IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

C A R T I

This topic is about C A R T I, the author, James Kilowatt, wrote about: Ce ati mai citit in ultimul timp? V-a placut? Dati eventual si o nota.... Eu acum ma lupt cu stiinta, Stephen Hawking si Roger Penrose, Natura spatiul ... To read more just scroll down

9 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> C A R T I, Ce ati citit in ultimul timp? Merita?
James Kilowatt
post Jul 2 2009, 11:16 PM
Post #1


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Ce ati mai citit in ultimul timp? V-a placut? Dati eventual si o nota....

Eu acum ma lupt cu stiinta, Stephen Hawking si Roger Penrose, Natura spatiului si a timpului.

Recent am mai citit SF in general, seria din Saga Umbrelor de Orson Scott Card si seria Marte a lui Kim Stanley Robinson. Faine amandoa. Interesanta deea lui Robinson despre economia bazata pe cadouri wink.gif

Si vreo cateva brailute intre ele.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jul 2 2009, 11:27 PM
Post #2


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Recent am dat de o "biblioteca" intreaga pe net, cu carti romanesti si straine in formate electronice. Am citit (recitit) in 2 seri "Cismigiu & comp" de Grigore Popescu-Bajenaru. Suna ca un fel de "Cei 3 muschetari" adica literatura de liceu dar mi-a facut mare placere sa regasesc lectura asta uitata de 20 ani. smile.gif

In rest, in ultima vreme am citit tot felul dar mai mult reamintiri. Toate pe format electronic.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Jul 2 2009, 11:51 PM
Post #3


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



"it's not about the bike", lance armstrong. daca aveti sansa luati-o acuma cit e tour de france. cu prima ocazie cu care candideaza la presedentie, eu il votez pe omul asta mai tare decit pe obama.

JK: si eu am inceput ceva scris de steve hawking acum vreo 4 ani, am abandonat si-am zis ca mai tre sa cresc un pic.


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AZAZEL
post Jul 2 2009, 11:52 PM
Post #4


TeDeI-st cocalar
******

Group: Membri
Posts: 3.956
Joined: 30-May 05
From: Bucuresti (Romania)
Member No.: 48.029



hmm.
pana in clasa a 7-a citisem peste 100 de carti iar cand spun carti nu ma refer la carti de colorat ci la adevarate romane: undeva la 40 de carti ale lui jules verne dintre care o parte citite de doua ori, Ciresarii(5 volume) citite de doua ori, aventurile lui marco polo citite de doua ori, numeroase carti politiste, tratate de geografie, ceva literatura romaneasca mai usurica iar apoi un anume Tanjala Marian(bun nume avea) a stricat toti baietii din clasa.
din clasa a 7-a am mai citit undeva la 10 carti ale literaturii romane din programa scolara si in facultate doar cartile de geografie necesare studiului.
in rest , nimic. am undeva la 8-10 ani de cand nu am mai pus mana pe o carte decat cu scopul sa o sterg de praf.
stiu, e rusinos, dar asta mi-s. pur si simplu, nu mai exista nimic care sa-mi capteze atentia iar o carte are slabe sanse sa o faca.

This post has been edited by AZAZEL: Jul 2 2009, 11:53 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Jul 3 2009, 12:27 AM
Post #5


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



Spre rusiena mea pot sa spun ca in ziua de azi cu greu mai pot citi/reciti o carte. Nu stiu de ce . Probabil timpurile astea ne fac sa ne uitam la televizor, la filme, internet. Nu stiu! Acum am prins alta pasiune : Filmele clasice. Ma uit cu deosebita consideratie la si placere, la filemele din anii 1930-1970. Regasesc un parfurm aparte, simplu, fara vicii, natural, fara efecte. Asa cum jucau Humphrey Bogart, Ingrid Bergman si Paul Henrei in anul 1942 in filmul Casablanca, fara efecte speciale, fara calculator, mi se pare ca traiesc in lumea in care ma regasesc, acea lume in care si cel viciat recunoaste superioritate celui principial iar dragostea este infranta de onoare.
Aceiasi atmosfera am gasit-o in "Potopul" de Sienkiewicz in care descatusarea unor energii razboinice, nationale sau emotionale se intrepatund intr-un tot unitar facand dinr-un roman de capa si spada un roman al unei natiuni, al unui om al unor principii. Nu mai am rabdarea sa citesc ciresarii de 5 -6 ori, asa cum faceam acum.... cativa ani, sa ma regasesc cate putin in fiecare din baieti, sa ma indragostesc naiv de Maria si Lucia, sa invidiez calitatile fiecaruia si sa ma inchipui in mijlcoul evenimentelor.
Cu atat mai mult n-as avea rabdarea sa rastalmacesc fiecare cuvant al lui Schopenchauer, care ca si adolescent datorita pesimismului acestuia imi creea o stare de cautare si deplina neliniste.
Probabil lumea s-a schimbat, eu m-am schimbat si... ma complac in aceassta schimbare. Am zis!


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jul 3 2009, 12:39 AM
Post #6


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Am citit toata trilogia lui Sienkiewicz de aproximativ 234 ori. biggrin.gif Trilogia cu pan Wolodiowski vreau sa spun. Erau romanele mele favorite in perioada liceului. Cu H. Bogart am un DVD si 1/2 cu filmele lui de referinta. Ciresarii i-am citit anul trecut. biggrin.gif

Azazel are mare dreptate. Dupa liceu am mai citit SF (cand am terminat eu liceul SF insemnau vreo 3-4 carti scapate de cenzura), adica seria Dune de F Herbert, O. S. Card - Ender si celelate care i-au urmat, apoi Asimov tot ce am prins pe langa Fundatie, A E van Vogt cam tot ce am gasit si inca multe, eram un grup de prieteni care le schimbam intre noi. Citeam cate o carte pe noapte intr-o vreme.

Imi amintesc ca am citit Shogun in clasa a 10-a in continuu, pana l-am terminat, fara pauza. Si l-am terminat la 7 dimineata si aveam scoala. smile.gif Parintii mei aveau o biblioteca imensa si am citit foarte mult in anii de scoala. Acum eu am doar vreo 20 carti in casa dar biblioteca s-a mutat in calculator. E mai dificil sa citesti dar daca ai un scaun confortabil merge. smile.gif


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Jul 3 2009, 12:54 AM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



De cativa ani citesc pe sarite seria Discworld a lui Terry Pratchet, in engleza. (traiasca globalizarea, acum se pot cumpara carti in limba originala din librarii)

Seria Dune mi-a placut foarte mult si recitind de curand primele 3 carti mi-am dat seama cate substraturi noi am gasit dupa 10 ani. Poate voi incepe sa le citesc si in Engleza.

Asimov nu mi-a starnit interesul. Am imprumutat o carte cu povestiri despre roboti si nu mai tin minte daca am citit-o pe toata, dar nu mi-a facut pofta de mai mult. Am inteles ca Fundatia este un univers fascinant... dar n-am "gasit" punctul de plecare.

Ca tot e vorba de format electronic, am gasit un programel cu care transformi o carte din formatul electronic intr-o aplicatie java pentru telefon si poti citi pe telefon. Foarte important pentru mine, tine minte unde am ramas cand inchid aplicatia. Tudor, sa-mi aduci aminte sa iti arat telefonul meu.

Pana sa descopar pc-ul citeam foarte mult. Am descoperit pc-ul la o varsta destul de frageda pentru generatia mea, dar cititul a ramas o placere careia ii dedic un pic de timp din cand in cand.

This post has been edited by Diesel: Jul 3 2009, 12:55 AM


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DRAGOS
post Jul 3 2009, 01:04 AM
Post #8


PGM-FI
******

Group: Membri
Posts: 2.877
Joined: 2-March 07
From: Bucuresti/Ploiesti (Prahova)
Member No.: 100.675



Eu stau destul de prost la capitolul asta. Literatura din programa scolara nu mi-a palcut niciodata si drept urmare nu am citit nimic din ce e acolo. In schimb am citit Jules Verne(cam tot ce aveam prin casa), Dune, am inceput Fundatia dar am intrerupt din nu mai stiu ce motiv si nu m-am mai tinut de ea. De curand am citit o carte destul de interesanta din colectia adevarul (cred), Asimov-Soarele Gol smile.gif Am mai citit cu placere si cateva carti ale lui Clive Cussler


--------------------
Honda Accord 2.0 MT Executive Arctic Blue Pearl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
StefanVVTi
post Jul 3 2009, 01:26 AM
Post #9


JapaneseFreaks
******

Group: Membri
Posts: 2.345
Joined: 20-June 06
From: Bucuresti / Craiova
Member No.: 80.350



In ultimul timp am citit mai mult Anatomia Omului - Viorel Ranga 36182451.gif
Dupa ce acum cateva seri am vazut un documentar despre atentatele esuate de a-l omori pe Hitler, m-am gandit ca ar fi interesant sa citesc in aceasta vacanta "Killing Hitler", si tot inspirat de un film pe care l-am revazut, cu mare placere, asta-seara ("We were soldiers"), imi doresc sa citesc ceva despre razboiul din Vietnam. Sugestii?


--------------------
2008 Toyota Yaris 1.4 D-4D Luna
2006 Toyota Corolla 1.6 VVTi SOL

QUOTE (_Constantin_ @ Jun 23 2009, 10:36 AM) *
...nu vrei ca cea mai importanta parte a masinii sa fie facuta de 2 albanezi drogati intr-un depozit din Bulgaria.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Jul 3 2009, 01:54 AM
Post #10


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



QUOTE (AZAZEL @ Jul 2 2009, 05:52 PM) *
in rest , nimic. am undeva la 8-10 ani de cand nu am mai pus mana pe o carte decat cu scopul sa o sterg de praf.
stiu, e rusinos, dar asta mi-s. pur si simplu, nu mai exista nimic care sa-mi capteze atentia iar o carte are slabe sanse sa o faca


QUOTE (stefan_adrian @ Jul 2 2009, 06:27 PM) *
Spre rusiena mea pot sa spun ca in ziua de azi cu greu mai pot citi/reciti o carte. Nu stiu de ce . Probabil timpurile astea ne fac sa ne uitam la televizor, la filme, internet. Nu stiu! [...] Probabil lumea s-a schimbat, eu m-am schimbat si... ma complac in aceassta schimbare


Nu cu mandrie, dar cu sinceritate o spun ca ma adaug si eu pe lista repetentilor la capitolul asta! confused.gif Dar sincer, chiar acum vreo saptamana sau doua ii ziceam sotiei (si ea idem ca si mine), ca ar mai trebui sa mai punem si noi mana pe-o carte, sa mai citim ceva, orice, sa mai facem putin fitness la creier, ca io parca simt ca e prea relaxat creierul meu si toata lumea stie ca un creier prea odihnit e lacasul diavolului, adica Alzheimer! unsure.gif


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Jul 3 2009, 06:29 AM
Post #11


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



Acum 2 saptamini am terminat Black House a lui Stephen King. Tare ce-mi place nebunul asta smile.gif
De atunci ma delectez, again, cu seria "non-a" a lui Van Vogt (pe care va trebui sa o cumpar in engleza sa o am, ca in romaneste a aparut si disparut o singura editie pe care mi-a prins-o junioara si a facut-o.....acum e ultima oara cind mai pot fi citite cele 3 carti)
Dupa asta am in lista Biblia, again.

Cea mai tare perioada de citit pentru mine a fost in primii ani dupa revolutie, cind Nemira abea imi dadea timp sa termin o carte si scotea o alta. Sint mare amator de SF smile.gif


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jul 3 2009, 08:28 AM
Post #12


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT( T u d o r @ Jul 3 2009, 12:39 AM) *
Imi amintesc ca am citit Shogun in clasa a 10-a in continuu, pana l-am terminat, fara pauza. Si l-am terminat la 7 dimineata si aveam scoala.

N-aveai cum s-o termini intr-o singura zi (decat daca citesti pe diagonala sau ai versiunea "de buzunar" sau te uiti la seria cu R. Chamberlain); spun asta pentru ca din momentul in care m-am trezit si pana la orele de somn am citit Enigma Otiliei care are de vreo 3-4 ori mai putine pagini.
SF nu mi-a placut niciodata (in afara micilor povestioare din revistele cu benzi desenate), am incercat nu stiu ce creatie a lui Asimov si m-am lasat pagubas inca de la primele pagini; desi mi-a placut ideea filmului Dune, cand am vazut cartea mai sa cad jos: 6 volume cu nu stiu cate generatii... pff, nu mai am rabdare.
Acum ma delectez cu Commedia del arte, un tom de 1000 pagini de teatru italian renascentist.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Jul 3 2009, 09:39 AM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



Klm, ba se poate. Si eu la fel am citit Shogun.
Si, cind a aparut in '93 (parca) prima carte din Dune, am citit-o de 2 ori in 24 de ore, practic continuu. Bineinteles ca nu am fost la facultate in ziua aia, dar nici o facultate de pe planeta nu e mai faina decit cartea aia.


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Jul 3 2009, 09:45 AM
Post #14


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



QUOTE ( T u d o r @ Jul 3 2009, 12:27 AM) *
Recent am dat de o "biblioteca" intreaga pe net, cu carti romanesti si straine in formate electronice. Am citit (recitit) in 2 seri "Cismigiu & comp" de Grigore Popescu-Bajenaru. Suna ca un fel de "Cei 3 muschetari" adica literatura de liceu dar mi-a facut mare placere sa regasesc lectura asta uitata de 20 ani. smile.gif

In rest, in ultima vreme am citit tot felul dar mai mult reamintiri. Toate pe format electronic.


pai si un link la biblioteca?
si eu am recitit "Cismigiu & Comp." weekendul trecut... mi-a adus aminte de ce faceam si noi prin liceu. in rest citesc mai mult SF-uri, heroic fantasy-uri... ceva usor si captivant. robert jordan cu "roata timpului", nu mai stiu cine cu "copii lampii fermecate"... stupizenii.
mai citesc si dumas tatal - acum sint la "Grand Dictionnaire de cuisine" biggrin.gif


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
getodac
post Jul 3 2009, 09:54 AM
Post #15


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.029
Joined: 2-December 08
From: Ramnicu Valcea
Member No.: 118.674



Cel mai tare in adolescenta m-au fascinat romanele lui Sven Hassel, cand incepeam sa citesc unul nu ma puteam opri sub nici o forma si desi tata tipa la mine sa ma culc intodeauna aveam sub patura o lanterna si baterii de rezerva pentru lectura nocturna smile.gif Toate au fost citite si recitite de cateva ori dar cele mai de suflet au ramas "Blindatele Mortii" si "Monte Cassino"


--------------------
G4 - simplu si eficient.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Jul 3 2009, 10:00 AM
Post #16


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



QUOTE (getodac @ Jul 3 2009, 09:54 AM) *
Cel mai tare in adolescenta m-au fascinat romanele lui Sven Hassel, cand incepeam sa citesc unul nu ma puteam opri sub nici o forma si desi tata tipa la mine sa ma culc intodeauna aveam sub patura o lanterna si baterii de rezerva pentru lectura nocturna smile.gif Toate au fost citite si recitite de cateva ori dar cele mai de suflet au ramas "Blindatele Mortii" si "Monte Cassino"


"aer cu vitamine" laugh.gif


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
krondet
post Jul 3 2009, 10:08 AM
Post #17


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 460
Joined: 6-October 07
From: Galati
Member No.: 114.960



de cand s-a nascut a mica, nu prea am mai citit, decat ocazional cartile profesiei unsure.gif
dar, in secundele de timp liber, iau in mana cate un Asimov (ca, biblioteca-i plina de el - din tinereti)...este destul de inspirator.
mergand sa meditez pe toaleta, mai rasfoiesc ciclul Pardaillan sau "Rafuiala Regilor" (despre razboiul din vietman...)


--------------------
primul pas catre o masina, incepe cu o Dacie
aventura continua cu SEAT IBIZA 1.4 85Cp
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FAR EASTERN
post Jul 3 2009, 10:19 AM
Post #18


Tree Hugger
******

Group: Membri
Posts: 3.097
Joined: 30-January 08
From: Botosani, RO
Member No.: 116.228



QUOTE (drabisan @ Jul 3 2009, 07:29 AM) *
Cea mai tare perioada de citit pentru mine a fost in primii ani dupa revolutie, cind Nemira abea imi dadea timp sa termin o carte si scotea o alta. Sint mare amator de SF smile.gif


Inca mai am veo 100 de carti din Nautilius... nu am mai reusit sa continui cu achizitionarea/citirea restului de carti din colectie... din motive de timp disponibil, situatie care s-a perpetuat.

Daca ar fi sa povestesc cat am citit de-a lungul timpului... ar dura prea mult, asa ca o sa raman la subiect.
"Progamul Terra" si "Sfarsitul petrolului" iar in asteptare, pana le termin pe astea, e "Sfarsitul hranei". Merita, chiar daca-s de factura "conspirationista". Iti mai arata, eventual, o alta fata a realitatii. wink.gif


--------------------
prius - adv. mai intai, de mai inainte
GREEN ENGINE OF THE YEAR 2008
QUOTE (f1anatic @ Oct 16 2006, 10:16 PM) *
Daca chiar vrei sa salvezi planeta...cumpara un Prius sau Civic ...

<< Drive safely! Girls preffer you in one piece!>>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jul 3 2009, 10:27 AM
Post #19


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



drabi, cartea aia (de copii) are 2 volume de minim 5-600 pagini (o am acasa si daca vrei iti spun exact cate are in total), daca citesti 1 pag/min (adica daca esti un vrajitor al cititului, eu citesc 1 pag/2 minute chiar 3 cand ma captiveaza cartea si vreau sa o inteleg cat mai bine) iti trebuie 20 ore fara pauza; sa zicem ca nu mananci, nu te pishi insa trebuie sa-ti schimbi pozitia iar la fiecare schimbare de pozitie pierzi macar jumatate de minut, dupa ... sa zicem 5 ore incepi sa ai nevoie sa te dezmortesti din ce in ce mai des. Deci de aia mi se pare imposibil sa citesti Shogun-ul intr-o zi.
Alte carti pe care nu le-am inteles niciodata au fost cele ale lui Hassel; in facultate un prieten, fascinat de serie, povestea cu atat patos incat m-am decis sa le citesc si eu; ce-i drept am citit doar prima carte insa mi s-a parut puerila si, spre sfarsit, plictisitoare.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
getodac
post Jul 3 2009, 11:22 AM
Post #20


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.029
Joined: 2-December 08
From: Ramnicu Valcea
Member No.: 118.674



@KLM Probabil ai inceput cu "Gestapo" care e mai plictisitoare decat celelalte, acum nici mie nu mi-se mai par deosebite dar la 16-17 ani mi-se pareau excelente.
Ultima carte citita a fos "Codul lui DaVinci", mult mai interesanta decat filmul, o recomand pt cei care nu au citit-o inca thumbsup.gif


--------------------
G4 - simplu si eficient.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

9 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 12:43 PM