IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Autoaparare...

This topic is about Autoaparare..., the author, bebelusha, wrote about: Am initiat acest topic in urma unui incident extrem de neplacut petrecut azi-noapte,pe la ora 4.Am trait o spaima teribila cand m-am trezit cu un indi ... To read more just scroll down

5 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Autoaparare...
bebelusha
post Sep 27 2010, 02:33 PM
Post #1


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 125
Joined: 26-March 09
From: bucuresti
Member No.: 119.617



Am initiat acest topic in urma unui incident extrem de neplacut petrecut azi-noapte,pe la ora 4.Am trait o spaima teribila cand m-am trezit cu un individ usor "afumat" sub fereastra mea...din fericire totul s-a incheiat cu bine,datorita vecinilor mei saritori...n-a mai fost nevoie sa sun la 112,asa cum intentionasem initial...In urma acestui episod mi-am dat seama ca am neglijat acest aspect,al sigurantei personale si ca ar fi cazul sa ma gandesc mai serios la ceea ce inseamna autoaparare...Primul sfat primit a fost bineinteles acela de a-mi procura "clasicul" spray paralizant.E ok si sprayul,dar parca mi-as dori ceva mai eficace.Astept sugestii din partea voastra,si m-ar interesa in primul rand mai multe informatii despre aparatul de autoaparare cu electrosocuri,despre care am auzit ocazional...de unde se poate procura,daca poate fi detinut de oricine,care este cel mai eficient,etc...va multumesc.


--------------------
Tineretea nu e varsta,ci intensitatea trairilor...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Sep 27 2010, 03:08 PM
Post #2


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Eu am avut acum 7 ani un incident si mai intens... 3 sau 4 baieti buni din N Africii au incercat sa imi darame usa, in jurul orei 2 noaptea. Din fericire usa a fost solida iar ei amatori. Vecinii erau probabil sub pat toti (eram la "bloc", se auzea pana la ultimul etaj bubuielile). Probabil, au gresit adresa in cautarea unei gagici scapata din lesa, care chiar nu era la mine, eu fiind cu nevasta (viitoarea, la momentul ala).. in fine. Politia a venit in mai bine de 20 minute...

Nu sunt convins ca intr-un asemenea caz jucaria cu eletrosocuri ajuta. Spray-urile nu cred ca sunt foarte indicate in spatii inchise.
Trebuie ceva mai "pe masura atacului". La mine armele automate, lansatoarele de rachete, precum si spray-urile "paralizante", aparatele de electrosocuri, bricegele fluture si stelutele ninja sunt strict interzise din 2007. Sunt permise cu autorizate pustile si carabinele de vanatoare, Glock-urile, Beretta, Sig Sauer, etc, chestii mult mai putin periculoase decat un spray cu piper sau un briceag fluture, ori o steluta ninja. Iar sabiile ninja sunt la liber.

In Romania se comercializarea (cu permis) pistoale cu gloante de cauciuc. Exista o marca ucrainiana - fort- care au un model foarte bun, si mai e si una ceheasca care nu stiu cum se cheama. Am niste parteneri ucrainieni care spun ca si Makarov au un model f bun cu gloante de cauciuc, insa nu stiu daca e comercializat in Romania.
Marcile astea au avantajul ca au teava "lisa", in timp ce marea majoritate a marcilor occidentale au teava cu galme pentru a fi sigur ca nu se pot folosi gloante metalice, chestie care duce la o precizie cam aproximativa. O dracie din asta e neletala, insa a naibii de puternica, cica un glont din ala echivaleaza cu lovitura unui campion de box. Incap multe boabe in incarcator, folositor si in caz ca sunt mai multi baieti veseli. In plus efectul psihologic e important, multi se sperie cand vad arma. Si bubuie ca naiba, se aduna si asta la efectul psihologic.

Daca mergi insa pe varianta asta du-te in poligon si trage cu ea, ca sa te obisnuiesti sa o folosesti si sa stii la ce sa te astepti cand apesi pe tragaci. In mod normal daca o scoti trebuie sa fii pregatita sa tragi. Acum cateva luni in Belgia niste spargatori au atacat un bijutier, care a scos pistolul insa nu a avut curaj sa traga. Astia l-au dezarmat si cu pistolul lui au omorat o femeie incercand sa fuga. Politistii nu s-au lasat mai prejos si au mai omorat o femeie in timp ce veneau la locul faptei, ceea ce dovedeste cat sunt unii de profesionisti, si cat de tare te poti baza pe ei. Alt exemplu, au urmarit pe autostrada in jurul bruxelles-ului o duba incarcata cu 2 motociclete (aka vreo 400 kile) si au reusit sa o piarda. Astia erau cei din cartierul meu. Probabil, duba era pilotata de the Stig....dar gata cu offtopicul.

Si eu investigez chestia asta, la mine insa permisul se obtine fix la fel pentru o arma "reala" sau una speciala pentru gloante de cauciuc. Cele reale pot trage cu cauciuc, insa nu si invers.... In Romania stiu ca pt cele cu gloante de cauciuc se obtine mai usor permisul.

Eu mi-am luat unul cu aer comprimat (de fapt cu CO2) care trage cu pelleturi metalice de 4.5mm, cam 130m/s la gura tevii. E pentru antrenament, insa la 5m pelletul trece printr-o cutie de bere plina cu apa fara probleme, sau printr-o cutie goala, o bucata de tabla zincata (vezi foto) si cutia de carton din spatele tablei. Probabil ca e dureros daca te plesneste unul, cu atat mai mult daca iei 10. Insa nu sunt convins ca scoate un adversar hotarat din lupta, decat daca e ghinionist. L-am luat doar pt antrenament si fun... Ma bate gandul sa mai iau unul, nevasta-mea spune ca daca era mai mic si mai discret ar fi tras si ea cu el... si exista si asemenea modele si nu sunt foarte scumpe.
Atentie, nu e vorba de cele de airsoft, care au in general energii mult mai mici. Dracoveniile astea cu pelleturi pot fi ale naibii de periculoase. Unii omoara sobolani cu ele, deci nu e de glumit. De la 5m daca tragi in "pagini aurii" gasesti pelletul infipt si turtit pe la pagina 100, si vreo 150 pagini rupte.

This post has been edited by James Kilowatt: Sep 27 2010, 03:13 PM
Attached File(s)
Attached File  P1020446.JPG ( 409.39K ) Number of downloads: 12
Attached File  P1020447.JPG ( 373.82K ) Number of downloads: 14
 


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Seri
post Sep 27 2010, 03:46 PM
Post #3


Captain Obvious.
******

Group: Moderator
Posts: 1.312
Joined: 3-August 05
From: Oradea/Cluj
Member No.: 52.535



Si eu am studiat problema dupa ce am fost atacat pe strada de doua ori. Odata eram singur si am luat pumni si picioare de la 4 indivizi pe motiv ca m-am uitat urat la ei. Alta data eram cu niste prieteni si am reusit sa fugim dupa cateva imbranceli cu un alt grup care ne-a cerut tigari.

Inainte sa alegi o arma de autoaparare trebuie sa te gandesti ca poate fi folosita pe tine daca esti deposedata.

Despre aparatul cu electrosoc gasesti informatii utile pe Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Electroshock_weapon
QUOTE
Effectiveness as self-defense weapons

These devices are usually advertised as effective "personal defense" weapons. However, they may give the wielder a false sense of security and power. Contact-based electroshock weapons can need more "continuous and uninterrupted" contact time with the intended target than is usually advertised, well above 5 seconds, to fully stop a determined assailant, more time than is often available to stop a physically superior or better-trained opponent in close unarmed combat. In such an event, possible unsatisfactory outcomes include the assailant breaking the electroshock weapon, the assailant taking it away and using it against the defender, or simply ignoring the device and continuing the physical attack undeterred. For these reasons, many security operators and martial arts experts have expressed doubt about these devices' effectiveness against determined, physically strong aggressors in hand-to-hand combat situations, and about their value as a defense weapon in general.

Pentru betivi care au deja probleme de echilibru si orinetare eu cred ca-i cel mai bun.

La un moment dat ma tenta sa-mi iau un baston telescopic. Cand este inchis este suficient de mic (10cm) sa-l porti in poseta sau buzunar la haina, iar cand este extins are vreo 30cm, ceea ce-ti asigura o raza mai mare decat alte variante si poti sa lovesti cu el ca si cu racheta de tenis. Insa sunt ilegale si nu este prea placut sa fii lovit cu bastonul tau.

In situatiile de mai sus orice arma mi-ar fi fost inutila, deoarece am fost luat prin surprindere si nu am avut timp sa reactionez. Fetele au un avantaj aici daca atacatorul incepe cu ceva "pickup line". tongue.gif



--------------------
1994 Opel Astra F 1.8 GSi 125 cp
2004 Opel Astra G 1.6i 103 cp
2007 Opel Astra G 1.6i 105 cp
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Sep 27 2010, 05:16 PM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
O dracie din asta e neletala, insa a naibii de puternica, cica un glont din ala echivaleaza cu lovitura unui campion de box.


Neah.
Calibrul minim la arma pentru autoaparare (d-aia adevarata, nu cu gloante de caucuiuc), e 38, (depinzind de autor, unii zic 40). E destula literatura pe treaba asta. Cu dracii de genul airsoft sau gloante de cauciuc nu faci decit sa enervezi teribil un individ hotarit. Cu calibre de gloante pe bune mici, ori il omori numai daca tragi in anumite puncte (imposibil la viteza si inghesuiala) in rest il enervezi, ori il omori abia dupa ce s-a descarcat pe tine, caz in care nu mai conteaza. Cazul in care atacatorul are pistol (sau chiar cutit) e si mai naspa pentru ca e ca si cum l-ai ruga sa te omoare.
Exista un motiv pentru care politia (antrenata) poarta numai pistoale de la 38 in sus, si asta in pistoale mari, cu viteza de iesire mare.
Mai exista problema ca 99% din inicidentele cu armele de foc "pentru autoparare" n-au nici o treaba cu autopararea. O arma d-asta poate sa-ti distruga viata, de fapt e mult mai probabil sa-ti distruga viata decit sa o folosesti la adevarata ei menire.
Singurele neletale eficiente cit de cit sint spayurile (uneori) si taserele (electrosocuri), iar inauntru ramine numai taser-ul.

QUOTE
E pentru antrenament, insa la 5m pelletul trece printr-o cutie de bere plina cu apa fara probleme, sau printr-o cutie goala, o bucata de tabla zincata (vezi foto) si cutia de carton din spatele tablei.


Ala cred ca nici nu trece prin piele...

This post has been edited by ozz86651: Sep 27 2010, 05:20 PM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tiberiu61940
post Sep 27 2010, 06:12 PM
Post #5


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 432
Joined: 24-November 05
From: Wonderland
Member No.: 61.933



Si daca suni la 112, tot degeaba. Acum 2 sapt am sunat eu la ei, pentru ca un tigan cara suturi in rotile masinii ca sa o mut de acolo, ca voia sa faca un gratar duminica in parcare. Cind am coborit la el, au inceput amenintarile, a aparut fiu-su cu o caramida, apoi cu un topor pe care il agita deasupra capului.
Am sunat la 112, poltistul m-a intrebat de nume, adresa, m-a intrebat motivul, i-am spus ce s-a intimplat si ... a inchis. N-a mai venit nimeni de atunci.
Si ... nu merita deci salarii reduse si dati afara? Eu cred ca da.
Ia-ti un pistol cu bile FORT 17. Face gaura prin usa de scindura. Probabil ca daca te antrenezi un pic, poate deveni eficient.


--------------------
ex Corolla 1,6 SOL - vanduta in anticiparea pretului de 9 lei/l la benzina
Yaris 1,4 D4D Luna
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mircea104901
post Sep 27 2010, 06:27 PM
Post #6


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.805
Joined: 27-April 07
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 104.894



QUOTE (ozz86651 @ Sep 27 2010, 12:16 PM) *
Ala cred ca nici nu trece prin piele...


Daca tragi direct pe piele(adica sa nu fie haine sau altceva), trece. Eu nu am incercat, dar am vazut la tv pe unul care a ajuns la spital cu vreo 5 peleti in antebrat(a necesitat interventie chirurgicala).
Am un Walther CP88 si confirm cele spuse de JK. Intr-adevar, daca nu-l nimeresti in ochi sau in gat (poate fi letal), mai mult ca sigur ca-l enervezi pe unul hotarat.
Dupa mine, cele mai bune la self-defense sunt cele cu curent (tasere, etc). Pistolul cu CO2 nu-l recomand decat pentru fun, in cadru bine delimitat pentru a evita accidentele.
Cele cu gloante de cauciuc sunt periculoase(din mai multe motive - unul fiind folosirea lui nu pentru autoaparare); ca self-defense, scot majoritatea atacatorilor din uz (nu vorbim de spetsnaz, sau mai stiu eu ce); pot fi chiar letale daca nimeresti unele zone, energia de impact fiind foarte mare.


--------------------
BMW X3 3.0D
Ex Forester 2.0X MY07


Don’t argue with Idiots... They will bring you down to their level and beat you with experience.
“If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut.” Albert Einstein
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Seri
post Sep 27 2010, 07:08 PM
Post #7


Captain Obvious.
******

Group: Moderator
Posts: 1.312
Joined: 3-August 05
From: Oradea/Cluj
Member No.: 52.535



Decat pistol, mai bine un Taser, care dupa ce trage cele doua cartuse il poti folosi ca pe un electrosoc normal. Mai are de partea lui si factorul teama, pentru ca arata ca un pistol. Singura problema e ca nu stiu unde gasesti la noi asa ceva.

Semnatura lui Mircea mi-a adus aminte de alta semnatura: "Remember: fat people are harder to kidnap!" teehee.gif


--------------------
1994 Opel Astra F 1.8 GSi 125 cp
2004 Opel Astra G 1.6i 103 cp
2007 Opel Astra G 1.6i 105 cp
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Sep 27 2010, 07:17 PM
Post #8


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.410
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



mijloacele individuale de autoaparare sunt interzise in diverse locuri publice (cluburi, institutii etc) si care la un control sumar pot sa iti creeze disconfort.
apoi nici astea nu iti asigura o securitate garantata.
am vazut oameni care cand aveau arma de foc in mana si incarcata deja dadeau in parkinson cand sa ia linia de ochire.
probabil ca intr o tensiune maxima sunt multi care nu ar dovedi calmul necesar utilizarii lui.
mai e cazul in care supraevaluezi o situatie si scoti arma fara sa poti justifica necesitatea ei datorita unui raport de forte inegal creat in favoarea ta si care la o plangere iti poate aduce probleme.

Principalele masuri de autoaparare sunt fuga (la care trebuie sa ai antrenament), poate o miscare de autoaparare in situatia in care esti atacat cu mijloace fara foc. Sunt si masuri in care nu mergi in anumite locuri la anumite ore.
Cat priveste locuinta este bine sa ai o usa de metal, un telefon incarcat sau fix, la casa un sistem de detectie cu alarmare si poate chiar niste camere video (e suficient sa fie si false dar expuse ostentativ).
Daca stai singura e bine sa iei masuri si sa iti faci prieten ;-).

Am umblat in zone f rau famate (in Santo Domnigo - Dominicana) doar ce returnasera un avion de hoti din USA (aceiasi politica pe care o avem si noi cu FR). Ca sa nu zic de viata in Africa etc. Totul tine de autoconservare prin neexpunere, alegerea unei zone si ore potrivite.
Pt siguranta si sanatatea ta poti merge la niste cursuri de autoaparare si lovesti 2 iepuri dintr-o lovitura (siguranta si sanatate).


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Sep 27 2010, 08:04 PM
Post #9


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



@Ozz
Alea cu gloante de cauciuc pe care le-am dat exemplu sunt cal 9mm.
Iar bila in sine e ceva mai mare, e presata si in glonte si pe teava. Energia ajunge pe la 300J (pt comparatie, un AK47 are cam 2000j). au fost facute teste pe cadavre si sub 1m pot fi letale (chiar si fara sa penetreze), iar la 5m rup coaste.

Exista si cal 12 (ca pustile de vanatoare), care merg si cu gloante si cu alice din cauciuc... ca asta
http://www.armurerie-lavaux.com/produit.ph...=5&idp=1878
Modelul asta nu inteleg cine te opreste mesteresti cartusele si sa tragi cu alice metalice....sper ca s-au gandit la asta cand l-au lasat fara permis. Exista si modele cu 2 tevi, si mai mari.

Cacatelurile cu CO2 sunt clar neadecvate unui atacator serios, insa s-ar putea sa fie destul pentru un pusti supraexcitat sau betivan pus pe scandal. Mai ales daca ia unu' (sau mai multe) in mutra. Daca trece print-un sobolan (din auzite) sau o talpa de pantof (pe testate), trece si prin piele, chiar daca nu cred ca asta l-ar opri pe Rambo.
Sunt bune de antrenament, eu dupa o sapt in care am tras cateva pelleturi zilnic bag de la 5m 9 boabe din 10 intr-o fund de cutie de bere, in 6-7s. Daca ma ataca o cutie de bere agresiva, ma descurc biggrin.gif

@Rue
Sutn de acord cu tine in general. Eu ma gandeam la o chestie cu care sa te aperi la tine acasa. Daca te trezesti cu trei baieti in casa, nu iti mai pui probleme ce-o sa fie "dupa".
Si cu cursurile de autoaparare e riscant. De multe ori se supraestimeaza (marketing fals) eficacitatea lor... le spune antrenorul "esti imbatabila" iar prostele o cauta cu lumanarea si o fura rau de tot. Tot chestia cu fuga e baza.... daca ai ai 45 kile si derbedeul care te ataca are 100. In general nici astia nu sunt dusi la biserica, chiar daca n-au cine stie ce tehnica au mai dat cu pumnii in viata lor.

This post has been edited by James Kilowatt: Sep 27 2010, 08:10 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bebelusha
post Sep 27 2010, 08:05 PM
Post #10


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 125
Joined: 26-March 09
From: bucuresti
Member No.: 119.617



Va multumesc pentru comentarii si sfaturi,baieti...variantele sunt multe,de-asta zic ca nu stiu exact ce mi s-ar potrivi...James,pistolul cu bile suna interesant,dar trebuie sa ma interesez in ce conditii se elibereaza permisul...sa nu fie prea complicat...cred ca momentan o sa ma rezum la spray...si poate mai tarziu un aparat cu electrosocuri...
Rue,ai dreptate,tot "bodyguardul" personal e prima solutie...dar cand el nu este,trebuie sa ma bazez pe altceva,si-n plus,m-am obisnuit sa am singura grija de mine...Sa stii ca m-am gandit si eu la varianta cursurilor de autoaparare,dar oare nu sunt prea batrana pentru asta? tongue.gif ma gandesc ca e o varsta propice la care sa te apuci de asa ceva...nu vreau sa-mi rup oasele... laugh.gif


--------------------
Tineretea nu e varsta,ci intensitatea trairilor...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebel
post Sep 27 2010, 08:10 PM
Post #11


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



Aveti grija ce sugestii dati si ce va cumparati. Ce nimeni nu ia in considerare aici este factorul juridic si implicatiile de ordin penal in cazul in care folositi respectivele arme.
De asemenea daca nu puteti justifica/dovedi necesitatea folosirii aveti mari probleme iar daca din stadiul de agresat deveniti agresor sunteti pasibili de pedepse penale.
Nu in ultimul rand, daca actiunile voastre produc vatamari (unele grave sau foarte grave ) v-ati deschis un dosar penal singuri.

1. Pistol.
In afara faptului ca este periculos si te indeamna sa il folosesti poti avea cateva surprize grave. Va pot da cateva exemple din cazuri cunoscute de mine.
- ai scos pistolul cu gloante de cauciuc, atacatorul intra in stare de alerta si poate il scoate (si folosi) pe cel adevarat nestiind ce pistol ai tu. Se poate lasa rau eventual maine il astepti pe Sf Petru.
- ai scos pistolul la atacator si s-ar putea sa ai rezultatul scontat: fuge si renunta la atac. Experienta mi-a dovedit ca in general acesta revine sa se razbune pentru actiunea ta sau iti pregateste o cursa pe viitor care nu arata frumos.
- ai scos pistolul si l-ai utilizat. Poti ca in urma marii tale "experiente" sa ii tragi un glonte in ochi, il lasi handicapat pe viata, prin urmare se schimba problema, iarasi te-ai lipit de o suma frumusica pe viata.
si mai sunt "n" scenarii.

2. Taser sau electrosoc.
in genere, poti avea situatii similare cu cele de mai sus insa riscul este la fel de mare. Oricat de sanatos ar fi atacatorul un taser poate pune o inima "pe dreapta" pentru totdeauna.
Daca din aparare ai provocat decesul atacatorului iarasi te-ai rezolvat for life.
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Dzieka..._Taser_incident



--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Sep 27 2010, 08:21 PM
Post #12


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



@Rebel
Si tu ai dreptate... insa cand vin 3 baieti la tine acasa unde mai e si nevasta-ta si fiica-ta, iti bagi picioarele in el de drept. Si probabil ca majoritatea judecatorilor pricep, mai ales daca ai ales o arma care (teoretic) e neletala. In principiu pana sa tragi, chemi politia... pana isi revin baietii s-ar putea sa fie deja incatusati.

In privinta celor cu electrosocuri, recent a fost un caz in anglia in care politia l-a folosit pe un suspect si omu' a dat coltul. Plus ca de ex daca atacatorul e la mine pe scari si folosesc dracia aia s-ar putea sa iasa sifonat dupa ce o ia la vale...

Exista asigurari pe casa care acopera "damages" pe care il provoci musafirilor smile.gif

This post has been edited by James Kilowatt: Sep 27 2010, 08:26 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tiberiu61940
post Sep 27 2010, 08:32 PM
Post #13


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 432
Joined: 24-November 05
From: Wonderland
Member No.: 61.933



ok Rebel, si care e solutia ta? sa scoatem bijuteriile si banii la interval, sa lasam pantaloni jos si sa asteptam frumos?
O fi genul tau... eu prefer sa mor luptind pentru drepturile mele,
Acum 2 saptamini l-am infruntat pe extaziatul cu toporul, fara sa fiu agresiv; el avea topor, eu doar un telefon. Probabil ca daca aveam un pistol in mina nici macar nu se apropia.

This post has been edited by Tiberiu61940: Sep 27 2010, 08:35 PM


--------------------
ex Corolla 1,6 SOL - vanduta in anticiparea pretului de 9 lei/l la benzina
Yaris 1,4 D4D Luna
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebel
post Sep 27 2010, 08:38 PM
Post #14


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



[quote name='James Kilowatt' date='Sep 27 2010, 09:21 PM' post='364502']
@Rebel
Si tu ai dreptate... insa cand vin 3 baieti la tine acasa unde mai e si nevasta-ta si fiica-ta, iti bagi picioarele in el de drept. [qoute]

Si daca ajungi la mititica cu ce le mai ajuti?

Daca stiai ca aia cauta o fata si ei daca stateau sa iti darame usa de ce nu ai deschis sa ii lamuresti? "Baieti ati venit tarziu. Eu locuiesc acum aici. Ghinion."

Eu eram la un prieten, tocmai inchiriase o casa fara sa stie ca ala dinainte distribuia droguri. Ua venit unii cu bete si pistoale, el nu a vrut sa iasa afara, am iesit eu si le-am spus ca individul nu mai locuieste acolo. Au plecat si basta.


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebel
post Sep 27 2010, 08:43 PM
Post #15


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



QUOTE (Tiberiu61940 @ Sep 27 2010, 09:32 PM) *
ok Rebel, si care e solutia ta? sa scoatem bijuteriile si banii la interval, sa lasam pantaloni jos si sa asteptam frumos?
O fi genul tau... eu prefer sa mor luptind pentru drepturile mele,
Acum 2 saptamini l-am infruntat pe extaziatul cu toporul, fara sa fiu agresiv; el avea topor, eu doar un telefon. Probabil ca daca aveam un pistol in mina nici macar nu se apropia.


Am avut si eu ceva incidente, inclusiv unul care a venit sa-mi ia masina cu pistolul. Am deschis usa brusc, i-a scapat pistolul l-am imobilizat si am chemat politia. Da, trebuie sa te bati dar sa decizi cand e momentul si daca e momentul. Asta era ideea.


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Sep 27 2010, 08:50 PM
Post #16


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Eu am chemat politia (si i-am informat despre asta prin usa, dupa ce le-am spus ca Fatima nu locuieste acolo). Nu sunt serviciu de informatii pentru derbedei si nici ei nu mi-au mentionat vre-un mandat de perchezitie. Cu kalasnikovul as fi tras daca reuseau sa darame usa (presupunand ca il am) si nu m-as fi inteles cu ei, nu as fi deschis si apoi sa incep sa trag de pe hol.

Noi vorbim de cazul in care esti la tine acasa, iar ei deja au trecut de usa, eventual sunt inarmati, si nu par sa se calmeze cand vad ca esti acasa, ca nu esti persoana pe care o cauta, ca ai o arma in mana, etc.

Daca pentru folosirea unei arme neletale (care provoaca o vanataie sau o coasta rupta), eventual impotriva unora inarmati cu unele destul de letale (gen cutite) la tine acasa, aparandu-ti familia ajungi la mititca, ceri azil politic in africa. Cand vorba unui mare filozof contemporan, astia care se ocupa de drept gandesc altfel decat restul lumii, emigrezi naibii intr-o tara unde n-a aparut specia respectiva.
Nu cred ca un gangster singur si neimarmat continua atacul impotriva cuiva inarmat. In cazul asta, arma foloseste doar sa-l intimidezi.

PS
Si nici nu vorbim de profesionisti, gen traficanti de droguri. Cu aia in mod normal nu ai de-a face. Vorbim doar de mici derbedei care de multe ori nici nu vor altceva decat nitica "actiune" si cu care nu prea ai dialoga.

This post has been edited by James Kilowatt: Sep 27 2010, 08:57 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian107416
post Sep 27 2010, 08:56 PM
Post #17


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.042
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



EVITATI cu orice pret contacul. Pentru cazuri ca cel ce a initiat topicul o firma de paza/securitate pare cel mai indicat.
Taser - pui la pamant unul? Daca sunt mai multi.
Spray paralizant - numai paralizant nu - am luat eu? Dar iti poate oferi o sansa sa fugi.
Arme cu gloante de cauciuc ? biggrin.gif . Voi vreti cu jucarii sa alungati indivizi dotati cu arme reale, inclusiv automate? Daca stai sa te inarmezi pentru fiecare caz imaginabil o sa vezi ca nu-ti poti cara armele dupa tine.
Periculos mai e si factorul psihologic pentru posesorul de arme bine intentionat, in sensul ca ii dau o incredere nefondata in propria persoana.

This post has been edited by Lucian107416: Sep 27 2010, 08:58 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Sep 27 2010, 09:08 PM
Post #18


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Altu' care n-a inteles despre ce e vorba wallbash.gif

Deci esti la tine acasa, in pat, si vin baetii. Ce contact sa mai eviti??? Ce firma de securitate, pana vin aia esti transat si bagat in congelator.
O lupta se termina in cateva secunde. Te-ai batut vreodata? Iti garantez ca dupa 2 minute de dat cu pumnii pe bune abia mai respiri, chiar si daca numai dai, nu iei. 2 minute. Vine vre-o firma de securitate atat de repede?

Nu spune nimeni sa te inarmezi si apoi sa iesi pe strada ca John Wayne strigand "ba, care ai chef de bataie?"

Si nu spune nimeni sa incalci legea. Chiar daca e tampita, cum e in Belgia. Adica, spray-urile paralizante sau doar iritante sunt interzise, in timp ce pistoalele letale sau cu gloante de cauciuc le poti avea cu permis. wallbash.gif

This post has been edited by James Kilowatt: Sep 27 2010, 09:11 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Sep 27 2010, 09:08 PM
Post #19


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.410
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



zicea un tip la care tocmai ii luasera geanta cu laptopul in brazilia pe strada si acasa il intreaba sefu de ce nu s-a opus:
- pt ca ala avea pistol!
se pare ca e bine sa ai si ceva bani in casa ori la tine, macar 100 usd ca sa nu devina nervos ca nu ai ce sa i dai :-))

in Yemen am iesit la suc la juice cornerul de la 20 m de apartamentul meu.
am descoperit ca la mesele de pe trotuar unde serveam lemonul erau 2 cu gun ul la brau. atunci am aflat ca stau destul de departe de centru.
acum nu ma mir ca ieri ziceau pe CNN ca se lupta iar trupele securitatii cu celulele al qaida.

This post has been edited by RUE: Sep 27 2010, 09:10 PM


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian107416
post Sep 27 2010, 09:32 PM
Post #20


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.042
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



QUOTE (James Kilowatt @ Sep 27 2010, 09:08 PM) *
Altu' care n-a inteles despre ce e vorba wallbash.gif

NU ZAU? Si ce-a facut Mr John Wayne din casa lui cand i-au batut aia-n usa? Ce-ar fi facut diferit daca ar fi avut pistolas? Iar acum sade linistit la umbra experientei si se lauda ca stie totul despre golanisme. BRAVO, Jones/James sau cum te-oi mai numi azi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 04:54 PM