IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Ajutor !

This topic is about Ajutor !, the author, raulyto_nfs, wrote about: Am un Nissan Almera din 2000,motor 1.8,16 valve,84KW,benzina si mi-a aparut o problema de curand...mentionez ca nu sunt primul proprietar. Fostul prop ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Ajutor !
raulyto_nfs
post Feb 25 2010, 11:30 PM
Post #1


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 4
Joined: 25-February 10
Member No.: 124.337



Am un Nissan Almera din 2000,motor 1.8,16 valve,84KW,benzina si mi-a aparut o problema de curand...mentionez ca nu sunt primul proprietar.
Fostul proprietar mi-a zis ca niste mecanici au desfacut cutia de viteze acum 2 ani si au remediat ceva,probabil la timonerie si ca e in regula cu cutia in sine(rulmenti,pinioane...)...cand am cumparat eu masina totul parea in regula,doar ambreiajul tinea cam sus,undeva la jumatate.
Dar,de cateva zile se auzea un zgomot ciudat care nu disparea decat cand calcam ambreiajul,apoi aparea cand eliberam ambreiajul....mentionez ca la introducerea in treapta 1 nu facea zgomotul,dar la celelalte il facea,chiar daca aveam ambreiajul calcat pana la fund.....astazi am mers ceva mai sportiv si la un moment dat mi-a sarit din viteza,eram intr-a patra,am introdus iar in viteza si cand am apasat acceleratia mi-a sarit iar din viteza cu un zgomot metalic puternic....in final,nu mai gaseam vitezele 1 si 2,asa ca am mers cu a 3-a pana acasa,iar la parcare,cand am bagat in mars-ariere,la o acceleratie usoara s-a miscat dar cand am marit turatia a inceput sa trepideze puternic fata masinii si s-a auzit acelk zgomot metalic foarte tare iar masina nu s-a mai miscat....cand am aliniat-o la bordura,intr-un final,mi-a ramas blocat schimbatorul intr-a 3-a si n-a mai vrut sa iasa,chiar daca apasam ambreiajul.....de mentionat ca daca o pornesc si am ambreiajul calcat,sta la relantiu iar daca il eliberez incet,desi tine foarte sus,are tendinta sa plece(ceva normal cred,fiind blocata intr-a 3-a),dar daca incerc s-o scot din viteza cu ambreiajul calcat sau nu,nu vrea cu nici-un chip...
Am intrebat diversi mecanici,2 au si vazut-o,parerile erau diferite,unii ziceau ca e rulmentul de presiune,altii cutia....mai nou am aflat ca poate fi de vina timoneria.....or fi toate la un loc?
Voi ce spuneti ? Va rog mult,astept pareri de la voi !
P.S. As vrea sa stiu ce sa cumpar,inainte de a merge la service pt a nu o tine mult acolo,iar la reprezentanta nu ma duc pt ca nu sunt seriosi,cel putin cei din Craiova,au preturi mari si calitatea serviciilor lasa de dorit.
Multumesc anticipat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
JohnSA
post Feb 26 2010, 08:12 AM
Post #2


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 256
Joined: 20-November 08
From: Bucuresti
Member No.: 118.585



Ceva de genul asta ca simptome am patit si era rulmentul de presiune + furcade ambreiaj. O sa fie probabil si placa de presiune . Nu am idee de defecte in interiorul cutiei ca sunt destul de rare si nu am apucat.
Oricum trebuie sa o desfaci ca sa poti avea un diagnostic si o lista de cumparaturi.

Bafta

This post has been edited by JohnSA: Feb 26 2010, 08:13 AM


--------------------
Mrrrr = Outback 2.0T-D NS
backyard inv.: Astra H, VW , Mitsu Pajero Sport
----------------------------------------------------------------------------
Armula indecisa intre concluziile auto-psihanalizei si paiul din ochiul celorlalti :
"Sincer (impaciuitor dar sincer cu el insusi -n.b.), sugerez anumitor participanti pasivi ai acestui forum care sunt in cautarea de informatii sa nu ia in considerare toate dizertatiile postate pe acest forum intrucat anumite postari sunt total paralele cu subiectul si sunt furnizate de personaje care in afara lipsei unei baze elementare de cunostinte in domeniu, nu sunt capabile decat sa posteze ineptii si aberatii. Insa, in spiritul dreptului de a ne exprima liberi, trebuie sa acceptam si monologurile prin care unii isi poarta propriul razboi imaginar sau isi refuleaza frustrarile."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
spata2008
post Feb 26 2010, 08:26 AM
Post #3


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 233
Joined: 24-January 08
Member No.: 116.166



Daca nu-ti mai iese din a treia sub nici o forma cred ca problema este la cutie. Da-o jos! Este singurul lucru pe care il poti face, momentan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adi1971
post Feb 26 2010, 10:49 AM
Post #4


sofer
***

Group: Membri
Posts: 56
Joined: 13-May 08
From: Slobozia, IL
Member No.: 117.092



Problemele care le ai tu le-am avut si eu si am fost nevoit sa schimb cutia. Initial am fost sfatuit sa schimb rulmentul, lucru pe care l-am facut dar nu s-a rezolvat problema. Eu am pus o cutie SH pe care am platit 500 euro. Sper sa-ti rezolvi problema repede si cu putini bani cheltuiti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lvg
post Feb 26 2010, 10:53 AM
Post #5


sofer
***

Group: Membri
Posts: 89
Joined: 28-November 07
From: Cluj
Member No.: 115.623



Fara sa dai jos cutia, nu scapi. Daca gasesti un om priceput ce poate sa faca asta, si dupa aia, in functie de diagnostic, cauti o firma buna care sa repare cutia (gtgrup.ro sau altii), sau un meserias care sa puna alt kit de ambreiaj (daca de acolo e buba).
Daca pot ajuta cu ceva in Cluj, da un semn (stiu cum e, si eu am ramas fara cutie, dar la 2000 km de casa smile.gif )
Multa bafta!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th April 2024 - 10:06 PM