IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Ce facem/ ce-am putea face pentru Romania

This topic is about Ce facem/ ce-am putea face pentru Romania, the author, guerilla, wrote about: eu as face doar doua lucruri - contractele semnate de stat sa atraga raspunderea civila si penala a semnatarului din partea statului. adica sa raspund ... To read more just scroll down

9 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce facem/ ce-am putea face pentru Romania
guerilla
post Jun 18 2009, 12:31 PM
Post #21


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



eu as face doar doua lucruri
- contractele semnate de stat sa atraga raspunderea civila si penala a semnatarului din partea statului.
adica sa raspunda cu averea personala si cu zilele lui libere (gratii) pentru ce daune apar de pe urma acelei decizii. valabila si pt judecatori, procurori, medici, etc.
- reintroducerea legii ilicitului.

restu: autostrazi, irigatii, etc, vin dupa sine.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
getodac
post Jun 18 2009, 12:41 PM
Post #22


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.029
Joined: 2-December 08
From: Ramnicu Valcea
Member No.: 118.674



QUOTE (air_wolf @ Jun 18 2009, 10:03 AM) *
QUOTE (FAR EASTERN @ Jun 18 2009, 10:46 AM) *
Putin off topic, legat de contractele cu statul: cum adica frate sa castige unu o licitatie, ca dupa aia efectiv toata munca s-o faca subcontractorii??? Ala pe ce baza a castigat licitatia? Ca nu pricep....


nici n-o sa intelegi veodata pina nu practici sistemul. firmele astea se numesc integratori.


Pai nu e nimic ilegal, ala a intocmit documentatia pe fisa tehnica a produsului sau serviciului oferit de subcontractor.


--------------------
G4 - simplu si eficient.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jun 18 2009, 12:57 PM
Post #23


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT(guerilla @ Jun 18 2009, 12:31 PM) *
eu as face doar doua lucruri
- contractele semnate de stat sa atraga raspunderea civila si penala a semnatarului din partea statului.
adica sa raspunda cu averea personala si cu zilele lui libere (gratii) pentru ce daune apar de pe urma acelei decizii. valabila si pt judecatori, procurori, medici, etc.

In cazul asta te votez din toata inima, frate!


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jun 18 2009, 01:00 PM
Post #24


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE
-inchisoare pe viata pt criminali si violatori sau chiar pedeapsa cu moartea(spanzurare in locurile publice, scaun electric, gazare-evenimente propuse televizarii)
-pt violatorii de minori obligatoriu pedeapsa cu moartea prin una din metodele de mai sus


Se pare totusi ca reprezentantii nostri sunt mai intelepti. In SUA dupa introducerea probei ADN o gramada de condamnati la moarte care asteptau executarea sentintei au fost eliberati fiindca s-a probat nevinovatia acestora. In Romania au fost o gramada de cazuri in care dupa cativa ani de detentie s-a dovedit nevinovatia celor inchisi. Este ingrozitor ca un om nevinovat sa fie inchis ani de zile, dar macar se poate corecta greseala, il eliberezi... il umplii de bani, ii dai 72 de virgine sau un star porno... gasesti o modalitate sa repari greseala. Dar daca l-ai spanzurat (in piata publica cu transmisiune directa) ce mai faci ? ii duci niste flori la mormant ?
Iar chestiile cu "pai sa-i condamnam la moarte doar pe aia despre care stim sigur" este o utopie, eventual daca inlocuim tribunalul cu Sfanta Treime.

In plus, nu marimea sanctiunii este cea care inspira frica, ci probabilitatea de a fi prins. Daca infractorii stiu ca au sub 50% sanse sa fie prinsi vor actiona chiar daca pedeapsa este inchisoare pe viata sau moartea, daca in schimb stiu ca au sanse de 100% sa fie prinsi atunci se vor abtine chiar daca pedeapsa ar fi inchisoare un an.

QUOTE
nu doar reducerea nr-ului de parlamentari ci injumatatirea acestui numar si parlament unicameral.


In principiu suna bine, un parlament unicameral este mai eficient, poate adopta mai multe legi... dar in conditiile actuale in care oricum ies legile ca pe banda rulanta (majoritatea proaste) consider ca este binevenita o camera "de cenzura", sa nu treaca chiar toate aberatiile. Cand o sa avem un cadru legislativ stabil, care sa si functioneze, sunt de acord sa fie unicameral, pana atunci consider ca ar inrautati lucrurile.

QUOTE
as interzice difuzarea la tv a manelelor

Ideea nu e rea, dar este o forma de cenzura, astazi interzici manelele ca sunt tampite, maine hip-hopul ca e vulgar, poimaine rock-ul ca e satanist... si uite asa ajungi la televizorul controlat de stat. Prefer sa schimb canalul cand dau de manele chiar daca le urasc din suflet (si daca ar fi sa introducem pedeapsa capitala cred ca pe manelisti i-as pune pe primul loc... dovezile ar fi simple: videoclipuri, albume, etc)

QUOTE
-as tripla amenzile pt cei ce distrug bunurile publice si amenzile pt cei ce arunca gunoaie pe jos. as veghea atent ca aceasta lege sa devina o teroare pt romanii nesimtiti; pt cei ce incalca legea si nu pot plati i-as pune la munca silnica(f bun exemplul lui air wolf-autostrazi construite cu puscariasi si cu altii ce incalca legea)


Fix de asta merge Romania prost... ca se arunca gunoaie pe jos si huliganii sparg bancile din parcuri tongue.gif. Nu zic ca nu trebuiesc sanctionati, dar revin la ideea ca garantia ca vei fi prins si sanctionat este mult mai infricosatoare decat cuantumul amenzii/pedepsei.
Cat despre munca puscariasilor... mhm... parca imi aduce aminte de Ceausescu... de altfel si in prezent se pot presta munci in cadrul penitenciarelor (constituie si un avantaj la eliberarea conditionata, buna purtare, etc). Cu alte cuvinte sunt de acord ca puscariasii sa lucreze la constructia de autostrazi DACA VOR... nu pot fi de acord cu munca fortata (plus ca la noi apar gropi pe drumurile construite de muncitor cat de cat calificati si care muncesc de buna voie... va dati seama in ce hal ar arata un drum construit de niste oameni care NU VOR sa il construiasca ?)

QUOTE
as arunca in puscarii pe cei ce castiga contracte cu statul iar cand trec la derularea contractelor o fac in bataie de joc(vezi modul in care se construiesc si se repara drumurile in romania)


Cred ca ar fi suficient sa le interzici dreptul de a mai lucra cu statul. Ar fi mult mai eficient (foarte greu ajungi sa condamni pe cineva in justitie) in schimb statul ar putea sa ii interzica sa participe la licitatii in 5 minute.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jun 18 2009, 02:40 PM
Post #25


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Se pare ca sunt foarte multi amatori la postul de la justitie. teehee.gif


Eu as incerca sa stabilesc obiective clare institutiilor statului. si as plati inaltii slujbasi functie de performante. As stabili indicatorii de performanta din start, dinainte sa semneze contractul, si asa stabili prin contract bonificatiile si penalitatile functie de performanta.
In nici un caz nu as mai permite semnarea facturilor de miliarde inainte de receptionarea vreunei lucrari. Cine face asta raspunde penal.. personal.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
getodac
post Jun 18 2009, 04:50 PM
Post #26


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.029
Joined: 2-December 08
From: Ramnicu Valcea
Member No.: 118.674



QUOTE (HalbaSus @ Jun 18 2009, 11:00 AM) *
Cu alte cuvinte sunt de acord ca puscariasii sa lucreze la constructia de autostrazi DACA VOR... nu pot fi de acord cu munca fortata

Cum adica domnu' Halba "DACA VOR" pai ce eu am fost intrebat daca vreau sa fiu lovit cu ranga in cap inainte sa mi se fure portofelul? sau o femeie este intrebata daca vrea sa fie violata, batuta, maltratata si supusa la tot felul de mascari oribile? Au "gresit" sa suporte consecintele iar vinovatia sa si-o spele in fata societatii cu tarnacopul in mana, sa construiasca tot ce avem nevoie cu mainile goale si sa fie fericit ca le are la locul lor si nu i-au fost smulse dupa ce a furat sau a strans de gat.


--------------------
G4 - simplu si eficient.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Jun 18 2009, 04:55 PM
Post #27


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



@halba: nu daca vor, ci OBLIGATORIU. sa munceasca pentru masa si cazare pe banii nostrii. sau sa nu munceasca si sa doarma la cort si sa manince apa de ploaie si rime.


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Jun 18 2009, 05:57 PM
Post #28


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



cind terminati, trageti adinc aer in piept, puneti pe lista ideile astea bune pe care le-ati gasit si uitati-va la ce tara ati creat. o romania in care justitia a ajuns mult mai importanta decit parlamentul, desi opereaza ca in feudalism: pedeapsa e solutia aleasa in detrimentul corectiei, si crima publica e medicamentul societatii. judecatorii primesc spaga de 3 ori mai mare, pentru ca toate amenzile s-au triplat, in conditiile in care au ramas tot atitia oameni care sa vegheze la aplicarea legilor. (JK, aici e explicatia pentru observatia ta cu "inghesuiala de la justitie".) lumea se bucura din belsug de curve si droguri, care-s mai ieftine mai placute decit apa calda. educatia si sanatatea ramin la fel - impozitele se reduc, banii de la buget scad, ... si deci asta-i soarta lor. partea buna e ca exista o autostrada pe care poti sa traversezi tara rapid de la o granita la alta, pentru ca si-asa nu stii ce tre sa vizitezi, si pentru ca nu vrei sa fii decapitat pentru ca cineva aude de la radio-ul din masina ta desert rose a lui sting - o manea, dupa legea locala.

exista insa niste lucruri spuse foarte bine aici. halba are dreptate, cine incalca legea, si stie ca o incalca, nu cred ca-si face o socoteala materiala, citi bani cistiga, citi plateste amenda, si deci care-i profitul. nu cred ca amenzile romanesti sint facute sa anuleze profitul, si in felul asta sa faca faptele rele indezirabile financiar. cred ca mai degraba sint niste cifre arbitrare. si mai sint de acord cu chestia cu ramursarea imediata a datoriilor statului catre cetateni. cind statul pierde respectul propriilor cetateni, vedeti si voi bine ce se-ntimpla.


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Jun 18 2009, 06:58 PM
Post #29


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Azazel, as fi curios care ti-ar fi opinia despre pedeapsa cu moarte pentru orice in momentul in care ai fi unul din procentele alea de oameni fals acuzati ca victima n-a vazut bine noaptea, sau greseli judiciare sau care au avut ghinion.

QUOTE
il umplii de bani,


Nu-l umpli de bani, despagubuile sint modeste chiar si la americani. Pai daca n-ar fi asa, nu s-a inghesui lumea sa se dea vinovata si dupa 3 ani voila, ca din intimplare se descopera dovada ca e nevinovat?

This post has been edited by ozz86651: Jun 18 2009, 07:01 PM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bebelusha
post Jun 18 2009, 07:33 PM
Post #30


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 125
Joined: 26-March 09
From: bucuresti
Member No.: 119.617



Ce-am putea face pentru tarishoara noastra draga? Sunt multe lucrurile care ar trebui facute.Mai multe fapte,mai putine vorbe...E un proverb care spune ca "toti oamenii vor sa faca ceva sa salveze lumea,dar nu vrea nimeni sa fie primul".Sunt satula de discursurile sterile,de comediile ieftine jucate zilnic la televizor de personaje de telenovela care se autointituleaza politicieni! Ce e dureros e faptul ca inca mai exista oameni care chiar cred ca ceea ce spun acestia e real,ca lor le pasa! Doamne! Cand de fapt "alesii poporului" au ridicat minciuna la rang de adevar suprem si continua sa-si bata joc de noi,sa ne prosteasca in fata fara sa clipeasca!
Ce-i de facut? Sa nu ne pierdem speranta in primul rand si sa reactionam...in singurul mod in care putem...sa nu permitem ca generatiile care vin din urma sa devina ca ei...sa-i formam,sa-i modelam frumos,sa crestem copii cu respect pt.semeni,onesti,cu BUN-SIMT,solidari...care sa invete sa le pese si de ceilalti!Si care atunci cand vor ajunge in locul lor,sa nu-si uite si sa nu-si incalce principiile... Asta e singurul lucru real pe care incerc(si cred ca si reusesc partial)sa-l fac pentru Romania mea...prin natura meseriei mele.Si ma bucur ca zi de zi am semnale ca nu e lupta in zadar!Inca mai cred intr-o Romanie model! Sau poate ca sunt eu un pic prea idealista... rolleyes.gif


--------------------
Tineretea nu e varsta,ci intensitatea trairilor...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Jun 18 2009, 08:15 PM
Post #31


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



Ii dau dreptate lui Halba in proportie de 99,99%. mai ma gandesc la chestia cu puscariaii la munca. Nu vreau sa repet ce-a spus Halba dar propuneri concrete am vazut foarte putine. Nu putem nici sa exageram si sa devenim o mica dictatura.
Marea majoritate a celor expuse se refera la ceea ce am vrea noi sa vedem in Romania. Domnilor si doamnelor va reamintesc ca avem un cod penal , cod civil si cele doua de procedura, avem o lege privind mediul, achizitiile publice, etc. Nu este problema ca nu exista, ori nu sunt indestulatoare sanctiunile penale sau contraventionale. Totul in Romania se rezuma la modul de aducere la indeplinire a acestora. Atat timp cat in codul penal exista inca un articol care prevede faptul ca o fapta poate fi pedepsita/urmarita in functie de pericolul social, si atat timp cat acest pericol este vazut de fiecare procuror/judecator asa cum vrea, atunci nu mai avem nicio finalitte. Pai poate sa-si inchipuie un procuror/judecator ce inseamna ca o batrana nefericita de la tara sa fie inselata cu suma de 400 lei de catre un excroc? Pai n-are cum, caci ia salariu 7000 de lei/luna si atunci considera ca prejudiciul este mic , iar fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni si nenorocitul se alege cu o scoatere de sub urmarire penala cu aplicarea unei amenzi administrative, care nu se contabilizeaza nicaieri si poate fura de o suta de ori cate 400 de lei si nu va pati nimic. Amenda minima este de 200 lei si maxima de 1000 lei. Fiind amenda administrativa nu se contabilizeaza nicaieri si daca n-o platesti nu vei pati nimic , pana in 2-3 ani (nu mai stiu sigur) cand se va prescrie. De ce isi permit soferii sa injure si sa calce regulile de circulatie ( ca doar n-or da toti spaga?) De ce fac scandal toti handicapatii si se injura cu politistii si chiar ii si scuipa? Pentru ca stiu ca toti prietenii lor au amenzi neplatite si n-au patit nimic.
Ca sa concluzionez acest lung topic, m-as gandi sa schimb chiar si printr-o discutie publica, codurile penale civile si de proceduri, dar si codul fiscal. Nu este de glumit deoarece statul nu face nimic ca sa ajute agentii economici ca sa fie cinstiti , ci ii indeamna sa fure ca sa aiba de unde sa-i dea si lui " comisioane" ( poti citi spaga). Dar nu le-as schimba cu ajutorul zicalelor romanesti ci as importa aproape 100% codurile din alta tara civilizata. Va garantez ca actualele legi sunt facute pentru a se putea fura- cu portite. N-are rost sa pierdem timpul cu discutii tehnice, dar va pot da o groaza de exemple dar ne pierdem in detalii.


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jun 19 2009, 08:53 AM
Post #32


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT(getodac @ Jun 18 2009, 04:50 PM) *
Cum adica domnu' Halba "DACA VOR" pai ce eu am fost intrebat daca vreau sa fiu lovit cu ranga in cap inainte sa mi se fure portofelul? sau o femeie este intrebata daca vrea sa fie violata, batuta, maltratata si supusa la tot felul de mascari oribile? Au "gresit" sa suporte consecintele iar vinovatia sa si-o spele in fata societatii cu tarnacopul in mana, sa construiasca tot ce avem nevoie cu mainile goale si sa fie fericit ca le are la locul lor si nu i-au fost smulse dupa ce a furat sau a strans de gat.

O fac; raspunsul societatii la actele pe care le-ai enumerat mai sus il reprezinta privarea de libertate... si atat.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jun 19 2009, 09:08 AM
Post #33


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Eu cred ca puscariasii trebuie incurajati sa lucreze. Si platiti. Nu lucrezi, desi ai putea, pierzi orice posibilitate de eliberare anticipata.
In plus ar trebui platiti, iar banii sa li se dea cand ies de la mititica. Asta ca sa poata supravietui pana gasesc un job si sa nu se apuce din prima zi sa dea in cap de foame. Banuiesc ca nu e tocmai simplu sa gasesti un job cand ai cazier si cand ai un gol in CV in ultimii 5-10-15 ani....


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jun 19 2009, 09:29 AM
Post #34


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Asta-i altceva.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Jun 19 2009, 09:48 AM
Post #35


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



de ce va opriti la puscariasi?! astia reprezinta problema in tara asta?!
de ce sa nu facem strazi cu minerii de exemplu? ca tot nu au de lucru si stiu sa dea cu sapa si tarnacopu. si rezolvi si o mare problema sociala.
hai ca putem sa venim cu idei mai bune. dar astept sa vad daca vine cineva cu o idee cum putem implementa (sa impunem legal macar o idee de aici).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FAR EASTERN
post Jun 19 2009, 09:50 AM
Post #36


Tree Hugger
******

Group: Membri
Posts: 3.097
Joined: 30-January 08
From: Botosani, RO
Member No.: 116.228



off topic: sa nu uitam ca pentru multi detinuti, eliberarea este un cosmar si fac tot posibilul sa se intoarca repejor la siguranta si confortul "caminului"... Daca ar sti ca sunt obligati sa munceasca din greu, poate li s-ar mai taia maioneza....

p.s. eu pot sa ma bag la mediu? wink.gif

This post has been edited by FAR EASTERN: Jun 19 2009, 09:52 AM


--------------------
prius - adv. mai intai, de mai inainte
GREEN ENGINE OF THE YEAR 2008
QUOTE (f1anatic @ Oct 16 2006, 10:16 PM) *
Daca chiar vrei sa salvezi planeta...cumpara un Prius sau Civic ...

<< Drive safely! Girls preffer you in one piece!>>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Jun 19 2009, 09:55 AM
Post #37


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Munca pucsraiasilor poate fi foarte scumpa.
La americani exista doua tipuri de puscarii. Aia care n-au facut cine stie ce grozavie se duc in puscariile alea mai lejere, de unde ii mai scoate la o munca in folosul comunitatii (daca vor evident). Paza lor e lejera, nu-s legati sau nimic de genul asta.
Insa cei care prezinta un preicol pentru societate sau ei insisi nu pot fi pusi la munca. E groaznic de complicat sa-i scoti, sa-i pazesti, sa-i tii departe de "civili", nu prea poti sa le dai unelte etc. Ce vedeti se vede la Oz, sau filme in generale etc sint inchisori de inalta securitate, daca insa ai facut o evaziune fiscala ajungi la aia in costume portocalii, mai primesti o permisie sa-ti vezi nevasat si copiii de craciun etc.

Ce ma surprinde pe mine e ca voi (unii, nu toti) vreti sa faceti o Romanie oribila, cu pedepse de evul mediu, un stat politienesc. E socant pentru o tara care abia acum 20 de ani a scapat de dictatura. Romania a acoperit 95% din diferenta intre Romania din 88 si o tara vestica de acum. 95%, partea importanta, e ceva ce aveti deja, libertate, democratie. Restul, partea economica, coruptia sint numai 5%, amanunte minore. Si voi vreti sa dat inapoi aia 95% in speranta ca recuperati o parte din cei 5%?

QUOTE
si stiu sa dea cu sapa si tarnacopu



In bucuresteni smile.gif.

This post has been edited by ozz86651: Jun 19 2009, 09:56 AM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Jun 19 2009, 10:01 AM
Post #38


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



ozz, esti foarte optimist cand spui 95% dintr-o tara europeana.
eu apreciez pe la maxim 60%.
la nici un capitol nu sintem la 90% raportat la echivalentul vestic. asa ca nu vad de unde 95%.

pedepsele sunt si afara. eu nu sint pentru pedeapsa cu moartea pentru ca ar fi prea usor pentru vinovati biggrin.gif
dar sunt pentru pedepse mari pentru venituri ilegale, pentru coruptie, pentru abuzuri in serviciu, pentru concurenta neloiala, pentru neindeplinirea atributiilor cu rea vointa, etc etc. eu asta vad ca principala problema la noi. ca la noi se fura 100% pe cand in afara se fura decent 5-10%.
nu ma deranjeaza sa isi traga cei de la putere un 10% din fonduri (e utopic sa crezi ca nu se fac aranjamente oriunde in lume), dar nu in halul in care sunt la noi.

revin cu intrebarea - cum sa impunem macar o idee de aici in societatea romana?!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Jun 19 2009, 10:16 AM
Post #39


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Am comparat cu nivelul din 88 al Romaniei.
Chiar economic, Romania e intre primele 25% din tarile lumii. Sint 150 de tari mai naspa ca noi! Politic, probabil tot cam asa. Romania in 88 era aproape echivalenta cu Coreea de Nord astazi. Pai daca comparam Iranul de exemplu pare raiul libertaii si democratiei. Esentialul e ca poti s avotezi si nu tebaga nimeni la bulau ca il injuri pe basescu, ca poti sa iesi din tara cind vrei si unde vrei, ca intri in magazin si gasesti orice. Aia-s cei 95%. Partea d ebaza. Restul sint "luxuri".


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jun 19 2009, 10:33 AM
Post #40


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE
revin cu intrebarea - cum sa impunem macar o idee de aici in societatea romana?!


Avand in vedere genul de idei vehiculate aici... sper sa nu reusim.

Spre exemplu treaba cu sanctionarea aspra a functionarilor care fac contracte defavorabile pentru stat. Pai nene, eu sa fiu functionar, sa moara gigi daca as mai semna vre-un contract, chiar daca as sti ca el e bun... de ce sa risc ? daca peste 4 ani se schimba aia de la putere si au boala pe contractor si ma baga la mititica ? Voi nu la fel ati face ?

QUOTE
Ce ma surprinde pe mine e ca voi (unii, nu toti) vreti sa faceti o Romanie oribila, cu pedepse de evul mediu, un stat politienesc. E socant pentru o tara care abia acum 20 de ani a scapat de dictatura. Romania a acoperit 95% din diferenta intre Romania din 88 si o tara vestica de acum. 95%, partea importanta, e ceva ce aveti deja, libertate, democratie. Restul, partea economica, coruptia sint numai 5%, amanunte minore. Si voi vreti sa dat inapoi aia 95% in speranta ca recuperati o parte din cei 5%?


Subscriu, prefer la orice ora o tara corupta cu o economie de rahat decat un regim dictatorial cu stat politienesc in care economia duduie si nu exista coruptie.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post

9 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 10:11 AM