nu este din cauza unei viteze nepotrivite pentru treapta de viteza introdusa.
[LE] nu stiu cat de important poate fi si asta, insa am uitat sa mai mentionez ca intra greu in treapta 1 de viteza si marsarier (de vina cica ar fi un cautator in cutia de viteze pe care nu am apucat inca sa-l schimb)

Nu pot sa circul cu ea in starea asta si astept sa ajung intr-un service bun. Am fost deja intr-un service, dar cu totii cred ca stim conditiile in care esti tratat si priceperea/implicarea multora dintre acestea. Rezultatul nu cred ca mai are rost sa-l mai spun din moment ce am apelat la un forum.

Motivele pentru care am apelat la acest forum nu este sa-mi repar singur masina, ci sa sa aflu din experientele altora cu ce s-au confruntat ei, si eventual, sa nu fiu o "victima de service". Am programare la un service recomandat de un prieten la sfarsitul saptamanii viitoare...dar nefiind un experimentat in mecanica auto, consider ca m-ar ajuta foarte mult daca as afla de la cineva care a avut aceasta problema cum a rezolvat-o si cu ce costuri ma voi confrunta la reparatie.

Multumesc foarte mult...si sper ca topicul acesta sa foloseasca si altora care poate mai au aceeasi problema.

[PS] As fi recunoscator daca ati tine discutiile pe cat posibil aproape de subiect. Multumesc

Tinand cont de tipul problemei, credeti ca o diagnoza auto m-ar putea ajuta sa gasesc problema?

This post has been edited by catalinglodeanu: Apr 30 2011, 11:29 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 12:37 PM