IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Romanii din afara hotarelor sau romanii de pretutindeni:

This topic is about Romanii din afara hotarelor sau romanii de pretutindeni:, the author, Tatanka-Iyotake, wrote about: Populatiile romane pe mapamond se ridica la aproximativ treizeci si doua de milioane de persoane, din care, sapte milioane constituie ansamblul de pop ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Romanii din afara hotarelor sau romanii de pretutindeni:, Diaspora Romana si Romanii din jurul Tarii se ridica la 12 milioane
Tatanka-Iyotake
post Nov 9 2010, 01:01 PM
Post #1


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 4
Joined: 9-November 10
Member No.: 130.024



Populatiile romane pe mapamond se ridica la aproximativ treizeci si doua de milioane de persoane, din care, sapte milioane constituie ansamblul de populatii aflat la hotarele sanctuarului national ciuntit de vitregii si tradarile ciocoilor (Romanii din jurul Tarii), spiritul apartenentei la valorile moral spirituale ale neamului a ramas nealterat de scurgerea timpului si vitregia sortii, pastrind identitatea impotriva evidentei, onorind eroii si traditiile neamului, ducind o lupta inegala, tradati in sperante, umiliti de ignoranta, abandonati in voia sortii….. reperul lor este patria mama, vatra stramosilor, credinta in idealul national. Este oare onorata credinta compatriotilor nostri in idealul national ?

Diaspora, defineste ansamblul de cetateni de origine romana (emigrati, exilati, samd) divizindu-se in entitati distincte :

Emigratia, constituie ansamblul de populatii romane ce au emigrat la sfirsitul secolului al-XIX-lea, descendentii de a doua, a treia generatie, a patra generatie, sunt cetateni romani.

Exilul, constituie ansamblul de cetateni de origine romana ce au fost constrinsi la emigrare in secolul trecut (estimati la jumatate de million de persoane, descendentii inclusiv.

Migratia, constituie ansamblul de cetateni ce au emigrat masiv dupa ‘89, subgrupati in sub-diviziuni distincte( a)Migratie Definitiva ,cool.gif Migratie Temporara ), cifrindu-se la aproximativ cinci milioane de persoane.

Diaspora romana se ridica la aproximativ sase milioane de cetateni.
Romanii din jurul Tarii si romanii deportati (sapte milioane).

Populatia totala a tarii, incluzind si migratia se ridica la 21 716 835 cetateni in 2008, din care 17 968 014 reprezenta persoanele cu drept de vot.

Diaspora Romana si Romanii din jurul Tarii se ridica la peste 12 milioane de persoane (descendentii inclusiv), ansamblul formeaza entitatea: Romanii din afara hotarelor sau Romanii de pretutindeni (Susținem că 10-12 milioane de români de peste hotare : http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=152 ), exista un departament (Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni : http://www.dprp.gov.ro/ ) si o manifestatie :
Festivalul Romanilor de Pretutindeni-Mangalia: http://www.voceabasarabiei.net/stiri/cultu...-16-august-2009 , Alte surse: http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGER...mangalia-04.htm

Delimitarea, Romanii din jurul Tarii si Diaspora romaneasca este evidenta……

Votul electronic (la distanta), este necesar pentru ca segmentele reunite ale celor peste 12 milioane de romani (minorii sunt inclusi totalului general) sa-si poata manifesta dreptul fundamental de a decide (alege). Actiunea Diaspora: Situl: http://diasporavoteaza.org/

S-a vehiculat in ultima vreme sintagma ‘’Cele doua Romanii’’ sau ‘’Romania divizata in doua’’, incercind sa se induca in constiinta a milioane de cetateni ca ‘’opozitia’’ si ‘’puterea’’ sunt cele doua romanii, scenariu foarte bine regizat si pus in practica, aproape ca atinge perfectiunea………

La prima vedere, pentru cetatenii neinformati, pare logic, se ia de bun ceea ce se spune prin ‘’mass-mediile aservite’’, numai ca la o analiza atenta se remarca altceva, in cazul in care incercam sa privim dincolo de ceata intretinuta: privind din alt spectru decit ‘’stinga dreapta si extreme’’ci de sus in jos, se remarca o ‘’romanie a lor’’(stat in stat), a ciocoilor de ieri si azi(300 000 de persoane), ce dominina ,subjuga, tinind ostatece cele trei romanii (romanii din tara, romanii din jurul romaniei si diaspora), peste 30 de milioane de romani (Explicatie: http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=556 ).

Cit timp vom eluda fondul problemei, limitindu-ne doar la forme create, lasindu-ne amagiti de ‘’flacari violete sau pseudo-simboluri’’ fabricate, nu vom face nimic, ne vor organiza ei, vom fi o turma umilita, haituita, invrajbita, divizata, la discretia stapinilor.

Partidele politice din tara : PDL, PSD, PNL, au inceput desfasurarea antenelor colectoare in afara hotarelor, creaza organizatii, filiale, ONG-uri, etc., cu un singur obiectiv, pastrarea controlului.

Nu stiu cum sunt reprezentati romanii din afara hotarelor la Festivalul romanilor de pretutindeni-Mangalia (finantat de la bugetul statului in fiecare an), dupa unele date partiale inclin sa cred ca migratia temporara-postdecembrista, constituie majoritatea participantilor !

Lege fundamentala ce ar trebui modificata pentru a permite romanii din afara hotarelor sa se organizeze politic, in mod autonom, fara ‘’naseala’’ partidelor actuale:

Legea nr. 14/2003 a partidelor politice (CAPITOLUL -IV-, Inregistrarea partidelor politice)
Art. 19. (3) Lista trebuie sa cuprinda cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judete si municipiul Bucuresti. ( http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=174 )
( http://www.dri.gov.ro/documents/lg%2014-2003.pdf )

-Modificare prevederilor la maxim 1000 de membri fondatori: in nici o tara europeana nu exista acest barem ("În cele mai multe țări din UE, este suficient un număr de câteva persoane pentru a înființa un partid (Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Luxemburg, Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia – până la 10 membri, Bulgaria 50 de membri).

Rarele excepții unde este nevoie de un număr ceva mai mare de membri fondatori fac referire la câteva sute de membri sau 1000 de membri Polonia și Estonia, 5000 de membri Finlanda și Ungaria, 7500 de membri Portugalia)."

Nicaieri in UE nu ai nevoie de peste 9000 membri fondatori pentru un partid politic!
De ce, in Romania, ai nevoie de 25.000 membri, filiale in 50% +1 din judetele tarii)

Este nevoie de partide noi….degeaba vom putea vota (romanii din afara hotarelor) intr-o proportie semificativa, daca nu avem ce alege…….vom vota tot cadrele partidelor existente, legitimindu-le.

Explicatie:

Clasa politica postdecembrista, metamorfozata din fosta nomenclatura comunista, securisti, speculanti, escroci, demagogi, oportunisti, etc., isi reformeaza structurile in circuit inchis, promovind pe linie succesorala, odraslele.

Structurile politico-economice coagulate dupa decembrie 1989 s-au desfasurat conform unui plan de organizare in adincime, complex, ocupind spatial politic, economic, financiar, prin trei mari ramificatii: FSN1(PD-L, ex : PD), FSN 2(ex: FDSN, PDSR, PSD) si FSN-3 (falsul istoric PNL).

Fiecare din aceste ramuri economico-politice (gasti mafiote) au aspirat anumite formatiuni, si au generat ministructuri satelite, politice( PRM, PC, UDMR, PNG, PNTCD, PIN, UNPR, etc), civice(ONG-uri, Sindicate, etc), ecomomico-financiare (Institutii capuse, Trusturi , Agentii, Fonduri, etc), prin care sa creeze diversiuni, manipulari, deruta, cu un singur obiectiv major, pastrarea controlului, spolierea tarii, mentinerea poporului in ignoranta si sclavie.


Tinind cont de aspectele de fond ale ultimilor evolutii pe scena sociala, politica, economica-financiara romaneasca, pot fi evidentiate anumite desfasurari in mai multe forme dimensionale ce interactioneaza asupra formelor primare ale sistemului actual, cu o singura constanta majora, controlul statului.

Restructurarea structurilor politice (executive, legiuitoare, judecatoresti,administrative), diminuarea la 2/3 a numarului agentilor de influenta, etc. se impunea din prisma faptului ca resursele financiare ale statului fiind administrate numai pentru consumul lacustelor(capuse), au inceput sa diminueze drastic, instabilitatea sistemului heteroclit nu permite supravetuirea actualilor actori emanati din esaloanele vizibile si obscure ale camariliei comuniste (nomenclatura), sa faca fata presiunii sociale si aparitiei unor forte novatoare (populare), pe scena politica.

Incepind din 1990 aprox. 7 milioane de cetateni romani au luat drumul pribegiei, jumatate s-au intors, cealalta jumatate s-a integrat sau este pe cale de a se integra in societatile de adoptie, interactia produsa cu alte culturi si civilizatii, a celor citeva milioane de romani, a anulat efectul de spalare a creierului efectuat de mass-media romaneasca de-a lungul anilor.

Acest fapt ce creeaza o situatie extrem de periculoasa la adresa structurilor ce controleaza statul roman, contestarea directa a ‘’autoritatilor uzurpatoare’’, revendicarile la scena deschisa, pot lua o forma organizata, fapt ce ar anihila sistemul actual format din aprox 30 000 de cadre ale structurilor politico-economice mafiote.

Actiunile/spectacolele mediatice livrate de conglomeratul politico-economic prin structurile vizibile(‘’partide si politicieni’’) desfasurate in ultimii ani, fac parte dintr-un scenariu complex, regizorii si actorii isi dau toata silinta sa captureze atentia opiniei publice (sa fie crezuti pe cuvint, aprobati sau dezaprobati.

Pe fondul acestor diversiuni/manipulari, sa lucrat intens la absorbtia unor fonduri de consum in circuit inchis : imprumuturile de la FMI si Banca Centrala Europeana, artizanul/intermediarul direct, unul din pivotii sistemului, BNR-ul, este beneficiar si protectorul actualului sistem mafiot.


In diverse contexte, statul si-a permis sa efectueze imprumuturi imense fata de institutiile internationale, creind panica sociala, aservind romania si generatiile viitoare la plata acestor imprumuturi, luind ostatec poporul roman, scopul real fiind de deturnare a fondurilor imprumutate catre pusculita mafiei politico-economice.

Toate actiunile scenariului pus in practica cu cinism, viclenie, machiavelism de catre regizorii (sforarii) sistemului politico-economic mafiot, sunt sortite in final unui mare esec, vor pierde, dar cel care va plati tributul din nou, va fi poporul, insa cel care a suferit sute de ani in tacere: poporul, va rupe lanturile…….
intrarea in rezonanta a grupurilor cetatenesti anti-sistem este perceptibila, lovitura coordonata simultan va anihila definitiv sistemul mafiot ( reteaua sepiilor), ce a uzurpat statul de drept………….

Populatiile romane imprastiate pe mapamond se cifreaza la aproximativ 12 milioane (romanii din teritoriile rapite : Basarabia,Bucovina de Nord, Maramuresul de Nord, romanii de linga tara(Ungria,Serbia,Bulgaria), romanii deportati in gulag (peste un milion), exilul romanesc, emigratia si migratia post ’89).

Marii patrioti romani au reusit impotriva vicisitudinilor să desavirsească unitatea tarii prin Unirea din 1918, eveniment crucial in istoria noastră ca popor.

Inceputul instabilitatii politice in 1938, a determinat o succesiune de evenimente ce au dus la ciuntirea patrimoniului national, mostenit din negura istoriei,(resemnarea in fata dicktatului din 1940-pactul Ribbentrop-Molotov), furtul vointei nationale la alegerile din 1946, tradarea intereselor romanesti la tratatul de pace de la Paris din 1947 (de catre delegatia comunista).

Deportarea in gulagul sovietic a aprox. 1,2 milioane de romani din provinciile rapite, exterminarea elitei politice (patriotii, ctitorii unirii din 1918)in inchisori, a armatei romane in lagarele de prizonieri, a permis sistemului comunist implantat să prolifereze.

Caderea comunismului in Europa(1989)a obligat structura comunista din Romania sa planifice o reformare a sistemului premeditind o schimbare de fatada, perenizind sub alte forme de influență si dominare controlul asupra statului.

Fosta nomenclatura comunista si-a impins pionii din esalonul doi si trei, descendentii, pe scena politică nou creată dupa’89, ocupind-o, impunind desfasurarea operatiunilor de privatizare si spoliere a resurselor vitale ale natiunii in detrimentul a milioane de cetateni.

Dupa jumatate de secol de intuneric in ‘89-’90 a fost un moment cind puteam sa aducem izbavirea, sa terminam cu batjocura, na fost sa fie, revolta populara(revolutia) a fost furata, generatiile tinere ce s-au implicat atunci au pierdut in fata structurilor comuniste, esaloanele inferioare au infiltrat toate organizatiile nou create.

Partidele politice in principiu ar trebui sa fie institutii fundamentale ale statului, metamorfoza fostului conglomerat(PCR) intr-o puzderie de sateliti artificiali de toate orientarile(stinga, centru, dreapta, extrema stinga sau dreapta, iredentisti, etc), face imposibil acest lucru, tehnica lor consta in saturarea spatiului pentru a impune controlul si legea iudelor.

Suntem 32 de milioane de romani imprastiati in toate colturile lumii, nu concep ca o casta de infractori, tradatori, iude, uzurpatori, speculanti, estimata la 30 000 personaje sa submineze natia romana.

Rezumat : Un partid(formatiune politica) are menirea de a fi o institutie fundamentala a natiunii nu un cuib de tradatori, impostori,uzurpatori, demagogi, escroci, hoti, etc.

Potential exista, meditatia de douazeci de ani este suficienta.
Analiza spectrului socio-politic : http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=501
Analiza socio-economica : http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=236
Analiza cauzelor : http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=155
Semne de intrebare : http://www.universulromanesc.info/ginta/
Nelinistea : http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=441
Falimentul clasei politice românești anunță trezirea politică a poporului român: http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=885
Singura soluție de ieșire din criză: scoaterea României la mezat - a ceea ce a mai rămas din ea: http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=884
Statul român: executorul prin care corporațiile și bancile occidentale spoliază România și generațiile viitoare de români: http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=883
Cui îi mai pasa de Romania si de poporul Roman?: http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=882
De ce "SALVAȚI ROMÂNIA" ?: http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=881
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Nov 9 2010, 03:49 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



curat constitutional! muzica!


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Nov 9 2010, 03:55 PM
Post #3


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Deci... ce ?


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrian_flavius
post Nov 14 2010, 05:59 PM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.230
Joined: 4-January 08
From: Pitesti
Member No.: 115.965



Si eu mi-s un pic nationalist, da' atata forma fara fond numai prin Caragiale mai gasesti...cifrele cred ca-s cam luate la plezneala, ideile sunt cateva, le numeri pe degete, da's fixe rau...

Sincer, eu as prefera vreo 200 de economisti adevarati in fruntea tarii, impreuna cu vreo 20 de antreprenori adevarati, si carora sa le fie promis un procent din excedentul bugetar de peste 10 ani...cu anumite conditii legate de invatamant, aparare, interne si sanatate...si ZERO alegeri timp de 10 ani...de niciun fel, de nicio culoare...MUNCA, MUNCA si iar MUNCA...nu pomana...



--------------------
Adrian Flavius

Toyota Avensis 2.0 D-4D Luna Gri Inchis Metalizat - un Totos sexos!!!
Logan 1.6 MPI 8v Ambition

Am sufletul rupt in doua...cu un ochi plang si cu unul rad...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Nov 15 2010, 12:49 PM
Post #5


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Pai te contrazici, pe un topic scrii ca vrei ca tot ce inseamna agentie guvernamentala sa fie dati afara in maxim 8 ani in total, si aici spui ca vrei ditamai ministrii sa ramana in post 10 ani fara sa li se ceara vreodata socoteala? Pai care-i spilul, zburatacim pitzigoii si pastram rechinii?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrian_flavius
post Nov 15 2010, 08:17 PM
Post #6


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.230
Joined: 4-January 08
From: Pitesti
Member No.: 115.965



Mea culpa, asa-i cand vin ideile valuri-valuri...mda, mai bine cu rau decat fara rau...fiecare intelege ce vrea... whistling.gif whistling.gif ninja.gif ninja.gif


--------------------
Adrian Flavius

Toyota Avensis 2.0 D-4D Luna Gri Inchis Metalizat - un Totos sexos!!!
Logan 1.6 MPI 8v Ambition

Am sufletul rupt in doua...cu un ochi plang si cu unul rad...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 10:44 PM