IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Autoaparare...

This topic is about Autoaparare..., the author, T u d o r , wrote about: Hold your horses. /smile.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="smile.gif" /> Nu cred ca e cineva pe acest topic care sa se cre ... To read more just scroll down

5 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Autoaparare...
T u d o r
post Sep 27 2010, 09:39 PM
Post #21


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Hold your horses. smile.gif Nu cred ca e cineva pe acest topic care sa se creada Rambo sau Chuck Norris. JK s-a referit strict la apararea proprietatii private si in plus la viata lui si a familiei lui. Ori din ce stiu eu daca iti intra in curte/casa/nevasta/fiica ai ceva drepturi sa te consideri in autoaparare si sa-l iei pe individ cu shotgun-ul sa-i zbori creierii. Vedeti cazul mediatizat al lui Iovan, ca sa nu mai spunem ca ala din ce zice gura targului intra in nevasta-sa cu voia ei. biggrin.gif

Bebelusha, sfat mai bun decat cumpararea unei arme: ia-ti un rotweiller. biggrin.gif

This post has been edited by T u d o r : Sep 27 2010, 09:41 PM


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Sep 27 2010, 09:50 PM
Post #22


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Stiu, ca nu e cea mai comoda varianta de autoaparare, dar cred ca e una dintre cele mai eficiente: GET A DOG !

Nu, nu un yorkshire terrier sau un bison maltez dar nici nu trebuie neaparat pitbull. Ajunge un ciobanesc german/belgian, un dog argentinian, un dog german sau arlechin... caini de talie mare care impun respect. Desigur, ai nevoie de curte, si de mancare, si trebuie scosi la plimbare, si fac mizerie, uneori mai sapa prin gradina... Dar chiar si fara antrenament de protectie si paza sunt un mijloc de protectie foarte bun. Chiar daca dogul meu argentinian are un suflet mare si iubeste toate fiintele de pe lumea asta, toata lumea se c*ca pe ei cand il vad. Am avut probleme si cu veterinari care refuzau sa il trateze fara sa fie legat, cu botnita pusa si sub atenta mea supraveghere. Factorul psihologic e decisiv si de cele mai multe ori eviti atacul propriu zis. Desigur, daca esti cautat de recuperatori ucrainieni echipati cu AK47 atunci probabil nici cainele nu e o varianta eficienta... dar cu siguranta e mai eficienta decat un pistol cu bile de cauciuc sau un electrosoc.

Dog argentinian:



--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bogcot76
post Sep 27 2010, 10:16 PM
Post #23


specialist
******

Group: Membri
Posts: 789
Joined: 28-July 09
From: Bucuresti
Member No.: 120.558



Strict pentru Romania, cred ca la bloc o alarma si un abonament la o firma de securitate e de ajuns, iar la casa in plus un caine. Paranteza haioasa - finii mei stateau la un moment dat la Otelul Rosu si aveau un ciobanesc german super dresat care nu latra niciodata insa daca intrai in curte nu mai puteai iesi. S-au intors odata de la job si au gasit hotu in casa pe sifonier implorandu-i sa ia cainele ca nu poate sa coboare. Pacat ca a murit la un moment dat.

Problema e alta si cred ca despre asta era vorba la inceput - ce faci pe strada? - ca nu poti umbla cu cainele dupa tine non-stop. Din fericire, in Romania, sunt totusi rarisime situatiile in care chiar ai nevoie de o arma la tine. Singur noaptea pe strazi nu ai ce cauta in zone dubioase oriunde in lume, asta e. In plus multe conflicte apar atunci cand nu poti tine nervii in cusca - frecvent in trafic. Eu unu, sau my wife nu am avut o altercatie de cand eram in liceu. Si nu stam incuiati in casa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Sep 27 2010, 10:52 PM
Post #24


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
@Ozz
Alea cu gloante de cauciuc pe care le-am dat exemplu sunt cal 9mm.


Pai nu, n-ai inteles. 9mm e calibru acceptat pentru arme adevarate, cu metal. Caucciucul pur si simplu nu intra la arme de auto aparare. A, daca vine unul nu prea convins, mai intelectual asa, cu indoieli si intrebari metafizice smile.gif sint sigur ca-l dai jos si-l pui pe fuga, dar nu merge mereu.
Sint sigur ca F1 are ceva parrei aici ca ekl vede cum se comporta animalele dupa ce tragi in ele... ideea e ca din cauza adrenalinei, atacantul, desi jumate mort nu simte imediat si tot are timp sa-ti ia gitul daca e inarmat.
Ce spune rebel iarasi e foarte important.
Armele se intorc impotriva ta, asta e problema.

@Halba, ciinii sint foarte usor de scos din lupta... poate doar daca ai 2 sau mai multi sa fie eficienti. Cred ca si un copil poate sa termine un ciine daca planuie asta din timp.
In plus ciinii au factorul lor de pericol daca ii antrenezi sa poata fi folosit la paza. Oricit de bine i-ai dresa exista o probabilitate sa se intimple ceva o data.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Sep 27 2010, 11:01 PM
Post #25


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
.cred ca momentan o sa ma rezum la spray..


Eu cred ca n-ai inteles ceva: spayul e bun pe trotuoar sau in parc. In casa la tine daca ai 50 de kile si ala 100 de kile si el a mai fost expus la asa ceva in alte cafteli (foarte posibil, pina si eu stiu cum miroase un spray) sansele sint ca are mai mult efect asupra ta decit asupra lui. Spatiul inchis si faptul ca n-ai unde sa fugi nu-s deloc de partea ta. Reactia posibila: vine dupa tine, ti-l ia din mina si ti-l goleste in gura.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Sep 27 2010, 11:44 PM
Post #26


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Ma Ozz, in pana mea tu ai vazut multe filme cu bataie. laugh.gif

Ce argumente dai tu aici se potrivesc perfect unor oameni antrenati in lupta, nu unor golani pe strada. Te asigur ca prin Romanica e suficient sa plimbi un rotweiller sau un pitbull in lesa si 99/100 dintre cei dispusi sa se ia de tine just for fun si pentru puncte bonus in fata camarazilor de dupa blocuri isi iau talpasita. Fear factor functioneaza intotdeauna. Niciun golan nu risca sa o incurce cu o prada vadit dificila si prefera tinte usoare si fara probleme. Intr-o vreme acum 15 ani aveam un coleg de camera care lucra ca paznic de noapte intr-o casa de schimb mare de pe langa sediul BNR din Bucuresti. Printre atributiile lui de serviciu era si plimbarea dogului german al patronului, o namila neagra cu un aspect absolut fioros dar cu un temperament exact invers aspectului. Si-l plimbam impreuna pe stradutele alea destul de circulate. Pot sa-ti spun ca toata lumea se inghesuia pe 1/2 din alee in timp ce noi caram jivina pe cealalta jumatate singuri.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Seri
post Sep 28 2010, 12:03 AM
Post #27


Captain Obvious.
******

Group: Moderator
Posts: 1.312
Joined: 3-August 05
From: Oradea/Cluj
Member No.: 52.535



Pentru siguranta in casa cea mai buna e o camera de panica sau varianta downsized, debaraua de panica.

@James, intrebarea lui Lucian e buna, care crezi ca ar fi fost deznodamantul daca in loc de "Fatima ii acasa?" ar fi fost "Bah, scoti pistolul la mine?!".

As propune si un poll pentru acest topic: cati dintre voi ati sari in ajutorul altcuiva: vecin, prieten sau necunoscut?
Este si un film care are ca punct de pornire acest subiect: Kick Ass (2010).



--------------------
1994 Opel Astra F 1.8 GSi 125 cp
2004 Opel Astra G 1.6i 103 cp
2007 Opel Astra G 1.6i 105 cp
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Sep 28 2010, 12:35 AM
Post #28


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
Ce argumente dai tu aici se potrivesc perfect unor oameni antrenati in lupta, nu unor golani pe strada.


Pai aia nu-s periculosi.. merita arme, pittbulli si cutite pentru un golan? Oricum si un golan e mai antrenat in lupta decit mine smile.gif, mai ales unul d-ala pe bune, care a mai fost si la bulau.
Eu prefer sa-mi iau un pumn in gura sau sa sa mai fac de ris taind-o la fuga decit sa intru eu la bulau, sincer. Sau decit sa-mi stresez viata cu un ciine de "autoparare"... a, daca tot iubesti ciinii si o sa ai unul oricum e alteva dar sa iei un ciine numai ca sa te tine in siguranta e o prostie.

Ce spun eu aici sint chestii de principiu, din pacate nu le aplic nici eu in viata... acum citiva ani m-am luat la bataie cu vreo 10 magrebieni in Paris... in apararea mea incepusem cu 3 care mi s-au parut manageable blink.gif dar aveau multi prieteni pe margine... Si acum ma gindesc ce era daca: 1. nu eram in centrul parisului ci in vreo periferie; 2. unul din ei avea un cutit 3. EU aveam vreo arma. M-am tinut bine o vreme, citeva minute, putine, pina am obosit... dup aia m-a pocnit unul din spate in cap (dupa ce ca erau 10 au avut nevoie de artificii) ... dupa aia a iesit seful securitatii din primarie... si s-a terminat, nu ca ala avea vreo autoritate. La 20 de minte a aparut politia in persoana unui tip si o tipa care aratau fix ca aia numai ca avea 1.60m, cind s-a apropiat de mine era sa-l pocnesc biggrin.gif. M-au sfatuit sa nu fac plingere ca biroratia o sa ma tina toata noaptea la sectie smile.gif. A, si gardianul ala de la primarie in fata caruia se intimpla tarasenia tot imi spunea sa fug, dar nu s-a miscat smile.gif.


Daca unul din punctele 1/2/3 se infaptuiau se lasa prost rau pentru mine. Daca de la inceput dadeam bir cu fugitii sau negociam cu ei, ieseam MULT mai bine. Daca as fi avut orice tip de arma la mine, probabilitatea de a fi facut asta ar fi fost 0, deci eu ajungeam la bulau in franta... sau macar la un proces din ala infinit si ruinator. Armele scad probabilitatea de a fi rezonabil/rational.

This post has been edited by ozz86651: Sep 28 2010, 12:38 AM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian107416
post Sep 28 2010, 07:40 AM
Post #29


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.042
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



QUOTE (ozz86651 @ Sep 28 2010, 12:35 AM) *
Ce spun eu aici sint chestii de principiu, din pacate nu le aplic nici eu in viata...

Se stie ca in momentul in care-ti creste adrenalina creste capacitatea musculara dar scade cea cerebrala. Toti cred ca ar vrea sa reactioneze ca la carte, dar nu prea e posibil. Singurul lucru folositor in asemenea situatii e antrenamentul. Dar un om civilizat din ziua de azi nu are timp de antrenament, pentru ca aici vorbim de multe ore pe zi. Asta duce la imbunatatirea reflexelor. Arma trebuie sa fii tu.
Eu nu afirm ca armele sunt inutile. Daca ar fi fost asa nu s-ar fi inventat. Pentru luptele din spatiu inchis, cea mai buna arma o aveti deja cu totii in casa:cutitul.
Cred ca toti cunoasteti cazul politistului roman impuscat/omorat cu propria arma. E un exemplu de ce se poate intampla daca nu facu uz corespunzator de arma. Infractorul, in plus, se bucura de avantajul clandestinitatii si va face uz de arma la maxim. Am mai spus, cred, ca armele lor sunt adevarate, nu jucarii.

This post has been edited by Lucian107416: Sep 28 2010, 07:41 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian107416
post Sep 28 2010, 08:02 AM
Post #30


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.042
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



QUOTE (ozz86651 @ Sep 28 2010, 12:35 AM) *
... acum citiva ani m-am luat la bataie cu vreo 10 magrebieni in Paris... in apararea mea incepusem cu 3 care mi s-au parut manageable blink.gif dar aveau multi prieteni pe margine...dup aia m-a pocnit unul din spate in cap (dupa ce ca erau 10 au avut nevoie de artificii)

Ca o gluma: solutia era atacul biggrin.gif biggrin.gif. In alea cateva minute, cat te-au tinut plamanii, trebuia sa-i termini pe toti.
Oricum, curaj si inconstienta din partea ta, ce sa zic ..... aaa, sa nu uit, NOROC cu carul

This post has been edited by Lucian107416: Sep 28 2010, 08:04 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Sep 28 2010, 08:49 AM
Post #31


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Da da da, trebuia sa te bagi ca brusli intre ei, sa le dai la pateu. laugh.gif 2-3 picioare in gura, 15-16 pumni in mecla si erau terminati. biggrin.gif

Solutia dupa parerea mea e evitarea conflictului cu orice pret. Pentru asta am recomandat cainele. Cine a vazut un pitbull sau un rotweiller in atac sigur nu s-ar apropia nici la 3 metri de unul. smile.gif Pentru edificare exista iutub & stuff.

Iar un caine nu inseamna neaparat o problema in sine. Sunt oameni care-si cumpara caini din placerea lor, nu costa mare lucru un training de aparare.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pmhoria
post Sep 28 2010, 09:12 AM
Post #32


Around
******

Group: Membri
Posts: 1.476
Joined: 6-November 07
From: Timisoara
Member No.: 115.360



Eu as propune un caine si un abonament la o firma de securitate. Un vecin la care i-au spart apartamentul de la parter a facut contract cu baietii in albasrtru care stau la colt de strada .. aka BGS, si ei garanteaza timp de interventie intre 1 min si 2... indiferent de zona. Pana ajung ei, un spray si un caine ar trebui sa fie suficient.
Oricum e o treaba relativa. In primul rand depinde f mult de cei care vor sa te atace/fure/etc, daca sunt profesionisti, solutiile de mai sus nu cred ca vor functiona prea bine. Dar cum la noi 99% sunt din cei descrisi de Tudor.. s-ar putea sa functioneze wink.gif


--------------------
G,RAV,5,4
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Sep 28 2010, 09:28 AM
Post #33


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Nu mah... nu asa, trebuia sa scoata chaingunul si sa faca asa:


Hasta la vista baby !

Desigur transportarea unei mitraliere poate fi problematica, dar in Paris aia ar trebui sa fie obisnuiti sa vada cetateni americani cu mitraliere biggrin.gif

Treaba cu cainele eu am spus-o in special pentru protectia casei, pentru ca e unul din locurile unde vrei sa fii cel mai protejat, in caz ca te trezesti cu niste unii care vor sa iti darame usa la 2 noaptea sau iti intra peste familie, cred ca e util sa ai un caine de statura impunatoare. In primul rand e factorul psihologic, nu stiu cat de usor sau greu e sa anihilezi un caine... dar daca ai fi spargator ai alege o casa cu caine sau una fara caine ? Teoretic majoritatea cainilor nu sunt dresati sa atace intrusii si multi s-ar putea juca cu ei... dar tu daca ai fi spargator ti-ai asuma riscul asta ? Ce te faci daca la rotweillerul ala nu ii place de moaca ta ? cum il dezarmezi ? il impusti ? nu-i bine, ca scoli tot cartierul si atragi atentia asupra ta ? Il tai cu cutitul ? ok, dar daca patrupedul isi infige prima data caninii in gatul tau ? e nasol. Plus ca mai si latra, atrage atentia asupra zonei in care te aflii, se duce naibii elementul surpriza.

In rest sunt de accord cu tudor, cea mai buna metoda de autoaparare mi se pare evitarea conflictelor in primul rand. E un pic ca si cu emisiunile lui Bear Gryls, tipul ala care iti arata cum sa supravietuiesti daca te parasuteaza cineva in antarctica sau in sahara, chestii interesante cu siguranta, dar cel mai bine e SA NU TE DUCI IN SAHARA SAU ANTARCTICA. Care e cea mai buna cale sa te protejezi noaptea la ora 4 de niste huligani din ferentari ? Sa nu te plimbi noaptea la ora 4 prin ferentari. Cum sa iesi nebatut din barul plin de oameni dubiosi care beau coniac unirea, bere la pet si fumeaza multe pachete de Ronson ? Sa nu intrii intr-un bar plin de oameni dubiosi care beau coniac unirea si fumeaza multe pachete de Ronson. Poti sa mergi undeva cu masina ? du-te cu masina, nu pe jos. Esti in masina, activeaza blocarea automata a usilor dupa pornire. Desigur chiar si asa exista posibilitatea sa fii atacat, dar eu cred ca trebuie pus accentul pe evitare si nu pe atac.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Sep 28 2010, 09:31 AM
Post #34


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Voi vorbiti dpdv al unui mascul, relativ tanar, relativ in forma care poate rezista cateva minute unui atac din partea unor golani amatori.
In primul rand, "intra in ei si da la pateu" nu se aplica pentru o femeie de 1.60 si 50 kile.

In al doilea rand, la mine s-au indesit cazurile in care esti calcat acasa, de baieti care STIU ca esti acasa. Si care te bat si pe tine si toata familia ta pana cand transferi tot ce ai in cont. N-ai unde sa fugi, n-ai ce contact sa eviti.
O alarma o dezactiveaza in cateva minute, cauta sirena si o distrug. Pana apare politia dureaza, de obicei mai sunt si unii afara care tin de 6 si ii anunta cand apar politaii. 5 minute sunt destul ca sa te baga in spital.
Nu sunt super gangsteri, sunt niste baietasi pe amfetamine, pe care cu o arma relativ modesta ii demotivezi suficient cat sa o ia la fuga. Nu sunt superprofesionisti, si nu se asteapta sa rezisti, majoritatea se sperie si "se lasa facuti" iar ei pe asta se bazeaza. Au existat multe cazuri cand unii mai tampiti i-au luat la pumni si ar mers. Insa din nou, asta se aplica pentru un barbat in forma, nu pentru o femeie la regim sau un batran in baston.
Spargerile "clasice" in care iti intra pe geam si iti fura televizorul la mine sunt date in principal de minori.

Eu am spus de la bun inceput ca daca mergi pe varianta unei arme de foc trebuie musai sa tragi in poligon cu ea, sa stii sa o folosesti si sa stii la ce sa te astepti. Trebuie sa fii obisnuit sa apesi pe tragaci si sa nu te c..ci pe tine cand bubuie, sa fi tras de sute de ori inainte incat sa o poti face si "pe pilot automat". In plus vederea armei si bubuiala iar sunt foarte demotivante. Se intampla sa fii dezarmat daca eziti sa tragi (chiar am dat un exemplu tragic in primul mesaj) insa cred ca daca cunosti efectele armei si stii ca e neletala eziti mai putin. Si eziti si mai putin stiind ca e in pericol familia ta, nu bijuteriile sau casa de bani a patronului. Exemplul pe care l-am dat cu tipii care au dezarmat bijutierul si au omorat o femeie era cu gansteri care au atacat in plina zi, in plina zona comerciala a Bruxelles-ului, ca in filmele cu cowboys, nu de mici golanasi specializati in atacat femei singure sau cupluri de batrani.

Acuma e evident, trebuie sa ai si alarma, si un contract cu o firma de securitate, si sa fugi bine, si sa dai cu pumnul daca e nevoie, etc. Nu se exclud reciproc.

This post has been edited by James Kilowatt: Sep 28 2010, 09:34 AM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Sep 28 2010, 10:02 AM
Post #35


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Cea mai buna solutie o reprezinta 5-10 km de alergat pe zi.
O alta solutie foarte eficienta o reprezinta diplomatia (faceti cursuri de vanzari in cazul in care nu va pricepeti foarte bine la dialogat cu oamenii) in felul acesta, in afara unor cazuri exceptionale si greu de prevazut, scapati cel mai usor de smecherii de cartier sau de micii gainari.
Pentru apararea proprietatii cred ca o bata este cea mai buna solutie: se loveste din partea stanga in umar sau mana, apoi la picioare apoi il/o ameninti ca-i spargi teasta daca se misca pana vine politia; apartamentele se sparg de catre 1, maxim 2 persoane si sunt cazuri izolate cele in care intra peste tine, hotii preferand case care au proprietarii plecati; se intampla sa te intorci acasa si sa nimeresti peste operatiunea de "golire", caz in care poti (si e recomandat) sa fugi - rezultatul va fi ca si hotii vor fugi cu ceea ce au apucat sa fure (ii poti urmari cu masina in timp ce suni la politie, chiar daca folosesti telefonul mobil in timpul condusului smile.gif) sau nu poti fugi si, in cazul in care nu ajungi la bata, iti iei cativa pumni in figura - hotii fug. Tot pentru casa ar fi foarte eficienta o alarma cu zgomot infernal.

This post has been edited by klm: Sep 28 2010, 10:02 AM


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Sep 28 2010, 10:30 AM
Post #36


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



O teava din fier zincat e buna? biggrin.gif

Daca buful e dat in absenta, si nu sunt amenintat direct nici nu ma strofoc. In primul rand ce pot fura nu depaseste cateva sute de euro (un tv, un laptop rapanos... mici prostioare ), si in plus sunt asigurate. Eu am asigurare cam pe 3000€ parca, insa nu cred ca au ce fura de banii astia care sa fie usor transportabil.
Din pacate insa la noi politia in genul asta de cazuri nu misca nici un deget. Stiu ca esti asigurat, si mai stiu ca in general spargerile de tipul asta sunt date de minori veniti din familii cu probleme. Lor nu prea ai ce sa le faci, daca bagi parintii la zdup nu rezolvi problema, ci dimpotriva, se apuca toti fratii de furat, politaii se chinuie sa faca rapoarte si dosare pentru procuror care nu au nici o urmare. Un prieten a patit-o si politia i-a spus in fata sa isi vada de treaba lui ca ei oricum nu vor misca nimic, in afara de a completa dosarul pentru asigurare.

Alarmele sunt bune, pot ajuta in unele cazuri, insa nu in toate. Oricum, sunt de parere ca trebuie multiplicate masurile de siguranta si folosite principii diferite, ca in aeronautica biggrin.gif Alarma, arma, bata, antrenament, usa solida, camera video ostentativa, etc. Si trebuie disociate cazurile in care este amenintata proprietatea de cele in care esti amenintat fizic direct.

PS
La mine rotweillerii si pittbullii sunt interzisi. De fapt nu e interzis sa ii ai, ci sa ii inmultesti. Daca ai unul tre' sa faci niste declaratii ciudatele ca l-ai cumparat din Ucraina ca sa nu fie eutanasiat, sa ii faci buletin, sa il educi, etc. Insa din start e complicat, se vand doar la negru si ca sa ii aduci la albi incalci niste reguli deontologice biggrin.gif

This post has been edited by James Kilowatt: Sep 28 2010, 10:32 AM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bebelusha
post Sep 28 2010, 11:52 AM
Post #37


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 125
Joined: 26-March 09
From: bucuresti
Member No.: 119.617



Se pare ca lucrurile sunt mai complicate decat credeam... unsure.gif alternative sunt multe,dar fiecare prezinta dezavantaje...cum sa alegi solutia optima?cred ca cel mai bine e sa te rogi sa nu ti se intample,si daca totusi ti se intampla sa ripostezi cumva...oricum fiecare situatie e diferita,si de obicei reactia e pe moment...Halba zicea sa eviti situatiile de genul...de acord,oricum nu e cazul la mine,nu umblu noaptea singura si cu atat mai mult in locuri rau-famate,dar uite ca nu trebuie neaparat sa ti se intample pe strada,poti avea surprize si acasa...
Halba si Tudor imi recomandau caine...din pacate stau la bloc,deci cade aceasta varianta...mi-ar fi imposibil sa traiesc in apartament cu un patruped,mai ales gen rotweiller sau dog argentinian(care apropo,e minunat!)
Daca si varianta sprayului cade,pentru ca Ozz zicea ca nu e de folosit in spatiu inchis...cred ca o sa iau totusi niste lectii de autoaparare... ph34r.gif


--------------------
Tineretea nu e varsta,ci intensitatea trairilor...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Sep 28 2010, 12:28 PM
Post #38


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE (bebelusha @ Sep 28 2010, 11:52 AM) *
Daca si varianta sprayului cade,pentru ca Ozz zicea ca nu e de folosit in spatiu inchis...cred ca o sa iau totusi niste lectii de autoaparare... ph34r.gif

In paralel cu antrenament de alergare... stii cum e cu fuga, e sanatoasa... arzi calorii... in plus, majoritatea infractorilor de la noi sunt fumatori inraiti si nu cred ca rezista sa alerge mai mult de 1 km in regim sustinut.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Sep 28 2010, 12:37 PM
Post #39


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Bebelusha, cate kg ai? Crede-ma ca daca lovesti un baietas de-asta de cartier si nu l-ai terminat o sa fie mult mai rau. Machomanul din el se va rascula, mai ales daca la altercatie mai sunt martori si pretenii lui (care bineinteles ar urma sa-i faca zob in misto-uri). Ar urma sa fie mult mai rau.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Sep 28 2010, 12:55 PM
Post #40


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT(James Kilowatt @ Sep 28 2010, 10:30 AM) *
Si trebuie disociate cazurile in care este amenintata proprietatea de cele in care esti amenintat fizic direct.

Majoritatea cazurilor de atacuri asupra persoanelor se intampla din dorinta obtinerii unui beneficiu financiar (vrea sa-ti ciordeasca lantul de aur de la gat, plasma din dormitor etc) de aceea vorbeam de motivatia atacului ori in aceste cazuri iti bagi in ele plasme (mai ales cand esti asigurat) si stai in banca ta; cazurile de atacuri strict asupra persoanei se intampla in cluburi - asupra masculilor insotiti de partenere atragatoare, proaste si dispuse deci bebelusha noastra n-ar avea de ce sa-si faca griji decat daca are astfel de partenere (caz in care mi-as dori numarul ei de telefon biggrin.gif) sau asupra masculilor care vorbesc mult si prost (aia care chiar merita o scatoalca); eu am fost in ambele situatii, in una mi-am luat-o iar in a 2-a, devenind mai inteligent, am fugit cat m-au tinut... banii de taxi - sau asupra femeilor care nu gandesc si se plimba in creierii noptii printre boschetii de la marginea oraselor (ceea ce iar am inteles ca nu e cazul).
Halba a adus o informatie foarte importanta: smecherii/furii/interlopii fumeaza deci mai mult de cateva sute de metri nu te va urmari niciunul de aceea spuneam ca, daca obisnuiesti sa alergi, beneficiile asupra vietii personale vor fi multiple wink.gif.

This post has been edited by klm: Sep 28 2010, 12:56 PM


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 11:28 PM