Cat de sanatos ne hranim? |
This topic is about Cat de sanatos ne hranim?, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down
Cat de sanatos ne hranim? |
Jan 26 2009, 10:12 AM
Post
#1
|
|
THE GODFATHER Group: Membri Posts: 3.845 Joined: 8-August 04 From: Timisoara Member No.: 30.528 |
-------------------- VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno
>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul) "Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009) |
|
|
Feb 3 2009, 09:27 PM
Post
#2
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.387 Joined: 8-September 06 From: San Francisco Member No.: 86.644 |
QUOTE piept de pui in sos de bere bruna si gem de caise cu cartofi copti Tu esti ala care se plingea ca englezii pun zahara in mincare? Uite, oricit de deschis sint eu la pus dulce pe mincare pentru ca am mincat mincare de toate nationalitatile, cind citesc combinatia asta am cosmaruri. In rest celelealte suna foarte bine . Nu neaparat sanatos, dar bine. QUOTE QUOTE torni in tigaie cam 200 ml de frisca lichida Whaaat??? QUOTE Las la o parte chestiile faptul ca mancarea gatita clasica (aia care se face in oala si se serveste la farfurie) este mai sanatoasa decat mancarea de fast-food (aia care se face in ulei incins si se serveste intr-o chifla invelita in staniol). Discutabil. Problema e cu dieta romaneasca care e foarte ok daca dai la coasa de 6000 de calorii pe zi dar foarte proasta pentru viata moderna. Si aici sint doua compenente: 1. Cea cantitativa. La noi inca cantitatea e prima calitate a mincarii. Oamenii se pling in primul rind de dimensiunea portiilor in restaurante nu de cit de buna a fost mincarea. Cind spun "la restautul X se maninca BINE" brin BINE inteleg mult, portii mari. Nu mai zic de sarbatori cind ideea e sa maninci pina ajungi la spital. Chestia asta cred ca e mostenita din 60-70 de ani de foamete. 2. Cea calitativa. Grasimi cit cuprinde, porcul e leguma de baza, ceafa, kaizer, slanina afumata, tochitura, cirnati. Apoi lipide la greu (iarasi treaba istorica data de saracia majoritatii populatiei in mare parte din istorie), mare parte din dieta e bazata pe piine si cartofi. La naiba, la noi pina si vinurile cele mai recunoscute au zahar in ele, bleah. Acum poti sa o pui cum vrei dar un hamburgher facut pe plita, din carne de vaca - de calitate slaba, evident, ca e ieftin -, fara cartofi prajiti, chiar cu chifla aia naspa e sigur mai sanatos decit nu stiu ce chestii "d'ale porcului", cirnati, slana, tochituri. Chiar si cartofii aia prajiti sint mai sanatosi decit cartofii prajiti de casa care sint imbibati de ulei/unt/ grasime de porc, peste care mai trintestesti o lingura - doua de smintina. Daca prin mincare gatita intelegiinsa chestii care se fac la cuptor sau sint partila fierte, da, ai dreptate. QUOTE Apoi tai fasii un piept de pui si il calesti intr-o tigaie in putin ulei de masline. Uite asta e o greseala: uleiul de masline e pentru salata sau paste nu pentru prajit. Niciodata nu pui ulei de masline in tigaie. E cancerigen, are niste chestii care se descompun (de altfel se simte ca pute a peste). In rest tot ce ai spus tu acolo mi se pare foarte decent (desi eu as mai taia din porc si cartofi ), dar evident depinde si de cantitate. Si sint de acord si cu cola vs. bere (desi tu ai luat cazul extrem, cine naiba bea o sticla de cola pe zi?, da oricum 2 sticle de bere sint in limite perfect normale). QUOTE Mai trebuie doar sa descoperi ca si pestele, vita, legumele, etc pot fi gustoase ;-) (Jamie Oliver?) De fapt vita e singura carne . Cu siguranta singura din care se poate face friptura. Din pacate in Romania nu prea se gaseste carne de vita de calitate, nici nu stie nimeni sa o gateasca (toti prietenii mei din Romania strimba din nas la friptura "rare" sau chiar "medium" de aici si o comanda "well done", adica strica bunatate de friptura), iar de peste nu mai zic ca sint sortimente putine. Mai baga retete ca vreau si eu sa incerc cite ceva din ce ai spus tu acolo. -------------------- ---------------
Honda Civic EX 2006 140CP Mazda 6S 2003 220CP |
|
|
Feb 4 2009, 09:24 AM
Post
#3
|
|
Asa?! Group: Membri Posts: 3.821 Joined: 10-January 08 From: Galati Member No.: 116.021 |
cine naiba bea o sticla de cola pe zi? Te mira? Am auzit pe unii spunand ca beau 1 sticla de 2l pe noapte, eu am o sticla de vreo 2 saptamani pe care nici azi n-am desfacut-o, musafirii beau vin sau apa (minerala carbogazoasa, mi-a mai zis si arhe ca se recomanda aia plata dar mie nu-mi place) sau vin cu apa (desi nu inteleg de ce ar strica asa vinul sau apa). -------------------- |
|
|
Feb 4 2009, 10:30 AM
Post
#4
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 10.684 Joined: 29-March 04 From: Oradea (Bihor) Member No.: 23.122 |
cine naiba bea o sticla de cola pe zi? Te mira? Am auzit pe unii spunand ca beau 1 sticla de 2l pe noapte, eu am o sticla de vreo 2 saptamani pe care nici azi n-am desfacut-o, musafirii beau vin sau apa (minerala carbogazoasa, mi-a mai zis si arhe ca se recomanda aia plata dar mie nu-mi place) sau vin cu apa (desi nu inteleg de ce ar strica asa vinul sau apa). Corect, aproape toate cunostintele mele care beau cola... o fac in cantitati excesive (minim 2 litri pe zi). Creaza dependenta, am un prieten care de cand s-a combinat cu actuala logodnica (dependenta de cola - minim 2.5-3 litri cola pe zi) a inceput sa devina si el dependent de cola. Topic de retete ? mhm... Nu suna rau... momentan lasam asa si daca se aduna mai multe facem un split. This post has been edited by HalbaSus: Feb 4 2009, 10:31 AM -------------------- Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 23rd April 2024 - 08:01 PM |