IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

De la 1 Aprilie se vrea interzicerea plantelor medicinale.

This topic is about De la 1 Aprilie se vrea interzicerea plantelor medicinale., the author, Rebel, wrote about: Daca ati folosit tratamente homeopate ca alternativă la cele exculsiv chimice din medicamentele din farmacii, atunci trebuie să semnăm această petiție ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> De la 1 Aprilie se vrea interzicerea plantelor medicinale., Nu acceptati ceea ce vi se impune. Dati tuturor cunoscutilor.
Rebel
post Mar 16 2011, 05:10 PM
Post #1


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



Daca ati folosit tratamente homeopate ca alternativă la cele exculsiv chimice din medicamentele din farmacii, atunci trebuie să semnăm această petiție către Paralamentul European. Sunt necesare 1 milion de semnături.
Aici puteți semna petiția pe site-ul
http://www.eu-referendum.org/english/petit...edies_info.html

După ce accesați dați click pe prima bulină din dreapta sus și completați formularul.


Petitie on line referitoare la initiativa referendumului european (vezi link-ul de mai jos) pe tema utilizari plantelor medicinale

"EUROPEAN REFERENDUM INITIATIVE"
Pentru ca obiectul unei asemenea petitii sa devina subiect de dezbatere in Parlamentul European, sunt necesare 1 milion de semnaturi.

Este nevoie de 2 minute pentru a citi e-mailul transmis si pentru a semna petitia.
De la 1 aprilie, romanii risca sa ramana fara plante medicinale

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

"Nu mai iau medicamente de 15 ani, ma tratez cu ceai de paducel". Declaratia apartine unui distins consilier prezidential, Catalin Avramescu, si a fost facuta acum cateva saptamani, la un simpozion pe teme medicale. Vestea proasta pentru Avramescu vine, insa, de la UE: daca nu isi face rezerve masive de paducel, sa-i ajunga alti 15 ani, va fi nevoit, curand, sa treaca iar pe medicamente.

Producatorii romani de leacuri naturiste, pe baza de plante medicinale, mai au cateva luni la dispozitie pentru a respecta directiva UE cunoscuta sub numele Traditional Herbal Medicinal Products (THMPD)", care a fost adoptata la 31 Martie 2004, si care cere ca, de la 1 aprilie 2011 toate plantele medicinale sa fie procesate dupa aceleasi procedee ca si celelalte produse farmaceutice.





Acest lucru presupune inclusiv obtinerea de certificate legale, la fel ca medicamentele, al caror cost se apropie sau depaseste 100.000 de euro pentru fiecare planta in parte, desi acestea sunt folosite de mii de ani.

Costurile uriase pe care le presupune intrarea in legalitatea vor lichida micii producatori din domeniul plantelor medicinale in favoarea marilor colosi farmaceutici, ale caror produse nu vor mai fi concurate de paducelul lui Avramescu.
Un semnal de alarma a fost tras, recent, intr-un articol publicat pe siteul infowars.com <http://infowars.com/> , care avertizeaza ca, "In loc sa priveasca produsele alimentare si medicamente traditionale ca probleme legate de drepturile omului, acestea au fost tratate ca probleme de comert. In acest fel, legile privind alimentatia si plantele sunt focusate pe dorintele marilor corporatii, nu pe nevoile si dorintele oamenilor".

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai spune, pentru Inpolitics, ca situatia este extrem de serioasa si de grava, totodata, pentru Romania:
"La noi, pretul urias al medicamentelor face ca majoritatea romanilor sa opteze, atat cat pot, pentru tratamente traditionale cu plante medicinale. Musetelul sau coada-soricelului sunt singurele leacuri pe care si le mai permit sute de mii de oameni, iar apropiata lichidare a comercializarii lor va da o lovitura cumplita sanatatii, si asa precare, a romanilor.
Producatorii nostri din domeniu nu vor putea sa se conformeze directivelor UE fara a intra in faliment, e o situatie dramatica si incercam in zilele urmatoare, la nivelul grupului de europarlamentari romani, sa gasim o solutie, poate o amanare a aplicarii directivei in cauza sau ceva asemanator, dar e greu de spus, in acest moment, daca se mai poate face ceva.
Din pacate, daca nu vom reusi, iar producatorii romani nu se conformeaza noilor norme europene dupa data de 1 aprilie 2011, tara noastra risca sa fie data in judecata de catre marile concerne farmaceutice si nu e greu de ghicit care ar fi soarta unor asemenea procese".

sursa http://www.sroscas.ro/site/2010/10/20/de-l...nte-medicinale/ <http://www.sroscas.ro/site/2010/10/20/de-la-1-aprilie-romanii-risca-sa-ramana-fara-plante-medicinale/>

Intrati pe link-ul de mai jos pt. a semna petitia !!


http://www.eu-referendum.org/english/petit...edies_info.html




S-a pornit o initiativa de referendum la nivel european cu scopul de a cere pastrarea remediilor pe baza de vitamine si a terapiilor naturiste care se vor a fi excluse in baza sinistrului Codex Alimentarius


Este sansa noastra sa mai putem alege o viata sanatoasa si naturala. Sunt necesare 1.000.000 de voturi.
Alatura-te si tu daca vrei sa mai avem acces la hrana sanatoasa si terapii naturiste ori pe baza de vitamine.

PS: putem schimba ceva, dar numai daca actionam! Trimiteti mai departe tuturor cunoscutilor.


bibliografie
Codex Alimentarius
Tratatul de la Lisabona
http://www.eu-facts.org/en/index.html <http://www.eu-facts.org/en/index.html>
http://www.health-peace-justice.org/ <http://www.health-peace-justice.org/>
http://www.profit-over-life.org/ <http://www.profit-over-life.org/>
http://www.thenhf.com/ <http://www.thenhf.com/>


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 16 2011, 08:07 PM
Post #2


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Medicamente naturiste si homeopate nu sunt tot aia.
Oricum, asta e o noua regula care nu se va putea aplica niciodata... le etichetezi "furaje" sau "condimente" in loc de "plante medicinale" si continui sa le comercializezi.
Probabil asta va fi sfarsitul Plafarului, daca nu se apuca de comercializat condimente biggrin.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Mar 16 2011, 11:34 PM
Post #3


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



Adica n-o sa -l mai pot spala la fund cu tei sau musetel pe asta micu' ? ohmy.gif 36182451.gif
O aberatie : asa cum nu s-au putut stopa legal etnobotanicele si masinile cu numere de bulgaria, tot asa n-o sa poata fi oprite plantele.
Sa inteleg ca n-o sa mi putem cumpara plante peentru a ne prepara ceai (infuzie)? Nu cred ca o sa poata fi aplecata directiva sau e doar o simpla gulguta otravita. Si spun asta deoarece am gasit o groaza de ceaiuri facute prin strainatate si din tei si din mustel si din macese, etc. Om trai si om vedea.


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Mar 17 2011, 01:31 AM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Eu unde semnez pentru ce vor sa faca astia? biggrin.gif

Homeopatia trebuia demult stopata. E o escrocherie care suge bani de la prosti. E adevarat ca rau nu face dar asta nu inseamna ca nu e o escrocherie.
Cit despre plantele medicinale, cam aceeasi chestie. Nu ar trebui sa scrie nimeni pe o eticheta ceva ce nu e adevarat.
Nu trebuie "interzise" dar nici nu trebuie vindute ca leacuri de vreo boala atita vreme cit leacul respectiv nu e demonstrat. In ziua de azi e foarte usor sa pacalesti oamenii prin reclama, marketing, internet etc de asa zise efecte inexistente.

De cite ori ajung in Romania ma ingrozesc la numarul de reclame din farmacii care afirma minciuni sau lucururi nedemonsrtrate in cel mai bun caz.

Prostimea se vaita de "big pharma" fara sa-si dea seama ca de bine de rau big pharma, cu toate problemele si imperfectiunile lor, sint supuse unui oarecare scrutin, pe cind "small pharma" astia care au prins nisa homeopatica si naturista fac acelasi lucru: profit, numai ca fara nici o supervizare. Ca doar nu va urcati voi in tei, tot de la plafar il cumparati. Ca doar homeopatia nu se face in ceaun, tot de la o companie vine.


QUOTE
Sa inteleg ca n-o sa mi putem cumpara plante peentru a ne prepara ceai (infuzie)?


Nu, dar nu au voie sa scrie pe floarea de tei ca vindeca insomnia sau pe musetel ca e antibiotic sau pe nus ce buruiana ca iti face prostata ca noua daca nu e demonstrat intr-un studiu medical ca e asa.

This post has been edited by ozz86651: Mar 17 2011, 01:33 AM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Mar 17 2011, 09:07 AM
Post #5


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT(James Kilowatt @ Mar 16 2011, 08:07 PM) *
le etichetezi "furaje" sau "condimente" in loc de "plante medicinale" si continui sa le comercializezi.

Exact asa se importa materia prima din care se produc etnobotanicele si statul nu are cum sa interzica importul unui ingrasamant atat timp cat acesta este legal.
Aceasta interdictie cred ca se va referi exclusiv asupra pastilelor facute din tot felul de combinatii de plate ("pastile naturiste de slabit", "energia plantelor intr-o pastila", "bla-bla") nu asupra plantelor in sine si mi se pare un lucru foarte normal. Plantele au o calitate extraordinara: folosite in cantitati potrivite aduc beneficii insa marit dozajul ajung sa fie otravitoare; in cazul in care ti-ai aruncat o mana de musetel intr-un ibric si bei continutul rezultat probabilitatea sa gresesti dozajul este foarte redusa insa o persoana extraordinar de supraponderala va fi foarte usor tentata sa inghita un tub de pastile pe zi pentru ca, nu-i asa, "e din plante, ce rau poate face?!"


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Mar 17 2011, 09:34 AM
Post #6


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Ai dreptate, klm.

MASURA E BUNA IN TOATE.

Un pct de vedere despre homeopatie aici: http://www.homeopatie.ro/bine-aamp355i-venit-1.htm

Am fost intotdeauna de acord ca trebuie sa exista alternative la orice si informatii disponibile a.i. oricine interesat sa poata sa-si exercite liberul arbitru.
Cum o face fiecare e responsabilitatea lui...


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 17 2011, 10:09 AM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Legea nu interzice comercializarea, ci impune niste norme. Plantele medicinale sunt pentru marea noastra majoritate greu de recunoscut, pun pariu ca putini dintre noi stiu sa le deosebeasca de o alta planta si la taraba putem foarte usor sa luam teapa.
In plus, trebuie recoltate exact la momentul potrivit, si nu cand i se scoala braconierului sa se duca in padure dupa ele.
Plus ca parca n-as sterge-o la ochi pe fiica-mea cu ceai de musetel procesat si depozitat in cine stie ce conditii, amestecat cu rahat de sobolan....

Pe de alta parte daca ideea e la le impuna teste clinice ca la medicamente atunci si mie mi se pare exagerat. Eu as introduce obligativitatea testelor clinice doar daca sunt rambursate de asigurarile sociale (valabil si pentru homeopatie, vrei bani din fondul de sanatate, dovedeste ca functioneaza), daca le iei la liber si pe banii tai, ca pe orice alt aliment, te priveste....
Insa cum nu poti vinde salam fara sa respecti niste norme, mi se pare normal sa nu poti vinde nici plante medicinale fara sa respecti un minim de norme. Macar sa fii sigur ca ce scrie pe eticheta e ce ai plic, si nu alta iarba sau vre-un alt "adjuvant" sobolanesc.

Din pacate, cat sunt de corecte sau de tampite normele alea nu pare sa discute nimeni... mesajul asta care circula pe email si pe forumuri in loc sa dea detalii despre normele impuse ma ia cu tot felul de exemple fara nici o semnificatie. Nu inteleg ce legatura are tratamentul lui Catalin Avramescu problema asta.

@Ozz
Man, incepe sa stragi la voi semnaturi sa impuneti teste clinice bratarilor alea care imbunatatesc echilibrul. Asta e o escrocherie si mai ordinara, pe ambalaj scrie negru pe alb ca imbunatateste coordonarea si echilibrul. Pe ceaiul de musetel (la mine) nu scrie nicaieri ca e antibiotic ci doar "antiinflamator local".
E vorba de bratarile alea "power balance" pe care le poarte toti baschetballistii, fotbalistii, Robert de Niro, antrenoru' echipei de fotbal a Frantei, etc.
Daca apuci sa scrii in google "pow..." prima sugestie oferita e "power balance". Daca e sa cred ca intre musetel si power balance vreuna are cel mai mic efect dincolo de placebo, pariez pe musetel.

Apropo, fostul meu sef din Fr se trateaza numai homeopat, nu pentru ca e foarte credincios ci pentru ca e alergic la marea majoritatea a medicamentelor. De fapt el e alergic cam la orice. Insa e de parerea tipului din linkul lui Doru, recunoaste ca a luat si foarte multe tepe cu tratamentele homeopate si s-a oprit la un singur farmacist in care are incredere. E un caz individual, nu are vre-o valoare de test clinic.
Eu sunt de acord cu tine ca trebuie impuse norme si homeopatiei, iar homeopatia (ca medicina, nu ca afacere) nu are decat de castigat din asta. Daca 0.1% din homeopatie are ceva real, trebuie separata de restul de 99.9% gunoi si escrocherie. Homeopatii insisi ar trebui sa fie cei care striga cel mai tare ca vor sa fie omologati ca restul medicinei, daca intr-adevar functioneaza, nu au decat de castigat;.. capata credibilitate, medicamentele lor vor fi rambursate de asigurari, etc. Faptul ca ei tac malc sau sunt impotriva omologarii ma face sa cred ca nici ei insisi nu cred in ce vand.

This post has been edited by James Kilowatt: Mar 17 2011, 10:15 AM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Mar 18 2011, 02:42 AM
Post #8


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
Pe de alta parte daca ideea e la le impuna teste clinice ca la medicamente atunci si mie mi se pare exagerat. Eu as introduce obligativitatea testelor clinice doar daca sunt rambursate de asigurarile sociale (valabil si pentru homeopatie, vrei bani din fondul de sanatate, dovedeste ca functioneaza), daca le iei la liber si pe banii tai, ca pe orice alt aliment, te priveste....


Eu inteleg ca testele astea sint legate de afirmatiile de pe eticheta. Daca scrii ca se cred ca bla bla bla (desi si aici e discutabil, ca poti sa ajungi sa scrii orice) si ca nu e testat, sint perfect de acord, nu vad care e problema. Daca insa scrii ca vindeca cancerul si impotenta, trebuie sa probezi.

QUOTE
Man, incepe sa stragi la voi semnaturi sa impuneti teste clinice bratarilor alea care imbunatatesc echilibrul.


Uite ca de astea nu stiam, probabil coodronarea si echilibrul nu intra la boli asa ca nu s-au agitat. E plin d etzepari si aici, pai toti aia care ghicesc viitorul in palma ce sint? Chiropractorii?

QUOTE
capata credibilitate, medicamentele lor vor fi rambursate de asigurari, etc.


Asigurarile nu au treaba cu stiinta ci cu reducerea costurilor biggrin.gif.
Daca faci un tratament de 1 milion, fii sigur ca o sa se uite foarte atent la el daca e pe bune sau nu. Dar daca faci un tratament "alternativ" mai ieftin ca ala pe bune, ei sint primii cistigati... doar nu sint prosti. Asa se face ca asigurarile acopera din toata inima chiropractorii si homeopatii. O sendinta la un chiropractor e citeva zeci de $, o sendinta la un specialist d-ala pe bune de coloana vertebrala numai pentru consult e sute de $, daca se lasa si cu tratament diferenta e mult mult mai mare.

QUOTE
Un pct de vedere despre homeopatie aici: http://www.homeopatie.ro/bine-aamp355i-venit-1.htm


Uite unul mai neuntru smile.gif:

http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy

Si unul mai dur:

http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/homeo.html


This post has been edited by ozz86651: Mar 18 2011, 02:44 AM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Mar 18 2011, 07:14 AM
Post #9


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



de la un anumit punct incolo nici nu mai e corect sa-i acuzi pe astia ca-s tzapari. dac-au facut cursuri despre plantele medicinale la un college de buzunar, daca au muncit si si-au platit banii ca sa devina expert chiropractor, daca nenorocirea aia de cutremur din japonia a venit aproape la fix cu nush-ce super mega blue moon pe care-l aveau astrologii in vedere - pai oamenii aia incep sa creada cu adevarat, si sa se considere profesionisti. pentru multa lume e suficient sa aliniezi niste fapte pozitive, sa le prezinti citeva explicatii pompoase, sa vorbesti cu elocventa. nu e vreunu sa intrebe, sa aduca exemple contrare? gata, brainwash complet. ii faci sa stringa semnaturi, sa trimita emailuri inlantuite cu noroc la 5 prieteni. serios, unii oameni nu pot fi acuzati ca inseala in mod deliberat. poate doar pe cei care initiaza teoria, pe cei care inventeaza plasturele - dar de multe ori nici pe aia.

mai stiti cind eram copii, si ne urcam prin toti pomii ca sa culegem flori de tei, aratau bietii teii aia ca dupa taifun la sfirsitul weekendului? sau castane...? (ce dracu faceau cu castanele?) io unul nu ma mai intorc la perioada aia. n-aveti decit sa beti apa cu busuoic, poa sa fie si sfintita, daca asta va face sa va simitit bine, dar eu mai degraba cred in catscan, in biopsie neintrusiva, si in medicamente care au o actiune bine studiata, decit in bitter suedez.


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Mar 18 2011, 09:18 AM
Post #10


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT(ozz86651 @ Mar 18 2011, 02:42 AM) *
Asigurarile nu au treaba cu stiinta ci cu reducerea costurilor biggrin.gif.
Daca faci un tratament de 1 milion, fii sigur ca o sa se uite foarte atent la el daca e pe bune sau nu. Dar daca faci un tratament "alternativ" mai ieftin ca ala pe bune, ei sint primii cistigati... doar nu sint prosti. Asa se face ca asigurarile acopera din toata inima chiropractorii si homeopatii. O sendinta la un chiropractor e citeva zeci de $, o sendinta la un specialist d-ala pe bune de coloana vertebrala numai pentru consult e sute de $, daca se lasa si cu tratament diferenta e mult mult mai mare.

Si ce te faci cand tratamentul "alternativ" nu aduce echilibrul normal al organismului? Asiguratul va vrea sa il faca din nou si din nou si din nou pana cand, exasperat, va ajunge, probabil, la tratamentul de 1 mil de $ sau vor mosteni urmasii suma asigurata la deces.
Orice ar fi, cel mai bun tratament, atat pentru om cat si pentru asiguratorul lui, il reprezinta preventia si aici trebuie investit masiv, nu in metode alternative, medicamente mai puternice si alte ba-bauri.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Mar 18 2011, 09:33 AM
Post #11


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Decesul e rezultatul optim pentru asigurare smile.gif.

Majoritatea bolilor in ziua de azi nu-s chestii de viata si de moarte, ci disconforturi mai mari sau mai mici pe care le duci pe picioare cu anii. In timpul asta poti sa tratezi simptomul nu cauza, sau poti sa te simti mai bine din cauza efectului placebo, e ok. Nu se duce nimeni (cu mici exceptii) cu cancer in faza tratabila sau cu oase rupte la tratamente alternative, ci se duce ca are un junghi, ca-l doare nu stiu ce, ca are o roseata, o mincarime, d-astea.



--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 18 2011, 10:28 AM
Post #12


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Eu zic ca deviem de la topic. Eu sunt de acord cu argumentatia, insa tot mi se pare aiurea sa INTERZICI, doar pentru simplul motiv ca unii se lasa fraieriti.
Nu ar fi prima initiativa de genul asta in Europa, se dau din ce in ce mai multe interdictii ca sa "protejeze" publicul de propria lipsa de informare sau chiar prostie. Vor de exemplu sa interzica sa iei credit pentru mai mult de 1/3 din venit, pentru ca 10 fraieri s-au trezit ca nu pot trai din 600 euro in Paris. Daca isi rupe unu' gatu', interzicem si mersul pe bicicleta?
Mie mi se pare o filozofie gresita, pentru ca pleaca de al ipoteza ca publicul asta e alcatuit din niste oi dobitoace si fara discernamant. Si e fix publicul care i-a votat.

Si ma tem ca cel putin in perioada tranzitorie (adica pana cand totul va fi interzis biggrin.gif ) , publicul va lua tepe si mai mari, pentru ca va pleca de la filozofia ca tot ce e permis e si validat/verificat de "autoritati" si nu mai trebuie sa-si chinuie neuronul sa inteleaga sau sa se informeze. Si oricum nu poti interzice tot ca sa oferi protectie totala, imaginatia escrocilor e infinit mai prolifica decat a alora care ne conduc.

Ca tot suntem pe un forum de masini, si etichetarea aia cu consumul mixt al masinilor e dezinformare in 99% din cazuri. Consumurile alea mixte se obtin de catre soferii reali in regim mixt in mai putine cazuri decat functioneaza ceaiul de menta in tratarea diareei, iar publicul stie la fel de putine despre metoda de masurare a consumului mixt cat despre substantele active din ceaiul de menta. Chiar daca metoda de masurare e obiectiva, asta n-o face si valabila.
Cu NCAP-ul nici nu mai incep, ca ma enervez biggrin.gif

De exemplu eu sunt convins ca plasturele cuantic e o teapa, insa nu l-as interzice. As considera ca e mult mai util ca in general pe un certificat de brevet eliberat de OSIM sa scrie mare cat china cu fonturi de 36 ca respectivul brevet NU garanteaza functionarea dispozitivului si ca eliberarea NU presupune vre-o forma de testare prealabila, ci doar faptul ca dispozitivul e "noutate". Lumea habar n-are ce inseamna un certificat de brevet, iar a omite sa scrii pe el ce inseamna e tot o forma de dezinformare, venita chiar din partea unui "organ" de stat.
Eventual, sa existe conditii foarte stricte in care sa nu mai apara mentiunea respectiva, care sa implice testari riguroase facute de institute independente.

This post has been edited by James Kilowatt: Mar 18 2011, 10:45 AM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 01:33 PM