IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Parlament bicameral sau unicameral ?

This topic is about Parlament bicameral sau unicameral ?, the author, DORU, wrote about: ARGUMENTATI Este un subiect cald...care este parerea voastra ? Tin un as in maneca, dupa primele voastre pareri...asta pt ca personal consider ca toat ... To read more just scroll down

8 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Parlament bicameral sau unicameral ?
DORU
post Oct 1 2009, 09:55 PM
Post #1


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



ARGUMENTATI !

Este un subiect cald...care este parerea voastra ?

Tin un as in maneca, dupa primele voastre pareri...asta pt ca personal consider ca toata tara trebuie sa afle cat de "seriosi" sunt de fapt guvernantii Romaniei, sau poate ce interese ii mana sa aleaga o cale sau alta, in dauna propriilor cetateni !

Asadar, va astept cu pareri !


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Oct 1 2009, 10:06 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Sint echivalente in mare, fiecare are probabil dezavantaje si avantaje... nu poti sa tragi concluzii simple in sisteme asa complexe.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Oct 1 2009, 10:20 PM
Post #3


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Nu consider ca ar fi un subiect important, pentru ca nu se va intampla. Chiar daca 99.9% din populatia romaniei se inghesuie la urne sa puna stampila pe parlamentul unicameral, modificarea constitutiei trebuie sa treaca si prin parlament, DA, sunt convins ca toti parlamentarii considera ca sunt deja prea multi si ca ar fi foarte bine sa fie mai putini... iar sansele sa mai prinda un mandat sa se injumatateasca... sunt convins de asta. Dar e o miscare electorala foarte buna a presedintelui, nimic de comentat.

Referitor la intrebare (strict teoretic) as putea sa spun ca parlamentul unicameral poate prezenta avantajul unui legislativ mai puternic, un proces legislativ mai suplu si mai dinamic. Daaaaaar... asta e varianta ideala intr-o tara ideala, cu politicieni ideali, si cu votanti inteligenti.... Adica nu aici.

In Romania un parlament unicameral ar da un sut in c..ie democratiei, de multe ori componenta politica a celor doua camere nu e identica, de multe ori intr-una din camere coalitia guvernamentala are o majoritate subreda, asa ca mai trebuia sa stranga din buci si sunt ceva mai stresati, nu isi permit chiar totul. Si toate porcariile pe care le fac dureaza mai mult pana sunt puse in practica (pentru ca o lege trebuie sa treaca prin ambele camere). Dovada ca de cele mai multe ori guvernul prefera sa ocoleasca parlamentul prin "ordonante de urgenta" si "asumarea raspunderii". Un parlament unicameral ar oferi coalitiei majoritare (oricare ar fi ea) puteri discretionare. Iar orice miscare spre totalitarism ar fi mai usor de realizat in prezenta unui parlament unicameral.

In al doilea rand avantajul unui parlament unicameral ar fi viteza... Sunteti siguri ca de viteza are nevoie parlamentul nostru ? In romania se adopta vreo 500 de legi pe an... in Marea Britanie vreo 10... eu cred ca parlamentul nostru este al naibii de rapid. Prost... dar foarte rapid, orice l-ar putea face mai rapid il va face si mai prost.

Propunerea mea este un parlament quad-cameral. Iar orice lege sa fie adoptata doar cu acordul tuturor celor 4 camere (separat) apoi confirmata prin votul camerelor reunite. Poate ca vi se pare stupid, fiind o masura clar contra-productiva, dar la fel ca si in cazul unui sofer prost - daca merge mai incet nu va deveni un sofer mai bun, dar pagubele pe care le va provoca vor fi mai mici.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Oct 1 2009, 10:38 PM
Post #4


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Unicameral all the way.

Sa argumentez:
Parlamentul bicameral e bun in cateva tari. E bun pentru ca cele doua camere au atributii diferite si fiecare isi vede de treaba ei. La noi, ca de obicei, e un fel de struto-camila. Am imprumutat ideea de la altii dar am "indreptat-o" noi putin sa se potriveasca pe "specificul nostru national". Mi se rupe de specificul national roman, adica spaga/nesimtire/hotie/ciolan/legi care favorizeaza pe unii/etc. Ambele camera tin o lege cu lunile prin comisii unde fiecare se da savant si se straduieste cat poate el sa puna bete in roate celorlalti. Asa macar se scurteaza timpul la jumatate, ca specialisti mai multi nu sunt acum. Halba, ce zici tu in privinta dificultatilor partidelor de a avea majoritate in ambele camere nu s-a dovedit practic niciodata. In toate guvernele de pana acum majoritatea care a fost a fost si la Camera si la Senat. Diferentele de procente intre partide pe camere sunt minime, de ordinul zecimilor. De regula cine voteaza cu un partid voteaza pe ambele liste.

Parlamentul unicameral - avantaje:
Reducerea semnificativa a numarului parlamentarilor. Asta duce la economie destul de mare daca tinem cont ca in afara de castigul deloc de neglijat al parlamentarului avem de-a face si cu eliminarea intregului sau cabinet, cu sef, secretara, sofer, masina, birou, etc, toate platite din bugetul Parlamentului.
Fiind vorba de mai putini candidati costurile campaniilor vor fi mai mici. In plus, teoretic parlamentarul ar trebui sa devina mai responsabil si mai aplecat catre cetatenii din circumscriptia lui.

Dezavantaje: cred ca singurul dezavantaj pe care l-as putea vedea (la nivel teoretic doar) ar fi ca actele normative ar trece mai usor, cu riscul ca textul sa fie mai slab. Asta sa va spun sincer este doar o teorie. Practic proiectele de legi se concep in ministere sau agentii, parlamentarii aducandu-si doar aportul la imbarligarea la maxim a textului legii. So, cu cat mai repede si mai putin dezbatul in Parlament, cu atat mai bine pentru noi care le aplicam sau doar le respectam.

In plus ar fi o lovitura de imagine foarte buna pentru un Parlament atat de hulit in ziua de azi. Orice modificare structurala majora poate schimba impresia pe care vechea structura a lasat-o, macar in niste limite.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Oct 1 2009, 10:42 PM
Post #5


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Multam pt pareri.

Halba, iti impartasesc punctul de vedere ! yes.gif

Si acum o chestie din categoria "NO COMMENT", insa noi vom face exceptie de la asta smile.gif

Premierul E. Boc are o teza de doctorat in prezent, cu tema: "Necesitatea unui parlament bicameral"... si dand atata importanta acestui lucru, canta in struna cu presedintele pt un parlament unicameral !

Atata incredere sa aveti in guvernanti ! no.gif


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vio
post Oct 1 2009, 11:57 PM
Post #6


ZEUS
******

Group: Membri
Posts: 5.581
Joined: 9-March 06
From: Bucuresti
Member No.: 70.400



AFARA CU TOATA JIGODIILE DE/DIN PDL ... PDL SA FIE SCOS IN AFARA LEGI CA SI PARTIDUL COMUNIST.CEI MAI MARI HOTI CARE AU GUVERNAT TZARA.


--------------------
daca as fi cel mai sarac om mi-as lua Skoda sau VW . asa imi permit cel putin un Logan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Oct 2 2009, 01:43 AM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Tudor, eu nu imi fac sperante ca o lege va fi mai buna daca trece prin doua camere (exista cazuri cand au mai picat legi intr-una din camere, dar totusi sunt rare), eu sustin ca toate legile date de parlament sunt proaste... si vor fi la fel de proaste indiferent ca vom avea 2000 de parlamentari si 5 camere sau 3 oameni intr-o bucatarie. Diferenta este doar de timp... poate daca ar fi vorba de o singura lege mi-ar fi tot una ca intra in vigoare acum sau peste 3 luni... dar anul acesta au adoptat deja 289 de legi, adica tot atatea porcarii, gandeste-te ca daca am fi avut un parlament quad-cameral cum am propus eu ar fi putut adopta doar 144 de porcarii... iar daca am fi avut unul unicameral deja aveam peste 500 de legi proaste.

Treaba cu costurile este nesemnificativa, daca ne permitem un minister pentru turism, unul pentru IMM-uri, unul pentru tineret si sport... cred ca ne permitem si cativa parlamentari in plus. Iar in ipoteza in care totusi s-ar adopta asa ceva, fostii parlamentari unde crezi ca ar migra ? (cel putin aia de la putere) Catre tot felul de institutii nou create pentru oamenii de baza ai partidului care nu au mai prins locuri in parlament.

Deci asa cum sistemul bicameral a fost manelizat si adaptat nevoilor mioritice asa se va intampla si cu cel unicameral. Plus ca ar aminti de "Marea adunare nationala".

Oricum, subiectul este derizoriu, irelevant, campanie electorala ieftina, o modalitate de a prosti lumea sa mearga la vot (votati pentru ceva care oricum nu se va intampla dar stim sigur ca v-ar placea)... mai bine ne concentram pe organizarea unei intalniri pe circuit biggrin.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pmhoria
post Oct 2 2009, 09:07 AM
Post #8


Around
******

Group: Membri
Posts: 1.476
Joined: 6-November 07
From: Timisoara
Member No.: 115.360



Boc nu exista. Punct.
Tara e condusa de grupurile de interese care-l sprijina pe Base. Punct.
Aceleasi grupuri de interese in proportie de 80-90% au sprijinit PSD-ul pana in 2004. Alt Punct dar mai tragic.
La noi si un parlament cu jumatate de camera tot asa ar functiona.
Eu cumva am invatat sa accept realitatea inconjuratoare si sa-mi vad de ale mele. Asta este. Noi sa fim sanatosi.


--------------------
G,RAV,5,4
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 2 2009, 09:34 AM
Post #9


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



@Halba
Poti sa faci paralela intre numarul de legi din Ro si cel dintr-una din tarile continentale? Ca englezii nu se pun, astia sunt alt fel de uameni biggrin.gif Cred ca s-a mai discutat pe un topic diferentele intre dreptul continental si cel anglo-saxon.

Nu inteleg avantajele democratice ale unui parlament bicameral. La noi, sunt diferite rapoartele de forte intre cele doua camere? Pe de alta parte, faptul ca nu exista "totalitarism" face sa fie usor sa dai vina pe altcineva. "partidul nostru a luptat in camera deputatilor impotriva coruptiei, insa nu ne-au lasat senatorii"
Mie mi se pare important nu atat cate camere sunt, ci sa fie foarte clare si distincte atributiile celor doua. Daca sunt aproape aceleasi, atunci cred ca e mai bun unul unicameral. Daca sunt distincte si atunci nu prea vad diferenta.


Ar fi fain ca odata cu refendumul referitor la parlament, sa se mai faca si unul legat de puterile presedintelui vs primul ministru. whistling.gif Asa, ceva gen "preferati un sistem prezidential ca in Franta (sau Rusia whistling.gif ) ca in USA sau unul ca in Germania?". Cumva ar trebui transat si diferenta intre puterile astora doi, prea e difuza si aici raspunderea....

This post has been edited by James Kilowatt: Oct 2 2009, 09:35 AM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
getodac
post Oct 2 2009, 09:52 AM
Post #10


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.029
Joined: 2-December 08
From: Ramnicu Valcea
Member No.: 118.674



QUOTE (vio @ Oct 1 2009, 09:57 PM) *
AFARA CU TOATA JIGODIILE DE/DIN PDL ... PDL SA FIE SCOS IN AFARA LEGI CA SI PARTIDUL COMUNIST.CEI MAI MARI HOTI CARE AU GUVERNAT TZARA.


Cand am citit postul tau m-a trosnit un miros de PSD, si mi-am amintit din cauza cui suntem in situatia in care suntem toti romanii astazi.
Nu ca as fi PDL-is dar votul meupentru ei a fost in primul rand anti PSD.
Si da avem nevoie de parlament unicameral cat mai simplu si EFICIENT.


--------------------
G4 - simplu si eficient.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Oct 2 2009, 09:52 AM
Post #11


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Eu zic ca va concentrati pe lucruri irelevante. Sint tari cu parlament unicameral care merg foarte bine (la modul relativ, comparativ cu Romania). Sint tari cu parlament bicameral care merg foarte bine. Sint federatii care merg foarte bine, dar sint si state nationale care merg foarte bine. Sin tari in care un om nu este un vot si care merg foarte bine. Sint monarhii care merg foarte bine. Sint republici parlamentare, prezindetiale si de care vreti care merg foarte bine. Sint tari in care femeile nu voteaza care merg foarte bine. Sint dicaturi care merg foarte bine.

Ce vreau sa spun e ca nu schimbarea sistemului politic in Ro o sa schimbe tara. Bicameral, unicameral, TOT AIA. E altceva.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vio
post Oct 2 2009, 09:55 AM
Post #12


ZEUS
******

Group: Membri
Posts: 5.581
Joined: 9-March 06
From: Bucuresti
Member No.: 70.400



CITAT(getodac @ Oct 2 2009, 10:52 AM) *
CITAT(vio @ Oct 1 2009, 09:57 PM) *
AFARA CU TOATA JIGODIILE DE/DIN PDL ... PDL SA FIE SCOS IN AFARA LEGI CA SI PARTIDUL COMUNIST.CEI MAI MARI HOTI CARE AU GUVERNAT TZARA.


Cand am citit postul tau m-a trosnit un miros de PSD, si mi-am amintit din cauza cui suntem in situatia in care suntem toti romanii astazi.
Nu ca as fi PDL-is dar votul meupentru ei a fost in primul rand anti PSD.
Si da avem nevoie de parlament unicameral cat mai simplu si EFICIENT.




36182451.gif 36182451.gif 36182451.gif nici io nu agreez pe nici unii , dar astia sunt parca prea de tot ...io nu am votat PSD si cu atat mai mult PDL ....


--------------------
daca as fi cel mai sarac om mi-as lua Skoda sau VW . asa imi permit cel putin un Logan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Oct 2 2009, 10:32 AM
Post #13


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



2 camere.
In plus, ori Guvernul nu ar trebui sa mai aiba voie sa emita Ordonante, ori daca 10, 20, X sunt neconstitutionale automat Guvernul sa fie dizolvat; Ordonantele, HG, ordinele ministeriale ar trebui sa nu-si produca efectele pana cand se solutioneaza actiunile de neconstitutionalitate (in procedura de urgenta de maxim 1 zi), in felul acesta se imbunatateste controlul, separatia puterilor in stat.
Toate astea nu se vor putea cu un Parlament unicameral fara frica de derapajele pe care le-a explicat Halba.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Oct 2 2009, 11:05 AM
Post #14


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE (getodac @ Oct 2 2009, 10:52 AM) *
Nu ca as fi PDL-is dar votul meupentru ei a fost in primul rand anti PSD.
Si da avem nevoie de parlament unicameral cat mai simplu si EFICIENT.


Si te-ai bucurat maxim cand ai aflat ca votul tau anti-PSD a dus la formarea unui guvern care sa cuprinda PSD-ul. De altfel, daca tot suntem la capitolul politica as vrea si eu sa fac niste previziuni in globul de cristal (sa-mi incerc talentul de analist biggrin.gif).

Daca iese Geoana atunci se va forma un guvern PSD + PDL.
Daca iese Oprescu atunci se va forma un guvern PSD + PDL.
Daca iese Basescu atunci se va forma un guvern PSD + PDL.

Crin Antonescu si Nati Meir nu au sanse... Radu Duda nu avea sanse si oricum nu mai candideaza... deci guvernul de dupa alegeri va fi acelasi cu ala de acum. Pana la alegeri fiecare incearca sa convinga electoratul sa ii dea un anti-vot (adica cei care urasc PSD-ul si viceversa - in realitate sunt o mare familie FSN-ista... vorba aia, ce iese din FSN... spaga primeste biggrin.gif )


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
getodac
post Oct 2 2009, 11:21 AM
Post #15


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.029
Joined: 2-December 08
From: Ramnicu Valcea
Member No.: 118.674



Pai PSD tocmai ce a iesit de la guvernare si pana la alegeri nu vad ce s-ar putea schimba, Geoana si Oprescu nu pot candida amandoi pt ca votanti PSD s-ar impartii in 2 iar Basescu ar specula o asemenea gafa cat ai clipi.


--------------------
G4 - simplu si eficient.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Oct 2 2009, 11:31 AM
Post #16


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE (getodac @ Oct 2 2009, 12:21 PM) *
Pai PSD tocmai ce a iesit de la guvernare si pana la alegeri nu vad ce s-ar putea schimba, Geoana si Oprescu nu pot candida amandoi pt ca votanti PSD s-ar impartii in 2 iar Basescu ar specula o asemenea gafa cat ai clipi.


PSD a iesit de la guvernare pt ca asa da bine, pana la alegeri fiecare se scapa de ciuma (PSD-ul e ciuma PDL-ului si viceversa). PDL-ul nu poate forma singur o majoritate parlamentara. Dupa alegerile prezidentiale ei nu mai au nimic de pierdut asa ca vor relua relatiile amicale cu fratii FSNisti.

De ce sa nu candideze si Oprescu si Geoana ? Oricum unul va intra in turul doi si va lua voturile celuilalt...


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Oct 2 2009, 11:39 AM
Post #17


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT(HalbaSus @ Oct 2 2009, 12:31 PM) *
Oprescu si Geoana[...]unul va intra in turul doi

Sper sa te inseli, sper ca planul viitorului presedinte sa coincida cu ce presupun eu si sa avem anticipate in cateva luni.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pmhoria
post Oct 2 2009, 11:43 AM
Post #18


Around
******

Group: Membri
Posts: 1.476
Joined: 6-November 07
From: Timisoara
Member No.: 115.360



QUOTE (klm @ Oct 2 2009, 10:39 AM) *
QUOTE (HalbaSus @ Oct 2 2009, 12:31 PM) *
Oprescu si Geoana[...]unul va intra in turul doi

Sper sa te inseli, sper ca planul viitorului presedinte sa coincida cu ce presupun eu si sa avem anticipate in cateva luni.

Tu mai vrei un rand de alegeri? Sau nu am inteles io bine? Eu is satul de cretinii de politicieni pana in gat. Sa nu-i mai vad.


--------------------
G,RAV,5,4
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Oct 2 2009, 11:46 AM
Post #19


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Conceptul de alegeri anticipate e o utopie, nu exista asa ceva... ca Mos Craciun, spiridusii, alba ca zapada si cei 7 pitici... etc...


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Oct 2 2009, 01:11 PM
Post #20


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT(pmhoria @ Oct 2 2009, 12:43 PM) *
Tu mai vrei un rand de alegeri? Sau nu am inteles io bine? Eu is satul de cretinii de politicieni pana in gat. Sa nu-i mai vad.

Eu m-am saturat de "politici sociale": florica, vaduva, n-are bani de gaz - ii subventionam gazul; lui ghio i-a luat vantul casa - ii construim casa pentru ca el n-a avut atata minte sa-si faca o asigurare; tiganii, tatarii, carlanii au nu stiu ce privilegii dar la mine cand vine garda "nu poate pleca fara amenda pentru ca asa are directiva orala de la sef", daca imi iau masina - acciza; asigurarea de sanatate este procent din venit desi beneficiile sunt identice adica SUB cele din ALBANIA, SLOVENIA, CROATIA!!!; ma forfeteaza; ma freaca; fumez - 1 leu e tutunul, 7 lei taxa; daca imi rup rotile in strazile lor (pe care le platesc cu bani grei!!!) e vina providentei; anul asta din banii mei s-au dublat salariile popilor; mie imi creste venitul "cu inflatia" in timp ce taxele si impozitele se propune sa creasca cu 20% (de 3-4 ori procentul inflatiei).
De ce? ca sa aiba bani sa le dea celor multi care n-au chef sa munceasca in schimbul votului lor?!
Mie ce-mi ofera socialistii astia in schimbul contributiei mele? Banci la care se dubleaza ratele, strazi pline de gropi, un sistem de educatie jalnic, spitale mizere in care se poate muri de apendicita pentru ca doctorii uita bureti in pacienti, case mai scumpe decat in Franta, un curs valutar aservit politic?
Ma doare-n c* de guverne de tehnocrati, eu vreau politicieni, politisti, agenti fiscali, profesori, judecatori, maturatori care SA-SI FACA TREABA iar cand n-o fac SA PLATEASCA!!!
O fi o utopie insa n-o sa renunt usor la ea; o sa ma duc in continuare la vot si-o sa dispretuiesc orice parere politica a puturosilor care nu renunta la 5 minute de uitat la televizor ca sa se duca sa puna o stampila pe o foaie, o sa-i dispretuiesc pe cei care mai dau "100 lei la salar' " inainte de alegeri pentru ca apoi sa urle ca beneficiarii nu sunt rezonabili "ca de unde, ca nu vad ca e criza".
Sigur o sa apara intrebarea: "bun, mah, da' pe cine vrei sa votam?" iar raspunsul e simplu: pe ala care are proiecte putine, simple si realizabile, pe ala la care 1+1=2, pe ala care a pierdut macar o data tot ce avea, pe ala care nu a reusit multe in societatea asta bolnava, pe ala care sta la bloc, are masina in leasing si n-a avut bani sa se duca s-o opereze pe ma-sa in Austria. De ce? pentru ca doar ala va schimba ceva.
Si ca sa raspund strict la intrebarea ta: da, vreau anticipate pentru ca nu mai vreau in Parlament partide rosii.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 07:42 PM