IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

C A R T I

This topic is about C A R T I, the author, air_wolf, wrote about: QUOTE (klm Jul 3 2009, 1027 AM) Alte carti pe care nu le-am inteles niciodata au fost cele ale lui Hassel; in facultate un prieten, fascinat de serie, ... To read more just scroll down

9 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> C A R T I, Ce ati citit in ultimul timp? Merita?
air_wolf
post Jul 3 2009, 11:28 AM
Post #21


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



QUOTE (klm @ Jul 3 2009, 10:27 AM) *
Alte carti pe care nu le-am inteles niciodata au fost cele ale lui Hassel; in facultate un prieten, fascinat de serie, povestea cu atat patos incat m-am decis sa le citesc si eu; ce-i drept am citit doar prima carte insa mi s-a parut puerila si, spre sfarsit, plictisitoare.


eu nu ma omor dupa "ultima noapte de fu_ai, intiia noapte de mardeala", "enigma otiliei" sau "patul lui procust", Balzac sau Stendhal. le-am citit, am facut efortul, dar a doua oara nu le-as mai deschide nici sa ma platesti. n-au nimic memorabil in ele, nici bun si nici rau.


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jul 3 2009, 01:26 PM
Post #22


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



getodac, cred/sper ca am citit-o pe prima, cred ca era ceva cu legiunea puii mei, parca era vorba de recrutarea lui Sven si a celor (3-4?), un chef pe la un castel din Franta apoi ceva prin Rusia, ceva cu niste tancuri care explodau, imi pare rau insa am placerea de a uita carti care nu ma captiveaza.
Dan Brown... ce sa zic?! foarte antrenanta cartea (nu comentez ideile: unele mi se par aberatii altele "fii atent ca nu m-am gandit niciodata la asta"), foarte proaste ambele filme.

air, de gustibus... insa parerea mea e ca Enigma Otiliei ramane o carte de geniu raportata la literatura romaneasca, aia cu noptile e un rahat cu miros mioritic, patul l-am citit prin liceu si n-am inteles mare lucru din el (acum n-o s-o reiau) iar frantujii merita cititi in limba lor (ca si italienii sau opera ºecspirianã), dar, oricum, sa spui ca Stendhal sau Balzac n-au nimic memorabil... ma rog, revin la gustibus insa pe Le rouge et le noir as citi-o acum cu aceeasi placere ca prima oara.
Apropo de carti: am citit cu ceva vreme in urma Justine a marchizului de Sade si e o adevarata capodopera (cei ce va ganditi la prostii va veti schimba parerea daca veti avea curiozitatea sa o parcurgeti) si oricat am cautat in librarii nu am gasit Juliette (continuarea) asa ca as fi recunoscator daca o are careva (chiar in fomat electronic) platesc eu costurile de transport, multumesc.
Si tot apropo de carti, m-a intrigat titlul Ce-si doresc femeile iar dupa ce am terminat-o am exclamat: "Cartarescu e un laba*iu!"
Special pentru Lexy, daca citeste acest topic, ii recomand Veronica se pregateste sa moara a lui Paulo Coelho (apropo de discutia de pe alt topic).


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jul 3 2009, 01:26 PM
Post #23


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Observ ca destul de multa lume citeste SF, printre care si subsemnatul.

Am citit recent povestioare de Asimov in original. Au un farmec aparte, care se pierde prin traducere. Mosu' avea si stil, nu doar idei...


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jul 3 2009, 04:56 PM
Post #24


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Klm, crede-ma ca am depasit varsta la care ma dadeam mare. biggrin.gif Am citit-o pe nerasuflate toata. De altfel am patit chestia asta cu multe carti, dar de Shogun am amintit pentru ca intr-adevar e un efort. In principiu daca o carte ma captiveaza nu o las din mana pana nu o termin. Si da, cred ca citesc destul de repede, intotdeauna am citit asa dar nu am avut curiozitatea sa ma cronometrez. Voi face si revin cu informatia. smile.gif

Sven Hassel am citit tot, mi-au placut prin cursivitatea cu care autorul povesteste. Nu sunt adanci, sunt chiar grotesti uneori dar au o linie epica extraordinara.

Drabisan, aceeasi perioada si editura. biggrin.gif

Cand eram copil imi amintesc ca mergeam la bunica la tzara in vacantele de vara si citeam o carte pe zi aproximativ. Aveau aia acolo o biblioteca extraordinara, fara exagerare. Aveam abonament si luam cate 3-4 odata, le citeam si luam altele. Si tanti aia imi amintesc ca m-a banuit ca le duceam inapoi necitite. laugh.gif

Dan Brown scrie excelent. E trendy dar ce-i al lui e-al lui. I-am citit toate romanele, foarte bune. Si nu Codul e cea mai buna in opinia mea ci Ingeri si Demoni. M-am bucurat enorm cand am auzit ca s-a ecranizat si aia dar repede de tot am fost dezamagit. Bleah... mai proasta decat Da Vinci Code, desi e greu sa realizezi asa performanta.

In adolescenta eram captivat de romanele politiste. Si romanii au avut destui autori foarte buni in domeniu.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Jul 3 2009, 07:24 PM
Post #25


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



Klm, nu vreau sa ma dau mare, vorba lui Tudor, am trecut de virsta asta...
Dune, prima carte, nu ma intreba cite pagini, l-am citit de 2 ori in 24 de ore. Fara somn, clar. Dar fumam, beam cafea si ... cu volumele in mina.
Si mai am exemple, de carti citite cu orele, in continuu.

E posibil si foarte usor, daca e o carte pe sufletul tau.



--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebel
post Jul 3 2009, 07:30 PM
Post #26


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



James, te felicit pentru acest topic! Ieri voiam sa deschid unul... biggrin.gif

Dar te rog eu schimba-i numele in C A R T I asa cum avem pe cel de M U Z I C A.

La mine cu cititul e mai complicat intrucat citesc in functie de starea de spirit si de situatie. Daca sunt intr-o stare mai letargica prefer sa ctesc ceva placut care inspira fericire nicidecum ceva care numai benefic nu mi-ar fi.
In baie citesc reviste auto si mai nou am primit cadou "Istoria firmei Ford".
Nu citesc carti siropoase gen Sandra Brown si nici de dragoste. Imi place istoria si cred ca ar trebui sa mai citesc de 4 ori istoria Transilvaniei ca sa raman cat de cat cu ceva din grosul acestor volume.

Imi plac cartile istorice insa elimin pe cat posibil autorii care nu spun adevarul ci vor sa impuna propria istorie sau proprie interpretare a istoriei.

Mai nou, am citit "In zarea nemuririi" de Prentice Mulford (excelent manual de gandire si perceptie a vietii) si am recitit "Cartea de la San Michele" din care va recomand sa cititi macar capitolul "Medici"; asa veti constata ca omul indiferent de natie, este acelasi si ca nu suntem cu nimic mai diferiti... smile.gif
Mai citesc si alte carti care imi pot hrani curiozitatea despre lumea in care traim si despre minciunile impuse de altii ca istorie, carti pe care nu le pot cita aici.

Acum doua saptamani mi-am cumparat din Romania "Un OZN pentru Hitler" de Dr. Emil Strainu si "Versetele Satanice" de Salman Rushdie. Inca nu am apucat sa termin niciuna.
In paralel citesc doua atlase imense, unul de biologie si unul despre natura (cu poze superbe binenteles). biggrin.gif

As vrea sa reiau Jules Verne, doar asa pentru fun si readucerea starii de adolescenta... smile.gif Mi-a venit inapoi gustul dupa ce am vazut noul film "Calatorie in centrul pamantului" care a fost foarte fain realizat.

This post has been edited by Rebel: Jul 3 2009, 07:33 PM


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jul 3 2009, 07:55 PM
Post #27


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



As vrea sa va cred insa, dupa cum spuneam
- Shogun are 668+683=1.351 de pagini
- viteza medie de citire este de 100-150 cuv/minut cu intelegere a textului la nivel de 30-40%
- o pagina are in medie cam 3-400 de cuvinte
- viteza medie a unei pagini va fi de 2-3 minute
Citirea in continuu (fara nicio pauza) a acelei carti in 24h presupune sa cititi 0.93 pagini/minut (1 pag/1 min si 5 sec).
Ca test am luat o carte necitita la intamplare (Marin Preda - Albastra zare a mortii), am scos 1m10s/pag insa nu pot mentine acelasi ritm 24h.
Eu v-am explicat de ce nu va cred, daca si voi puteti explica de ce ar trebui sa fiti crezuti jos palaria.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bebelusha
post Jul 3 2009, 08:51 PM
Post #28


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 125
Joined: 26-March 09
From: bucuresti
Member No.: 119.617



Momentan citesc Henry James-"The Portrait of a Lady"(lectura obligatorie),dar e foarte interesanta...o paralela intre Europa traditionalista,cu valorile dar si cu prejudecatile acelei vremi si America cea moderna,care punea pret pe libertatea individuala....
Ultima carte pe care am citit-o strict pentru placerea mea ii apartine lui Emil Cioran si mi se pare absolut fantastica..."Despre neajunsul de-a te fi nascut"! L-am redescoperit pe Cioran cu ceva timp in urma,dupa ce in facultate ajunsesem sa nu-l suport,din cauza unui "personaj"...Un alt autor roman pe care il pretuiesc este maestrul Octavian Paler...pe care l-am apreciat intai ca analist...si apoi l-am descoperit ca pe un autor de carti minunate...vi-l recomand cu caldura...
Sper sa ajung intr-o zi sa-mi fie apreciate si mie scrierile...lucrez de ceva vreme la ceea ce se vrea a fi un roman... smile.gif


--------------------
Tineretea nu e varsta,ci intensitatea trairilor...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jul 3 2009, 09:59 PM
Post #29


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



A citit undeva vreunul din premiile Nobel recente pentru literatura? Eu recunosc ca nici macar nu stiu cine le-a luat in ultimul timp. As putea sa googlez, insa asta nu inseamna ca sunt mai cult...

Am citit in schimba cartea lui Al Gore, care a luat alt premiu nobel biggrin.gif Citit e mult spus, ca e format de carte pentru copiii. Ceea ce nu inseamna ca e neinteresanta.... insa nici adevarata.

Am citit si eu seria lui Sven Hasel, insa nu pot spune ca am facut o pasiune.

Nici mie nu mi s-a parat mare sfaraiala Cartarescu. Nici nu mai tin minte ce-am citit, asa mi s-a parut de "uitabil".

This post has been edited by James Kilowatt: Jul 3 2009, 10:03 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
laurentiu
post Jul 5 2009, 06:41 PM
Post #30


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.204
Joined: 19-September 02
From: Bucuresti
Member No.: 6.478



In ultimii ani am citit mai mult ce era legat de domeniul auto. Mi-a placut mult "Rotile" scrisa de Arthur Hailey, am mai citit acum cativa ani o carte despre automobilele americane pana in 1980(nu mai stiu cine a scris-o sau cum se numea). Anult trecut am primit cadou un catalog despre istoroa auto: "Istoria automobilului in 1000 de fotografii". Este in fanceza si a fost prima data (si probabil ultima confused.gif ) cand am citit ceva intr-o limba straina cu dictionarul langa mine. whistling.gif
Asta daca nu se iau in calcul cele aproximativ 300 de reviste auto care le-am strans in mai bine de 10 ani de cand sunt pasionat de masini.

CITAT( T u d o r @ Jul 2 2009, 05:27 PM) *
Recent am dat de o "biblioteca" intreaga pe net, cu carti romanesti si straine in formate electronice. Am citit (recitit) in 2 seri "Cismigiu & comp" de Grigore Popescu-Bajenaru. Suna ca un fel de "Cei 3 muschetari" adica literatura de liceu dar mi-a facut mare placere sa regasesc lectura asta uitata de 20 ani. smile.gif


Cartea asta mi-a placut si mie. Cred ca in clasa a V-a sau a VI-a am citit-o. smile.gif
Zi-mi te rog unde ai gasi acea biblioteca. Caut de cativa ani "In pericol la orice viteza" de Ralph Nader si nu o gasesc nicaieri. smile.gif

This post has been edited by laurentiu: Jul 5 2009, 06:42 PM


--------------------
Opel Astra F 1.6 75 CP (Das Auto), VW New Beetle 1.4 75 CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Jul 5 2009, 08:37 PM
Post #31


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



poate ma ajuta si pe mine cineva cu o infoarmatie: cine este autorul cartii "Marele Premiu" - despre un pusti si kartiul sau. am imprumutat cuiva cartea si evident ca n-a mai venit inapoi. nu mai stiu cine a scris-o...


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jul 5 2009, 09:18 PM
Post #32


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Scenariul filmului e semnat de Chiril Tricolici. Dar am cautat pe net daca nu cumva a scris el si romanul si nu am gasit. Din ce a scris el am citit "Un dolar, doi dolari. Valetul de trefla", carte politista in stil "americanesc", extraordinara pe vremea lui Ceasca. smile.gif

LE: Am gasit! El a scris si cartea, uite un link. smile.gif

This post has been edited by T u d o r : Jul 5 2009, 09:20 PM


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Jul 5 2009, 10:14 PM
Post #33


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



Gata, m-am pus cu burta pe carte! yup.gif Mi-am amintit ca am cumparat noi acum vreo 2 ani o carte si acolo a ramas saraca, neatinsa in dulap: "Casnicia perfecta" de Hilary Rich si Helaina Lake Kravitz! whistling.gif Nu e vorba c-am avea noi probleme cu casnicia, dimpotriva, ne consideram o familie super-fericita, dar, sa fim sinceri acum, nici un cuplu nu e perfect si tot timpul e loc de mai bine, iar cartea asta e una serioasa (350 de pagini), scrisa de specialisti, cu o sumedenie de sfaturi si secrete pt. cei casatoriti, indiferent de varsta, care incearca sa acopere cam toate domeniile importante ale vietii de cuplu, cum ar fi comunicarea, banii, sexul, caminul, familia fiecaruia, job-ul, copiii, sanatatea, necazurile, bucuriile etc etc! Super cartea.....am citit deja primele 100 de pagini si sunt captivat in totalitate.....pana acum ne-am regasit in majoritatea situatiilor de bine descrise acolo si asta ma bucura, dar, cum era si de asteptat, am gasit si situatii la care mai are de invatat fiecare! Revin cu impresii dupe ce o termin.....acuma ma pun la citit! ninja.gif


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Jul 6 2009, 09:24 AM
Post #34


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



QUOTE ( T u d o r @ Jul 5 2009, 10:18 PM) *
Scenariul filmului e semnat de Chiril Tricolici. Dar am cautat pe net daca nu cumva a scris el si romanul si nu am gasit. Din ce a scris el am citit "Un dolar, doi dolari. Valetul de trefla", carte politista in stil "americanesc", extraordinara pe vremea lui Ceasca. smile.gif

LE: Am gasit! El a scris si cartea, uite un link. smile.gif


aia e! multumesc mult! drunk.gif


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
krondet
post Jul 6 2009, 09:57 AM
Post #35


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 460
Joined: 6-October 07
From: Galati
Member No.: 114.960



QUOTE (getodac @ Jul 3 2009, 11:22 AM) *
@KLM Probabil ai inceput cu "Gestapo" care e mai plictisitoare decat celelalte, acum nici mie nu mi-se mai par deosebite dar la 16-17 ani mi-se pareau excelente.


nu se poate spune "plictisitoare"...hai sa zicem...mai "Dura". cea mai relaxanta, mi s-a parut "Lichidati Parisul" whistling.gif
ca actiune, s-a putea incepe cu "Legiunea blestematilor", apoi "Blindatele Mortii"...terminand cu "Monte Cassino"; ca aparitie, "gestapo" a aparut inca de prin anii '80 in Biblioteca Pentru Toti. sweat.gif
In filmul "shawshank redemption"...un detinut , tinand in mana "Contele de Monte Cristo",intreaba unde sa o puna. Shawshank ii spune ca e vorba despre o evadare din puscarie asa ca, sa o puna la...tehnica! ninja.gif
la inceputul anilor 90 eram entuziasmat de Pavel Corut...dar dupa volumele 18-19, oricat mi-ar place SF-ul, am obosit, si l-am abandonat dry.gif


--------------------
primul pas catre o masina, incepe cu o Dacie
aventura continua cu SEAT IBIZA 1.4 85Cp
Go to the top of the page
 
+Quote Post
admin
post Jul 6 2009, 02:24 PM
Post #36


Administrator
******

Group: Root Admin
Posts: 1.991
Joined: 23-April 04
Member No.: 2



James, felicitari, ai castigat concursul pe saptamana asta:)

http://masini.ro/forum/content/Concursuri/...ro/#entry325639


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Jul 6 2009, 02:39 PM
Post #37


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



QUOTE (krondet @ Jul 6 2009, 09:57 AM) *
In filmul "shawshank redemption"...un detinut , tinand in mana "Contele de Monte Cristo",intreaba unde sa o puna. Shawshank ii spune ca e vorba despre o evadare din puscarie asa ca, sa o puna la...tehnica! ninja.gif



Andy era numele. Shawshank e numele puscariei. BTW: misto povestirea originala. Si filmul e fain de tot. Darabont are un talent anume de a face filme bune dupa nuvelele lui Stephen King.


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Jul 11 2009, 04:31 PM
Post #38


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



am achizitionat continuarea de la "marele premiu", cartea "ultima varianta" - tot de chiril tricolici.


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jul 11 2009, 08:14 PM
Post #39


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



A citit cineva seria cavalerilor lui Ioan Dan? Un fel de "Cei trei muschetari" varianta romaneasca. smile.gif Trecand peste unele aspecte destul de puerile, stilul acestui autor mi-a placut foarte mult, are o povestire vie, vesela si plina de haz.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jul 11 2009, 09:13 PM
Post #40


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Apropo de serii romanesti, ati citit seria logofetilor a lui Rodica Ojog Brasoveanu? Are un stil foarte placut de a imbina istoria cu fictiunea si de a crea personaje pitoresti, fara a avea pretentia de "mare literatura" smile.gif

Din "literatura serioasa" oarecum contemporana romaneasca am facut o tentativa cu Mihail Sebastian, "cum am devenit huligan". Nu recomand decat celor care au citit cartea la care se face referinta in "cum am devenit huligan", altfel e greu de digerat.
Mai demult am facut o tentativa cu Cartarescu si am cam ajuns la concluzia lui klm. Plus ca nu m-a impresionat nici ca jurnalist, asa ca nu am recidivat cu respectivul.

In materie de SF, ultima citita e F Pohl, "Poata", prima din seria Hetchee. Nu mi s-a parut cine stie ce desi are critici f bune. Nu e proasta, e ok, insa nu mi s-a parut atat de deosebita. Se spune ca doua din serie ar fi si mai buna, insa n-o am deocamdata.

Ceva mai demult am citit Mostenirea Heorot a lui Niven. La fel, subiectul in sine nu foarte grozav, insa cartea foarte bine scrisa. Larry Niven poate probabil sa scrie si manualul de utilizare al unui frigider si sa fie captivant. De acelasi autor am citit si mai demult Lumea Inelara care mi s-a parut foarte faina.

Nici Timp Perfect de Benford nu e rea deloc.

In general in materie de SF hard apreciez autorii care au background stiintific (Clarke, Asimov, Benfort, Niven) pentru ca au grija sa evite chestiile care nu stau in picioare si sa sune a dracu' de veridic ce povestesc smile.gif

Cand vin in Ro o sa imi completez vreo cateva serii din colectie...

In asteptare, citesc niste antologii de povestioare si nuvele de Asimov in original. Tipul avea si stil teribil, nu doar idei crete, si o parte din stil se pierde la traducere (o parte din povesti le am si in romaneste). Ba bate gandul serios sa ma apuc sa recitesc in original multe din chestiile pe care le-am citit in romaneste.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post

9 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th March 2024 - 12:04 AM